Иначе, както и Уини е казала, Киара също обикновено ми казва, че "нищо" не били правили, или най-много да каже "Ами ядохме, спахме и си играхме". Трбва да й задавм допълнителни въпроси, които да провокират други отговори. "Разказваха ли ви за есента днес?" и тя ми казва "Не, разказваха ни за еди какво си" (ох, как се пише това? слято ли, разделено ли?). Или пък "Ти с кой си игра днес, с Габи ли?" и тя ми казва "Не, със София си играх" (е, понякога е "с никой не си играх")Галя, Кика също казва "англински"
В тази връзка да ви разкажа една смешна случка. Нали Кика знае, че "учи" английски, "учи" френски... Та пее си детето една българска песничка, стига донякъде и не може да се сети как е по-нататък. Помисли, помисли малко и заключи: "Да, трябва да започна да уча български, за да запомням по-добре песничките!"

Уини, съдбата понякога си знае работата, нали?
Дано потръгнат нещата с бизнеса на Павлин и приятеля му!
Това е било правилното разрешение на ситуацията, както и Гери ти е казала Вселената си знае какво да направи
) абонамент за списание "Бърборино".
Между другото, забелязала съм, че позитивната нагласа към нещата и живота като цяло определено действа облагородяващо на душата и затова гледам да не си тровя ежедневието с черни мисли

.
... 
Видях, че обсъждате градините, реших да ви споделя ситуацията при нас - носим си от т.хартия, сапун, салфетки - ежемесечно, мин. вода - всекидневно, спално бельо - през две седмици ни го връщат за пране, та накрая събрахме и по 50лв за помагала и играчки. Като наближат празниците отново ще събираме пари
Искаха и телевизор и двд да купуваме, но засега се спряха, а една майка взе стария им тв за ремонт. Искаха някоя майка да купи покривки за масата - намери се и такава. Преди да пуснат парното в градината беше кучешки студ - намери се майка да дари и печка. За всяко мероприятие или театър събираме по 3 лв/средно по 1-2 пъти на месец/.На родителската среща имаше майки, които предлагаха да събираме по 60лв само за играчките, а отделно за помагала, но мисля, че е излишно да коментирам мнението си по въпроса
Общо взето ситуацията е такава - държавата не се грижи за децата, учителите са принудени да просят, ние сме принудени да се примиряваме със всичко в името на децата, а в не редки случаи се злоупотребява с това, като например случая с тв и двд /не е нормално всяка година да се събират пари за това - къде отиват, ако смея да попитам, след всяка група
/. Преглъщам всичко, в родителския актив не се включвам точно поради тази причина, че не съм съгласна с повечето от действията и плащанията, но се успокоявам с това, че детето се чувства добре и ходи с желание там. А там прекарва все пак по -голяма част от деня и искам да е спокоен и щастлив. Имам много да говоря по темата, но кой ли няма...