Отговори
# 75
Мая, честито! Дано бързо се адаптира Ра когато му дойде времето.

За горната история, само да уточня, че Киара все още спи с памперс, съответно сутрин трябва да сменим памперса с гащички. Та аз съм й свалила памперса, ама съм пропуснала да й обуя гащичките Blush

# 76
 хи-хи-хи и аз се развеселих Laughing
 Относно напишкването и ние сме с нощен памперс още,но през деня спим без.Има извънредни напишквания,но общо взето стиска.Директорката на родителската среща се изсили,че не трябвало да се напишкват вече през ноща,но не съм убедена в правотата и....Още я мисля старата олющена дограма на нашата градина,обзавеждането в стил 80те и нагъчканите легла.Как ще си пусна детето на 5 юли ума ми не го побира.Цялото ми съзнание крещи,че не трябва да ходи там.Това се води филиал и е апартамент:3 стаи с малка кухня,в който ще съжителстват 20 деца+2възрастни Confused

# 77
Гери,искрено ме разсмя   Laughing Вярно си е малко сконфузно,ама е весела история Hug
ЗА поздравите по повод годишнината,пак ще ги повторя след 2 месеца  Wink А до тогава си остават в пълна сила  Heart Eyes Фейсбука ме заблуди наистина Simple Smile
Мая,поздравления и за вашия прием! Hug Живи и здрави,Раличка да се забавлява много и да не я хващат болести. Praynig
Мини,съчувствам ти искрено  Hug Позната история.На третия ден обратно вкъщи  Tired
ДАН,колкото по-рано си направиш резервацията е по-евтино.Гери ти е обяснила за багажа.Само ръчен имаш право 10 кг. иначе се доплаща по 30лв. на багаж.А вчера гледах че за края на юли и август дори имаше по 10лв. билети София-Варна  Crazy С таксите ще стане 15лв.
Аз по банков път направих превод,че нямам кредитна карта.Това са двата варианта за плащане.Отидох направо в клон на ДСК,тъй като там е сметката на Уиз Еър и на другия ден имах потвърждение,че е платен билета.Много важно е да си направиш резервацията он-лайн и до 24ч. да платиш билетите,иначе ти изгаря резервацията,пише го в сайта им.  Peace Можеш и двупосочен билет да си вземете,там не знам дали има отстъпки обаче.За децата няма намаление,билета е като за възрастен  Peace
Още нещо се сетих и спирам...ако правиш резервация през Интернет,първо трябва да се регистрираш в сайта им.
И накарая като стигнеш до въпросите за Чек-ин трябва да си вземеш он-лайн чекиране,т.е. разпечатваш си билетите отвкъщи на принтер.Понеже на летището чек-ина слагат още 10лв. на човек Wink

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 16:37 от SunshineMery

# 78
Мери,супер цени,10 лв това е нищо!
Честит прием и на Раличка!

# 79
Eй, Гери смях се със сълзи Hug!
Мини, сблъсъкът със средата е неизбежен, дали сега , в ясла, градина или предучилищна...обаче ако с порасването на детето спазмите намаляват и аз бих търсила варианти да го гледам в вкъщи. Колежки споделят, че деца които не са посещавали детски заведения, в първи клас боледуват много повече от останалите. Но все пак си е индивидуално.

# 80
Гери, винаги си много свежа
а Киара е невероятна, как винаги намира изход от всяка ситуация с остроумно включване

Вили, точно това ме навежда на тази мисъл- всички казват, че това се израства, та ако мога да й спестя моментите да го направя така
не зная, толкова е контактно и живо дете, има нужда от всичко това,  но всеки спазъм е невероятно мъчение
много ми е трудно да взема категорично решение

# 81
Мини, искрено ти съчувствам и съм сигурна, че каквото и да решите ще бъде за доброто на детето Hug. А аз самата се убедих, че децата имат нужда от средата извън къщи. При Наско знаете всички колко дълъг беше адаптационния перид, как боледуваше всеки месец миналата година, но наскоро ни дадоха запис от празника им за 8 март и бях много приятно изненадана. Това си е един друг техен свят, много са сладки, непосредствени... Въпреки, че той много се промени вкъщи, ама аз все се надявам че е някакъв период. Но пък в неделя ме буди в 6.20 сутринта с думите, мамо, Кати иска да стане русалка....и май ще става кака Tired Joy

# 82
Привет от нас!

Гери, хич не си го слагай на сърце - е случва се  Mr. Green Важното е, че детето е сложило лелките на място  Wink Павлин преди като работеше в яслата на Кари и аз тръгвах рано на работа, а той я обличаше и я водеше - редовно й слагаше пижама вместо някакви дрешки - от къде да знае човека кое е пижама и кое блузка  Crazy Направо щях да получа удар като видях детето след ясла  Joy Но той пък ми заяви, че какво толкова - никой не разбрал, че това е пижамка ( въпреки че отпред пише Sweet dreams  hahaha ). А пък да не говорим, че все пак хората в яслата бяха колеги на Павлин  Crazy Добре че англичаните са възпитани  Mr. Green Може би затова Кари като напускаше яслата й подариха пижамка  hahaha

Мини, ох, измъчихте се с тези болести. Дано малката сладурка скоро да се оправи и наистина да го израсте този период скоро  Peace

Мая, много се радвам за вас. Дано Рали бързо свикне с градината и да ходи с желание  Peace

Да ви се похваля, че изпита ми мина много добре - успях да пиша по всички въпроси  Peace Резултатите излизат чак след месец, но предполагам, че съм се справила добре. Благодаря за стиснатите палци! Нашия тати гледаше децата докато аз бях на изпит. Той нали в полицията работи сега, та Кари беше впечатлена от всички чичковци полицаи, с които говорила  Crazy А иначе той нахранил Белла, сменил й памперса, разходили се до парка - изобщо ми е за пример  Heart Eyes

Тези дни хич нямам време да чета какво си бъбрите - всеки ден има по нещо да свърша. Сега оправям документите на Белла и се надявам след месец да летим за България. Майка ми ще дойде при нас за седмица и после с нея и децата ще летим обратно. Планували сме да идем с нея за няколко дена до морето  Mr. Green Много имам нужда от почивка  Grinning

Иначе Белла е добре - кротка е, почти няма колики и вечер спи добре - прави си пауза от 5-6 часа, та през нощта се кърмим само 1 път и после пак към 6ч.-7ч. Всеки ден излизаме навън с Кари, а Белла си спи кротко в количката пу пу  Heart Eyes Другата седмица ще ходим на консултация да видим колко сме порастнали, а след 2 седмици сме на преглед при личния лекар. При нас първата ваксина е като бебка направи 2 месеца. Всъщност чакам да й бият тази ваксина и да тръгнем към България  Peace

Ами това е от нас за сега. Скоро пак ще се включа  Peace

# 83
  • София
Мини, ти си знаеш здравословното състояние на детето, но аз да ти пусна една муха, мислила ли си дали я лекуват адекватно.
Когато Мити тръгна на ясла (2,5 месеца преди да се разболее от салмонелата), всяка седмица ходихме по 2 пъти на лекар - гърди чисти, гърло ок ("може да ходи на ясла"), сополи ту има, ту не (ама знаеш ли дали не са от сълзите), температура няма. 2 пъти си оставах по болест, понякога кашляше нощем, а той като се закашля завършваше с повръщане.
Чак се усъмних дали всичко е наред.
Консултирах се и с още една педиатърка - същата "диагноза". Накрая се допитах и до УНГ шефа на тукашната специализирана болница (един от светилата), предварително подготвена, че е противник на ДГ. Е, човека каза, че е ОК, няма секрет и може да ходи на ясла.
Когато Ели беше бебе той ходеше редовно, само за 2 дни съм го спирала без да е болен (баща им бе в командировка Ели само на 2 м.). Нито един път не разболя Елица.
Но пък като съм казвала и друг път за мен сополите не са болест/заразни (но въпреки това всеки път съм минавала на колсулт при педиатъра). Ели е потвърждение, че не са заразни.

# 84
  • Лондон/Пловдив
Добър вечер ние бяхме на моренце и тази вечер се прибрахме ,по късно ще кача снимки и ще пусна да видите  Peace
И да се оплача Алекс не е приет в нито една градина  ooooh! е дано на второ класиране го вземат някъде  Praynig
Ако ми стигнат силите пак ще се включа по късно  Blush

# 85
Ние днес пътуваме за БГ...стискайте палци всичко да мине добре, че ни чака дъъъълъг път с малките Crazy

# 86
Гери, лек път! И приятно изкарване в България Simple Smile

# 87
Благодаря ти Гери, сега съм на работа, довечера тръгваме и благополучно утре вечер може и да съм в леглото  Crazy
Дано да изкараме добре, да не се уморим много /мечти/ и най-вече да нямаме проблеми  Praynig
Между другото и мен много ме развесели с гащичките  Simple Smile Но те разбирам, аз винаги забрявам нещо, не помня къде съм сложила дадено нещо преди 5 мин примерно и много действия върша несъзнателно и не помня какво съм свършила..мисля се че след ражданията и недоспиванията са ми умряли някоя и друга клетка в мозъка и вече няма връщане ами все по-зле става  Grinning

# 88
Здравейте и от мен! Аз да се похваля, ходих в училището, където искам да запиша Алекс. Не беше съвсем толкова зле, директорката ми допадна и училището все повече ми харесва. Само е въпросът дали ще ни вземат, де... Но шанс има, а има и време, така че оставам на линия.
Зайo, леко пътуване! И как се решавате само... Много сте смели, ние сме пътували по не повече от 12 часа (е, и това не е малко). Разкажи как е минало, че ми е интерсно.
Когато Ели беше бебе той ходеше редовно, само за 2 дни съм го спирала без да е болен (баща им бе в командировка Ели само на 2 м.). Нито един път не разболя Елица.
Но пък като съм казвала и друг път за мен сополите не са болест/заразни (но въпреки това всеки път съм минавала на колсулт при педиатъра). Ели е потвърждение, че не са заразни.
Десем, бебетата не ги хващат по принцип инфекции - имат имунна защита от майката. И по-големите деца също са устойчиви, защото вече имат изработен имунитет. Само между годинка и 2 е лошото. През лятото обаче специално при нас е рай - с месеци нямаме никакви проблеми (пу, да не чуе дявола)
Мини, наистина това със спазмите е много неприятно, не ми се е случвало, но мoга да си представя. От температура ли ги прави?
Гертрудка, ей това с гащичките много ми хареса. На мен не ми се е случвало чак така, но редовно забравям я шапка, я шалче, я ръкавици... А пък таткото ни е талант в обличането. Редовно им облича пижамки, а пък веднъж се бяхме разбрали да ядем торта в центъра (беше зима) и как ги доведе - на Алекс беше облякъл ски-гащиризона върху анцуга (явно вкъщи е бил с анцуг, та за по-лесно, в резултат на което детето беше по чорапи в ботушите). Иначе гледам да не ми пука, защото както и да ги облека, след 10 минути са с петна, не знам как го правят.

# 89
Ами ние и миналото лято пътувахме, а малката беше на 2 години....
На моменти беше кошмар, на моменти си мисля че беше герой... Спирахме само за пишкане и зареждане.
Малката на отиване много плака вечерта, защото не беше свикнала да спи в колата. На връщане беше по-добре, но на последния 1-2 часа беше ад пак...
Ами...трудничко е...Дени не я чух през целия път..голям герой ми е тя. Спи си цяла нощ в столчето даже не се и буди, после се събужда, играе си, мълчи си, даже не пита колко остава, кога ще стигнем и така  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт