Отговори
# 525
Ирка, аз давах миналата година, но срам- не сра, забравили съм каква беше дозата Embarassed Иначе не го разреждах във физиологичн разтвор, а в обикновена вода, по едно време добавях вътре и сребърна вода. Давах го веднъж или два път на ден, със сигурност не 3. Ще потърся дали съм си записала някъде нещо. Върти ми се някаква формула "броят на годините на детето по 2", но нв съм сигурна.

Лили, съвет не мога да дам. Щом го прави само в детската градина, може пък наистина да е някакъв вид реакция. Успех!

Чери, говорете си с Алекс на български, не само за да се разбирате Wink, но и за да не го забрави той.

Майче, като цяло съм съгласна с Чери Simple Smile Ти си толкова креативна и постоянно измисляш какви ли не интересни занимания за Рали, тя е свикнала с това разнообразие и, така да се каже, нормално е да й е малко скучно в детската градина Wink Въпреки това съм сигурна, че с времето ще свикне и ще й харесва да ходи да играе с децата и да учи разни неща от учителките.

# 526
  • Пловдив
Хей, Чери, ама ти да не си останала с впечатлението, че съм някаква свръхамбициозна майка, която натиска детето постоянно да учи  Laughing Просто Рали е много любопитно дете, постоянно задава въпроси, а аз се стремя да отговарям. Като разказах за линиите и размерите, просто мерех нещо и тя попита защо има цифрички на линийката и аз й разказвах, правихме различни цветове точки на всеки сантиметър... Повечето обяснения и нещата, които научава е докато аз върша нещо и тя се върти около мен, или импровизирани разговори докато си играем на нещо. Просто се стремя, когато има интерес към нещо поне да понаучи за него. А почти всяка дейност може да я превърнем в игра. Не си мислете, че нон стоп нещо правим, понякога си иска да си гледа филм, или да играе на компютъра...

Аз да се отчета за нашата сага с градината - да не ме чуе дявола, но днес ходенето беше далеч по-малко стресиращо. Вчера като се прибра каза, че талисмана я е пазел и не се е "налагало да вика за помощ". Снощи се опита пак да подхване разговора със стандартното изречение "Ама на мен не ми се ходи на градина" и й казах, че има мноого време до тогава, цели 12 часа. Показвам й часовника как се въртят стрелките и че като се завърти малката стрелка и дойде отново на 7 - тогава ще ходи на градина. А тя гледа секундарника и след като направи 1 минути и тъжно и примиренчески казва:
"Ето, стана 7, ами аз да тръгвам тогава" Laughing
Поне е разбрала вече, че няма мърдане. Сутринта се разплака само като я оставяхме, през останалото време само промрънкваше от време на време. Казах на учителката, че страха й е не, че няма да я вземем, а че докато е там няма кой да я пази. И тя я взе, обясняваше й, че тя е там, за да я пази, когато има нещо да й каже...И май по-спокойно го прие.  

Лили, и ние имахме този проблем за около 2 седмици. Карах се, обяснявах и накрая просто спрях да го коментирам, като я видех че застава в издайническа поза и просто я водех на тоалетната. И някак си от самосебе си се оправиха нещата. Но лошото е, че това го прави в градината, няма как да контролираш. Ако го прави на инат, значи иска да те "нарани" по този начин. Ако не го правиш на въпрос може би ще види, че няма ефект и ще й стане безинтересно да го прави.

# 527
Добро утро!
Браво, Майче, все по-добре да е Simple Smile Виж как ти си познаваш и усещаш детето и сама успя да намериш начин да я накараш да се чувства по-добре в градината.

Киара пък, която уж вече ходи без проблеми в градината, сутринта се опита да прокара идеята, че щом вали, значи не трябва да излизаме от вкъщи, съответно няма да ходим на градина и на работа Mr. Green Де да ставаше така Wink

# 528
Киара пък, която уж вече ходи без проблеми в градината, сутринта се опита да прокара идеята, че щом вали, значи не трябва да излизаме от вкъщи, съответно няма да ходим на градина и на работа Mr. Green Де да ставаше така Wink

Не се е пробвала пред правилната инстанция. Насочи я да се опита да си прокара идеята в парламента, пък може и да ни огрее!

# 529

Не се е пробвала пред правилната инстанция. Насочи я да се опита да си прокара идеята в парламента, пък може и да ни огрее!
Joy Ще я посъветвам.

# 530
Мила, аз не обичам да давам съвети, защото всеки усеща сам най-добре...
Аз просто виждах, че Дени първо го правеше от протест, после като че ли й стана навик. Стиска, стиска и като се напишка отива на тоалетната...замисляли сме се и ние за лекар, но имам чувството, че нея просто я мързи..защото понякога си ходи, друг път като се заиграе и сякаш забравя. Не е това, че не може да стиска или че не осъзнава..в градината вече рядко се напишква, значи си ходи.Освен това на 2 години си ходеше без проблем, през нощта не се напикаваше, сега се случва да се изпусне, докато се събуди, иначе си е суха до сутринта...Просто като стана на 3 и изведнъж се промени..изцяло го отдавам на това, че беше нещастна от липса на внимание или наше отношение. Склонна съм да изчакам още 1 година да тръгне на училище, да се осъзнае още и тогава ако все още продължава и някак не разбере, че това не е хубаво, ще се консултирам с лекар, макар че мисля, че вече нещата се пооправят по малко..Дано все пак не греша Thinking Но имаше период, в който сменях по няколко чифта гащи на ден, всяко пикаене беше в гащите..
Мен като цяло също ме мързи да ходя на тоалетна, стискам до последно...та ако и тя е така...

# 531
  • София
Мила, нашия батко доскоро се опускаше през деня - просто забравя, улисан в игра/ТВ.
Понякога се напишква нощем (все още, може би 1-2 пъти месечно), но за това не се карам, успокоявам го и му кзвам, че трябва преди да легне да се изпишква (прави го детето, но не помага винаги). Виждам, че се притеснява и ако е забравил го будя и водя в тоалетната вечер.

ПАЗЕТЕ СЕ ВУРЛУВА ЕНТЕРО ВИРУС  Sad

Всички в къщи сме натръшкани.
Първа беше Ели в неделя вечер (в 19 ч почна да повръща в 1 и разстройство=вода), от снощи и Мити по същата схема.
Баща им от снощи, аз от сутринта.
Големите сме само с разстройство и болки в корема.
На мъж ми шефа и той вчера му се обадил че няма да ходи на работа че е натръшкан от същото.
Ели за 2 дни беше изяла 1/3 пакет солети.
Без температура протича всичко, но с много отпадналост.
Давах Деган, вомитусхил.

В групата на Ели и 7 деца отсъствали със зачервено гърло.

Ирка, по твоя въпрос. Лъжичка с вода в нея капеш толкова капки на колкото са години. Аз давах сутрин и вечер.
Сега с това боледуване се замислям за Изопринозина.

# 532
За подсилване на имунната система - аз миналата година бях много доволна от Рибомунила, тази година пак започнахме курс, дано пак да има ефект.

# 533
И мен тук ме мори нещо...но със температура и страхотна кашлица, а от днес и хрема...
Децата преди 2 седмици бяха така с повръщане и малко разтройство...но се оправиха. Явно са карали същото.

# 534
  • Лондон/Пловдив
Абе и аз да се включа при нас също има вирус гърло и температура после хрема ,но за 2 дена ми мина сега остана малко гласа от хремата ,но пък мъжо се тръшна така го боли гърлото . Всички познати са болни явно е нещо хващащо всеки.
Да ви кажа момичета научих много тъжна новина и нямам с кой да споделя да ми олекне и затова на вас . Моя прителка има сестра която 2 пъти забременява и все извънматочни и се пукат трабите .Прави опит инвитро и не стана пробва втори и чудото стана с близнаци родиха се преждевременно април или май месец беше забравих  едното бебче почина почти веднага ,другото по малкото до преди няколко дена е било живичко и са щели да го изписват вече ,но го лепнала пневмония и починало .Е кажете ми какво е това нещастие на тази жена .

# 535
Зайо, убедена съм, че Калина освен, че знае и може да стиска и да си прави всичко, където трябва. За 5-те дни в Гърция нямаше нито един инцидент в гащите. Не може това умение да го придобива за няколко дни, а после изведнъж да го забравя. Снощи говорихме с госпожата доста по въпроса. Нейното мнение е, че тя още не се е адаптирала в новата група. Ще изчакам, ще спра да й го натяквам и ще видим какво ще стане и как точно да процедираме после. Дано скоро отмине, че ме мъчи този проблем, макар да си давам сметка, че не е кой знае колко сериозен. Иначе и аз стискам по последно, до болка направо. А и аз съм имала инциденти като малка, когато се заиграя и то до първи клас, но според мен номерата на Калина в момента са от по-различно естество. Имам чувството, че иска да ни каже: "щом ще ме водите на детска градина, аз пък ще се напикавам, защото знам, че се дразните ..."

# 536
Чери, много тъжно Sad Дано все пак да имат следващ успешен опит хората!

# 537
Да, това е най-тъжното нещо на света  Sad Да загубиш детенце, а и след такава борба  Sad Но ще успеят, сигурна съм! Човек винаги успява един ден, важното е да не се отказва

# 538
  • Лондон/Пловдив
Аз пак пристигам малко ми олекна като споделих ,съжалявам натоварих ви и вас .
Лубрикант аз не те мисля за амбициозна майка просто да я оставиш малко да не й обясняваш като е любопитна и иска да знае нещо и казваш аз не знам ама като ходиш на градина там ще учите за това или онова . Запиши я на английски или нещо друго от градината така ще й е по интересно .
Това с напикаването е нещо етапно ,но като се напикае я остави така сама да се оправя после да си оправи и дрехите след пет пъти смятам ,че ще спре . Или друг метод който при Алекс действаше малко натоварващо през определен период я подканяй или ходете заедно горе долу към 4-5 пъти на ден пишкат децата (съдя по моето ) .Това ми идва на ума сега дано отмине скоро при Дени и Калина .
Алекс сутринта се събуди и ми каза мамо напиках се явно не е успял да устиска ама аз си му слагам памперс все още през ноща за 2 месеца това му е второ напикаване преди по често се изпускаше .Смятам като мине тази зима тогава да му го махна памперса ако не се изпуска често разбира се .
Аз да отбележа до 6 годишна съм се напикавала  Mr. Green 

# 539
E, поне си признахме кой какъв пикльо е бил  Laughing   Wink   Hug

Общи условия

Активация на акаунт