Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 054
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Рим и обратно
Ох и Софи е така с прегледите, истерични ревове, маха ръцете на докторите от себе си и пищи неистово. С каката нямах такива проблеми, усмихваше се и се закачаше винаги (изкл. инжекции и взимане на кръв де, тогава пищенето беше до небесата).
*Nikita* какво казват лекарите, защо е толкова дни с Т това дете? Доколкото си спомням пихте антибиотик. снимка на дробовете правихте ли? На нас сега с последните кашлици на Валентина, ми разясниха, че с тия слушалки си е малко "на магия" диагнозата, най-достоверна била снимката или кръвната картина. След каката, се разболяхме и ние със Софи, с по 39 градуса Т и кашлица. Сега и трите сме на АБ Rolling Eyes Но поне сме малко живнали.

# 541
  • София
Никита, да не сте пипнали от летния вирус? Този с кашлицата?
Последното боледуване на Тошко беше с 2 седмици постоянна температура межди 38 и 39С и така и не се разбра категорично какво му беше. И снимка правиха, и кръв му взимаха няколко пъти. Накрая май решиха, че е комбинация между вирусна и бактериална инфекция + растящ кучешки зъб...

Не помогнах много, ама...

Иначе дребния така претръпна милия от докторите, че сега само като му преглеждат гърлото протестира Simple Smile

# 542
'Кафе с мед' , на София днес и е 2-ри ден с Т, преди това си беше добре цяла седмица. Иначе уж го изкара с нас този вирус, което беше...преди около 2 седмици някъде. Но тогава също не е била през цялото време с Т, по-скоро кашлицата беше по-упорита, а Т имаше само в началото и в края на боледуването.Уфф...май го обясних по възможно най-сложния начин  Mr. Green И тогава пи АБ, да. А кръвна картина правихме мин. седмица, т.е. беше вече почти здрава, допиваше АБ и вс. беше наред  newsm78 Аз за това вече съм в пълно недоумение каква е пък тази Т сега.  Иначе е пробил и 2-я кучешки, ама чак пък такива проблеми да създава...сега не съм звъняла още на педи, ама ако и утре вдига Т ще взема май да я заведа пак...че нещо ме наплашихте сега  ooooh!

Хммм...то станало вече утре  Wink Да взема да ви почерпя тогава по случай имения си ден

И специално да поздравя Влади на Елле и всички други именници, които носят името Владимир(а)   bouquet

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 00:08 от *Nikita*

# 543
  • София
Малко късничко, но от сърце  Grinning - ЧРД на Риша!  Hug bouquet Да е здрав, усмихнат, да расте умен и добър батко!
Никита, както и всички празнуващи днес - честит имен ден! (не знаех, че има  Embarassed) Да ви е живо и здраво името!  Hug Много, много щастие!
Всички болнички да се оправят бързо!  Praynig
Никита, точно така го мериха Алекс - като бебетата  Crazy - седнал на кантара. С 300 зора го натиснах да го измерят на ръст легнал ooooh! За рева при д-р ти съчувствам - Ивайло беше така до към 3г. Просто истерясваше  Confused Александър е съвсем различен, нито при ваксина реве, нито като му взимат кръв, и на д-рите се радва. Дали защото има стаж с тях от новороден  Thinking Crazy
Ние вече сме с 10 зъба, преполовихме ги  Simple Smile Е, не всички връхчета на горните предкътници са се появили, но и това ще стане. И аз да успокоя чакащите още доста зъби - и при Алекс сега, и при баткото, имаше такива, появили се неусетно.  Peace
По другата тема съм съгласна с Ел и Кафе с мед.  Peace Интересно ми е какво бихме писали за мартенчетата след, да кажем 20г  Simple Smile , но едва ли ще я има тая отчетна тогава  Simple Smile А това ще са важните неща, сегашното е малко повече радост за семейството  Wink , в което няма нищо лошо  Hug , и аз се разтапям при всяко "постижение"  Crazy Blush Въпреки, че сме много далеч от буквите, дори и с баткото  Crazy Embarassed

# 544
Честит Рожден Ден, мила SZA!!!
Желая ти много здраве, щастие и безкрайно много любов!
И не спирай да ни радваш във форума
  bouquet

# 545
  • Варна
Никита, ГериHug  хайде, дано се оправяте вече!
ЧРД на Риша, да е жив, здрав и умерено палав, но много весел.
Честито и на имениците днес -  да са живи и здрави!
ЧРД, SZAHug  bouquet От всичко хубаво по много ти пожелавам  Hug

Мънки, и Ния е с 6 броя, току що и избиха малките горни резци след мноооого зор, кривотии и т.н. Явно хубаво си проби и вторият (общо 6ти), защото от два дни е сладурче малката. Та .... и ние сме се наредили с примрели сърца да чакаме още 14 голееееми зора. И, Никита, мерси за успокоението, нали знаеш - от твоите уста ......  Mr. Green

За прекалените амбиции -  определено има майки с луди амбиции, често си плащат скъпо, ако детето се окаже наистина интелигентно. Но го има и другия вариант, така че е опасна игра това. Не мисля, че тук имаме такива. Чудесно е как Тони следва желанията на Рая - истината и според мен е в следването на интереса на детето, в играта и ненасилването на процеса, в поощряването на всеки успех, дори да не е това, което ни се иска точно в момента.
Абе още имам аз едни съмнения, че Тони тайно й пробутва учебниците по ... ъъъ..... супер сложна и неясна за мен физика  .... на тати, ама айде - щом пък му е интересно на детето  smile3534  Hug

Пък за ученето от другите деца - един ден седим с Десис и се оплакваме взаимно как Ния и Вики не пият вода. В този момент дойде едно момченце с шишенце, лочещо сладко и тия двете дребните като по сигнал - гъл гъл гъл .... м/у другото Ния оттогава пропи лека полека вода. А преди това съм я мъчила как ли не. Ама как ли не, нали и със запека имаше проблеми. Така че вярвам, че не можем да ги научим на нещо, което не им е интересно и забавно. Дори да го регистрират, ще покажат наученото, когато те си решат. А ако нещо им е наистина интересно - тогава няма отърване. Аз примерно нямах никакво желание да уча Ния да маха на влакчето в парка като го види - струваше ми се страшно клише и т.н. Е, хлапето явно е видяло от някого или звездите са му го проговорили, но още като му чуе камбанката отдалеч на тоя влак и се нарежда на първа линия и започва с почестите, маханията и радостните писъци.

Аз да вмъкна едно въпросче - някакви идеи за пробутване на месо? Ния яде с кеф една купа попара сутрин, но през останалото време отказва всичко, освен банани, кисело мляко или евентуално хляб. Не е страшно, ясно, че е жега, зъби растат и т.н., само се тревожа да не скапем съвсем хемоглобина, че не беше много добре - 108. И като не яде нищо "желязно" толкова време, да не вземе да падне още. Пробутвам от време на време жълтък в попарата - яде го. Но други форми на омлети, пасирана кайма и т.н. не минават. Ел, Зеленкото са експерти, но и всяка идея от всеки е добре дошла.

П.С. Polly Wolly, радвам се да те видя. Как сте?

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 02:26 от Бyxта

# 546
Честит рожден ден на Риша (със засъснение, но от сърце)! Много здраве и увлекателни игри!

Честит рожден ден на SZA! От здраве и късмет да не се отървеш!

Никита, честит имен ден! С гордост да си носиш името и да го прославиш!

В тези жеги ми се втечни мозъка и не помня какво казвам, камо ли какво съм мислила да пиша...

Бухта, с месото и ние го закъсахме, че по-рано давах готови пюрета, но ги отказа отдавна. Успявам да пробутам в пилешка супа (много наситнено, но не пасирано) и за моя изненада си поиска от една кавърма (бяхме на гости) с пилешко филе, доматки, лук и морковче и си хапна доста сериозно.

За зъбките - на Митко единия от предкътниците проби с кървене, но до сега (да не чуе дявол) от зъб температура не ми е вдигал. Кучешките излизат май най-трудно, че периодично ми се оплаква, че го боли и си показва зъбчето, а с другите не го е правил.

# 547
  • София
 Не пишете, не пишете, пък като пропишете... Grinning
 Дез, честит рожден ден на патерици на Риша. Да е жив и здрав!
 Кафе с мед, абсолютно споделям мнението ти за ученето. Simple Smile И нашия батко никой не го е гледал накриво. Дори му се радваха учителките в градината и му даваха да чете книжки на другите деца, дали за да ги отмени, дали за да стимулират и тях да четат. Има и нещо друго- сестра ми почти до 3 годинки не е говорела, а смея да кажа, че доста акъл има в главата, та няма правила в това ранно развитие. Елвинг, аз също адски се радвам на всяко постижение на Илийката, било и най-дребно. Че коя майка не се радва?
 За зъбчетата, багодаря ви за успокоението. Аз малко се притеснявам, защото в моето семейство генетично на доста хора им липсват трети или четвърти зъби (не помня вече), а на племенника май и повече му липсваха, но при тях липсват постоянните, а не млечните. При всички положения хич не ме въодушевява идеята да комбинираме зъборастеж с първи дни в ясла септември, ама каквото такова. Ще го заведа до морето да вдъхне йодни пари в края на август, пък дано да помогне.
 За неяденето на месо доста деца са така. Аз до пубертета почти не исках да ям месо. Само на луканка не отказвах (глупава съм била). Grinning Аз не бих им давала на децата, щом не искат. Те когато имат нужда, ще си поискат. Като има сготвено за вас с месо, те ще си вземат, ако имат нужда.
 Забравих и да честитя рожденния ден на СЗА и именния ден на Никита. Живи, здрави и наслаждаващи се на живота!
 Честит имен ден и на Влади!
 Сигурно пак нещо изпуснах.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 07:45 от Дърта маймуна

# 548
  • Стара Загора
СЗА честит рожден ден и от мен. Здраве и всичко останало в големи количества ти пожелавам. Митко уж яде на всяко ядене, къде повече къде по малко и после чака да го похваля и да получи Отл.6 Simple Smile
Честит имен ден и на Никита и Влади и всички останали именници. От днес започвам да събирам багажи, че в неделя си тръгваме и после отиваме на балкан!

# 549
  • София
СЗА, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и щастлива! Много успехи и късмет!   bouquet  bouquet Hug

# 550
Бухта, благодаря ти  bouquet
Много сме добре. Малката от ден на ден става все по-голяма скица и все повече ни радва. Расте, учи се постоянно на разни неща /предимно от брат си Crazy/ и така, всичко е наред

# 551
  • Варна
Честит рожден ден, СЗА! Бъди здрава, обичана, щастлива и реализирана!
Честит имен ден на Никита! Желая ти здраве, здраве и пак здраве! За температурата на Софи - според мен след боледуване (особено ако има намесени зъби) имунитета пада и лесно могат да се прихванат нови вируси. Ще се възстанови душицата, само трябва търпение и спокойствие, което от опит знам колко е трудно  Hug
Честито и на Влади на Ел! Да е здрав и щастлив!
Бухта, за месото - пробвай с готови пюрета, ако ги харесва, или го пробутвай фино пасирано в някоя манджа, която обича (струва ми се, че с киселото мляко няма да се върже много добре newsm78  Mr. Green Mr. Green Mr. Green). В краен случай има доста зеленчуци, богати на желязо - спанак, броколи, цвекло, червена леща. Макар че според мен храненето не влияе особено на хемоглобина - със спазването на всички препоръки, ние не можахме да го вдигнем след захранването, така че не се притеснявай, казват че организма сам си показва от какво има нужда чрез нещата, които ни се дояждат. Hug
Моето разстройство продължава вече 4-ти ден. Лошото е, че споменах на Кристина и сега всички комшийки в квартала знаят че "мама е с голямо разстройство" Crazy Mr. Green Искам да ЯМ, да пия КАФЕ, да се разходя сред ХОРА...толкова ли много искам? Crazy

# 552
Еха стари познайници в темата, Polly-Wolly Hug - ние с теб се засичаме и в друга темичка  Rolling Eyes

Виждам, че се е заформил конфликт. Аз ще кажа само, че според мен всяко дете е различно и си трябва индивидуален подход. Наш Алек е от клуба на Илийката - на него му дай да тича, да се катери, да играе с топки. СЗА както винаги си написала много интересни подходи за обучение Hug. Моето дете не иска да учи думички - каквото знаеше не го използва вече, а ново не възприема - поне не показва. Много сме далече от постиженията на някои дечица тук. Иначе във физическо отношение - отваря си сам вратите - добре че външната и към кухнята са по-високи, та все още не ги стига, от леглото излиза сам - като не му се седи просто се прехвърля в нашето - това е доста неприятен момент, особено нощно време, когато умирам за сън - идва при мен и почва да ме катери - задължително трябва точно отгоре ми да легне, да не говорим, че вече нямам къде да го оставя, като трябва да свърша нещо на бързо - примерно да взема душ Tired
Да ви се оплача - тези дни се чувствам ужасно изморена - установих, че това е защото леглото ми е неудобно - винаги се събуждам със схванат гръб, последните няколко дни и ръцете ми изтръпват постоянно. Понеже спим на стара спалня с пружина и стари дюшеци подозирам, че от моята страна леглото нещо се е продънило. Довечера с мъжлето ще се разменим, за да видим дали това е проблема, че направо е ужасно.

Продължаваме да имаме проблем с храненето - имам чувството, че ако го оставя може само на вода да кара. Рядко си изяжда всичко. Ето сега за закуска, въпреки че не е ял цяла нощ, изяде 3-4 лъжички и почна да иска да слиза от стола. За месото - Алек пилешко не харесва - на конци му е, но кайма в различни форми яде. В кухнята им правят печени кюфтета, руло Стефани. Бяхме пекли и телешко, което също яде, нарязано на малки парченца и той сам си го взимаше. Много му хареса.
Гърнето е голямата ми мъка - толкова добре си вършеше голямата работа там, а сега ако седне е за да погледа телевизия. И в този ред на мисли - умира за музика - като чуе песен, която харесва започва да тръска дупе, да пляска, да се върти в кръг. Когато песента свърши започва да се сърди. Ако случайно ми хрумне да сменя канала - е тогава става ужас.  Абе май танцьор си отглеждаме Wink

Всички болнички деца и майки да се оправят Hug Praynig
И накрая, но не на последно място - ЧРД на патеричка на Риша - пожелавам му щастливо детство, изпълнено с много усмивки Hug ЧИД на Никита, Влади на Ел и всички, които носят това име  Hug ЧРД на СЗА - пожелавам ти много щастие и сбъдване на всичките ти мечти  bouquet

Аз не пиша дълго, ама като реша да се запиша си се оливам  Sunglasses

Дописвам тук, за да не пускам нов пост - другата седмица сме на рд на 3 годишно момченце. Та да ви питам какви подаръци харесват толкова големи дечица, може и на лични, за да не пълним темата  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 10:38 от vily_st

# 553
  • София
 ЧРД, СЗА!!!  bouquet Пожелавам ти от всичко, което имаш сега по още толкова Simple Smile
 Честит имен ден на Никита, бъди здрава, щастлива и много усмихната Hug
 Аз влизам да почерпя, а то имало вече честитки, благодаря Simple Smile
 Ето, за здравето на моето малко момче:

# 554
Абе още имам аз едни съмнения, че Тони тайно й пробутва учебниците по ... ъъъ..... супер сложна и неясна за мен физика  .... на тати, ама айде - щом пък му е интересно на детето  smile3534  Hug

Joy Това е защото не си видяла последните снимки и клипчето на Рая където вече разлиства и разглежда някакви още по-абстрактни неща. На всичкото отгоре я хванах съвсем случайно.. Mr. Green Laughing

SZA, честит рожден ден! Здраве, усмихнати и изпълнени с емоции дни, много красиви и щастливи моменти!

Честит ти имен ден на всички именници днес и най-вече на Никита и Влади на Еlle! Живи и здрави всички!

Месото - то всъщност на колко време го давате сега?! Аз предлагам всеки ден, но Рая яде рядко..на 2-3 дни веднъж... като снощи например - направо си мислих, че ще и стане лошо... намерихме едни наденички от био месо и правих за вечеря със задушени картофи и тиквички и таратор и тя пощуря... изяде сигурно повече от мен при това на вечеря. ooooh!
Ако не е яла 2 дни и давам изпечено пилешко месо - тя го обожава. Иначе яде в супа, но го обича повече ако е сварено на големи късове и в последствие го деля на малки парчета, ако го нарежа предварително не го яде. Не знам дали това е причината, ама не го яде и това е.
Аз пък се чудя как да правя телешкото, че да става и крехко.... Толкова сухо се получава, ако не е задушено със сос от домашно вино. newsm78 Идеи да подскажете?!

Гери, мила, хем се посмях на разказа ти, хем ти съчувствам, че не можеш да излезеш. Hug Hug Hug

Поли, и аз се радвам, че писа. Hug

Тук снощи имаше такава ужасна буря, че днес ще чистя и терасата, ама поне е по-хладно... та разходките ще ни харесат. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт