А когато детето е насочвано с обич и двете страни са доволни.
Дете което научи буквите на 2, напише първата си дума на 2,5 и си чете само на 3 не можеш да го спреш!
Лошото е, че такива деца възрастните ги мразят до безумие, на свой гръб съм го изживяла, та знам за какво говоря.
С деца съм се разбирала без проблем, но с учителите беше ужас, за роднини да не говорим. Болна тема!
Много вярно! Аз също се водя по Ники и Гого - уча ги на това, за което те имат интерес, а не на неща, които аз съм си решила че трябва да знаят. По тази причина, примерно, с Ники не съм учила още цветове или форми специално - просто няма интерес, въпреки че му казвам неща от сорта "донеси ми жълтата количка" или "тази топка е кръгла". Но пък магнитните букви на хладилника примерно постоянно ги сочи и взима и слага и като опитах един ден да му кажа, че тази буква е Я и тя е на тати и той го повтори
Та така... Да не изпадам в детайли, много съм съгласна с Дез за това, че не можеш да спреш децата, както и че насочването и взаимного желание и удоволствие са важни в този процес. Имаше и още, но нямам време, айде до после.

, аз друго съм коментирала, не амбицията. Съгласна съм с Тони и СЗА
. За съжаление беше много набързо, но въпреки това много се радвам, че се видяхме
Ама сега май е почнал да наваксва де. За 1 месец е качил почти 1 кг (това според домашния кантар ). Видимо се е ошишкал и вече е почти 12кг. С ваксините обаче сме много назад
Ако знаете какъв ужас ви чака....ама ще стискате зъби, няма начин и това ще мине.
и може би е малко ограничено от моя страна да съдя единствено по себе си, но е факт, че го има и този момент, за който говоря, а ти го отричаш. И способностите, които моята позната притежаваше са именно в резултат на амбицията на майка и, в това съм убедена 100%. 

), но за см. не си представям как ще я накарам да легне там, където я мереха като бебе