Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 040
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Вили_ст, Алек ми прилича на Риша- силен характер, иска да е все на неговото да е... Не е лесно никак. Записала ли си си думите, които е спрял да използва (за всеки случай)?
Тоби вече не казва мама и тата и го наблюдавам с ням ужас, но се надявам да е временно. Не следващата консултация ще информирам педката.
Това нещо плашещо ли е? Сподели, за да следя и аз и да знам дали да се притеснявам. Т

Не, не се притеснявай, моля ти се. В "Какво да очакваме от една до три години" ( What to expect the toddler years) 3 глава пише, при загуба на речниковия запас в продължение на 1-2 седмици да наблюдаваме детето и да съобщим на педиатъра. А аз нали съм изпълнителна, всичко записвам.

Тоби днес е с гащички. Нали не го интересува гърнето, поне да разбере че прави нещо.

# 571
Аз вчера бях под пара заради един РД, на който бяхме и за който се суетихме цял ден. Сега влизам на патерица да честитя:
ЧРД на СЗА   bouquet
Мра, Честит ти Имен ден!!!   bouquet
Ел, да е честито и на Влади!   bouquet
не съм ви виждала отдавна и много ще се радвам на скорошна срещичка.

Хайде хубав ден, че диване пак мрънка

# 572
Бухта, ами Ния от сега се грижи за себе си с тези маски... Joy
Аз исках да ти напиша за злоядото дете - да не и се притесняваш толкова... нали знаеш ние през какво минахме... Рая имаше периоди само на кърма, ама почти нищо не ядеше друго, а вече беше на година и малко. Правих по 5 различни "манджи" на ядене и нищо. Не съм настоявала и малко по малко прояде. Предлагай всеки ден каквото си решила - все някога ще хапне, а може и да и хареса. Рая и до днес понякога ми прави номера, особено в жегите. Ния поне АМ пие ли? Защото понякога Рая живее на сукането сутрин и за заспиване на обед и вечер. За разнообразието на храната - те си знаят децата от какво имат нужда, щом и се яде мляко - нека него го яде. И ние сме пак на вълна кисело мляко с бисквити. Embarassed

И още нещо щях да пиша...ама забравих какво беше, че Рая крещи, че е гладна, а сука до преди 30 мин. #Crazy

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:55 от Tony_st

# 573
  • София
Влизам да почерпя по случай юбилея на таткото ни  Simple Smile

Умирам от жега. Искам на мореее  Rolling Eyes
Поли Уоли, вчера пропуснах  Embarassed - и аз се радвам да те видя  Hug Много хора изчезнаха май Rolling Eyes

# 574
Много сте ми сладки всички  bouquet /зелено човече, Дез, СЗА, Белла, Елуинг, Есме/
Аз не съм изчезнала, тук съм си, просто не пиша. То освен някакъв отчет за Ана да давам, друго не се сещам. За това само паразитирам и следя интересните и полезни постинги. Когато и от мен може да се пръкнат такива, ще се включвам Laughing

# 575
  • София
Хммм, и аз отчитам спиране на ползването на някои думи - напр. казваше Ко! за кокошка, а сега не казва... Как не ви е срам да ми обърнете внимание, още нещо, за което да се сдухвам (майтап!!!)

Я д апитам който е ползвал домашен пластилин - имаше ли интерес (освен при Вероники)  newsm78
И другото, от къде си намирате буквички - особено ме интересуват магнитни  Rolling Eyes Буболецата обича магнитчета, дори с помощта на Окич  Hug се добрахме до магнитните пъзели с животни на Джеко от 2 части (не, че им с еобръща специално внимание, ама...), но буквички не съм виждала...  

# 576
  • София
Ха здравейте и от нас !

Аз докато се включа по темите и те затихнали.... Но пък ми беше интересно да чета, а и се пооживи малко темичката. Та напълно споделям писаното от Тони, СЗА, Гери и.. не помня още кой... Важното е детето да е водещо за всичко... а от нас се очаква да слагаме границите, а не да ограничаваме  Peace Така че като видя, че първата й работа сутрин е да грабне книжката, в която като на майтап й показах освен картинките, които отдавана си разглеждаме, и две буквички - нейната и на тате... и тичаше да ми ги показва... ами според мен някак си следва да й покажа и моята буква... и на баба... и т.н. Wink А иначе и Билянка си има предпочитания към игри и играчки... Та така - спирам по темата Simple Smile

Иначе, както ми бяха потънали гемиите и изведнъж такъв вихър ме завихри... Та новината при нас е, че живот и здраве на 09.08 се връщам на работа. И стана така бързичко, защото ми направиха предложение, на което не мога да откажа. Та сега ще се изявавам в ново за мен поприще, а и ще го играя шеф   Sunglasses Та набързо ми е оформиха липсващите ми планове за бъдещето. Сега имам да чета, че почти две години добре се бях пооткъсанала - знаете колко е заета една майка на бебе Wink Та вече се майтапя ще ходя да обгрижвам колегите и вярвам, че и работата ще върви добре. А вие стискайте палци  Praynig

Бибата ще бъде гледана от свекърва ми, която е без работа, та ще идва през седмицата при нас, докато намерим вариант с ясла и така. Абе едни сънища са ме налегнали вече, но пък се чувствам и доста приятно развълнувана.

Вчера успяхме да си спретнем и едно вечерно ходене на кино по женски - гледахме Сексът и града 2 с Добро настроение, Елле и сестра ми (да издам аз) и ми беше толкова хубавоооо. Знаете, че животът е прекрасен, нали Simple Smile

Хайде на патеричка и тук да поздравя имениците и рожденичката от вчера - Влади, Никита и СЗА - да сте живи и здрави  Hug

Вероники , верно че отдавана не се беше разписвала - а иначе нашето ходене до заоопарка беше с цел Билянка и Мими да се видят пак след морето, а се присъединиха и Никита и семейство. Но друг път ще свиркаме, като знаем от по-рано. Ние сме фенове на разходките в зоопарака  Peace

Ами толкова за сега от мен, сигурно пропускам нещо...

Поли и аз се радвам, че се разписа в отчетната ни

# 577
Ей, Elwing честит ти рожденник! Много да те слуша и радва!

Честито ново предложение/положение и на Танчето!

Както и на скорошните именници и рожденици - да са живи и здрави!
Ние сме ок - след ОНОВА едновременно никнене на 4 кътника/преддкътника, което ни запрати в болница сме се снишили в очакване на кучешките.
Думи, няма - освен мама, което и при нас е за всичко, но пък ме разтапя. Не се впрягам засега. Яденето също е ту го има, ту - не. А Алексун нито АМ, нито кисело признава. А пък нали го отбих и така живее на сирене и кремчета с прясно мляко.

Аз ще имам отпуск през август за седмица, но май за срамотите никъде няма да ходим, ама карай!

Хубави разходки и много целувки!

# 578
Elwing, честит ти рожденик  - да ти е жив и здрав и много хубав празник!  bouquet

Танче, много хубаво се получи при теб май... тъкмо се притесняваше, а сега я виж каква прекрасна възможност имаш. Поздравления и много успехи! Peace

Зеленко, аз правих на Рая от домашния пластелин на Вероник! Рая много го хареса и си игра с него, но беше отдавна. Скоро не съм правила, ама онзи ден от българския магазин в Антверпен си купих хлябна сода, та тези дни ще и направя още една доза да видим дали не е забравила как се мачка..Simple Smile

Хели, ако щеш вярвай вчера се бях сетила за вас и тъкмо щях да питам някой знае ли как сте и ти се разписа. Hug
Кога през август излизаш в отпуск? Аз питам с користна цел, че ние от 22 сме в София и ако искате ДАМИ може да си организираме среща да се видим - тъкмо да дойдете и вие да видим Сашока колко е пораснал. Wink

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 11:28 от Tony_st

# 579
  • София
Мерси, момичета!  Hug
Хели-хели, и аз се сещах вчера за вас  Grinning  Hug Явно покрай завръщането на Поли. Simple Smile
ТаняР, браво!  Hug Peace

# 580
Добро утро милички.
 И аз си ви чета редовно ама пусто все не ми остава време да пиша. Гледам доста интересни теми обсъждате. Ще ми се да се включа по едната макар и да е поотшумяла вече. Когато Петър беше малък беше от онези деца дето все реве и се тръшка. Все беше сърдит все беше недоволен. Аз съм доста строга майка ( макар че явно с годините омеквам ), това поведение ме съсипваше. Като гледах как имаше майки които ме гледат с поглед "Защо не си възпитам детето" сърцето ми се късаше. Как да обясниш че нрава на детето е такъв че каквото и да правиш нищо не помага. Просто като се заинати и край. Може да ме разбере само майка която го е преживяла. Много пъти съм казвала. Не сравнявайте момичетата с момчетата. Нямат нищо общо. Вярно че всяко правило има изключения. Но при момчетата генетично е заложено да са бойци. Както и да е трудния период е най вече около 2-3 годинки. После започва да се осъзнава само и да се самопревъзпитава. Голямата грешка която аз допуснах тогава беше че за да не ни сочат хората аз непрекъснато се карах правех забележки дори съм го шамаросвала,което само го доизнервяше и задълбочаваше лошото поведение. Сега с Ивайло се държа точно обратното. Когато започне да се тръшка и да се изпъва като струна отивам гушвам го започвам примерно да го гъделичкам и да се смея с думите "Чакай да видя кой се сърди" и го обръщам на игра. За 2 минути бурята е отминала и той започва да се смее. А че ревял и се тръшкал и какво ще кажат хората ИЧ не ми дреме. С Пепи се оказваше чче го наказвам заради хората Айде стига.
 Най гадното е че добиваш опита си на гърба на първото си дете което страда от твоето незнание.
 Когато децата проявяват характера си то си отстоява позицията дори и по най неправилния начин с крясъци. Ние родителите трябва да проявим разбиране към това че на него сега му е мъчно за нещо и да ги прегърнем и успокоим, а не да ги "възпитаваме" щото това не е правилно за пред хората. В крайна сметка когато то започне да разбира около 4-тата година тогава може да му обясниш че не трябва това и онова. 
 Сега моя батко е такова добро и съжалително дете. Никога нищо не иска , за нищо не се тръшка, винаги пита можели и имаш ли парички за...
 И закакво трябваше да се тормозим тогава и той и аз  newsm78

Айде че се улях

# 581
  • под кривата круша
Елвинг, аз на патерица ще ти честитя рожденика-да ви е жив и здрав да ви гледа. 30 години-младеж още Laughing
Дез, в кой месец го пише това за думичките? Мен това ми е настолна книга, ама съм стигнала до 17-ти мес, а не си спомням да съм го срещнала. То вярно чета в просъница де Thinking
GalinaG24, 100% съгласна Peace. Теодора също си има тръшливи изблици, но като цяло е много спокойно и гальовно дете. Никога не съм повишавала тон /засега Mr. Green/. 

# 582
Есме, в 15тия месец е, стр.75, в англ. копие със заглавие Loss of Vocabulary (Загуба на речниковия запас), в последния параграф.
цитат : "If your toddler stops speaking entirely or doesn't start adding new words to his vocabulary after a week or two, or if his sudden shrinking from speech is accompanied by lethargy, uncharacteristic crankiness, or other symptoms, seek medical advice. He may be ill or upset about something. "

"Ако вашето дете изцяло престане да говори, или не прибави нови думи към речниковия си запас до седмица-две, ако неговата внезапна загуба на речников запас е придружена от уморяемост, нетипична за него плачливост или други признаци, потърсете лекарско мнение. Възможно е да е болно, или разстроено по някаква причина". превод Дезидератин. Mr. Green

Аз почти не бях обърнала внимание на този пасаж, защото ми се струва.. мъглив.
Педиатъра обаче чуе ли за загуба на речников запас между 15-18 месец (плюс-минус автобус), започва да следи за признаци на аутизъм.
Според мен това го няма в книгите за родители за да не предизвиква паника, но аз лично смятам, че това е много важна информация. Истинското лице на аутизма има малко общо с образа му, създаден от Холивуд.

ТаняР, честита работа!
Елуинг, честит юбилей на мъжа ти!
Heli-heli, леко зъбоникнене на Саши! И Тоби е без кучешки все още и с ужас очаквам безсънни нощи.
GalinaG24, много истина има в поста ти. Поне в моя случай строгостта не винаги е била най-удачното решение.  newsm74

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 11:54 от Deziderata

# 583
Здравейте момичета,

Не съм писала вече от почти от 2-3 седмици! След като ви се жалвах, че баткото ни е болен се оказа, че е с пневмония, а след 3 дни и Петя беше с тази диагноза! Не сме лежали в отделение, но бяха с абокати и ходехме сутрин и вечер за инхалации и лекарство!Беше тежко, но слава Богу мина!
Сега обмисляме вече морето в средата на август, но някак ме е страх! Ще видим накрая какво ще решим! Само да са здрави децата! Тази или другата седмица ще се качваме на едното ни село малко на балкан!
Тези дни дано имам време да прочета пропуснатото и да се включа адекватно в обсъжданите теми!

Пожелавам ви приятен ден и целувки на дечицата!

# 584
  • София
TaniaR, видя ли, че всичко се нареди? А за свекърва ти, щом е безработна, нямаше ли някакви програми за гледане на деца? Май Бибата не беше приета на ясла, тъй че не е съвсем временно положението...

Дез, много са ти полезни постовете!. Не знам защо, може би от филмите, призивите за помощ за болни дечица, някои лични мои приятели в подобна беда, не винаги с добър край... и аз все виждам някакви проблеми у детето, особено като има толкова напреднали наборчета, с които да го сравнявам... Все се страхувам да не открием някакъв проблем твърде късно и след всеки преглед отдъхвам облекчено... до следващия... заричам се, че няма да сравнявам, но все ме е страх дали всичко е наред...

И сега пак в светлината на ината и тръшкането. Нашият опит със самостоятелното ходене навън е сравнително скромен, но как се справяте вие с мръсотията и боклуците? Особено привлекателните кофи за боклук, фасове, опаковки от какво ли не... Онзи ден го водих на едно игрище, което е обградено с мрежи по 3 м. - ето, викам си - малко спокойствие, коли няма, няма къде да "избяга"... за пет минути изкрещях панически "Мръсно!" поне 100 пъти - беше заринато с особено интересни пластмасови шишета и прочие боклуци. Много се ядосах, но после отидохме до магазина, купих чували и ръкавици за смет и за няма час събрах чувал и половина боклуци... ама не мога да изчистя всички площадки и целия град.... освен това толкова се омърлях, че се наложи да се приберем.

Общи условия

Активация на акаунт