Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Тони свекърва ми пече телешкото много дълго - сутринта го пуска за обяд - поне 3 часа под фолио. Месото обикновенно става толкова крехко, че само се отделя от кокъла  Hug

# 556
  • София
 От снощи съм го подхванала този пост и сега бързам да го пусна преди да излезем. Все не ми остава време да се отчета, защото от началото на месеца Ники не е на градина и с двамата все си имам нещо за вършене. Тео е много доволен, че прекарва по цял ден с батко си и сутрин щом си отвори очите почва да го търси и го вика. После като тръгне пак на градина сигурно ще му е много криво, ама има време до тогавав.

Честито на всички с поводи през изминалите дни - от всичко по много им желая  Hug Няма да изброявам, че със сигурност ще изпусна някой

Болничките скоростно да оздравяват и да не ги застигат скоро вируси и бацили.

Специални поздрави за малкия батко Риша, да расте здраво, весело и будно дете за радост на родителите си.

SZA, освен редовните неща искам да ти пожелая да не преставаш да преследваш мечтите си и да постигаш целите си с лекота.

Честит имен ден на сладуркото Влади и на *Nikita* - много здраве и късмет желая

РД на баткото ни мина и замина... Времето беше прекрасно и децата играха на воля на поляната в двора при родителите ми. Приключих с ДДС-то и сега стягам багажа за морето. Още не съм си купила бански, но защо пък да бързам, имам цели два дни да я свърша тая работа  Laughing

Gery, ще чакам август с нетърпение въпреки, че силно се надявам и сега като отскочим до Варна да се видим.
 Я кажете Варненки кога ви е удобно за срещи, че да се съобразим - през седмицата или уикенда. Аз имам телефоните на някои от вас и да знаете, че ще ви досаждам съвсем скоро  Mr. Green

Мънки, много му се радвам на малкия Илийко и откак го гледах не преставам да се чудя  newsm78 какви ли ще ги твори след година-две, щом отсега се премята така  ooooh!

Polly-Wolly,  Hug много се зарадвах, като видях, че си писала. По-редовно се включвай, ако имаш възможност

Аз също се "опулих"  #Crazy като четях за какъв брой зъби говорите - на Тео онзи ден му проряза номер 7, а повечето са на финалната права като гледам. И той имаше голямо затишие от около два месеца и сега сигурно ни очаква буря.

В понеделник сутринта чинно прочитах пропуснатото през уикенда и ви съчуствах за бълхите, а после следобяд и Тео го нахапа една  ooooh!, но добре че мъжо успя да я убие. Явно и ние сме си я донесли отвън, но странното беше, че го изяде няколко часа след като се бяхме прибрали и го бях преоблякла, измила, след това спа, а гадината се появи чак в късния следобед. По този повод искам да похваля писалката на Чико - веднага намазах пъпките с нея и до вечерта почти не личеше къде е ухапан. Не го е сърбяло, нямаше червенина и не му се поду въобще  Peace

Гледам всички снимки, които показвате и страшно много се радвам на дечицата, но не ми остава време да коментирам, а във Фейсбук най-много да отбележа, че ми харесва и така. Гледам *Nikita* и  TaniaR също са посетили Зоопарка, а май и shushi е била с тях - свиркайте като организирате такива срещи, аз съм първа писта. Ние също отскочихме до Зоо-то миналата седмица, бях взела и племенницата и много се кефиха децата.

vily_st, най-добре ще е да разбереш с какво обича да се занимава детенцето по принцип - дали обича да рисува, да строи с конструктор или пък да играе с коли и тогава ще прецениш най-добре какво да вземеш.

Приятен ден на всички и не пишете много, че няма да мога да смогна като се завърнем в края на месеца  Wink

# 557
Тони свекърва ми пече телешкото много дълго - сутринта го пуска за обяд - поне 3 часа под фолио. Месото обикновенно става толкова крехко, че само се отделя от кокъла  Hug

Ама само месото ли слага, или и някакъв сос?! Защото ако е само месото...дали става крехко?!

# 558

Ама само месото ли слага, или и някакъв сос?! Защото ако е само месото...дали става крехко?!

Не слага сосове, тя с подправки работи, но ако искаш за по-голяма сигурност ще я питам довечера като се прибере и ще ти пиша. Тя е спец в приготвянето точно на този вид месо (и не само на него) - винаги става уникално вкусно. То затова около нея едва удържам фронта с диетата ooooh! Whistling

# 559
Никита /Мира/, честит имен ден!!! Да ти е живо и здраво хубавото име Hug
Елле, да целунеш Владето по дупето от мен Hug

Tony_st, vily_st, veroniki
, aз си ви гледам, ама нямам какво да пиша  Mr. Green  bouquet

И за да има и друго, освен прегръдки и целувки: Ана е с 14 зъба вече, което според педиатърката е много. Но не ѝ се притеснявам. Така или иначе не мога да им спра растежа Laughing

# 560
  • София
Исках да ви питам - как точно ги мерят децата на консултацията?

След 1 г., т.е. от 1 г. 3 м. нашата педиатърката прави консултациите в "големия" кабинет. Тегленето е на обикновен електронен кантар, а меренето е прав на метър, опънат на вратата.

СЗА
, честит рожден ден! Желая ти много успехи, много щастие и здраве! И те заклевам никога да не спираш да пишеш, много са ми нужни твоите постове!

Бухта, аз не смея да си помисля за хемоглобин... Освен закуската буболецата преживява предимно на кърма и бисквити... да, хапва малко храна, напр. царевица, мъничко риба, парченце картоф или каквото му се предложи, но символично и толкоз... отдавам го на бъдещите зъбки... почнах пак да му предлагам пюрета с месо, от най-гладките - понякога хапва, ама те пък са с 8% месо, та колко ли е... Обаче и аз да кажа, че, за съжаление, храненето няма този магичен ефект върху хемоглобина, който май повечето хора си мислят, че има Sad

Поли-Уоли,   Hug

Честито на всички именици - малки и големи - на патерица   bouquet

Хммм, как ни е ясленчето?

# 561
Много благодаря на всички за чудесните пожелания! Polly-Wolly, специални благодарности, че се включи на моя рожден ден, много ме зарадва. Надявам се да се включваш по-честичко.

Ето да се почерпите виртуално от мен.

Честито на Никита, на Влади, и ако има още именници - също, да са живи и здрави!

Тони, аз варя телешко месо в тенджера под налягане и после го приготвям по начина, по който съм си наумила, винаги става сочно.

Бухта, а пробвала ли си да й даваш директно късчета месце? Подправено, за вкус? Или пък може бульон, ако не иска самото месо, примерно правиш супа някаква и й даваш от бульона с другите съставки. Пробвай различните видове меса в чист вид, да видиш има ли някое, което ще й се услади, и давай. За желазото - знаеш, че е добре продуктите с повече желязо да се съчетават с продукти, богати на вит. С и бедни на калций - за по-добро усвояване. Не проявява ли интерес да яде от твоята чиния примерно - ако да, тогава можеш да й пробуташ повечето неща Simple Smile

Вили, за 3-годишни момиченца вероятно ще са от интерес понитата (има една серия с понита с всякакви джунджурии към тях като гребенчета, обувки дори и т.н.). Друго са игри, подходящи за възрастта, независимо от пола - hide and seek (едни карти, които трябва да откриваш по двойки), или пъзели, или разни от този вид.

Болничките да се оправят бързо. Ники също е с температура от снощи, движи се между 37.5 и 38.5 засега, не съм давала засега нищо освен Вит. С, дано премине бързо (Гого беше в неделя с Т - някъде около 37.5, цял ден, малко хрема и после нищо...,  надявам се и при Ники да е същото леко вирусче).

Животинче, мисля, че след като Тошко си ходи, пък макар и за пръсче, всичко е наред засега.

# 562
Честит имен ден  на Влади на ЕЛ и на Никита. Да са живи и здрави, с много щастие, любов и късмет да бъде изпълнен живота им...
SZA, честит рожден ден, сбъдване на всичките ти мечти ти желая...

# 563
Тони, аз варя телешко месо в тенджера под налягане и после го приготвям по начина, по който съм си наумила, винаги става сочно.

М да... нямам тук тенджера под налагяне. Ще мина на вариант задушено пак, ама ми става малко сухо.

Вили, ще се радвам, ако попиташ и свекърва ти за тайната. Wink

# 564
  • под кривата круша
Честит рожден ден на SZA! Здраве и щастие ти желая и ти благодаря за полезната информация, която споделяш с нас  bouquet
Честит празник и на всички именници-да са живи и здрави Hug
Радвам се да видя Поли-Уоли отново.
Ние сме ок, всеки ден ме изненадва с по нещо ново. Пристрастени сме към люлките, изкарваме там по 1 час и кусур, колкото издаяня, и на прощаване я откопчвам от люлката на фона на сърцераздирателни писъци и вопли. Не сме се отбили още, едно сме назад със зъбите и като тръгнат нови само това търси, второ ще ми се да изчакам жегите и горещините, че с тези летни вируси ooooh! И трето, не знам изобщо как ще се отбием, щото като и откажа прави най-тъжната и обидена муцунка с ъгълчетата на устата надолу, та ми къса сърцето.
Много се радвам, че се запознахме с Шуши и Танчето и двете буболечки. Мария беше много послушно и спокойно дете, а на Билянка просто и личи, че е по-голяма от нас Laughing
С гърнето сме до под кривата круша, подозирам, че го смята за ваничка за крака. То е с глава на мече /Бертони/ и вчера я излових седнала на главата, връз ушите на мечока и с крака, топнати в празното гърне. Вкам си, като поседи без памперс и се намокри ще и направи някакво впечатление, ще изпита дискомфорт нещо, ама не-хич не ни дреме. Току я напипам мокра насред заниманията и и тръгвам да търся локвата. Биберона също си го търсим като малко бебе, заспиваме гушнати, демек де що по книгите пише, че не трябва, ние го правим Mr. Green
Да ви питам и вас, ползвате ли кани от рода на Бритата? Събирам мнения за Laica, но май никой не е ползвал.
Та така, пак не дочетох темата ама отивам да домакинствам докато Дзверо спи.

# 565
СЗА, честит рожден ден! Желая ти много любов, здраве и радост!   bouquet
Честит имен ден на Никита и Влади на Ел!   ura baloni

Вили_ст, Алек ми прилича на Риша- силен характер, иска да е все на неговото да е... Не е лесно никак. Записала ли си си думите, които е спрял да използва (за всеки случай)?
Тоби вече не казва мама и тата и го наблюдавам с ням ужас, но се надявам да е временно. Не следващата консултация ще информирам педката.

Поли-Уоли, и аз се радвам, че се включи, често се сещам за теб.  Hug

# 566
Вили_ст, Алек ми прилича на Риша- силен характер, иска да е все на неговото да е... Не е лесно никак. Записала ли си си думите, които е спрял да използва (за всеки случай)?
Тоби вече не казва мама и тата и го наблюдавам с ням ужас, но се надявам да е временно. Не следващата консултация ще информирам педката.
Това нещо плашещо ли е? Сподели, за да следя и аз и да знам дали да се притеснявам. Той Алек не че ги е забравил, просто не ги ползва толкова редовно (или направо рядко). Преди като искаше нещо да прави казваше "айде", татко си постоянно го татосваше. Мисля си, че просто е в такъв период - може би от преминаване от повтаряне като папагалче към осъзнаване, че всяка думичка има и значение. Пък и може да му е писнало на детето като някой му каже "я сега кажи...."
Иначе ако Риша е такъв определено си приличат, ама да ти кажа то нямало на кого да се метне - ние с баща му сме големи инати(особено мъжа ми, от двамата аз определено съм по-отстъпчивата Rolling Eyes). Та така - всеки си намира майстора Sunglasses

# 567
  • София - Рим и обратно
Момичета, да ви питам някой скоро поръчвал ли е неща от Кикиморско царство? Преди ставаше много бързо и лесно поръчката, оттам си купихме музикалното легло-кошара, доставиха ми го едва ли не същия ден. Обаче сега се опитвам от 2 дни да си поръчам един самар (някой ако знае дали се продават някъде по магазините, моля да ме светне) и нищо не става, глас в пустиня Sad.  Освен това преди им имах телефона, а сега не виждам никъде из сайта им телефон за контакти. Или аз съм се побъркала нещо... Мерси предварително  bouquet

# 568
Хайде да се включа и аз по късна доба, че през деня PC-то е окупирано от Радослав. LaughingМного е смешен-както съм го взела на стола и слушаме песнички и като свърши песента и ми дърпа ръката към мишката. hahahaРазбрал е човека от къде се пускат други....или ако съм в другата стая идва и ме хваща за ръката и правооо на компютъра.Даже отвреме навреме се чува-"мама, пус".. Laughing
Със закъснение да честитя рожденния ден на малкия Риша!Дез, да ти е жив и здрав!
Честит рожден ден на SZA!  bouquet
Честит имен ден на Никита и на Влади на Елле и на всички, които празнуват!
Поли-Уоли, наминавай по-често тук!  bouquet

# 569
  • Варна
Хммм, проблем ли е наистина, че спират да използват думички? Ния имаше няколко такива "вълни". А сега след едногодишно чакане (че и повече) като каза "мама" и аз пощурях от щастие. Е, да ама ... оказва се, че "мама" вече е е мама, вземи, дай, покажи, не знам к'во искам, ама много го искам  Mr. Green .... и т.н.  Преди тази роля изпълняваше "тати". Имам чувството, че научава някаква думичка и после изведнъж я сменя с нещо адски нелогично. Например казваше "дай", после започна да повтаря "кака" за същото  #Crazy, както казах сега е "мама" на дневен ред. 3 дни си казва името, 3 дни не ще .... та не знам - това толкова ли е притеснително?

Гери, СЗА, пробвах - крих месо в зеленчукова крем-супа, пасирах в омлет, правих спагети, които си ядохме заедно, 100 пъти показвах, че ето - мама яде същото .... не иска и това е. Иначе драпа всеки път, когато ме види да ям нещо, но най-често го плюе на мига и ми се разсърдва  Mr. Green  И аз не съм много сигурна, че ще даде отражение на хемоглобина, притеснява ме малко и еднообразното и хранене. То и с това кисело мляко нашето ..... вярно, че е истинско и е много хубаво, но тя пък само него яде. Вече и банани взе да отказва. Ще взема накрая да се окажа майка на злоядо дете, което пък ще излезе, че не е от нас в такъв случай  Mr. Green

Есме, и Ния развива афинитет към люлките, хайде заедно да люшкаме Simple Smile А Вероники да не се срами, ами да досажда с пълни сили - направо ще се изям, ако пропуснем да се видим. За мен само да е по-следобед, ако може, защото се водя работна гугутка.  А пък за гърнето и бибата ..... срам, не срам - май ще я свършат лелите в яслата тази работа. Тя гърнето за шапка го ползва и като си представя, че някой път може пълно да си го нахлюпи .....  ooooh!  Иначе шапки не търпи!  Naughty

Тони, видях ги аз, но честно казано и онази физика ми идва в повече  Joy Hug Ния си е набелязала една голяма готварска книга с твърди корици в библиотеката.   Или ще си я събори на главата и ще й мине, или ще има кой да готви у дома скоро -  нали и лъжицата хвана на прощъпулника.  А днес пък си направи маска за коса с кисело мляко, докато ядеше и хранеше куклата.   Joy   Абе щурчо.

Общи условия

Активация на акаунт