Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
Привет на всички от Стара Загора. Тази сутрин по хладното се прибрахме и още не мога да оправя багажите. Много багаж, много нещо!

# 601
 Nikita, dobro nastroenie, благодаря за отговорите. Аз малко се терзая сега дали не избързах с отбиването. Crazy
Напоследък малката не иска да яде почти нищо, само сладки неща, манджи и супи ми отказа и ми е много кофти така.

# 602
Здравейте,

Аз съм се зачела в едни закони, ама нищо не вдевам. Добре, че изпита ще е чак септември, че имам още 1 месец.

Изчетох ви и да се включа:
Честито на всички с поводи от тези дни!

glafira - мерси, че ми прочете поста и отговори.
Крачето и мина на 2 ден, но слагах компрес, че пеше доста подуто.
Животинче- ще се пусне скоро и сам като се загледа как другите деца ходят.
Никита- Елия на консултация я мерят с кантар за големи и метърче на стената.
Хайде спирайте вече с тези боледувания. Дано това да ви е последното. Направо не те знам как здържаш.
За яденето (и месото)- ние нямаме проблем, да чукна на дърво. Яде като разпрана. При майка в Люлин се е научила да си отваря хладилника и яде шунка и кашкавал. Иначе аз спрях да готвя специално за нея и да я храня отделно от нас. Паркирвам я на масата и слагам това, което и ние ядем. Та така и ние с тати ядем разнообразно.
Вили- сменяйте матрака. Или иди на масаж. Аз вчера получих един в мола  Joy Има столове за масаж и не са никак лоши. Иначе аз от 3 седмици съм с болки в гърба и дребната си върви сама, защото казвам, че мама има охче.
за гърнето- мале, като ви чета и се радвам до небесата, че Елия си ходи сама. Аз вече се опитвам и памперса да махам. Не ги насилвайте, все ще седнат.
Тони- и Елия се "зачита" в нашите книги и интересно като Рая не се сеща да ги къса, не че къса и другите. Аз от една седмица и чета за лека нощ "Бюджет и одит в публичния сектор" и заспива на 3то изречение.  hahaha
Нинка- както сте тръгнали с РС, скоро и по скайпа сам ще си говори с децата. На едни приятели дребната на 2г си го пускаше сама и звънеше на баба си (е то повечето неща и бяха направени).
за говоренето- Елия не е спряла да си използва старите думичките, на за съжеление няма и много нови - айде, дай, баба Цеци (за мойта майка), Оио (за вуйчо и Иво) чинчин (чичо) и толкова. Но пък се събираме с едно много товорящо дете (с 3месеца по-голямо), та от там прихваща по нещо и се опитва да говори.
ТаняР- честито за новата позиция.   bouquet
Зора- хайде много  Hug и да се оправяте бързо.
Аз като прочета за болно детенце и само чукам на дърво. Ние имаме само 2 настинки и 3-4 дни общо с Т. Дано продължава все така.
за боклуците и яденето им- ми Елия до сега 1 път опита пясъка и не и хареса и 1 каъче и реши, че не става за ядене и това и беше. Даже гледам и децата навън не ядат от тези вкусотиики.
Сега ни окосиха едната градинка (след като 10 майки всеки ден звъняхме до общината ) и сега в понеделник се хващаме и ние да си почистим и се надявам да няма боклуци. Аз даже исках да облагородя площатката, но е бая разправия, та ще я караме само на играчки.
Роска- браво на мъжлето ти за пореден път.
Скоро ще ви звънна да си спретнем една Люлинска среща.
Ан Ви-  Hug Дано се оправите бързо.

Аз пак съм бездетна и сама  hahaha Та почистих, изкъпах си и сега ще си оправям ноктите и косата.
Нещо ме е ударила музата, та ще се рисувам.

Хайде от мен много  Hug

# 603
*Nikita*, а гнойна ли е ангината? Защото ако е такава, содата би помогнала. С ракия, обаче, не съм сигурна, че е правилно да се работи. Тя загрява, а загряването е противопоказно при гнойната ангина /както при всяко друго възпаление/.
Иначе содата е доста гадничка, не знам дали малката би я понесла Rolling Eyes . Най-безболезнения от трите начина, които аз знам е да се добави в прясно мляко. Идеята е като минава през гърлото да "поостърже" налепите. Но не е хич вкусно Tired
Така или иначе, зависи каква е ангината. Има сега една "модерна" вирусна ангина, която е с някакви подобия на налепи /стоят по-прозрачни някак от обикновените бели налепи/.
Дано бързо се оправи Софито Hug

# 604
  • София
Здравейте мили момичета Simple Smile

Много ви благодаря за поздравленията за работата  Hug Зеленко, мерси за добрата идея, позачетох се в програмата и се надявам да можем да се включим, че на свекърва ми точно не й достига около година стаж за пенсиониране като учителка  Confused Elg, много интересно четиво си захванала, чак ме заинтригува  Flutter

В  предния си пост бях доста развълнувана, та пропуснах сумати неща.... ще ме прощавате...

Болничките да оздравяват и да се свършва с тази лоша серия  Hug

Elwing, специални поздрави за РД на твоята половинка, на лека патеричка - да ти е жив и здрав и с много да се обичате и забавлявате заедно

Дидето и всички, които са на моренцето - ама чудно време случихте - по-леко се понасят жегичките като си на плажчето с напитка и слушаш вълничките... Абе направо си ви завиждам, да се топнете и за мен

Роска, ама мъжът ти наистина е страхотен, къде са тези мъже с изненадите.... А ти винаги споделяй хубавите местенца и идеи, че и ние да се възползваме задочно Wink

Тони, ама и вие сте образи с пазаруването. Какво стана с идеята за къща???

Май се изказах по пропуснатото...

Иначе ние сме добре, днес бяхме на една полянка край Железница, та си откарахме целия ден навън, край рекичка с приятна другарска компания

Лека нощ и една прекрасна нова седмица желая на всички  Heart Eyes

# 605
  • Варна
Добро утро!
Никита, извинявай, че чак сега се включвам, но не бях влизала през почивните дни. Дано да сте се оправили и да нямаш нужда от съветите ми, но все пак да кажа - наистина зависи каква е ангината. Ако е вирусна, лимоните, содата и компресите на гърлото (вариантите са с белтък и захар, с извара или с маслини без костилките) може и да помогнат, но ако е бактериална е нужен АБ (защото даже и да се подобри, ако не сте изтребили бактериите може да ви повтори). С Кристина съм пробвала всякакви бабешки лекове - гаграри с нишадър, гарагара със силно разредена кислородна вода, гаргара с цитросепт и много други, но са мъчителни и нямат вълшебен ефект, така че не ти го препоръчвам (то вие сте и малки за гаргари). Четох добри отзиви за тонзилотрена (хомеопатично за гърло), даже в момента след моята ангина реших да направя един профилактичен курс, но още нямам лични впечатления. Дано бързо се оправите! Hug
Ние сме изринати по брадата, врата и сгъвките на ръчичките от топлото. Мажа яс кремчето на Др. Тайс, но няма особен ефект.
Танче, честито, мила! Много се радвам за теб! Дано намерите най-добрия вариант за Бибата.
Роси - завид, завид Mr. Green Hug
Зора, Ан ив, вие сте героини! Прегръщам ви Hug
Извинявам се, ако пропускам нещо, но имам едно мрънкало на главата....Хубав ден, момичета!

# 606
Гери Мур, понеже имам същия проблем с обривите от топлото на Ники, докторката ни каза да мажа или със Судокрем, или с цинков крем (то и в Судокрема има цинк). Нахтхерценът няма да помогне, а може и да влоши, защото той овлажнява и е мазен. За жалост при Ники на вратлето и в тила на главичката вече са иритирали тези пъпки (сърби го и се чеше) и се налага да мажем с хидрокортизон, защото е възпалено. Дано се оправят бързо пъпчиците ви!

ТаняР, специални поздрави и поздравления за новата работа! Успех и само напред!

Стаси, и след няколко години може да има капки кърма Simple Smile Бъди спокойна, това си е в реда на нещата...

Никита, да се оправя София бързо ви пожелавам.

За майките, които се притесняват за месото, респективно желязото - можете да поровите във вегетарианските теми? Има много семейства, които са вегетариански и някои от тях избират да хранят и децата си по този начин още от самото начало, така че тай ще има идеи за постни манджи, набавящи достатъчно желязо на мъниците. Месото далеч не е единствения източник, а и желязо се съдържа в по-големи количества в неща, които надали давате на дечицата (като телешки черен дроб и телешко сърце), а желязото примерно в телешкото и свинското (където уж е най-много) е по-малко на 100 гр отколкото в пълнозърнените храни например. Ето малко инфо тук и тук и тук

# 607
Здравейте мацки.
Аз яко съм яхнала метлата и не ми се пише тези дни. Иначе си чета.
Честито на всички рожденици които съм пропуснала, честито на тези с новите работи, и много успех. И всички болнички бързо да се оправят Praynig

Исках да ви питам, какъв размер носят децата ви (дрехи). То Яна че е дребна, дребна е, но всеки панталон над 9 месеца (размер) и е огромен.

Мале ревна.....

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 23:16 от Шу

# 608
  • София
всъщност главните ми номера са няколко - или сипвам плодово пюре в манджата (представям си колко абсурдно ви звучи това)

Е как ще е абсурдно, и Калин дъъъълго време ядеше всичко само с плодове - от малки са си един вид гурме специалисти. Ако това ще те успокои, количествата не-кърма са силно намалени и при нас, отдавам го на жегата и зъбоникнене... 'га реши - ще прояде  Mr. Green Аз лично бих давала каквото яде. Между другото, на няколко места съм прочела, че комбинацията месо + плод никак не е лоша и спомага за усвояването на желязото

Глафира, мъка ми е, мъка, 'щото тук ВСЕКИ ДЕН едни лелки (викат им, малко грубо, "Баби Яги") метат с метли главната улица и още няколко по-малко главни из центъра - само ще кажа, че всеки ден има какво да изметат. Не, че в София съм била много на чисто, но е факт, че тук виждам с очите си как се чисти, макар и тук-там, и какво от това  newsm78
В крайна сметка нашето "коронно" място са... няколко кафета... които ползваме предимно за паркинг на количката, де, да не си представи някой как аз си пия кафето, пък буболецата седи кротко и възпитано - напротив...

Елвинг, и аз се плаша от настоящите и бъдещи следващи поколения, вкл. моето собствено дете. Въпреки всичките ми старания, де с добро, де с лошо, имам си една малка свидлива буболечка, която обича да ме хапе (вече само мен!)...

Тони_ст, а няма ли практика там да се правят разпродажби като по филмите? Така ще можеш да си пазаруваш на воля и периодично да разчистваш каквото не е излязло сполучливо...

стаси8510, надявам се да не го намериш за някаква остра критика или намеса в твърде личното решение, но позволявам си да споделя, че според мен сега не е най-подходящият момент за отбиване във вашия случай. Горещо е, децата опознават света, лапайки всичко, до което се докопат, предстои ви дълго пътуване и сериозна промяна - аз бих изчакала на твое място.

Вили_ст, на всяка цена сменете матрака!

Шу, вярвай ми, буболецата в момента размери от "6 месеца" до "2 години" - в зависимост от производителя  #Crazy

Всички болнички да оздравяват  Hug Hug Hug Hug

# 609
  • София
 Зелено човече, комбинацията плод плюс каквото и да било друго, е лоша..има доста инфо по въпроса Peace

# 610
Зелено човече, комбинацията плод плюс каквото и да било друго, е лоша..има доста инфо по въпроса Peace

Абе и аз така съм чувала  newsm78 Нали плодовете много по-бързо се усвояват от месото, в следствие на което месото ферментира, което хич не е добре за стомаха?

# 611
А здравейте и от нас!
Ние от хайманосване нямаме време да се разпишем.

Танче, оглеждаме къщи... НО или са със 150-200 евро по-скъпи, или са на край света... и за сега изчакваме... добре, че захладня. Ето вчера бяхме на разходка до един град с много история. Съвсем близо до тук е на 40 км. - е как ми хареса не е истина просто /има снимки във фейсбук, на който му е интересно/ и цените на наемите са по-ниски отколкото тук, но като си представя "малкото" ни багаж вече и преместване и се отказвам. Tired

Зеленко, говориш за гаражни разпродажби ли?! Правят, сигурно и ние ще направим на тръгване, щото започваме да се зариваме с какво ли не... ooooh!

Шу, на Рая вече 86 и омалява..та имаме дрешки и 92, но пък имаме и 80, които и стават..зависи от марката.

След вчерашната прекрасна разходка, днес напълнихме на Рая ваната на терасата - е, няма такъв кеф и пляскане... Хем я оставихме да попляска само около час, за което време успя да открадне на татко си бирата и да я изпие/излее във водата... голям цирк беше.

Айде отивам да поизмия и да си лягам, че утре пак се очертава хубав ден.

# 612
Ето малко снимки от днес ако ви се гледа. Чудих се как да се развеселя, докато Боян играеше футбол.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2040690&id=1589593556&l=3dca7b07d0

# 613
Здравейте момичета,

Влизам да почерпя по случай именния ден на Илийката!

Искам да честитя празника на всички именници! Да сте живи и здрави и малки и големи! Извинявам се, че няма да изреждам, но да не пропусна без да искам някой! Весел празник!

Шу, невероятни снимки на Яна! Много е красива и чаровна! А снимките с баткото са много мили!

# 614
  • София
Хайде и от нас с Илийката лека почерпка. Днес и двамата сме именници.
 Шу, на Илийката също са му големи повечето дрехи, дето уж за са неговата възраст, ама той по принцип не е от високите.

Общи условия

Активация на акаунт