Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Само ние ли не джвакаме биба от както сме се родили?!

Aааа, и Кали никога не е ползвала биба. Дори и в самото начало не искаше!
22, дано Миро се оправи бързо! Много е кофти това с температурата!

# 646

Не сте сами  Hug И Ники не е искал никога биба (макар че имаше един период от около 2-3 седмици, в който успявах да му я пробутам, тъй като тогава не щеше да заспива на гърда, но той много бързо се усети как да я хваща и да я хвърля и с това приключиха опитите ни за биба). Аз се чудех как ще заспива без гърда като тръгна на работа, но няма проблем - заспива гушнал телефона на майка ми на песента на Елвис Suspisious Minds  Laughing (след четене на книжки естествено, които носи и подрежда кое след кое да се чете). Гого също никога не е искал залъгалка, а от 4-месечен е оставен на майка ми да го приспива и бави по цял ден...

22, бързо оправяне на Миро пожелавам и аз. Какво казва педиатъра за високата Т? Мен Хексалгин ме е страх да давам на малко дете, но пък ако така е препоръчал лекар, знам ли...

# 647
Благодаря за пожеланията.. Дано бързо мине наистина. Днес сутринта не е имал Т, но му дадох Нурофен за всеки случай, защото досега процедирах по другия начин - ако вдигне над 37, тогава. Обаче след снощи вече ме е страх и дадох превантивно.

SZA, доки каза ако вдигне рязко (или не) висока Т, разбирай над 38,5, да дам Хексалгин. И в аптеката това ни посъветваха. И на мен не ми харесва, но е по-зле да гледаш как детето ти гори и се дере до повръщане. Вчера имаше позиви, но не успя да върне, само се уригваше от напъните.  Cry

Тони, по времето, когато вие ще идвате, аз май ще съм на работа или на 1/2 работен ден, но се надявам да се видим. Това, което казваш за националния празник е много странно и за мен. newsm78 Ходят да почиват някъде другаде ли тез' всичките хора? Представям си каква е гледката - нещо като плажа през зимата - няма ниииикой.... Simple Smile

Оставям ви, че се събуди..

# 648
Здравейте момичета,

22, дано Миро скоро е по-добре! На мен Личката ми  вдигал т над 39 от последните 4 кътника, които му избиха наведнъж! Но нямаше червено гърло и тн! Може би при вас Т е от червеното гърло! Дано скоро смъкне сладурчето Т и се чувства добре! От нашата педиатърка знам, че Хексалгин се дава след като си дал примерно Панадол или Нурофен, но Т не се смъква след час примерно! Тогава се дават капки Хексалгин колиство колкото кг на детето разделени на 2!

Гледам бибите обсъждате! Петя смучеше до скоро биберон само като заспиваше, но откакто беше болничка често се сеща за него като сме си в къщи! Навън биберони не нося отдавна и няма какво да и предложа, но в къщи започва да се катери по кошарата и плаче! Ще и огранича вскоро време смученето през деня, но за заспиването нямам намерение да го махам поне докато не и изникнат зъбите! Тя така или иначе го плюе веднага като заспи!
Петя като беше много малка  купих за нея и батко и две одеялца едноцветни, мекички като поларени, но не толкова дебели от Кауфланд! Е от тогава това дете не заспива без одеялото си! От тогава съм купила още 4 и ги въртя, че те трябва и да се перят! От 2 седмици може да кара без играчка в къщи! Ходи, взима си одеялото от леглото и го гуши, играе си с него, носи го навсякъде в къщи! Май махането на одеялото ще ни е по-проблемно от бибата!

Шу, аз имам същите притеснения като теб! Петя носи едни бодита тип потник от миналата година и все и стават! Викам на мъж ми, че всяка вечер с къпането сякаш се спира дребната та все и стават дрешките, макари от миналата година!

Момичета, от два дни търся хотели на морето! Засега сме се навили за Албена, но пак съм в една чуденка! Стискайте палци да успеем да резервираме скоро, че вече пред очите ми са само снимки от хотели!

Лек и  приятен ден ви пожелавам и целувки на дечицата от нас!

# 649
  • София
Привет!
Чета ви, но нещо нямам сили да пиша  Crazy
Зора, това с одеалцето ми е много интересно, в ДГ на Иво имаше деца, които си ги носеха, защото не можели да запсиват без тях, помагало им и да се успокоят като са разстроени. Моите деца не са имали такива любови и ми беше много любопитно.  Simple Smile
Алекс биба не ползва, аз му я бутам при заспиването  Embarassed , но определено не е пристрастен, за разлика от батко си, който отказах на доста сериозна възраст от залъгалката Crazy  Blush
Всички болнички да се оправят!  Praynig Ние лекуваме конюктивит, голям зор е слагането на капките.

# 650
  • София

Ъъъ, да не са ни заедно раждани децата  Whistling
Ама да похваля чесалка номер 4 на Томи Типи - много полезна в момента - повечето други чесалки не бяха удостоени с грам внимание.

Хайде сега един не-много-бебешки въпрос: има ли някой впечатления от течния Калгон (за пералня)  newsm78

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 14:21 от зелено човече (.)(.)

# 651
Айде още един в кюпа с НЕсмучещите биба-още като новородено се пробвах да му я бутам в устата, но я плюеше....след това към 2-рия месец взе да си смуче пръста и така до 10-тия, когато го оттучих.
За приспиването-Радо се приспива с един плюшен мечок, еййй голяма любов му е, ви казвам, гушка го, пее му и накрая го хвърля и отрязва Laughing.Преди няколко дни, след като се събудилот следобедния сън, нашия станал и го напикал, че се наложи да пускам пералня с плюшени играчки!Заради тоя мечок, викам ще вземе да го търси и да се сърди, та така...

# 652
  • под кривата круша
 Благодаря ви за отговорите, момичета Hug Днес ходихме да ни слагат Синфлорикс, док ни видя и ме успокои в общи линии. Ако били коки щяло да има жълто-зелени обилни секрети, каквито ние нямаме. Срив за толкова кратко време нямало как да се получи. Вероятно е замърсено от първото око, щото тя много ги търка, и става дума за чувствителна лигавица-било често срещано. Каза ми да спра капките, щото и ние като при Елвинг пищим от щипещия илач. Пък и нямало сми да го мъча.
За бибата, в началото я плюеше и, смея да кажа, аз насила я научих да смуче на около 2м. Обаче /разкъсайте ме/, си струваше Mr. Green Докато не я щеше беше закопчана да цока от мен денонощно. От втория месец, когато залюби този аксесоар, започнах да спя и аз. Ще се отучим, къде по-лесно, къде по-трудно.
Няма да мога да дойда на варненската срещичка днес, съжалявам, че няма да се видим и с Вероники. Ситната спи, а после ще излизаме с гостите, щеше ми се поне преди излизането да дойдем, но не смея да будя лъва.

# 653
Ето ме и мен.

Мерси за отгорите за размерите. Оказа че хич няма за какво да се чудя, те дрехите за 6-9 месечни са за 9,5кг-мови деца а след вчерашното мерене се видя че тя няма и 8кг и е 71см.
Танче аз също съм ужасен шивач, но така се бях ядосала че от 5те комплекта нищо не и става, че се хванах и поправих 3 от панталоните а другите два комплекта са с клинчета и там не посмях да пипам. Ще трябва да и търся клинчета за новородени за да може да си носи туниките Rolling Eyes

Ние сме в някаква фаза на будене посред нощите и игра до сутринта, та по случая залитам като ходя.  Излизат 15ти и 16ти и е ад, до истерии се докарваме. Днес бях на зъболекар и хем отказах да ми слагат упойка хем и казах ако заспя да не се чуди (тук си напълно легнал докато те работят) а зъболекарката ме гледаше ей така Shocked Не се изложих, не успях да заспя  Mr. Green
После бях да връчваме подаръка на класната на Боян, че догодина сме с друга учителка. Много мъчно ми стана, щях да ревна Cry. После се запознах с една полякиня, майка от училището. Тя ме заговори де. Помогнахме и на баткото да се оправи за футбола и пак трябваше да обяснявам на децата, защо е така ръката на Яна и че не е с 6 пръста Rolling Eyes Понеже валеше Яна с такъв кеф овърша цялото училище, разгледа всички играчки( а те са бая), много и беше забавно. Цял час си се моташе на воля.

22 да се оправяте бързо Praynig

За бибите.... ние сме от тези, които си я искаме и носим навсякъде. И без това милата нито режима и режим нито яденето и като хората поне да си има нещо, което да я успокоява. Така ми е мъчно, че си мъча детенцето. Онзи ден трябваше да я събудя сутринта за училище, после в 12 за пикника пак там, и после привечер я сложих да дремне, но пак я събудих по едно време, че трябваше да тръгваме за пазар. Притеснявам се да не и скапя нервната система така, но просто няма как. Confused

Оставям ви да отида да си я видя, че се е затворила в стаята на батко си и нещо работи Laughing

# 654
Аз само да се включа набързо в тон с обсъжданите теми -  днес София ми вдигна...39.9 Т  Crazy Не го пожелавам на никого, голям е ужас. И Никол ми е вдигала високи Т, но 40 не е стигала. Тя от сутринта си поддържа около 38 Т, която за пръв път почти не се повлия от Панадола. Свали я с Хексалгин и топене в леген с хладка вода. Бяхме пак при педи, която потвърди, че вс. е от гърлото, пуснахме пак ПКК - някои от стойностите говорили и за вероятна бактериална инфекция, но не беше убедена и за вс. случай ни прати пак на УНГ и за второ мнение, защото не искаше да даваме АБ. Айде пак търчим до ИСУЛ при моят доктор за ухото, който се слави за много добър (дано  Praynig ) Той потвърди вирусната ангина и напълно изключи бактериална инф. и той също е на мнение, че не е за АБ. София обаче се съдра от рев, естествено, повърна заради мазането на гърлото с Гранофурин, та трябваше пак да я мажем, изобщо направихме мазало в кабинета, ама човекът беше супер търпелив. Та така...сега спинка, уж е свалила Т, ама аз съм в тихо очакване на евентуална кошмарна нощ.
Странно ми е обаче, как цяла седмица уж си беше добре, нищо и нямаше, ядеше си детето, без Т, без кашлици или сополи ( това след първото установяване на ангината мин. петък) и изведнъж почто 40 Т  Crazy
Какви са тия вируси, какво е това чудо, не знам, край нямат просто. Цяла вечер изварявам биберони, лъжички и т.н., излъсках цялата баня с Циф и каквото там се сетя, направо ме е обзела някаква мания за дезинфекция  Tired Не знам вече какви мерки да взимам...
За бибероните - София си смуче все още, започнахме в Род.дом и за сега няма изгледи да я махаме, и навън си я носим. А още я кърмя, така че не зависи и от това. Не се притеснявам особено, не си представям какво щяхме да правим без биба. Никол я махна малко преди 2 г. някъде.
А, Гери, педи ни изписа Тонзилотрен за гърлото, ама предупреди, че надали ще има голям ефект при разтваряне във вода, а е малка да ги смуче под езика и аз така и не ги взех.Та  за сега лечението си остава мед, лимони, антипиретици и много течности най-вече.

# 655
  • Варна
Никита, разбирам те напълно. С Кристина много пъти съм го преживявала този филм, лошото е, че и Симона не ме пощади. И Монката е вдигала такава температура (и то почти на всяко разболяване, явно лесно стига високите градуси), също така й се е случвало няколко дни след привидно оздравяване пак да почне наново, само че тогава в началото на болестта я лекувахме само с хомеопатия, а при повторното влошаване дадохме антибиотик. Браво на вашите лекари, че са ви спестили АБ. А натривка на гърлото правихте ли? Защото там мисля, че най-добре се вижда дали има бактерии и с какво е най-добре да се третират (но резултатите излизат след 3 дни, та и ние рядко я правим). Знам колко е мъчително, но също така знам, че отминава - всичко ще е както преди, детенцето ще си навакса......само изхабените ни нерви няма да се възстановят Crazy Прегръдки от нас! Hug 22, кураж и за теб, мила! Hug
Вчера се видяхме с Вероники и двамата й страхотни сладури (излишно е да уточнявам с подробности какво готино семейство са - всички сте се убедили лично). Децата не спряха да щъкат в градинката и много не можахме да се видим с мамите (особено с Бухта, която непрекъснато тичаше след малката лудетина), имаше бой за играчки, страстни целувки (Тео се оказа голям любовчия и Вики на Десис беше обсипана с ласки, но и тя се беше постарала да привлече мъжкото внимание с къса поличка и фешън прическа Grinning) Аз станах малко разногледа, защото бях с двете девойки, а каката се нуждае даже от по-зорко наблюдение отколкото Симона Mr. Green Оф, уж щях да пиша две изречения, а се отплеснах.... Сега чакаме на гости СЗА.
Тръгвам по задачки, а на вас хубав ден със здрави и послушни деца!

# 656
Здравейте,
Болните дребосъци да се оправят бързичко.
22  Hug и Никита  Hug

Аз ходих да ми вземат кръв. Тръгнала съм по едни прегледи, да се вкарам в час.
Обаче ми идеше да ошамара една тетка. Била за профил, пререди 2 бременни и едно дете.

Сега трябва да ида да си взема резултатите за кърлежа. #Crazy

Хайде от мен  Hug

# 657
Никита, голяма прегръдка от нас! Hug Дано сте изкарали спокойно нощта и София да не вдига повече такава Т.

Гери, завидях ви за срещата..дано и аз имам шанс да ви видя... Laughing

Ние пък тази нощ сме спали като новородени... и аз и Рая, ама беше хладно, а и комари нямаше...заспала съм с Рая към 22 и в 7 се прибудихма за сутришното цокане. Rolling Eyes Много добре се чувствам. Mr. Green

# 658
Момичета, много ви благодааря за пожеланията  Hug

Слава Богу спахме много спокойно, противно на очакванията ми. Цяла нощ  не е вдигала Т, ама се събуди много рано, към 7.30 се ококори, лежахме до 8.30 и повече не можах да я удържа. После вдигна 37.7, ама аз не посмях да чакам този път и веднага и дадох Панадол и я свали. Явно за по-ниска Т действа. Сега спи по никое време, друг път заспива чак към 14ч., ама сега нали стана рано...Ще видим как ще е по-нататък.
22, а вие как сте? Миро по-добре ли е вече? Явно върлуват някакви отвратителни вируси, защото много дечица са болни  Sad

Малко ми е странно, че не даваме никакви лекарства...аз все си мисля, че пак накрая ще се стигне до АБ, ама дано не съм права.
 Единствено от снощи започнах да и давам калций на прах, било хубаво при такива състояния, също и за имунната система.Една приятелка ми го даде.Не съм питала още педи, ама вчера я побърках от звънене и то не в работно време и вече ми стана неудобно, та днес ще и кажа. Аз също съм чувала за свойствата на калция, та си мисля, че поне няма да навреди  newsm78
Еля, какво са ви харесали тия кърлежи вашето семейство  Confused  Дано са ти добри и твоите резултати  Praynig

# 659
Никита, аз пък хич не давам лекарства и като ми се наложи, винаги забравям... Това, че е вдигнала висока Т е добре, тъй като така убива вируса, нали знаеш! Гого винаги е вдигал много висока Т, затова пък му минава буквално за два дни почти всеки вирус (пу-пу). Аз обаче го играя смела и не давам нищо температуропонижаващо до 39 градуса. Абе, дано не се налага на никой, да се оправя малката сладурка бързо ви пожелавам.

Гери Мур, дано успеем да дойдем, ще ми е много драго да се видим на ваша територия Simple Smile

Аз вече съм напазарувала всичко необходимо за морето, остана ми само едно басейнче да им взема за плажа, и днес започвам да постягам багажа, че да не е наведнъж и така. Надяваме се на хубаво време и здрави деца, всичко останало няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт