Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 015
  • 739
  •   1
Отговори
# 630

стаси8510, надявам се да не го намериш за някаква остра критика или намеса в твърде личното решение, но позволявам си да споделя, че според мен сега не е най-подходящият момент за отбиване във вашия случай. Горещо е, децата опознават света, лапайки всичко, до което се докопат, предстои ви дълго пътуване и сериозна промяна - аз бих изчакала на твое място.

Е, да, ама вече късно. Simple Smile
Днес даже й показвам гърдите да видя как ще реагира, а тя ги гледа и се хили. Даже доближих едното зърно, тя се задърпа настрани. Аз си мислех, че веднага ще се сети да засуче, но не.
Всъщност и аз планувах отбиването да стане след като заминем, но просто я почувствах готова. Не е имало излишни драми, ревове и т.н. Дано съм взела правилно решение.

И честит имен ден на всички, които празнуват днес!   bouquet  bouquet  bouquet

# 631
  • Варна
Хайде и от мен честитки на имениците днес. Много здраве, щастие и късмет!

Шу, невероятна Яна, а това е направо велико. Simple Smile М/у другото на Ния нещата от H&M от миналата година са си и супер и тази. Особено един любим гащеризон, който е на горните копчета на презрамката още.

Галина, много ми хареса поста ти  Peace

Нищо друго не си спомням в момента Sad
Есме,  Hug Аз съм чувала, че ечемиците са симптом на недостиг на вит. А, но колко е вярно не знам. Аз съм имала един ечемик, който се превърна в хроничен. Точно от вътрешната страна на клепача. Искаха да ми го махат оперативно, но аз бях голяма де. Дано мине бързо.

# 632
Мерси за поздравите  bouquet

Аз да ви се оплача- вчера си чистихме градинката и аз си имам домашен любимец. Хванах си едно кърлежче. Е вече го махнаха, но ми биха ваксина против тетенус и сега цялата ръка ми е изтръпнала.

Пазете ги децата

Хайде от мен  Hug

# 633
  • София
Всъщност и аз планувах отбиването да стане след като заминем, но просто я почувствах готова. Не е имало излишни драми, ревове и т.н. Дано съм взела правилно решение.

От туй, което пишеш, видно е, че съвсем правилно си преценила  Hug

Колко много именици си имаме - честито на всички   bouquet  bouquet  bouquet

П.С За месото с плод - от Хедра:

Цитат
дори е интересно, че детето предпочита да комбинира месото с плод, тъй като по този начин храната се обогатява с вит.С, а желязото става много по-лесно усвоимо в присъствието на този витамин Simple Smile

# 634
  • София
Лелееее, ама наистина колко много именици имаме Simple Smile

Да сте живи и здрави всички, чиито имена празнуваме днес - Илия, Илияна, Илка, Елия...  Hug
Много късмет и успехи да ви носи хубавото име, което имате

Днес имаше празненство и в нашето Света троишко паркче - нали се пада в община Илинден - та беше още по-населено и весело от обичайно

# 635
  • София
 Аз малко късничко, но да честитя на всички именници празника - да са живи и здрави, много щастливи, усмихнати и весели:)
 Зеленко, така е, вит Ц улеснява усвояването на желязото..ала навсякъде чета, че не е подходяща  комбинация на плод с нещо друго, а има и плодове като диня, пъпещ и банан, които се ядат само отделно. Обещавам да я питам Хедра, защото ме очудва, че точно тя я е одобрила тази комбинация, и да ти отговоря на лични, за да не разводянваме темата Peace

# 636
Честито на сладките ни именници! Да са живи и здрави!

Тони, аз съм на линия за среща - като се разберем винаги мога да уредя един ден off през седмицата. И без това почти всеки уикенд един ден съм на работа. Пък и от февруари насам май все пропускаме  newsm78 да се присъединим.

# 637
Пък аз бях писала (в нов прозорец, докато малкия си гледа клипчетата) и нещо не се е публикувало Sad

Честито на всички малки и големи именници! Да са живи и здрави, а другото само е се уреди!

Есме В., обикновено ечемик е свързано със запушване на каналче на мастна жлеза по клепача. "Бабино" лечение е да се натърка със сребро. Може да го провмиеш със сребърна вода или със светена (в нея киснат сребърен кръст). Среброто действа бактерицидно, а при натъркването и промивките може да се отвори каналчето и да се разнесе. Дано да няма усложнения, то и без това си е неприятно като усещане.

Стаси, Зелено човече вече ти е писала, ама и аз пак да си кажа - не го мисли, явно си е било време за отбиване. Моето пристрастено кърмаче си търсеше активно дори когато се опитвах да го дистанцирам (когато бях с херпес зостер), а и сега сам си търси, ако не е сукал дълго време, дори при активни занимания на вън.

И друго имаше, ама вече не помня, а не ми се връща пак да препрочитам...

# 638
Сега се сетих за един въпрос на Зелено човече за магнитни буквички Simple Smile и бързам да отговоря, че пак ще забравя. Ние имаме от едни промоции на Данонино - Гого ги ядеше по едно време и купувахме заради буквичките доста, после спря да ги яде особено, но пак купувахме заради буквичките и аз ги ядях Simple Smile Имахме доста, но Ники се погрижи да ги намачка и скъса... Иначе на български има много малко избор на буквички от всякакъв род, не само магнитни. Ние имаме един пъзел с българската азбука, но Ники все още много къса и мачка, така че не го вадя често. Имам и едни от Гого, картонени, с картинки на тях и малко магнитче отзад, пак стават за хладилник или магнитна дъска, но трябва да ги изровя къде са... Аз търся усилено дървени български буквички, ако някой намери, да свирка (тези на Djeco са прекрасни, но са латински за жалост).

И още нещо се сетих, че Роси-кв беше питала за яденето... Честно да си кажа, аз не бих насилвала или правила номера само и само детето да яде. Правила съм тази, според мен, грешка с Гого и сега не искам да я повтарям с Ники. Ако иска да яде, яде, ако не - предлагам нещо, което обича, независимо, че примерно го е ял и на предното ядене. Ники не е злояд, но си има предпочитания като всеки. Примерно прави ми впечатление, че ако го залъгваш, ще изяде всичко, но ако го оставиш сам да си гребе с лъжицата/вилицата, яде по-малко, т.е. знае си мярката (другото е като натъпкване). Друго, което следя, е да има храна от основните важни групи за тяхната възраст (млечни, зърнени, зеленчуци, месо, плодове - в този ред по важност според мен), да си набавя достатъчно витамини и минерали (плодове, зеленчуци), като съвсем не държа на голямото разнообразие. Разнообразието формира финия вкус, но не е задължително за правилното изхранване на организма. И преди мисля, че съм споделяла как ми направи впечатление една статия, където се казваше, че за детето в крайна сметка е важно да получава необходимите му вещества, пък били те винаги от една и съща храна (примерно ако обича картофи, но не обича портокали - картофите също са източник на вит. С, или ако не обича картофи, но обича зърнени - и зърнените са източник на въглехидрати). А и честно казано в летните жеги ги разбирам децата, дето не искат да ядат манджи - ми то и аз карам само на салати, мюсли и плодове дни наред понякога. Четох наскоро, че лятото можело да се смени обедното ядене със следобедното, тъй като децата баш в жегата не искали манджи, така че можело на обед да си хапват следобедното мюсли примерно, а следобед - манджата. Та, накратко, Роси, аз не бих се притеснявала, ако Стела яде само суха храна, стига да покрива нуждите от различните вещества (примерно сирене, домат и филия хляб с малко масло или без, са супер ядене според мен - има достатъчно витамини и минерали, въглехидрати, белтъчини, малко мазнини). Друго, което може да й хареса, са студени летни супи (ако се притеснява от парченцата, можеш да пасираш и да ги пие примерно). Аз правя и доста шейкове - с прясно мляко и плодове, или смуутис - само с плодове и лед/вода/кисело мляко според вкуса.

# 639
Четох наскоро, че лятото можело да се смени обедното ядене със следобедното, тъй като децата баш в жегата не искали манджи, така че можело на обед да си хапват следобедното мюсли примерно, а следобед - манджата.

Тази статия е писана за моята Рая - точно така се храни.  Peace SZA, напълно подкрепяп написаното от теб. Peace

heli_heli, много ще се радвам да се видим. Hug Както и с повечето мами Hug и искрено се надявам да се случи. Надявам се на 22 август да сме в София, на 29 ще пътуваме за морето, ще останем седмица там и следващата седмица също ще сме в София, така че дано имаме възможност да се видим с повечето от вас. Hug

# 640
  • Варна
Добро утро!
СЗА, наистина си дала много добри съвети за храненето Hug
Монката в момента е в период на засилен апетит, явно си наваксва след боледуването. За сметка на това Криса ми къса нервите с яденето, но то няма пълно щастие Crazy
Есме, на мъжа ми често му излизат ечемици и наистина било свързано с имунитета, но той не боледува newsm78 Казаха му да пие Омега 3. Направете й изследвания, за да сте спокойни, макар че по-вероятно ми се струва да се пренасят един от друг. Ако вие сте със слаб имунитет, ние трябва да сме с минусов.
Вчера загубихме бибата (явно е изпадала при сгъването на количката) и тъй като се усетих чак в 22ч, преди да сложа Симона да спи, изварих една стара биба от Криси, която си бях запазила за спомен. Мислех, че няма да я иска, защото е съвсем различна, но слава Богу след като я поджвака с подозрение няколко минути, накрая заспа. Може би трябваше да пробвам да я откажа, но някак си чувствам, че й е рано. С Криси махнахме бибата на 1г7м, когато успях да я убедя сама да си я хвърли през прозореца. Вие кога смятате да правите опити за отказване?
Утре ще водя Криси на зъболекар, дано да се държи геройски.

# 641
Добро утро Hug
Гери и ние сме още с биба, но успях да огранича даването й само когато заспива при това в къщи. Навън нарочно не я взимам и заспива без нея ако е много изморен. Даже се е научил сутрин като стане като му кажа дай ми бибибата и той да ми я дава. За сега съм решила да я отказваме или като тръгне на ДГ, или като се преместим в новото жилище. И двете неща не са много ясни кога ще станат, тъй като тук още не са ми намерили работа и ще си го гледам докато това стане, а ремонта за сега сме го замразили, че свършиха парите. Но когато - тогава Rolling Eyes
Иначе при нас нищо ново - днес май ще ходим Пентаксима да слагаме, че го забавихме много.
Хайде, хубав ден на всички Hug

# 642
Гери, биба не ползвам от повече от половин година, защото Митко я хвърляше много ядосано на земята щом се опутвах да му я пробутам. За сега аз играя тази роля при приспиване, защото още се къмим и мисля, че това беше причина да не иска заместители.

Сетих се, ча бях писала на Шу ,когато ми се затри отговора - дрешките ни са най-различни размери и аз вече не гледам етикет, а се опитвам да преценя на око дали ще му станат. Имаме едни тениски от Англия (миналата година му ги донесе една моя колежка), на които пише 6-9 месеца и сега са му добре. А панталоните доста често му падат в движение, но не се бях сетила да ги свия в кръста, че не ме бива в шиенето  Embarassed

# 643
Привет от нас!

Ние влязохме в кошмарна серия от зачервено гърло, висока температура и никнене на няколко зъба. 2 нощи сме с висока Т - около 39 градуса, която много трудно сваляме. Снощи се съдра да реве и дадохме няколко капки хексалгин, от които не знам колко преглътна, че лигите текат като из ведро и май почти всичко излезе навън. Не успяхме да я свалим и след час дадохме Нурофен. Пробвахме и хладка баня, но помогна малко.. Вече се чудим дали наистина от зъби може да е такъв зор..  ooooh!

И ние сме с биба. Навън почти не я търси, но за приспиване си я иска. А в къщи и то напоследък, откак започнаха да избиват 4-5-6 зъба си я иска и направо си реве за нея. Става супер нервен и като му я дам се успокоява и я дъвче супер звучно.  Rolling Eyes

Шу, Яна е невероятно дете! Много е красива и фотогенична! Дано е и толкова послушна, че ..  Hug

Есме, и аз нямам особен опит с ечемиците. Но ми се е случвало скоро на 2 пъти да имам като пъпчица в тази част на клепача, където растат миглите, но по-отвътре. Не знам дали стана ясно. Знам, че там излизат и се бях уплашила доста, но от само себе си се разнесе и нямах проблеми. Дано при вас се размине лесно.  Hug

# 644
Само ние ли не джвакаме биба от както сме се родили?! Там се опитваха да ме убеждават, че е добре да смуче биберон, отколкото да ме ползва мен за биба...ама така и не го поискахме този биберон, защото винаги Рая е сукала на поискване... Имаме 2 броя от раждането...и до скоро гледах, че се подмята едната в коша за играчки, но Рая не ги търси изобщо. Е, суче все още... тези дни и през деня суче, защото ни избиват още зъби, ама на мен честно казано не ми пречи.

Есме, на голям човек като му излезе ечемик, аз пък знам, че се разнася, ако се натърка със злато. На няколко пъти се е опитвал да ми излиза на мен и само така го "разкарвам"... Не знам обаче за малко детенце дали е приложим този метод... виж това със сребърната вода ми се вида по-добро решение. Peace

22, знам че Т от зъби е до 38 С, обаче на една приятелка малкия вдига Т и до 39 С от зъби...та нищо чудно и при вас да е така. Дано се оправяте бързичко. Hug

Тук от 2 дни е по-хладно и се живее... Вчера беше Националния празник на Белгия и аз изпаднах в див ужас, защото по улиците освен нас нямаше други хора. Къде отиват всички - изобщо не ми е ясно... Интересното е, че ходихме до Хаселт - град на 40 км. от Мол, като минахме през още 3 населени места по пътя и никъде нямаше хора... Shocked Е, Хаселт е по-голям град и там имаше 10-тина човека по центъра на града, ама като цяло ми е странно как така релаксират тези хора?!

Общи условия

Активация на акаунт