Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте!
Ние си направихме супер хубаво море! Друго си е да се  "смени въздуха" за повече време, особено като си при мама и при тате- почивката се усеща.

Прегръщам всички болни и има пожелавам леко и бързо оправяне!

Последното отчитане май беше за бибероните- и Мария заспива с такъв  ooooh!
Освен за отстраняването на този навик ние трябва да поработим и срещу заспиването на нашето легло, не ползване на гърне.... забравих какво още Embarassed

Бухта, за месото се сещам да ти предложа от чистото месо на Хип да мажеш на филийка като пастет...

А относно вредно ли е или полезно даването на плод с друга храна едновременно и аз знам, че трябва да има пауза между плода и другото. Но се замислих, тогава защо се правят плодови дуети на пюрета и разни такива кремчета с плодове и млечни? Да не би да  има значение това дали плодовете са сурови или термично обработени?

И искам да питам за някои хубави книжки за развитието на децата. Спомням си, че май СЗА и Бухта обсъждаха някои, но тогава не си записах и ето - сега ми дотрябва.

СЗА и всички, на които им предстои море, имаме един пояс, с който ако можем да услужим, много ще се радваме. Мария не го искаше и въобще не можахме да го употребим.
Ето това е
Мушкат се само краката до дупето, не влиза целия кръст както при стандартните пояси.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 13:33 от oki4

# 661
Окич, добре дошла! За книги за какво развитие питаш? Бодливка беше пускала една, Развивай правилно ума на детето, мисля да си я взема, но ще ида първо до книжарницата да я разгледам. Аз съм пускала няколко за възпитанието, за общуването... Чакай да намеря списък имах някъде, а ето го:
„Как да общуваме с детето”  на проф. Юлия Гипенрейтер
"Основни етапи на детството" на Франсоаз Долто
"Детето и ние" на д-р Хаим Гинът
Аз също много харесвам тази книга на Джани Родари, макар че тя не е точно за развитието на детето в традиционния смисъл. За съжаление нямам успех в намирането й на печатно издание, трябва да се ровя по Славейков най-вероятно в старите книги. Чета и няколко блога, които ми допадат в това отношение, макар че може би ще са полезни за по-големи дечица, но пък то основите се полагат от съвсем рано, нали Simple Smile Ето ги:
Точица
Близо до бебето
Крокотак
Улица Сезам

Сега видях, че си питала за пояса - много благодаря, но аз имам такъв от Гого и на него хич не му беше удобен, та сега взех на Ники стандартен Simple Smile

# 662
  • София
Единствено от снощи започнах да и давам калций на прах, било хубаво при такива състояния, също и за имунната система.Една приятелка ми го даде.Не съм питала още педи, ама вчера я побърках от звънене и то не в работно време и вече ми стана неудобно, та днес ще и кажа. Аз също съм чувала за свойствата на калция, та си мисля, че поне няма да навреди  newsm78

Няколко пъти са изписвали за буболецата сироп Калмацин - последно беше при пробиването на първото зъбче - добро било за имунитета...
Като чета как ходите по лекари и само се моля да сме здрави, че тук е много зле положението в тази област...

# 663
Няколко пъти са изписвали за буболецата сироп Калмацин - последно беше при пробиването на първото зъбче - добро било за имунитета...
На Митко пък му изписаха калциев глюконат, когато беше направил ларингит (за сега е единствения път, когато се е налагало да взима лекарства, да чукна на дърво, да не чуе дявола).

Никита, 22, бързо да се оправят дечковците, че да сте по-спокойни и вие!

# 664
  • София
Ох, ние се загубихме малко напоследък, ама така е с две деца, пък до преди малко и по една презентация пак действах.
Много болнички има, много ми стана жал - всички бързо да се оправят.
За бибата, и ние много си я тачим, но я давам само на заспиване и не я нося навън (ако е много уморена заспива и без нея, понякога успявам и вкъщи, ама много рядко). Точно като Вили съм я научила веднага щом стане от сън да ми я подава, а докато спи често я плюе, но през нощта като плаче и я даваме и много се успокоява. И аз съм се замислила тези дни кога и как ще я махаме, че май на яслата ги искат без биби.  Rolling Eyes
За яденето, много благодаря на всички, които се включиха с мнения и коментари. СЗА, съгласна съм с всичко, което пишеш, но мен лично ме тревожи мисълта, че нали уж сега градим навици и да не би да я "свикна" само на сухо. Иначе, за ден-два и аз съм абсолютно ОК да обядва хлябче, сиренце, домат, но си мисля редно ли е това да продължава с месеци? Ох, не знам - май ненужо много се терзая за пустия обяд, все си повтарям, че е период, че може да е жега, зъби, но това е поне от 4 месеца вече и май не е никакъв период. А, иначе не ми е злояда - види ли нещо за "гризкане" е първа писта, а плодове всякъкви обожава. Млечните също ги обича, зеленчуци сурови яде, хляб си гризка, тъй че сигурно е ОК... За комбинацията с плод и на мен ми е интересно, тъй че ако някой има повече инфо, нека сподели и тук (не само на ЛС). Вчера например ми обядва само домат и диня, за следобедна успях да пробутам и 3-4 лъжички от манджата (благодарение на кис. мляко), но това беше... Не знам, много го мисля и много се притеснявам, а май не трябва толкова много...
Окич, много ще съм благодарна, ако ни дадеш пояса, да го пробваме - точно тези дни търсех такъв.  Hug
Айде, излизаме навън за следобедната ни разходка. Лека вечер на всички и много целувки от нас!

# 665
Привет и от нас Hug

Вече сме си вкъщи Hug
Изкарахме супер Party Party Party Party и времето беше с нас Hug Така ми се оставаше още, ама няма...
Аз съм в отпуска в момента и ако желаете може другата седмица да си организираме една срещичка в Борисовата градина. Hug
За бибата - и ние сме без биба от раждането, предложих, не я пожела и повече не съм я предлагала Peace

bouquet

# 666
Бързо оздравяване на болните и от мен   bouquet
много интересни ми се видяха линковете за развитието и много ме е яд, че в момента ми се налага да ми помагат с детето и само ме вбесяват като не правят нищо от това, което искам и само му се налагат и само не-не-некат   #2gunfire  #Cussing out ама ми е толкова зле, че нямам избор  ooooh! КАЖЕТЕ НЕЩО ХОМЕОПАТИЧНО ПРОТИВ ТВА ГАДЕНЕЕЕЕЕЕ Tired Face две вечери повръщам и през нощта... Cry кръвното ми е в петите и съм като парцал и всички производни....
за бибата - отказахме го преди месец някъде, малко драматично първите дни, но ако я види ще се сети и ще я иска.

# 667
беба, на мен срещу гаденето ми помагаше лимонов сок и вода. Peace

# 668
СЗА, много хвалена книжка. Имам я от известно време, но още не съм я наченала Tired .
Ако имаш въпроси/желание за цитат или препис/чуденка и смяташ, че мога да помогна, свиркай силно Peace

# 669
  • София
Беба, редувай лимонов сок с вода, вода със сол, сода, някакъв сладък сок. Пий ги на малки глътки през 10-15 минути. Гледай да не се обезводняваш и колкото и да е гадна солената вода, пий по малко, че и тя влияеше по някакъв начин.

# 670
  • София
На Митко пък му изписаха калциев глюконат, когато беше направил ларингит (за сега е единствения път, когато се е налагало да взима лекарства, да чукна на дърво, да не чуе дявола).

Ама много съм зле, от жегите ще да е. Точно Калциев Глюконат е сиропът (Калмацин са таблетки и май не е за деца) - хиляди извинения  Embarassed

За гаденето ми помагаше няколко глътки студено прясно мляко - винаги имах в хладилника  Peace Чела съм за газирана вода, но аз не обичам...

Таквоз... кажете за течния Калгон, ако имате впечатления  Mr. Green

# 671
А, имаме ние калциев глюконат, давах по едно време, ама инфото ми е, че единствено този калций на прах бил истински и най-добре се усвоявал от организма ( инф. от химик и от фармацевт ). Иначе София видимо е по-добре, вчера само привечер вдигна 38 и нещо и от тогава няма. Но вече не смея да се надявам, времето ще покаже. А калция и го давам 3 пъти на ден, дано има ефект  Praynig
Зеленко, ние просто никога не сме ползвали Калгон, за това не ти отговарям ( иначе прочетох въпроса и при първото ти запитване  Wink )

# 672
  • под кривата круша
 Мен пък ми се върти нещо, че калция разширява кръвоносните съдове и не е много хубаво да се пие в жегите newsm78. Ама ми е бегъл спомен, а и не знам дали важи за деца. Бързо да оздавяват всички Hug
 Ние пък вдигнахме Т. след Синфлорикса. За пръв път й е, беше поне 38, падна от самосебе си щото ни Панадол ни дяволи търпеше и съм в чудо как следващия месец ще бием Пентаксим. Ще го отложа, ако има как. 

# 673
Eсме, това, че е вдигнала Т от Синфлорикса, не значи, че ще вдигне и от Пентаксима? Те са си различни ваксини все пак, а и ако наистина е реакция на ваксината, то ще е еднократна и не е страшно  Peace

# 674
  • под кривата круша
Благодаря за успокоението, Никита Hug Аз се притеснявам и да не се натрупат много ваксини за кратък период. Вярно ли е, че третия Пентаксим най-трудно се понасял?

Общи условия

Активация на акаунт