В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 457
  • 708
  •   1
Отговори
# 585
Мисля, че 12 мами бяха потвърдили идване на срещата, така че 15 е идеално.

Иначе се обадих на един доктор от клиника Гриинберг прител на леля ми, която е лекар и той така се  смя човека, чак ми стана неудобно. Каза да не ги пия тези глупости и за всеки случай да отида и на друг ехограф. Но според него бебка си е в норма  Praynig и да не се притеснявам . Що се отнася до тази докторка - тя също е позната на леля ми и редовно и се обажда да и докладва, но вече и тя самата съжали,че ми я е препоръчала. Ще я изтърпя още малко,да ми пусне болничния и да ми даде картона и не мисля да ходя при нея.

п.п. хайде някоя от мамите,която днес е била на лекцията да разкаже -  много ме интересува и така ме е яд,че не съм разбрала за нея по-рано

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 15:43 от gala9

# 586
Като започнем да прииждаме тези от Фея ще има да се пулят  Shocked  Shocked  Shocked  хихихихихихи

# 587
  • София
Аз ще раждам със секцио не заради диоптъра /който е много голям и без друго -5 /, а защото очните ми дъна не са добре и почти ми се бяха отлепили ретините вече веднъж , та ми ги закрерпяха с лазер.

# 588
Ще падне голям смях като видят толкова бременни жени  Laughing Laughing Laughing newsm62 newsm62 newsm62

# 589
Аз говорих с очната няма никакво значение диоптера дали е -2 или -10,правят ти оглед на Голдман и ще си каже мнението очния.

# 590
Яничка,както и гала9 е казала,бяхте 12!  Peace
Като започнем да прииждаме тези от Фея ще има да се пулят  Shocked  Shocked  Shocked  хихихихихихи
Ах та не съм и аз отстрани да гледам  smile3508Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И да се снимата да гледаме!  Naughty  Mr. Green
Яни пита ли за обезболяващите?

# 591
Здравейте.
Да докладвам и аз за моя преглед. Е доки имаше една добра и една лоша новина. Добрата - спестиха ми бочкането на вената /ще ме изследват другата сряда/, а лошата - дотогава ще ми бият мускулно В12  cry Аз тъкмо се шегувах, че само задника не ме боли  Sad Явно са решили да поправят тази "несправедливост"  Thinking
Да ви попитам - лентичката ми за бременност изостава с 1 ден. Няколко пъти я сменях работи си нормално 1-2 дена и после изостане. Така е от месец - два. Преди това си работеше нормално. Някой друг да има същия проблем?
Ще падне голям смях като видят толкова бременни жени  Laughing Laughing Laughing newsm62 newsm62 newsm62
И да направите много снимки и ние да гледаме  photo

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 15:59 от rosi_m5

# 592
http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/golyamo-bebe-znachi-try … ete-tazi-statiya/
Не знам дали сте го чели, но наистина пове4ето лекари все към секцио клонят, дали ще е таза, дали ще е главата и тн. То аз вече почнах се да се чудя как навремето без тези велики "специалисти" жените са раждали по 4 кг. бебета с кой знае какъв диоптър и какви големи глави бебета

А тази лекарката с ВИАГРАТА - NO COMMENT !!!!

Сега гледах и един клип на филм The Business of Being Born или "Раждането като бизнес", давали са го в Евросинема през май. Много ми се иска да си го сваля от някъде ... Там питат някакви сестри (за Америка става дума) средно какъв процент е естественото раждане или нещо такова и те казват, че почти никога не се ражда естествено  Shocked  Shocked  Shocked

# 593
и аз имам проблем с лентата за бременноста Sad

# 594
Danielkka, лекаря разправяше много интересно. Ако раждаш секцио ти слагат и епидурална и спинална. Каза, че трябва не знам какво да стане, за да си под пълна упойка по време на секцио. Когато си под пълна упойка тя преминава през плацентата и в бебето, което разбира се хич не е хубаво. Ако си с ниско кръвно ти слагат и някакви други лекарства, които да нормализират нещата, тъй като от самата упойка ти пада още повече кръвното. След това, когато родиш започват болките от матката и самото секцио и ти вливат през катетърче обезболяващи.
При нормално раждане се слага само епидурална упойка, тъй като спиналната те обездвижва от корема надолу. Всичко се дозира спрямо височината на жената. Той препоръчва да се ражда с упойка, защото нямало смисъл да се мъчим. Аз не съм сигурна ако мога да родя нормално дали ще искам упойка, тъй като наистина всеки път ми е ужасно зле след като съм била упоена. А пък и две приятелки родиха без всякакви упойки преди 2 месеца и всичко е минало съвсем нормално. Казаха, че поне при тях се е търпяла болката. Този лекар обаче каза, че когато са ти сложили упойка разкъсванията са по-малко.
Май в общи линии това беше. Ако се сетя още нещо ще пиша. Или ако ти се сещаш нещо, което те интересува ме питай, че в тази жега сигурно пропускам нещо.  newsm78
 Hug

# 595
Ми те са си го казали - предпочитаме секцио, за 40 мин и си си свършил работата ,а иначе не се знае колко може да продължи и си губиш времето. ( цитирам думи от вчерашния ми преглед, след като повдигнах въпроса за упойката и дали влиза в цената, та се заговорихме за раждането и тя направи това заключение, което на мен изобщо не ми се понрави ,разбира се )

А за мамите с диоптър мога да кажа,че нищо не се знае до последно - моя приятелка, е с -5 и преди 2 месеца роди второто си бебче ( 4900гр., и забележителните 57 см. без упойка напълно нормално за 3 часа и думите и бяха " по-лесно раждане не съм имала" )в Благоевград. Това,което ми повтаря постоянно е да слушам акушерките - било много важно за лесното раждане

# 596
Здравейте момичета.
[, далече сме още от завършека на ремонта...Сега ще приключваме с разделянето на огромната ни дневна на две- ще се обособят нова дневна и спалня, а сегашната спалня ще трябва да стане детска стая- за баткото.
Ulia, явно имаме подобни апартаменти. В момента и ние извършваме точно тези разделяния на хола на две (хол и спалня). А пък старата спалня - на детска. Голяма дивотия , ама няма как. Не става 4ма души да се бутаме в едно душна стаичка.
akspet, да и аз това си помислих вчера, но нямах представа, че ти пък преди си живяла в Младост4. Жалко, че не е обратното - можеше да се засичаме.
Мойте крака са на същия хал с нечовешки оттоци. Вчера бях в центъра да си търся сандали (подарък за Рождения ден). Е да ама не. То с тия шамандури нищо, което ми хареса не можах да обуя. Явно ще отложа покупката на нови сандали за догодина. Sad
gala9, тая твоя лекарка е уникум. Кое му е малкото на бебето, не разбрах. А пък за Виаграта още повече не разбирам. Shocked
Връщам се да дочитам.

# 597
  • у нас
благодаря ви милички Hug Hug Hug ето я и равносметката :
от 6-те компонента на 4 от тях имам 6
на един имам 5
и на един 2  Laughing
тъпото е че ме скъсаха на тропически- я видяла някога я не Twisted Evil хем ме е яд хем ми е все тая. добре че поне ще се явявам само на него, а не всичко на куп...
ще се явя юли, ако не дръпна напред с протокол Peace

# 598
Tommelise , браво. 5 от 6 е перфектно. А и добре, че поправката ще е юли, а не септември чак.

# 599
Tommelise, честито !!! Не сме очаквали друго от теб !!!   bouquet

Момичета, направих резервацията за събота. В къщичка за 16 човека сме. Резервацията, както казах е на мое име - Яна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт