В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 457
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
Jani4ka Hug Tommelise  bouquet

# 601
  • София
Аз говорих с очната няма никакво значение диоптера дали е -2 или -10,правят ти оглед на Голдман и ще си каже мнението очния.

Точно така е !Може да нямаш почти никакъв диоптер и пак да не са ти добре ретините и очните дъна.Това независи от диоптера.

# 602
  • София
Tommelise, браво на теб!gala9,твоето бебе е гигант, а за Виаграта - тази лекарка май не е в час с хормоните на бременните Joy
Момичета, предното заглавие наистина беше страхотно - може да си го използваме.
За голямата глава на бебето - аз родих баткото нормално - роди се 4 кг, 54 см и беше с ОГРОМНА глава - наистина за мен има някои лоши последствия, но те не са само от раждането, а и от тежестта на плода по време на бременността. Аз тогава упорито отказах секцио, лекарят не ме притисна, но и не ми обясни последствията...Мисълта ми е, че трябва да попитате във вашия случай какво точно би евентуално се получило при нормално раждане, което би могло да се избегне при секцио. Аз сега пак напирам за нормално раждане на близнаците Heart Eyes

# 603
И аз съм за предното заглавие, но вече гласувах друго и сега не мога да си променя гласа  Blush

# 604
  • у нас
искам и аз на среща  newsm45 newsm45 newsm45

много сте мили момичета Hug Hug Hug аз съм разочарована като цяло. Асистенти и доценти говориха с нея да ми пише една тройка и да сумират но не и не Crossing Arms май.... му ще си изкарам 6-ца на поправката Peace

# 605
Само да добавя нещо за лекцията. Аз доколкото разбрах само в Св. Лазер, когато правели секцио слагали и спинална и епидурална и даже някакви други неща след това. А в останалите болници слагали само спинална, затова и възстановяването първите часове било доста по-трудно, докато ако имаш и 2-те упойки изкарваш в просъница болезнените часове. А и да добавя за рисковете - при епидуларната - най-лошото възможно нещо било, ако бременната мръдне в момента на слагане (което не би трябвало да се случи, защото преди да й бият епидуларната и обезболяват местото, където ще се слага с местна) - тогава се получавало едно 3 -дневно главоболие, което било много силно. Но все пак не се умира от него. Та... това бил рискът при епидуларната.
А иначе аз мисля нормално да раждам, ако може с упойка, ако не - ще пробвам и така да се справя. До днес честно казано мислих да е без упойка, но доколкото разбрах от изслушаното днес, смятам, че рисковете са поносими.
Но определено секциото по желание или направено поради нелепи причини, които "улесняват" лекарите - не го оправдавам. Възстановяването е наистина бавно и да не говорим, че понякога после стават сраствания на вътрешностите и т.н....независимо от лекаря. Ако има реална причина - естествено че съм ЗА секциото.

Jani4ka, аз бях онази, която изхвърча точно след края на лекцията, докато онази жена още говореше Wink

# 606
  • София
И аз съм за предното заглавие, но вече гласувах друго и сега не мога да си променя гласа  Blush

и аз така

# 607
вече  може Peace

# 608
Jani4ka, аз бях онази, която изхвърча точно след края на лекцията, докато онази жена още говореше Wink

Ами аз изхвърчах след теб  Laughing

Аз все още държа на раждане без упойка и се моля и правя упражнения бебето да има място да се обърне. Просто след изживяното от упойки нямам вяра, че няма да ми подействат зле.  ooooh!

# 609
  • София
Веднъж съм била под пълна упойка и мога да кажа ,че излизането от упойката и следващите часове бяха едно от най-ужасните ми преживявания.Незнам дали не е смешно ,но главата ми беше празна ,думите и те -нямагха никакъв смисъл и не означаваха нищо ,дори незнаех как се казвам.Беше ужасно!Много се надявам за секциото да съм със спиналана упойка .Не мога да си представя през първите ми часове като майка да не знам какво се случва около мен и къде се намирам , да не мога да се нарадвам на момента!

# 610
Здравейте момичета,

преди няколко дни ви се оплаках , че мойта докторка ми каза супер притеснена, че имам много голяма матка - цели 29см. и ме прати на изследвания за токсоплазмоза, бруцелоза и незнам си какво още. Дадох 80 лв за изследвания, но отидох и при друг доктор. Той така се изсмя на твърдението за голяма матка .... каза, че такова нещо няма. Има голям плод, увеличени околоплодни води, ама голяма матка НЯМА!. Беше ужасен, че заради това ме е пратила на подобни изследвания и каза, че има правило: която седмица си, толкова см. ти е матката. Бебето го гледа на видеозон - изглежда си супер. Главичката му е в 30та седмица, крачето в 29та, тоест - една перфектна бременност. И каза, че би си сменил докторката ако беше на мое място...

Незнам понякога тези доктори какво целят като ни шашкат така... ако имат съмнения за нещо не могат ли така да го представят, че ние да не разбираме за какво става дума преди реално да има проблем.... В петък ще са ми готови резултатите за тези болести. 99% съм убедена, че бяха излишни, ама в името на детето съм готова на всичко Simple Smile.

Мерси много на всички за подкрепата! Hug

# 611
Здравейте момичета,

за съжаление новините днес от теста не са добри newsm45 откриха ми гестационен диабет. Бях толкова сигурна, че всичко е наред, че направо изпаднах в шок като ме извикаха за резултатите. Казаха ми, че не мога да взимам медикаменти и имам два месеца до раждането да го овладея със строга диета. Много се стресирах, ще направя каквото искат докторите, само да няма последствия за бебка.   smile3511 Сега почвам да ходя всяка седмица на профил в МД и ще видя и моята докторка какво ще каже, че май трябва сега по-често да ме следи. А като се замисля единствения симптом при мен е, че бебка върви по-голяма, не мога да повярвам още, но ще се стегна, че така стресирам и бебето си. Само се моля на финала всичко да е наред и да гушна моето здраво бебче  newsm17
Надявам се, че не съм ви стресирала, просто исках да споделя с вас.

Хубава и прохладна вечер на всички

# 612
akspet спокойно ще се справиш и всичко ще е наред и стискам палци  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 613
Момичета аз пък имам един малко странен въпрос:
Някоя от вас припада ли ?  newsm78
Аз съм с много ниско кръвно и си мисля,че жегите много зле ми се отразяват но вече ми се случва за втори път  Close
Гледам като излизам да съм яла, пила и т.н. и пак ми прилошава  Sad

# 614
Леле, като му изпуснеш края и трудно се наваксва после. Ама и вие сте едни усърдни и пишете, пишете  Laughing

Днес бяхме на преглед и всичко е наред. Утре ще пуснем едни изследвания CRP и пълна кръвна да сме сигурни че няма инфекция.
Бебо още си стои седалищно и вече почвам да му се сърдя. Снощи ми скачаше по правото черво и опашните прешлени...милост няма малкия дивак. Поне си наддава добре и си отговаря на седмиците.
Аз поработвам малко от къщи и затова не ми стига времето.
Връщам се да ви чета, че темата свърши докато се ошушкам аз.

Общи условия

Активация на акаунт