В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 454
  • 708
  •   1
Отговори
# 615
  • София
akspet, спокойно, миличка! Бъди силна и уверена в себе си и всичко ще е наред - убедена съм!
vany666, на мен ми става лошо, получавам сърцебиене, но чак до припадък не съм стигала, слава богу. Какво казва лекарят ти затова?

# 616
akspet  всичко ще си е наред. Прави каквото ти казват лекарите и няма да имаш никакви проблеми.

Tommelise  браво за отличните резултати. Моя акъл  е някъде си и нищо немога да запомня ..............направо ти се чуда как се подготвяш за толкова изпити.

Ооооооох направо незнам как да стигна от овча купел от автогарата/ нали съм от Перник/ до тая Фея . Някой да ми каже какви номера  автобуси да хващам. А също мога да дойда с маршрутка до руски паметник. Моля ви помагайте ми.Мисля да взема и Кики,но зависи от времето.

Отивам да правя вечера , че нещо мъжете са огладняли .

# 617
beb4o_fb лекарката ми не знае за припадъците  Rolling Eyes Случват ми се от години и всички си мислят, че е от ниското кръвно а и сега с този нисък хемоглобин  ooooh!
Но в това състояние в момента ме е страх да не падна и да нараня бебо докато е в корема ми  Praynig
Много ми е шантав организма.Като направих апандиситна криза преди гоини ми се случи същото,но тъй като вече бях в болница започнаха всякакви изследвания и накрая докараха невролог  newsm78 Помислиха си че нещо не съм добре с нервите,защото преди припадъка започвам да треперя,пребледнявам и ставам вир-вода цялата.Е да ама невроложката каза че не е от нервите и така до днес още не се знае от какво е.
Само за протокола да кажа че всички тези изследвания са направени в Италия от добри специалисти(ако беше в БГ винаги щях да имам едно наум  Crazy )

# 618
vany666, най-добре избягвай много - много да ходиш по жегите. Аз нямам опит с припадъци, завивало ми се е свят, но никога не съм припадала, затова не знам какво да те посъветвам. Хубаво е и в банята да се къпеш на открехната врата, че една приятелка бременна беше припаднала в банята и лошо си удари главата, докато я намери мъжът й били минали към 15 минути. Слава Богу, после всичко беше наред. Не го казвам да те плаша, ами просто гледай да не влизаш сама да се къпеш за всеки случай - да има още някой у вас  Peace

Tommelise, браво! Липсващия изпит не пречи да си го наваксаш после  Simple Smile Трябва да си направим и ние една среща в Плевен накрая  Grinning

akspet, щом вече се знае за проблема, много по-лесно ще го овладеете и проследите докрая  Peace Изобщо не се притеснявай, ами си спазвай диетата стриктно и редовни изследвания, това е. Всичко ще е наред.

desunique, не му се сърди на бебчо, има много време да се обърне.

# 619
Момичета като прочетох за проблема на akspet много се притесних. Искам да попитам задължително ли го правят това изследване за гестационен диабет или е по желание, как става и на какво основание т.е. какви са признаците за да се назначи подобно изследване. Ако е от големината на бебето, ми то и нашата бебка е 1 400 кг, имам ли място да се притеснявам. Доктора не ми каза нищо притеснително.

# 620
Има някои симптоми, но никой от тях не е категоричен изглежда. Нека някой по-запознат сподели кога се прави това изследване. На мен не са ми го правили при предните бременности, зачудих се и аз дали да не си го направя профилактично сега за всеки случай. В понеделник съм на ЖК и може да попитам. Естествено, платено, не през ЗК, която едва ли праща всички на такива изследвания.

# 621
Във Варна това изследване е безплатно, не е с направление, просто отиваш и си го искаш. Но мисля, че вече е малко късно - прави се между 23-25г.с.

# 622
  • в момента Германия
Здравейте  Hug
Аз отново не пиша редовно, но все изниква нещо друго и все отлагам писането.
Не бях влизала няколко дни и какво да видя... Има бебе Simple Smile Да е жив и здрав малкия Божидар и много скоро да бъде в прегръдките на мама и тати!

akspet сигурна съм, че всичко ще бъде наред и няма да има никакви проблеми и въпреки всичко ти пожелавам много кураж през следващите 2-3 месеца!

E.L. на мен доктора ми каза, че теста може да се направи между 26-32 г.с. В интернет пък четох, че се прави до 28-ма седмица... Така че според мен най-добре е да се пита наблюдаващия лекар.
По принцип поне доколкото знам изследването се прави задължително при съмнения, породени от наличие на захар в урината, която трябва да се изследва задължително всеки месец. Има и допълнителни условия, но честно казано съвсем забравих обясненията на моя док  Embarassed

Хубава и прохладна вечер на всички!

# 623
akspet миличка, дано имаш сили и не се измъчиш много с диеатата. В името на здраво бебче през септември сме готови на всичко. Аз ти пожелавам това всичко да е колкото се може по-приятно и леко.  Hug Hug Hug

Tommelise ти си наша гордост. Много си упорита и това ми харесва. Не се съмнявам в успеха ти!
А за среща в Плевен гледам говорите - като гледам аз ще мога да ви видя по-натам като се родят бебоците, че аз се простих със сякакви пътувания до щастливото събитие. (ух че съм хаймана, на всяка среща и аз да се цопна) Мъчно ми е, че не можахме да се видим по 24-ти, ама нали влязох в болница...

gerinceto спри да се хвърляш във филми и се отпусни да си доизкараш бременността както трябва - щастлива и спокойна. Малко ли ти беше с тази плацента ми сега други поводи за притеснения си търсиш. Нали смени доктора - довери му се, ако не потърси друг на които наистина да имаш доверие.  Peace

TanitaDanaia какво пречи автоимунното заболяване? И аз съм с Хашимото, но никой не ми е казал да трябва задължително да е секцио именно поради тази причина!? Много станно ми се струва. Сподели моля те.

Ember - за вените... има медикаменти, които могат да ти изпишат по време на бременност. Аз в момента пия един такъв, но няма да го казвам да не си го предпише някой. Просто попитай лекарите. Ако с тези пръскащи се вени ти кажат, че няма какво да се направи задължително потърси друго мнение.

gala9 каква ВИАГРА!!!! леле каква е тази шарлатанка, направо нямам думи!

Ulia и нас ни чака такъв ремонт, но акто гледам как са финансите няма да е тази година. И ние имаме да разделим една огромна стая на две ама кога ще стане... така, че аз благородно ти завиждам, че скоро ще сте я минали тази олелия.

Във връзка с упойките и цекциото ... стана много дълго ама да ви кажа какво чух да споделя една мама днес в чакалнята преди прегледа - каза, че има психологически проблем, който тя лично не може да преодолее за това, че не си е видяла детето когато е излязло от нея, и все още се мъчи да си го представи, но не може и това не и дава спокойствие.

# 624
  • у нас
Tommelise, Трябва да си направим и ние една среща в Плевен накрая  Grinning

newsm10 newsm10 въпроса е кога, че сега с тези изпити....  Peace
и колко има още ooooh! сега на дневен ред са детски болести- поне нещо което е интересно и полезно, а не тези тропически Close оффф хваща ме яд  Crossing Arms

akspet спокойно. Спазвай си диетата- нищо по различно от здравословно хранене, ходи си на изследвания и съм сигурна че няма да има проблем. Дори и да се наложи лечение, то ще спре веднага след раждането Peace

# 625
хахахаххаха, офф за смях станах с тази виагра ( подчертавам "Българска виагра"  Joy )
Няма да я пия, но реших да и кажа след 2 седмици, че съм я пила, да видя какво ще стане .

akspet, разбира се, че всичко ще е наред. щом от сега се знае няма страшно.Просто спазвай диетата.

desunique , това с майката и психо-проблема не го разбрах. Детенцето добре ли е в крайна сметка? И с каква упойка е била тя, защото освен с пълна , с другите не би трябвало да има този проблем?
Или пак нещо не съм разбрала #Crazy newsm78

# 626
  • у нас
при нас се разразява няква страхотна буря- отидоха ми всичките китки по терасата Confused

# 627
къде е това при вас? В София мина и замина, унищожи къде какво имаше и изгря слънце. hahaha

# 628
  • у нас
Плевен  Laughing забравих да кажа Whistling вече и при нас премина, но нямаше град Peace

# 629
desunique , относно Хашимотото. Не знам от кога си с това заболяване и поздравления, че сме стигнали до тук, но има няколко основни неща които са свързани с него.
Първо това заболяване е свързано с неправилното функциониране на щитовидната жлеза. От тук може да има два основни варианта. Първо да си слаб, напрегнат нервен с ускорен пулс нестабилно кръвно и още няколко проблеми.
Втората посока, тази в която съм аз е повишено тегло и сърцебиене, уморяемост и т.н.
Това с няколко думи. Относно и двата варианта лекарите са ми казвали, че ще се наложи секцио, заради сърцебиенето, килограмите и уморяемостта. Говорих с моите наблюдаващи лекари (ендокринолог от Токуда и гинеколог ми) и двамата споделиха, че ако зависи само от заболяването не е належащо да е секцио. Истината е че аз просто от много години съм в "нестабилно" състояние и може би израждащия лекар ще предпочете да е секцио, а и като се има предвид възрастта ми и че е първа бременност, май това ще е .
Не искам никой да плаша с това просто споделям опит натрупан с годините и не по мое желание.
Исках и нещо да кажа за изследването за гестационния диабет. Понеже и на мен ми го предложиха, но аз по предложение на моя гинеколог отказах. Каза ми, че подобно обременяване с глюкоза не е много удачно. Причините поради които ми го предложиха бяха следните, дългогодишно ендокринологично заболяване, наднормено тегло, възраст над 25. Причината поради която ми казаха да не го правя. Нямам индикация в изследванията на кръвна захар, които пускам всеки месец. Качени малко килограми по време на бременността. Здравословен режим на хранене.
Ето ви една тема с доста подробности за изследването сигурно сте я видяли, но да я пусна и аз :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395845
Малко дълго стана, но все пак за болести и изследвания говорим Sad
И последно нещо искам да кажа, сигурно ще прозвуча тъпо, но мили мами не си измисляйте болести и не се втелясвайте толкова много. Ако се разболяваме от всяко нещо, което някоя от нас сподели, къде ще му излезне края.
Най важното за което сме тук са тези прекрасни малки създания, които растат в коремчетата ни и всяка от нас няма търпение да види. Мисля, че най-важното е да се радваме на всеки миг с тях сега, защото сигурно никога няма да са толкова близко до нас, повече.
Пожелавам ви прохладна нощ и светли сънища.

Общи условия

Активация на акаунт