В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 429
  • 708
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia, Bulgaria
Привет от една пак позагубила се мама  Wink.Не съм писала,но едвам смогвам с всичко напоследък.За капак нещата при нас малко се пообъркаха.Откриха рядко срещана аномалия на бебето.Оказа се,че е само с една пъпна артерия,вместо 3.На всичките ми въпроси беше отговорено по един и съши начин........."вече е прекалено късно за каквото и да било".........Интересно къде бляха до сега ,като хиляди пъти ме гледаха.Лошото е ,че информацията в нета е прекалено оскъдна,а от това което намерих видях,че 2-3 на 10 бебета (даже май и повече ) умират при раждането или непосредствено преди това.Всеки си мисли,че на него не може да му се случи,но истината е ,че никой не е застрахован и вече съм в паника.Ще се опитам да си запиша час и при друг лекар за още една консултация,но и аз незнам на какво се надявам.Моля ако някой знае нещо по тоя въпрос нека сподели,както и да ме насочи към добър специалист.Вече незнам къде да отида и кое мнение да поискам.Скапах се тотално и психически и физически.В къщи всички са на тема море (бях направила миналата седмица резервация и капарирах),но май ще го пропуснем.Вече не ми е до нищо.Наоплаквах ви се,извинете ме,ама...... Sad.Хубав ден на всички и се пазете повечко

# 646
Много съжалявам за това което са ти казали, но недей да оставяш нещата само с едно мнение. Отиди за друго мнение, дори и за трето, все пак е нещо много сериозно, а и често се срещат лекари които не знаят какво правят. Кураж!

# 647
Emilli Arie, много ме натъжиха тези новини  Sad Доколкото аз съм чувала обаче, повечето бебета с подобен проблем всъщност са напълно здрави, дори има места по света, където липсата на пъпна артерия я приемат като вариация на нормалното  Peace Кой лекар е открил аномалията? Най-добрите специалисти, при които можеш да отидеш за второ мнение са Димитрова във Фемина, Марков или Томова. Във всеки случай най-добре да идеш на място да те приемат по спешност, като разберат, че си притеснена, не вярвам да откажат. Че иначе часове за тях има чак за след месец. Във Фемина и да не е точно Димитрова, все са добри специалисти.

Ако има някаква опасност за бебето по време на раждане, може би трябва да се обсъди и вариант секцио? Не съм запозната, дано се намери специалист, който да те успокои по-бързо  Praynig При всяко положение в повечето случаи прогнозите са добри  Hug

# 648
  • София
Emilli Arie кураж !Отиди при друг специялист ,чуй второ и трето мнение , надявам се че всичко ще е Ок !От кой град си ?

Относно прибадаците , аз съм с много ниско кръвно  припадам и ми посиняват ноктите от 12-13 годишна.Изследвали са ме за какво ли не и нищо ми няма / а това с ноктите е много стресиращо и фрапантно за околните  Laughing /.С времето по някакъв начин се научих да овладявам припадъците и като усетя кога ще се случат спирам , хващам се за нещо и чакам да ми мине .

gerinceto и Flash Dance и аз съм такава психопатка относно болести и здравословни проблеми .В началото на бременноста така се бях побъкрала от претеснение ,че имам чувството че отлепването на плацентата сама си го докарах с лоши мисли.
И като съм захванала темата с моята хипохондричност да ви питам нещо : ако в петък съм контактувала с човек , който е имал контакт с болен от скарлатина , за мен има ли опасност?

# 649
И аз викам понякога, ама то няма как. Embarassed Детенцето ми е кротко по принцип и после ме е яд на себе си.Но и ние сме хора, а пък в това състояние...цял ден на работа, прибирам се уморена и много малко ми трябва.Гледам да обяснявам спокойно, но не винаги успявам.Вики е много суетна и този проблем с обличането стои и при нас на дневен ред.Аз обаче общо взето намерих решение, всички дрехи са и направени като комплектчета в шкафа, т.е. не може да си вземе лилава пола и зелена блуза да речем.Давам и право тя да реши с кой тоалет да се облече, като аз я насочвам от кой ред дрехи, съобразявайки се с времето. Simple Smile
А и друго - Вики е мнооого бавна, сутрин докато се оправим направо съм пред нервна криза.Стискам зъби и повтарям до припадък: хайде по-бързо, отивай да пишкаш, сваляй пижамата, обличай блузата, сега панталона...и т.н. Crazy Simple Smile

Akspet, добре звучиш! Само така. Hug
Emilli Arie,  Confused , много сили и кураж ти пожелавам. Hug Дано все пак всичко е наред  Praynig , нямам идея от тук нататък какво, но наистина направи консултация поне с още един специалист.

# 650
geryaleksandrova, не се тревожи за скарлатината изобщо. Първо е много слабо заразна, второ рядко я хващат възрастни. Синът ми я изкара, когато сестра му беше на месец и нещо бебе, изследваха ни и на нас с бебето гърлен секрет, ние си бяхме здрави. А сме били денонощно с него и в контакт с болестта. И в детската градина се разболяха общо 2 деца от цяла група.

# 651
  • София
Emilli Arie, съжалявам за притесненията ти! Дано друго мнение те успокои.

Ти при кого ходи на ФМ? Странно е, че не са видели това по-рано, макар, че щом има шанс за бебето, може би е било по-добре да не те притесняват по-рано, знам ли... Ох много ми е мъчно, дано всичко се оправи. Гуш!  Hug

Flash Dance, Danna 2010
, и моята дъщеря е като вашите, хем е и по-малка, но мерси за идеите, от сега ще я карам от вечерта да си избира тоалет, може би сутрин ще се глези по-малко така.

Акспет, писах ти за събота във Фейсбук, защото тук ти е изчерпана квотата за лични във форума, но явно не си го видяла. Прати ми телефона си на лични тук, за да се уговорим нещо.  Hug

# 652
  • Варна
Emilli Arie, кураж мила и потърси още едно две мнения. Такова нещо едва ли се вижда изведнъж и то чак сега. Възможно е нещо да се е пообъркал доктора.  Hug Hug
Подкрепям мнението на Дана за скарлатината.

Относно викането, мм аз често съм  afwitch , не че някой ми обръща внимание. През деня малкия прави каквото си иска и изобщо не ме слуша. Вечер след градина е ред на кака му или и двамата. Особено вечерта, когато съм изморена много викам, обаче отношението отсреща е  ignore2. После си обесняваме кой какво е направил и защо, но на мен ми е кофти че си го изкарвам на децата. Макар и те да имат вина донякъде.

# 653
при единична пъпна артерия има опасност да се засегнат сърцето и/или бъбреците, така че можете да се консултирате и да решите дали да направите фетална ехокардиография при специалист кардиолог

# 654
При липса на някоя артерия от пъпната връв има опасност от хромозомни аномалии, така че в такъв случай се препоръчва амниоцентеза. След излизането на резултатите ако всичко е наред се счита че няма риск за плода. По-голямата част от случаите се счита за нормално и няма никакви последици.

# 655
При Emili Arie наистина е късно за амниоцентеза, но пък за фетална ехокардиография - сигурно е добре да се направи. Ето линк към темата за фетална ехокардиография: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496697.0
Не съм я чела, знам само че д-р Велковски от Втора градска е голям специалист, и д-р Томова също. Вярвам, че всичко ще е наред  Peace

# 656
Emilli ArieHug Преди да се тревожиш така наистина отиди за второ мнение при специалист с добра апаратура. Сигурно е ужасно да чуеш такова нещо, но някои лекари хич ги няма в диагностицирането. Дано всичко е наред!   Praynig  Praynig  Praynig

За срещата в събота ако някой мисли, че няма да се оправи да ми пише на лични да му дам телефона си за всеки случай.

nansi_21, от Овча купел не съм сигурна как се стига до Южния парк. Някоя мама в района да каже. Или поне да стигнеш до Красна поляна, нали gala9 е там.

# 657
  • у нас
и аз се включвам по темата на Emili Arie потърси второ мнение и се надявам с бебо всичко да е наред Praynig пиши ни моля те Confused

# 658
Аз също казвам,че трябва и други мнения от специалисти.
nansi_21 аз живея в овча купел пиши на лично да се разберем  Simple Smile

# 659
 Emilli Arie,знам 4е думите са безсилни сега,но само кураж,ще минеш и през това изпитание и всичко ще бъде наред  Peace  Hug,вярвам в това.Послушай момичетата и потърси и друго мнение от специалист  Hug !С теб сме  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт