За евтина,почти безплатна храна!

• 3 481
  • 16
  •   1
Отговори
Наскоро по новините чух,че обсъждаха нещо за безплатна храна в магазините.Имаше изказвания,че нямали разрешително за целта или нещо такова.Но най-вярно беше май,че зависи от добрата воля на веригите магазини.Така,че аз искам да се обявя за драстично намаляване на цената на храна с изтичане на срока.Ние не сме по-богати от другите държави,където тази храна се раздава безплатно или бракува.Примерно да има пак мляко за 5 стотинки или хлебче също за толкова,кремвирши за 20 ст,сирене и др.Както една певица каза при хранене на пострадалите в Хаити:Храната не трябва да е лукс!  Sad  Също така,ако някой магазин смъкне доста цените на нещо изтичащо това би било по-голяма реклама от всичките шевролети из София взети заедно.  Grinning

# 1
Големите вериги магазини ежедневно изхвърлят храна с изтекъл срок на годност.
Свидетел съм почти всеки ден как от Penny изхвърлят големи количества храна в контейнерите.
Също така и от веригата СВА. Била също го правят...
Само не разбирам защо не я намаляват драстично 1ден преди да изтече срока на годност...
Иначе пък циганите се възползват с пълна сила от това.

# 2
  • София
В Т-маркет съм виждала намалени храни в последния ден. И клиенти, и хора от персонала купуваха яко и много бързо тази част от рафта се опразни.
Аз не успях да се докопам до кренвирши за кучето.

# 3
Да това ми е мисълта защо да се хвърля в контейнерите и така да карат някои хора да ядат от там вместо 1-2 дни по-рано да я намалят.И това не трябва да е само от време на време някъде,а навсякъде,за да не се изграбва за секунди,а да е нещо нормално.

# 4
  • Бургас
Работила съм в такъв голям магазин. Трябва да ви кажа, че почти нищо не се изхвърля. Например хляба и колбасите малко преди изтичането на срока им се връщаха на фирмата доставчик/производител. От сигурни източници знам (въпросните доставчици), че някои от нещата се преработват/претапят/смесват/размесват и пак се връщат в магазинната мрежа или се дават запроизводство на храна за кучета. Повечето фирми си вземаха стоката обратно. Политиката беше да се зарежда по-начесто, през ден примерно, с малки количества и естествено всичко се продава в срок. Само стоките с дълга трайност и нехранителните продукти се зареждаха смело в повече количества. Хвърляха се единствено плодове и зеленчуци. Много рядко се е случвало да остане нещо с изтекъл срок и то е било малко количество и понякога ни го начисляваха като глоба, т.е. плащахме си го и си го изяждахме  Grinning

А въпросното мляко за 5ст. го опитах. И безплатно да го дават вече няма да си взема. Беше отвратително.

# 5
  • out of space
Ако отворят такъв магазин с удоволствие ще го посещавам поне веднъж в седмицата. Така, когато трябва да пазарувам в нормалните магазини, винаги ще избягвам въпросните марки  Grinning

# 6
  • София
покрай първия пост в темата се сетих за едно филмче на НГ за храните. Там се разказваше точно за сроковете на годност и за това как има хора, които с години ядат от изхвърлените от супермаркетите стоки с изтекъл срок и никога не са страдали от хранително натравяне.

# 7
  • Ямбол
Ама това си зависи изцяло от политиката и решението на магазините.
В нашия магазин почти нищо не се хвърля. Много от снабдителите приемат обратно старата стока. Какво я правят после, не ме интересува.
Нямам сметка да пускам безплатно нещо, което няма да хвърля, ще ми го заменят с ново или ще нахраня няколко кучета от семейството.

# 8
Ако отворят такъв магазин с удоволствие ще го посещавам поне веднъж в седмицата. Така, когато трябва да пазарувам в нормалните магазини, винаги ще избягвам въпросните марки  Grinning

Мислиш, че на другите марки стоката не се разваля ли???. )
Че нещо не схванах идеята ти. )

# 9
  • out of space

Мислиш, че на другите марки стоката не се разваля ли???. )
Че нещо не схванах идеята ти. )

Нагледен пример: известен столичен вестник си има добър мениджмънт и съответните добри служители. При проверка и установяване на залежали или непродадени бройки от вестника се търпят санкции и в някои случаи уволнение  Wink

Работата на цяло звено е къде, колко и по какъв начин да се продават стоките на фирмата.

Та, отговора на въпроса ти към мен е, че ако има залежала стока на дадена фирма- то някой не си разбира от работата. Ако това е тенденция, то шефа или не знае за това, или му е все тая. Това говори адски зле за фирмата като цяло.
Не можем да си продадем/пласираме стоката- еми колкото пари изкараме = не можем да имаме качество, еми каквото имаме....колкото купят

# 10
Работила съм в такъв голям магазин. Трябва да ви кажа, че почти нищо не се изхвърля. Например хляба и колбасите малко преди изтичането на срока им се връщаха на фирмата доставчик/производител. От сигурни източници знам (въпросните доставчици), че някои от нещата се преработват/претапят/смесват/размесват и пак се връщат в магазинната мрежа или се дават запроизводство на храна за кучета. Повечето фирми си вземаха стоката обратно. Политиката беше да се зарежда по-начесто, през ден примерно, с малки количества и естествено всичко се продава в срок. Само стоките с дълга трайност и нехранителните продукти се зареждаха смело в повече количества. Хвърляха се единствено плодове и зеленчуци. Много рядко се е случвало да остане нещо с изтекъл срок и то е било малко количество и понякога ни го начисляваха като глоба, т.е. плащахме си го и си го изяждахме  Grinning

А въпросното мляко за 5ст. го опитах. И безплатно да го дават вече няма да си взема. Беше отвратително.
И аз щях да пиша същото.От скоро работя в супермаркет и това е нещо,което ми направи силно впечатление.Почти всичко от бракуваната стока се връща на доставчика или се заменя с нова... ConfusedИзхвърляме единствено плодове и зеленчуци...

# 11
Почти всичко от бракуваната стока се връща на доставчика или се заменя с нова... ConfusedИзхвърляме единствено плодове и зеленчуци...

До колкото знам тази стока се преработва (ако е салам, се смила наново, смесва се, обезмирисва се и нам си кво още..) и се набутва в нови опаковки с нов срок на годност..Тоест нищо не се хвърля, просто минава някаква обработка и после пак на щанда...като чисто ново....  Stop

Не знам кога в БГ нещата що се отнася до храна ще станат цивилизовани и нормални. В Америка, например всяка седмица има намаления на различни неща и намаленията са доста осезаеми. Например 3 литра зехтин, който иначе е 16 долара, последно го купих за 9.99$. Шест долара намаление не са ниииикак малко. И винаги има намалени едни и същи продукти, но на различни производители. Така, например никога няма да останеш без намалени яйца. Винаги има дозина яйца за 99 цента. И така с всички останали продукти.

# 12
Tова си е нормална практика и за всички магазини тук, без значение дали са монополисти или дребни търговци. И не е храна намалена да си храните кучетата, това е много обидно да го чета. Това е храна, която е с изтичащ срок на годност (никога с изтекъл) и според зависи, колко време остава, с толкова повече или по-малко е намалена. Например 15 мин преди да затворят магазина, може да си купите 2 кг месо за 10 пенса, на което срока е до следващият ден.

Промоциите вече са нещо отделно. 1/3 оф, половин цена или едно едно безплатно, има на поне половината продукти в магазините. Обикновено за съжаление, са евтините храни с не особено добро качество, чипсове, бисквити, безалкохолни и т.н. Органичната храна (месо, плодове, зеленчуци) рядко, почти никога има промоции.

# 13
Може би, когато се повиши контрола. В ХИТ от развалените меса и зеленчуци готвят манджи, а от плодовете - фреш.
В Кауфланд редовно продават вмирисани меса на промоция. Единствено във Фантастико има подобие на това - редовно се продават зеленчуци на ниски цени.  А какво правят производителите с върнатите стоки - не ми се мисли.

# 14
  • Бургас
И не е храна намалена да си храните кучетата, това е много обидно да го чета. Това е храна, която е с изтичащ срок на годност (никога с изтекъл) и според зависи, колко време остава, с толкова повече или по-малко е намалена.

Както по горе вече писахме в България фирмите доставчици си прибират стоката малко преди да изтече и ти дава нова. За какво му е на магазина да пуска стоката на безценица тогава???

Като вземете вие в иностранство да обяснявате - ама тука така, тука иначе. Забравяте, че в BG нищо не е като в "белите" държави.

Общи условия

Активация на акаунт