Трамвай 20, леви-десни, чужденци и нечужденци

• 6 600
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
Темата е тръгнала в странна посока... Което е очаквано, предвид това, как представиха нещата по телевизията и как ги интерпретират вестниците  ooooh!

В случай и лявото, и дясното, и жертвите, и биячите, са толкова условни, че няма накъде  Naughty Ролите на жертвите и агресорите можеха да са сменени (както са били много пъти, но просто не е било раздухвано от медиите), но кръвта, която се лее, си е все така червена, а травмите - все така сериозни, независимо кой-кого.

Разберете, че става въпрос за ХУЛИГАНСТВО. Социално нестабилни младежи избиват комплекси, и намират идентичността си в група. Дали ще ги обединява ЦСКА или Хитлер, не е от никакво значение.

Но сега колко хора ще направят капитал от този случай, просто не е истина... Интересни биха били реакциите обаче, ако някой изкара статистика за ВСИЧКИ организирани стълкновения между подобни формирования... Ще се скъса социално-мрежовото общество от каузи и петиции  Joy Всъщност не е смешно...

# 61
Хас, караш ме да съжалявам, че вече няма концентрационни лагери, за да могат ей такива, като теб да поостанат година-две да видим колко е гот да си бачкаш и да те хранят по три пъти на ден!  Laughing
РемарК определено не си чела, не си и чела и споменитет на хора, преминали през адът, наречен конценрационен лагер.
Чела си много фашистка литература и си стигнала до извода, че е по добре Хитлер пред Сталин.
Но от всичко ще се радвам едно да проумееш, че всеки режим, потъпкващ човешките права, угнетяващ личността и застрашаващ свободата и добруването на индивида е осъдителен- независимо дали фашистки или комунистически!

Да прави сме, фашизън не трябва да съществува, нито пък да се отрича смъртта на милиони хора!

# 62
Хас, не се отказвай.
Ще те улесня - това е страницата на Червения кръст - http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/iwpList2/Home?OpenDocument. След като знаеш какво точно търсиш, не би трябвало да ти е трудно да го откриеш - доклад, в който са описани трите хранения на ден и креватите на евреите, или да изпратиш запитване за този документ.

# 63
Казах,че нищо не отричам.
Явно не четеш добре.
Казах и друго,макар и не  в прав текст,но не си го разбрала.
Първо,ти явно не си наясно,че в Германия не е имало фашизъм. Това си е изцяло италиянски режим,на Мусолини.
В Германия е било нацизъм.
И колкото и да ти е странно,разлика има.
Все едно де,мерси че ме пращаш на такива места,явно съм се заблудила за интелекта.
Фашистка литература не съм чела. Книгата е писана от безполитичен французин,базирана на реални документи и след като излиза тази книга,края на 80те бива убит от агенти на червената партия.
Та,все пак-не искам да има нито нацизъм,нито комунизъм,нито фашизъм.
Не съм съгласна с този строй. Не и в това време.
Но не съм съгласна и с управлението. Тази държава трябва да бъде водена от МОЖЕЩИ политици,а не от крадливи.
И докато това не се промени-няма значение аз какво мисля,има значение,това което каза BirdsFlu.

# 64
В случай и лявото, и дясното, и жертвите, и биячите, са толкова условни, че няма накъде  Naughty Ролите на жертвите и агресорите можеха да са сменени (както са били много пъти, но просто не е било раздухвано от медиите), но кръвта, която се лее, си е все така червена, а травмите - все така сериозни, независимо кой-кого.

Разберете, че става въпрос за ХУЛИГАНСТВО.
Е ти като полицията - "некви анархисти се били сбили"!
Че става въпрос за хулиганство съм съгласна. Но че жертвите и биячите са условни не мога да приема. Хората не са виновни по дефолт. Щом се возиш мирно в трамвая НЕ СИ ВИНОВЕН, че са те нападнали и пребили.

# 65

Че става въпрос за хулиганство съм съгласна. Но че жертвите и биячите са условни не мога да приема. Хората не са виновни по дефолт. Щом се возиш мирно в трамвая НЕ СИ ВИНОВЕН, че са те нападнали и пребили.

Жаве, битите момчета са членове на друга групировка, не са "мирно возещи се" в трамвая хора. Биячите са имали достатъчно информация кой, кога и къде ще се вози, за да ги нападнат. Двете групировки не се бият за първи път, няма да е и за последен. Нещо повече - обикновено си "уреждат" боевете по интернет извън населени места, затова не попадат в новините. Нищо случайно няма.

# 66
Hass, аз приемам, че на младостта е присъщо дръзновението и неподчинението. Да се борят за нещо - няма лошо.
Въпросът е обаче за какво и с какви средства. Е, по отговора на тези два въпроса, принципно даден по принципа
"по делата (плодовете) ще ги познаете" - абсолютни близнаци са. Засега думата "хулигани" ги обобщава, но не
достатъчно. Защото с част от проявленията на безграничната им агресия правят кварталните хулигани направо да
изглежат души хрисими.

И да, права е Кака Сийка, че именно поради тези си способности са добре кътани от властниците. Много са удобни.
Отглеждат си ги за зор-заман, кога трябва някоя власт да се поразклати, кога трябва да се вдигне общественият
градус ... за такива черни дела. И в този смисъл, язък им за дръзновението - стават си изтривалки по дифолт. На
някого, на когото за идеи и идеали не му дреме.

# 67
много ми се искаше да коментирам темата, но ще се въздържа. Мнението ми е че тези хора трябва да са в затвора( скинари, нацисти , фашисти) осмелили се да посегнат на някой без причина са за затвора в Пазарджик ! мое мнение Naughty

# 68
  • София

Разберете, че става въпрос за ХУЛИГАНСТВО. Социално нестабилни младежи избиват комплекси, и намират идентичността си в група. Дали ще ги обединява ЦСКА или Хитлер, не е от никакво значение.

Това е истината и за мен.
Има и сили, за които е изгодно да събират такива нестабилни младежи под някаква "кауза", за да се насажда страх.
Тези групи не са случайни.

# 69
... Нещо повече - обикновено си "уреждат" боевете по интернет извън населени места, затова не попадат в новините. Нищо случайно няма.

А каква е била причината сега едните да си сложат качулките и да нарамят железата, при положение, че са били сигурни, че другите ще бъдат без нищо?

# 70

Жаве, битите момчета са членове на друга групировка, не са "мирно возещи се" в трамвая хора. Биячите са имали достатъчно информация кой, кога и къде ще се вози, за да ги нападнат. Двете групировки не се бият за първи път, няма да е и за последен. Нещо повече - обикновено си "уреждат" боевете по интернет извън населени места, затова не попадат в новините. Нищо случайно няма.
Може да са членове на каквато си искат групировка, но в случая са били мирно пътуващи в трамвая граждани, отиващи на протест. Намекваш, че са си го търсили и са си го получили, но аз не смятам така.

Отглеждат си ги за зор-заман, кога трябва някоя власт да се поразклати, кога трябва да се вдигне общественият
градус ... за такива черни дела. И в този смисъл, язък им за дръзновението - стават си изтривалки по дифолт. На
някого, на когото за идеи и идеали не му дреме.
Подкрепям мнението на сто процента!

# 71

Нищо не намеквам,  Naughty Казах само от ясно по-ясно:

ТВ случай и лявото, и дясното, и жертвите, и биячите, са толкова условни, че няма накъде  Naughty Ролите на жертвите и агресорите можеха да са сменени (както са били много пъти, но просто не е било раздухвано от медиите), но кръвта, която се лее, си е все така червена, а травмите - все така сериозни, независимо кой-кого.

# 72
... Нещо повече - обикновено си "уреждат" боевете по интернет извън населени места, затова не попадат в новините. Нищо случайно няма.

А каква е била причината сега едните да си сложат качулките и да нарамят железата, при положение, че са били сигурни, че другите ще бъдат без нищо?
Ае бе,ти откъде си сигурна,че са били мирно пътуващи?
От информацията на приятелите на битите?
Ми и аз мога да кажа каквото си поискам по новините,щом има толкова много вярващи?
Ако една изнасилена жена,каже че са я пребили и изнасилили,а изнасилвача каже,че всъщност й е гадже и е правил с нея секс по нейна воля,но после са се скарали и тя го обърне на изнасилване,ти ще повярваш на нея,защото така сме програмирани-да вярваме само на "жертвите".
Който го каза е абсолютно прав-това не е първия бой между тези групировки,няма и да е последния.
И е имало доста по-жестоки боеве между тях,просто тази се е случила в трамвай,с цел привличане на медийно внимание.
И ако си мислиш,че пътуващите в трамвая не са били наясно,се бъркаш.
След като публично оповестяват къде отиват и какво ще правят,че и с какво ще ходят,им е ясно,че ще има ответен удар.
Просто не са знаели къде ще е.

# 73
 Sick Sick Sick направо ми се повръща като чета... как може бе  ooooh! то да те е страх да се разхождаш вече където и да е било  Sick

# 74
Хас, там е имало и други хора, вкл. ватмана. Те едва ли са били част от световната конспирация.
Чакам отговор за доклада на Червения кръст.

Общи условия

Активация на акаунт