Трамвай 20, леви-десни, чужденци и нечужденци

• 6 619
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
Даже и да правя (нека го допуснем благосклонно) с какво ще се промени картинката?
Честно си признавам, че за мен са все движения извън нормата за нормален общ живот,
почти съм сигурна, че те самите не са много наясно като за какво се борят, и в крайна
сметка признавам, че проблемът е мой - не знам и не мога да се сетя за думата, която
да ги обедини. Ще съм благодарна, ако ми помогнеш.

А какво значение има, ако ги деля по правилен теоретично начин? Да не би от мен да
се иска да проявявам толерантност? И да се иска - няма да я има, по никакъв начин.
Мне,никой не желае от теб да проявяваш толерантност.
Прави си каквото искаш-ясно ми е,че на теб не ти е удобно да съществува каквто и да е,извън "нормата за нормален общ живот",но в този свят ТАКЪВ НЯМА!
А в България да не говорим-това понятие грам не съществува.
Аз бих те светнала кой за какво се бори,но смисъла би бил равен на НУЛА,след като теб не те интересува.
Разберете бе хора,разделението крайно-леви и крайно десни,не означава че по средата са анархистите,или че анархизма ги обединява.
В България тези,които наричате крайно десни са националисти. Нищо повече.
Млади хора,които не искат да бъдат мачкани,не искат циганите и турците да имат повече права от нас българите в собствената ни страна. А левите се занимават с разпространение на колективна пропаганда как трябва да се върне стария "социалистически" строй в България,защото тогава живота е бил мноого по-хубав,как нямаме нужда от цялата тази "свобода",защото да си ограничен е много по-хубаво. И естествено да пускат заплахи спрямо националистите,а когато ги засекат където и да е,да бягат като мишки.
Та,пак да кажа-в България няма наисти/фашисти,има НАЦИОНАЛИСТИ. А анархостите освен да се друсат и да подкрепят комунягите друго не правят. Дори те не са наясно какво означава анархизъм.

# 46
Кой кого бил и защо в случая няма чак толкова голямо значение на общия фон на "бил".
В 21 век в страна от Европейския съюз е нормално да има свобода на политическите възгледи и право на изразяването им, изключващи проявите "бой" и "насилие".
В 21 век в страна от Европейския съюз не е нормално да има "дом" за човешки същества подобен на институцията "Бусманци".
Дано осъдят побойниците. Ефективно. Присъдите си могат да излежат в "Бусманци". Примерно.
ПС. Имах нещастието да живея в "бяла" страна, където бях доста по-мургава от местните. Убедила съм се, че дискриминацията по расов и етнически признак е нещо ужасно, което в еднаква степен влошава качествота на живот както на дискриминиращите, така и на дискриминираните. В тези отношения няма печеливш.
Много се надявам моята България да стане една страна, в която дискриминацията по какъвто и да е признак бъде сведена до някакъв нищожен минимум (защото няма как да изчезне напълно, това ми е пределно ясно). Колкото и идиотски наивно да звучи, това до голяма част зависи именно от по-толерантната част от хората тук.

# 47
Обаче за мен няма никакво значение как се зоват тези агресивни и плашещи ме младежи. Няма да се записвам в техните редици.
Бият хора по улиците, т.е. са опасни и с престъпни намерения. Умният човек не решава проблемите си с агресия. Тези правят точно това. Със сила и всяване на страх се опитват да починяват. Типичен фашистки приом.

Добре,няма да те разубеждавам.
Искам да те попитам нещо.
Как се нарича доносничеството?
Как се наричат постоянния контрол над личността?
Как се нарича постоянното следене?
И прикритите побои над някой,дръзнал да разкаже виц как се наричат?
Само питам де?

# 48
Леви скинари?  Shocked
И тези леви скинари отиват да протестират в защита на правата на някакви си чужденци? Баси скинарите!  Grinning
Съдя хората не според убежденията им, а според действията им. В конкретният случай няма значение кой е фен на Хитлер, и кой на Сталин. Едните бият, а другите в случая са невинни жертви. Не знам как може да не правите тази елементарна разлика и да оправдавате насилниците.  Stop

# 49
...
Добре де, нали трябва да има служби, които да борят с вскякави престъпности из Интернет.
Те къде са? Защо по този случай не се работи? Подобни сайтове не могат ли да се "преследват"?
...
В Русия в последните години има немалко убийства от страна на скинхедс и подобни анархистични
(фашистки, леви, десни) извършвани спрямо всякакви "ненаши". И негри, и кавказци, просто биват
убивани. Без някакви причини, освен, че не са "чистокръвни". Съдят извършителите, преследват ги,
но резултат няма. В смисъл - не се забелязва драстично намаляване на случите. Колкото и да си ровя
из главата, нямам спомен нейде този проблем да е намерил своето решение.
...

Няма и да намери. Въпросните групи са много удобни за властта, няма да ги похарчат с лека ръка... По същия начин стои и въпросът с футболните хулигани. Колкото повече ги "борят", толкова повече ще ги използват.

Гледай този филм, ако не си го гледала - дава много отговори. Има и други много откровени английски филми на тази тема. Но керванът си върви...

# 50
Обаче за мен няма никакво значение как се зоват тези агресивни и плашещи ме младежи. Няма да се записвам в техните редици.
Бият хора по улиците, т.е. са опасни и с престъпни намерения. Умният човек не решава проблемите си с агресия. Тези правят точно това. Със сила и всяване на страх се опитват да починяват. Типичен фашистки приом.

Добре,няма да те разубеждавам.
Искам да те попитам нещо.
Как се нарича доносничеството?
Как се наричат постоянния контрол над личността?
Как се нарича постоянното следене?
И прикритите побои над някой,дръзнал да разкаже виц как се наричат?
Само питам де?

Laughing Викаш при батю Хитлер не са те бутвали в концентрационен лагер, само защото си изказал отрицателно мнение към режима?
Прочети последните страници на "Черният обелиск", може да ти бъде интересно.

# 51
Франческа,достатъчно съм чела.
Ако искаш и ти прочети "Истината за шестте милиона".
Ще ти подейства освежаващо след всичката комунистическа пропаганда.
Жаве,моля те. Левите не се ограничават само с леви скинари.
Тия дето са яли бой,най-вероятно са били още непросветените в "тайнството" На ФАБ.
Поне от възрастта на битите това съдя.

# 52
Чакай, чакай, наричаш Холокоста комунистическа пропаганда??????
Явно доста си освежена от фашистките простотии!

# 53
Чакай, чакай, наричаш Холокоста комунистическа пропаганда??????
Явно доста си освежена от фашистките простотии!
Ами не наричам Холокоста фашистка пропаганда,ясно ми е,че го е имало.
Говоря за книжки просто. Не може да прочетеш само едната страна на нещата и да вярваш на нея.
Трябва да четеш и двете. И на базата на това да си вадиш някакви заключения.
Понеже видимо ме превъзхождаш по интелект и възраст,ще ти задам елементарен въпрос.
Знаеш ли,след като приключва 2СВ защо не са допускани никакви хора в концлагерите,в продължение на 40 години?
Само червения кръст. И е направил една много хубава статистика.
А за ролята на Мадагаскар знаеш ли?

# 54
Жалко, не знаеш явно кой е Ерих Мария Ремарк. Нищо, очакваше се.

Не е вярно, че не са допускави хора в концентрационните лагери в продължение на 40 години! От къде го прочете това нещо?
Какво и е на статистиката? Мислилиш ли, че след края на ІІ-та Световна война е останало много за описване?
И какво за плана за преселване на еврейте на о-в Мадагаскар?

# 55
Жалко, не знаеш явно кой е Ерих Мария Ремарк. Нищо, очакваше се.

Не е вярно, че не са допускави хора в концентрационните лагери в продължение на 40 години! От къде го прочете това нещо?
Какво и е на статистиката? Мислилиш ли, че след края на ІІ-та Световна война е останало много за описване?
И какво за плана за преселване на еврейте на о-в Мадагаскар?

Ооо,много добре знам кой е Ремарк.
Чела съм книгата.
Просто ти обяснявам,че не може да прочетеш само една книга и от там вече да си извадиш кардинални заключения какво е било.
Статистиката,както казах е много хубава.
Според документите на Червения кръст, в крематориумите са изгаряни мъртвите,условията им на живот не са били отвратителни,както пише навсякъде,имали са храна три пъти дневно,както и легла на които да спят.
Работата им е била същата,която са извършвали затворниците по време на комунизма-изграждали са-улици,къщи,мостове и т.н-обществено полезен труд.
И е доказано,че ако наистина са избити толкова много хора в концлагерите,то все още пещите им щяха да работят,защото е невъзможно за толкова малко време да се обработят ТОЛКОВА много трупове.
Но най-вероятно си права-Червеният кръст лъже,Ремар не.
Как не се сетих по-рано.

# 56
Хас, разбира се, че в крематориумите са били изгаряни мъртвите - след като са били убивани в газовите камери. Да не мислиш, че са ги пъхали живи?
Дай го този доклад на Червения кръст да го видим.

# 57
Е ти мислиш ли,че мога да ти го изровя това в интернет,че да ти го дам?
То е цяла книга,базирана на техните доклади.
Освен това,нормално е да са умирали хора. Ти да не мислиш,че са били вечни?
Абе,много филми,много нещо....
И кой е бил допускан в концлагерите? Щом аз бъркам,моля поправете ме.

# 58
Какъв е проблема?
В книгата са посочени източници - можеш да ги напишеш тук, най-вероятно са качени отдавна в нета.

Да, умирали са хора. Никой не е излязал жив от газовите камери.

# 59
Не мога да цитирам,защото книгата не е моя и съответно не е в мен.
Няма значение.
Вие сте прави,аз се отказвам....

Общи условия

Активация на акаунт