Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 622
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • FRANCE

И затова съвсем сериозно питах какво е станало с матрака, а вие на майтап го обърнахте Crossing Arms smile3534  Whistling Mr. Green

Неее, аз сериозно говоря, не ми се хвърля този/купува нов... Веднъж го сменяхме вече, че спяхме на земята докато ни дойде спалнята, и за тези 10-тина дни хвана мухъл откъм паркета и удар щях да получа. Та затова ще се наглася с протектор.

Мисля че на наия точно това му стимулира мухлясването, че се преместихме и в новата къща спалнята не минаваше през стълбите и докато вземем нова...

# 91
  • Rennes, France
Здравейте мами...

Леле, ама това за матрака /макар и да ми е рано/ пък въобще не се бях замисляла. А нашия матрак е нов... Не ми се купува пак друг. Но може да си сложа стария временно към края на бременността  Crossing Arms

Може ли да ви попитам за мнение: четох в нета, но все пак ако и вие имате инфо ще бъде добре. Имам HPV тип 16. Но с прекрасни цитонамазки - 1 група. Правя си редовно цитонамазка /задължително 1 път в годината/. Нямам кондиломи. Никога не съм имала. Има ли вероятност да предам вируса на бебо?

Надявам се да имате инфо по въпроса...да се консултирам и с Вас. Тук докито като и казах, ама нищо не направи, нито реагира. Даже и цитонамазка не ми е правена до момента, от началото на бременността. Това нормално ли е? Иначе я харесвам, много и внимателна и не те стресира допълнително... Но...знам ли?

До скоро   bouquet

# 92

Надявам се да имате инфо по въпроса...да се консултирам и с Вас. Тук докито като и казах, ама нищо не направи, нито реагира. Даже и цитонамазка не ми е правена до момента, от началото на бременността. Това нормално ли е? Иначе я харесвам, много и внимателна и не те стресира допълнително... Но...знам ли?

Никой тук не прави цитонамазки на бременни, не се безпокой! Разбрах, че по "чужбинско" нито по време на бременност, а някъде май и докато кърмиш не правят.

# 93
Ето ме и мен.
Минавам да се разпиша и отивам на последния си, поне така мисля, ехограф. Малко ми е нервно, от толкова време не сме се виждали с беба, че чак забравих какво е усещането.
Боби да си кажа и аз за купуването на дрешки, като вече стара пушка. М мъжът ми ме е обявил за луда на темата. Трудно се въздържам да не купя нещо на каката което да ми е харесало. В резултат миналата година като й извадих летните дрешки реших, че няма да и купувам нищо за сезона, имаше дрехи да я обличам 2 месеца без да се повтарям. Еми не се получи пак и по накупих доста неща, ще видим тази как ще съм. ooooh!. А за бебка съм пък на обратната вълна. Тъй като голяма част от дрехите на Ния са ми запазени и ще мога да си ги ползвам за бебето, сега ме е яд пък малката да е така прецакана и мисля и за нея да си купувам. Ще видим после на кого ще ги подарявам тези дрешки, най вероятно на червения кръст.
Гледам за около плодните води си говорите, аз също се чудя какво ще почуствам, че първият път започнах да раждам без да ми изтекат водите. Сега ми е чудно дали ще разбера че са ми водите, да не си мисля, че ми се ходи тоалетна и не съм устискала  Embarassed.
cutty не съм много запозната с това което питаш, но на курса тази седмица на нас ни казаха, че 35 или 36 седмица ще трябва да дадем проби от влагалищен секрет за да се провери за инфекции и ако се окаже че имаме някакви при самото раждане се слага антибиотик за да не се зарази детето. Може би и при теб ще се процедира така  newsm78.
mari:) добре дошла при нас.
За матрака и ние имаме протектор от тези непромокаемите и не се тревожа много, а и сме решили че трябва да си купуваме нов, така, че може пък да го махна протектора Laughing.
Оставям ви и отивам да се видя с бебка, после ще докладвам колко сме пораснали. Hug Hug Hug

# 94

cutty не съм много запозната с това което питаш, но на курса тази седмица на нас ни казаха, че 35 или 36 седмица ще трябва да дадем проби от влагалищен секрет за да се провери за инфекции и ако се окаже че имаме някакви при самото раждане се слага антибиотик за да не се зарази детето. Може би и при теб ще се процедира така  newsm78.

Мдаа, на мен ми взеха и е ок, иначе може и ножа да играе, но само секрет, не цитонамазка.

Боби да си кажа и аз за купуването на дрешки, като вече стара пушка. М мъжът ми ме е обявил за луда на темата. Трудно се въздържам да не купя нещо на каката което да ми е харесало. В резултат миналата година като й извадих летните дрешки реших, че няма да и купувам нищо за сезона, имаше дрехи да я обличам 2 месеца без да се повтарям. Еми не се получи пак и по накупих доста неща, ще видим тази как ще съм. ooooh!. А за бебка съм пък на обратната вълна. Тъй като голяма част от дрехите на Ния са ми запазени и ще мога да си ги ползвам за бебето, сега ме е яд пък малката да е така прецакана и мисля и за нея да си купувам. Ще видим после на кого ще ги подарявам тези дрешки, най вероятно на червения кръст.

Еее, успокои ме  hahaha, и на мен се оказа, че ми е слаб ангела...ако е за мен, едва ли  (абе трябва да е нещо страхотно, иначе - едва едва...).
И чакаме новини, аз хуквам по задачи (сега ще проуча в едно като заложна къша каква е процедурата и в събота всииииички излишни принтери, монитори, скенери и подобни неща, дето мъжа ми купи нещо ново, ама пази и старото - ще замине всиииииииичко!!!) , после и на "училище" ше ходя, да видим днес какво ще ни разкаже акущерката.

# 95
а като се окаже,че имаш бактерий и се наложи антибиотик венозно по време на раждането как се разхождаш или сменяш пози? или те застопоряват на легло "а ла български маниер"? някой да знае? мен живо е касае...нали знаете Wink

# 96
  • Rennes, France
Здравейте пак ...

Имам други въпрос, на които мисля че може да ми отговорите  Peace

Carnet de sante maternite - кой и кога ми го изпраща? Аз пуснах декларацията за бременност миналата седмица в сряда...рано ли е да очаквам някой да реагира и да ми изпрати нещо?

Уроци за бременни - от болницата която избрах, пишат в началото на 5 месец, което е следващата седмица, да се обадя и да се запиша ако искам. Имате ли представа, колко продължават тези курсове, дали е проблемно да се разбират /моят фрески не е на перфектно ниво/, поемат ли се от касата /аз съм със застраховка базова/...абе въобще каквото знаете за тези курсове, ще ми е полезно  Hug

Мерси за помощта мами...  bouquet

# 97
Привет!
Сити, аз имам задължително по една цитонамазка и с малката и със следващата бременност, предполагам , че и сега ще ми направят!Когато ходя в лабораторията ,  ме предупреждават , че е възможно леко прокървяване ,да не се притеснявам.
При мен с малката в девети месец се появиха незнайно от къде някакви стрептокоти от група Б, казаха ми , че е от падналата ми имунна система.При нормално раждане се влива антибиотик , но аз нали бях секцио.
За дрешките, голямо пазаруване падна с малката, толкова излишни неща имам, даже може и да не влязат в употреба , тъй като нали уж чакаме мъж Grinning
Забравих, и аз да попитам нещо.Тъй като имаме план раждането да е в България и евентулно да поостанем още малко след него.Нужно ли е да попълвам и изпращам декларацията за бременност?Ако детето не е родено тук предполагам , че нямам право детски добавки и еднократна нали?

# 98
Хайде и аз да се разпиша за днес Simple Smile
Момичета,днес ми е първия преглед,надявам се този път да е успешен... Praynig
А като ви слушам как пазарувате дрешки на поразия на мен чак ми се прииска,но е още твърде рано да купуваме каквото и да било.Така че за сега ще изживявам пазаруването с вас Sunglasses
Айде  Hug на всички

М/д къде бяла лястовичка не  се  е мяркала скоро,някой знае ли какво случва с нея?

# 99
bobi40
 ние пък докато си чакахме спалнята, спахме на пода на матрака и много, ама много ми хареса. Даже съжалих, че сме купули леглото. Сега чакам  да родя, да се възстановя и ще настоявам да го махнем -  за ужас на мъжа ми. Mr. Green

ти си само за Япония да живееш!

Без майтап и с клечки от раз се научих да ям. Мен азия ми е слабост де. Най ми се живее за известнов реме в Корея. Blush

# 100
  • Eemnes, NL
 Embarassed Пазаруване на бебешки дрешки за момиченце - нямам думи, вече имам май почти всичко за беба за най малко до половин годишнината и... Heart Eyes е не само купено но и подарачета от приятелката ми и нейните две момиченца, някой път направо се оливам...но, просто не мога да се спра... Ванко май остава на заден план малко... Embarassed
Звезди - аз си мечтая за Япония...заради храната и уредения им начин на живот... но, едва ли някога ще ме огрее. Mr. Greenточно заради това се понаучих да готвя доста неща от тяхната кухня самичка, а за суши умирам.... Flutter Peace

# 101
Забравих, и аз да попитам нещо.Тъй като имаме план раждането да е в България и евентулно да поостанем още малко след него.Нужно ли е да попълвам и изпращам декларацията за бременност?Ако детето не е родено тук предполагам , че нямам право детски добавки и еднократна нали?

Ти си я изпрати, не се знае нищо, но да знаеш, че в БГ също няма да имаш нищо май ;-( И до Секю-то и до КАФ. Поне ще си имаш всички прегледи поети докато сте тук, изследвания и т.н.

Това ме подсеща да се "похваля", че спрях с моята глупост да си плащам здравните осигуровки в БГ (отписана съм вече), защото се оказа, че са пари, хвърлени на вятъра ..........

Carnet de sante maternite - кой и кога ми го изпраща? Аз пуснах декларацията за бременност миналата седмица в сряда...рано ли е да очаквам някой да реагира и да ми изпрати нещо?

Уроци за бременни - от болницата която избрах, пишат в началото на 5 месец, което е следващата седмица, да се обадя и да се запиша ако искам. Имате ли представа, колко продължават тези курсове, дали е проблемно да се разбират /моят фрески не е на перфектно ниво/, поемат ли се от касата /аз съм със застраховка базова/...абе въобще каквото знаете за тези курсове, ще ми е полезно  Hug

Кюти, курсовете са супер, но не започвай сега , вземи си листа/списъка на акушерките към вашата болница, разрови из нет-а да видиш мнения за всяка от тях, преди да избереш и и се обади. Първо имате една среща "опознавателна" индивидуална, после има 7 сеанса (или май Sunglasses, всичко се поема от касата, но е по-препоръчително да започнеш към 7-ми месец (ще забравиш всичко ако по-рано започнеш), но всъщност на място ще ти каже акушерката - ако няма много места, може по-рано да ти каже да започнеш. Аз съм сега на 4-тия урок днес. Даже може и да не мина всичките и да родя Joy

А Карне де санте - по принцип наблюдаващия гинеколог издава, аз нямам, няма и да имам май, че вече се правят едни "заключителни обобщителни" листа с инфо, които ще ми дадат на последния ми преглед на 22.06. Не зная дали го мързи моя, или просто са спрели наистина. После си има Карне на бебето - то е след раждането.

# 102
  • FRANCE
Карнето го изпраща Секю-то. Аз сега се разправям с Каф, че не ми били получили декларацията за бременност и съответно няма помощи за раждане.

Боби, няма смисъл да плащашв БГ. Значи от  Секюто си вадиш за теб и беба европейска карта (безплатна е и е валидна една година). Като сте в Бг , ако има спешен случай я показваш, ако не си плащаш. Пазиш всички фактури и касови бележки. После като се върнеш сваляш от сайта на ameli.fr Декларация за соа в чужбина, попълваш и заедно с фактурите пращашв Секю-то. Копие от всичко това пращаши на митюела. Така открих как мога да си правя зъбите в бг и да ми плащат фактурите тук  Grinning

gerchy  успешен преглед

гушна всички

# 103
Боби,така ми каза и моят док, да попълвам и пращам , въпреки , че му обясних намеренията си.Иначе като нищо ще ми пратят еднократната помощ нали се изпраща в 7ми месец, може и да ги предупредя да не я изпращат , после да не се налага да я връщам Grinning
Иначе когато малката се роди я заведох в бг на петият и месец, там и направих бг акт за раждане и автоматично започнаха да ми превеждат детските добавки в картата, те и се събират, вярно смешни пари са , но да си стоят на картата.

# 104
mari:)  а не получавате ли детски във Франция? До колкото знам в ЕС детски се получват по местоживеене, а не по месторождение...

Общи условия

Активация на акаунт