Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 198
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Ох,като чета какво е положението на дечицата,миличките направо ми се стъжва...
Да се включа и аз с въпрос:от както ни исписаха с баткото преди месец от болницата/направи тежък спазъм и двустранна пневмония/,не мога да кажа че се е оправил напълно.Със сигурност е на алергична основа при нас ,ама не мога да разбера какво я провокира.През два три дни както нищо му няма,весел,бесннее,лудее цял ден и изведнъж започва да кашля сухо и да свири при издишване,след което като успее да отхрачи му минава.В четвъртък го заведох при педито след поредната подобна случка/за една слушалка,че вече ме достраша,какво е товаа чудо през няколко дена,каза че няма нищо,няма спазъм,само че в момента е тахикардичен,еми той не се спира по цял ден беснее Rolling EyesЩяхме да го тестуваме,ама ми каза,че трябвало да е напълно здрав и един месец да е без никакви лекарства /антихистамини/,и че по-добре да отложим тестовете и да бягаме на алерголог,да го прегледа и назначи адекватна поддържаща терапия/най-вероятно сингулер/.За сега педиатърката му изписа кетотифен 2*2.5мл. и поумон хистамин 2*5 гранулки.
Много дълго стана,та въпросът ми е трябва ли ни пулмолог в случая /притеснявам се дали тези чести свирения не му увреждат нещо дробчето/или алергологът при нас ще е достатъчен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО,И ПОЖЕЛАВАМ ПОВЕЧЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПОСТОВЕ В ТЕМАТА! PeaceИ ПО-МАЛКО ПРИТЕСНЕНИ МАМЧЕТА С ПОВЕЧЕ ЗДРАВИ ДЕЧИЦА! Simple Smile

# 46
  • София
Здравейте момичета.  Hug
Нова тема сте пуснали, скоро ще се върна да прочета и старата.
Аз от днес съм отново на работа. Голяма жега, голямо чудо....
Алекс е добре, една кашлица е подхванал но няма свиркания и подобни работи. Водих го на едни минерални извори и от само себе си кашлицата намаля и сега е влажна и отхрачва. Дали защото се нагълта със солидно количество дезинфекцирана такава.  Mr. Green
Дано мине леко лятото на всички и по здрави да са ни децата.  Peace

# 47
Леле, момичета, 4 страници от новата тема съм пропуснала... Бързо напредваме...

Иги, е как така си ударил главата?! Все нещо трябва да направят, за да не се разсеем нещо.. Party
Кремът на д-р Тайс не става за кой знае какво, лично от моя опит. Дано се намери нещо добро да повлияе петната!

На Влади тези дни все му е прегракнал гласът. Гледам, има и други... newsm78

# 48
  • Пловдив
 newsm78 Това прегракване май ще да е продължението на онзи вирус с гъстите сополи  Rolling Eyes
Ама ако е само това... не ми пречи, че е прегракнала  Mr. Green Peace

# 49
И аз от месец през известно време преграквам, после отхрачвам и след няколко дни - пак. Пих и антибиотик преди 2-3 седмици че направих трахеит и пак си продължава граченето през няколко дни.
И за малкия да се оплача  Sad точно беше започнала да преминава поленовата му кашлица, която вече месец си влачи и ... хоп вирус - направи отит и сега така кашля Sad Лекарката му изписа антибиотик, каза че бил много гаден този вирус, много трудно отхрачвали децата и стават усложнения. Вместо да тичаме по парковете ....  Crossing Arms
И да питам, има ли разлика между Ериус и Цетиристад? Впечатления? Ние досега все на Ериус сме били, сега ни го смени лекарката  newsm78 , а аз съм много ... абе едно нещо като действа не виждам причина да се сменя, освен ако другото не е много по-добро  Thinking

# 50
  • Пловдив
И аз да се оплача.
Снощи Раята се разкашля накъде към 12. И много ми заприлича на "онази" кашлица. Сложих бързо слушалката... и дишането беше едно... като накъсано - вдишва на два пъти плитко и издишва. Както бях сънена и като се среснах... чух и някакви хрипчета и просвирквания... Веднага и дадох от нейното си лекарство и се успокои и заспа. Интересното е, че баща и, който тази пролет се тръшна с някакви алергични истории - тече му носа, сълзят му очите, киха... има и някакво дразнене в гърлото и кашля... и лицето му се изприщва...И това всичкото е на периоди и не мога да хвана от какво се изостря. Уж започна да пие кларитин, ама нещо ефекта беше временен. Та... той като се събуди покрай кашлицата на Рая и като започна и той.... Кихаке, кихане... и кашляне... чак се отказа да се мъзи да заспива и отиде да играе на компа.
Сега съм в чуденка как и двамата дето са по-чувствителни се влошиха толкова рязко както са спали и по едно и също време.
Някой от Пловдив да е регистрирал и той някакви аномалии? Дали нещо въздуха е носел... сега нали всичко е отворено...

# 51
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

Пепи пък е с някакъв страшен обрив. По корема, вратлето, гърба. Избиха лишеи.Гръбчето му пак стана на рана. Водих го на лекар и казаха че се е активизирал много дерматита. Вероятно от играта навън, от пясъчника и тревите. Пак една торба лекарства.

На всичкото отгоре докато го заведа на лекар съм оставила прозореца в стаята му отворен и сме се наводнили от пороя. Килима е за боклука, леглото му подгизнало... ужас.
Егати деня смотан.

# 52
Оф, Дрина... има и такива дни... spoko Да се оправя бързо Пепито! (А как го пускаш в тези гнуски пясъчници, направо не зная. При нас нощем кучетата спят там и пишкат...)

# 53
  • София
Drina, това е много неприятно, особено в тия горещини. То и без да има обрив човек всичко го сърби.... милото.  Hug Дано бързо се оправи!  Praynig  А при нас само капна, но така н одуха с Алекс в центъра едно хубаво бурята, че цяла вече не мога да изчистим косите си от треволяк. ooooh!
У нас пък Косето ми извади пак оная гадната кашлица. Cry И предполагам, че пак ми прави оня субхордален ли, как го наричат там лекарите, ларингит. Хърка нощес като дърт. ooooh! Предполагам, че е вирус защото нали и батко му подкашля от миналата седмица, но той вече изкарва секрет а малкия милия.....довечера май ще сме на лекар. И гласът му един такъв дрезгав.....лято дойде а пак за болни деца си говорим....аман вече!!!! #Crazy

# 54
  • София - Младост 1А
Пясъчника е в детската градина. В други не го пускам, ама в градината играят. Поне там го чистят.
Днес е мъничко по добре, но почна да кашля. Вече ми иде да се гръмна.

# 55
  • Here, There and Everywhere
Един от алерголозите, практикуващи близо до нас, е публикувал кратка статийка как да контролираме симптомите на астмата. Почти всичко сме обсъждали и ние, само не съм срещала две дихателни упражнения, които той дава. Преписвам ги тука, може да са полезни при по- големите:

Практикувайте диафрагмено дишане и дишане със стисната уста винаги когато усетите, че дишането ви е затруднено или забързано.
Диафрагмено дишане- легнете или седнете пред огледало. Сложете едната ръка на стомаха, другата- на гърдите. Вдишайте дълбоко през носа. Стомахът ви трябва да се повдига под ръката ви при всяко вдишване, гърдите не трябва да се повдигат.
Дишане със стисната уста- стиснете устни, като че се готвите да духнете свещ. Издишайте бавно, с възможно най- малка сила. Издишването трябва да продължи два пъти по- дълго от вдишването. Не задържайте дъха между вдишване и издишване.

# 56
  • София - Младост 1А
Знаех си... просто си знаех, че тези плаки и обриви не са случайни. Ще се побъркам вече.
Сутринта тръгвам да ходя към кумата да обядваме и виждам пропуснато обаждане от градината. Щях да припадна в автобуса. Пепи с температура, лошо му е, отпаднал. Грабнах едно такси, взех го и право при Куфарджиева. Гърлото огън, температурата до небето... А преди две седмици изкарахме този вирус с ангината и пи 10 дни аугментин. Идват ми едни нецензурни изрази... да му се невиди и вируси скапани.

# 57
  • София
Лято ли е....какво е...
Аман от болести. Костадин пък ми е с поредния ларингоспазъм. Той пък все такива ми ги прави. Стърже,та се чудя останало ли е в гърлото му не остъргано местенце.  ooooh! То жега, той с температура....и инхалации не иска да прави...направо не зная вече. Баткото и той като вземе сутрин да буха, и като гледам какво изкарва, чак ми се повдига и на мен.  #2gunfire
Дрина, съчувствам ти.  Hug

# 58
Айде да преъсна серията боледуваши, бяхме 5-6 дни на Сандански, макар че очаквах варицела и бях приготвила и инхалатора за всеки случай, малчо беше истиснки герой и не излезе от басейна, има страхотен тен и изкарахме прекрасно

# 59
Бързо оздравяване на дечицата! Hug
Пролетна фея, много хубаво, че сте изкарали добре.
Дано след теб само хубави нещо се пишат, това ми е пожеланието към пишещите в темата.

Аз като чуя за Сандански и ми навява лоши асоциации, преди Лора я водих два пъти в годината за по 14 дни и там, и след това е изкарвала няколко много тежки боледувания.Някакси по задължение, защото "трябва" я водих, заради едва ли не вълшебния въздух.Даже съм стояла и съм си мислила дали няма да ми се наложи след време да се преместя да живея в Сандански заради детето и въздуха, да си търся работа там ...ей такива черни мисли са ми се въртяли в главата.
Но това беше в началото, когато започнаха проблемите и когато се бях шашнала много , сега свикнах и претръпнах.

Общи условия

Активация на акаунт