Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 261
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
bilyanaz, да, в Заимов. То имаше на много места тези дни, имаше празник на куклените театри - и за възрастни имаше - по повод деня на София. Ние бяхме на холандското с динозаврите, понеже синът ми е голям фен.
Оправяйте се бързо! И при нас са същите симптоми - това е някакъв риновирус, който сега е много разпространен, каза лекарят.

# 556
  • София, под Карлсон
И при нас започна кашлицата  Sad Носа му почти не тече, но е запушен. Днес за първи път инхалирах Проспан на капки. Мислех си, че не се споменава, но в листовката му излищно дават, че става и за инахалации. Дано да има ефект  Praynig Не ми се мисли като тръгнем на градина след някой ден... ooooh! Само се моля да не прави спазми, а то че ще боледува е ясно...
Лека нощ и хубав почивен ден утре!

# 557
Блус,нали Проспан е билков и не го препоръчват за деца с астма?Мисля,че има специален разтвор за инхалации на Проспан,поне мисля,че съм виждала.По-добре питай в някоя аптека.

# 558
Здравейте на всички..аз имам едно питане за първи път ще давам сингулер, но в аптеката са ми дали таблетки за дъвчене , а не гранули мога ли да ги счуквам и така да и ги давам ?

# 559
  • София
Здравейте на всички..аз имам едно питане за първи път ще давам сингулер, но в аптеката са ми дали таблетки за дъвчене , а не гранули мога ли да ги счуквам и така да и ги давам ?

По погрешка ли са ти ги дали или такива са ти били изписани?! Имаш ли рецептурна книжка? Сигурно си си ги и доплатила, защото гранулите все още са безплатни... Да, можеш да ги стриваш, иначе...

# 560
Доплатих ги да и не е в мен рецептурната книжка сега, но личната всичко както ми беше написала д-р Куфардиева е написала в книжката. Значи мога да ги стривам и да и ги давам, че се притесних нещо. А те иначе едни и същи ли са? Ако трябва да взема гранулите ?

# 561
  • София
Ами, като грамаж са едни и същи, но дали лекарствената доза вътре е еднаква... Знам само, че преди 2 седмици лекарката ни ни попита дали на Йо да предпише от хапчетата или да я остави на гранулите, и аз я помолих да я остави, защото се притеснявам дали ще може да ги дъвче, да не ги глътне цели, да не реши, че не ги иска...

Аз на твое място утре бих отишла да ги върна и да ми върнат парите! На много интересни са се направили нещо! Ами ако детето ти се задави?!?

# 562
Ми аз вече използвах едното, стрих го и в малко кисело мляко и тя го изяде... Утре сутринта ще проверя дали наистина така са ми ги предписали, дано и така да действат.

# 563
  • София,
didimidi непременно провери какво точно са ви изписали - за да се ориентираш по ясно ще ти напиша какво да провериш. Др. Куфарджиева какво точно Ви е изписала Сингулер на гранули или на прахчета, погледни си листа, ако не си го дала на личната  - /винаги си оставяйте или си правете копия на всички листове и документи/
Та Сингулера на гранули е с НЗОК - код - RF124, /това е изписано в третат колонка от рецептурната книжка/, а с номер RF125 се обозначава Сингулера на дъвчащи таблетки  - и двете са от 4 мг. съставът е един и същ и на двете вещества, но прахчетата например още не се доплащат, докато хапчетата се доплащат по 15 лв. вече. Ти си виж хубаво първо какво ти е изписала точно Куфарджиева, после какво е написала в книжката личната лекарка, да не ти го е объркала тя, и след това вече да знаеш за другия път как да процедираш, по добре е да взимате прахчета, ако е много малко детето още Hug.
При нас веднъж се беше получило такова объркване - ние вземахме тогава прахчета, а личната се беше объркала и беше изписала другия номер - за хапчетата, и в аптеката ми дават хапчета, но аз тогава си знаех какво трябва да взема - връщах се при личната да ми оправи рецептата, голяма разправия беше  ooooh!. Та може и при вас да е станала някаква грешка, иначе в аптеката ти дават - номера който ти пише в рецептата и в книжката, дано се оправите Peace

# 564
  • София, под Карлсон
Блус,нали Проспан е билков и не го препоръчват за деца с астма?Мисля,че има специален разтвор за инхалации на Проспан,поне мисля,че съм виждала.По-добре питай в някоя аптека.
Деси, Проспана на капки става за инхалации. Аз го инхалирах на няколко пъти, защото Иво не е с доказана астма (все още, надявам се и да не стане), а иначе си права, че не се препоръчват билки. Вчера говорих с педиатърката ни- тя ми каза да си инахлирам само физ. разтвор, но поне на 6 часа, за да не се прехидратират дробчетата иначе. Иначе кашлицата е влажна, не е онази от която ми настръхва косата. Явно е някакъв вирус, защото от снощи и аз съм много зле, а и майка ми беше дошла да го гледа и тя се разболя Sad Чудех се само дали да дам някакъв сироп? Вие какво давате при влажна кашлица?  newsm78

# 565
  • София,
В последно време много хвалят едно сиропче Ен - ти тус - ставало за всякакъв вид кашлица, но лично аз не съм го пробвала, незнам, консултирай се с лекар! Peace Бързо да се оправяте всички в къщи!  Praynig

# 566
|Ето ни и нас не ни се размина този път за съжаление..и пак за съжаление не удържахме фронта само с хомеопатия този път  се наложи успоредно да правя инхалаций с вентолин и един урбазон вечерта да сложим че вече нямах кураж да го оставя и през нощта с пристъпа, днес вече сме по добре...  Praynig дадох му 2 х 4мг хапчета урбазон сутринта но той ги повърна след около 40 мин, незнам какво е усвоил от тях.. за довечера ще ида при личната да питам дали да му давам изобщо и така
още сме с червено гърло и влажна кашлица... все хубави новини няма що!!!

вчера съм му правила инхалаций с физ разтвор на 1 час защото доста се подобряваше от тях Blues за първи път чувам за прехидртиране на дробчето някой може ли да обесни... аз знам че инхалаций с физ разтвор могат да се правят и много на често... newsm78

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 14:31 от bilyanaz

# 567
  • софия
И Ефира се доплаща от 15.00, уж беше безплатно. Днес ми искаха 6 лв. Ще спра да си плащам здравните осигуровки  #2gunfire

# 568
Мда, всеки месец по малко повече и малко повече и накрая ще си станат на редовна цена  Tired

# 569
  • София,
И Ефира се доплаща от 15.00, уж беше безплатно. Днес ми искаха 6 лв. Ще спра да си плащам здравните осигуровки  #2gunfire
От 15 септември ли имаш в предвид Tired, и то и със сингулера беше така първо пет лева, после десет сега 15 Sick, ужасТ и пълно безумие. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт