Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 247
  • 757
  •   1
Отговори
# 585

ДХ3, моята педиатърка ми каза, ако се случи така, да ходя да ми го изписва в петък, а в аптеката да ходя в неделя - в книжката важна е датата, на която са го изписали в аптеката (това за следващото изписване - да е след 28 дни). Дано ме рзбра. Или в аптеката ти отказаха?
Ами аз отидох в петък,ама  педката каза,че не можела преди понеделник да ми издаде рецепта??!!

# 586
Оф, ами кажи й че си питала в НЗОК и са те посъветвали да ти го изписва по-рано, тъй като е за 28 дни, а ти да си го взимаш на деня от аптеката и ако не го прави, да се оплачеш  Twisted Evil

# 587
  • гр Габрово
МЕНТОВА,благодаря ти много.С какво почистват...незнам.На Дени лекарствата му ги изписват на два месеца в Рецептурната книжка.Лекуващата му лекарка не ми е казвала нищо за ТЕЛК/дали имаме право  незная/.Някой може ли да ми каже?

# 588
  • София,
МЕНТОВА,благодаря ти много.С какво почистват...незнам.На Дени лекарствата му ги изписват на два месеца в Рецептурната книжка.Лекуващата му лекарка не ми е казвала нищо за ТЕЛК/дали имаме право  незная/.Някой може ли да ми каже?
А само на Фликсотид ли сте, Салбутамола кък го приемате през помпичка ли?
За ТЕЛКА - разбира се че имате право, защо да нямате, ей това ме е яд и мен на тъпата ни държава и на личните лекари, че не обясняват на хората какво може и какво неможе. Отиваш при джипито и искаш да ти даде протоколи за явяване на ТЕЛК, после ги носиш - и аз незнам къде точно - зависи къде живееш, то е по области май - в регионалния РИОКОЗ, отвори на първа страница на темата и попрочети там има полезна инфо, за ТЕЛКА, и успех. Сдобиете ли се с 50 % имате право на безплатна детска градина и много други неща като социални помощи, необвързани с доход двойни детски и т.н. прочети и една две странички назад в темата пак сме обяснявали за облагите от ТЕЛКА. И само да вметна, как всички роми са толкоз осведомени и не само че взимат детски за десет деца и всякакви соц. обаги, но и за явяването на ТЕЛК са супер добре осведомени, даже нарочно осакатявет децата си, за да се сдобият с ТЕЛК, абе всичко знаят те как се взимат ЛЕСНИТЕ ПАрички от държавата. Ей бясна съм #Cussing out.
Иначе да кажа че в момента Ви пиша от болницата, вчера ни приеха с много висока Т, повръщане и страшни показатели в урината и кръвта Embarassed, това е резултата от 4 дневното ни ходене на ДГ, незнам да се радвам ли или не, но засега нямаме проблеми с белия дроб,  кашляме, но е от гърлото, въпреки, че от днес тръгнаха и воднистите сополи, лекарката ни е притеснена да не направим и спазъм, иначе е доволна че поне асмата на този етап не се е обадила, за пръв път не правим инхалации - въпреки че инхалатора ми е в шкафчето, но засега казаха че ще изчакаме, може и да минем метъра тоя път, за което силно се надявам Praynig

# 589
Семирамида   Hug дано бързо да се оправите и инхалатора да си остане в шкафчето!!!

# 590
СемирамидаPraynig spoko оправяйте се!

# 591
  • Варна
Оххх, Семирамида - бързо оздравяване на Вероника, без спазми! Прегръдка!

# 592
  • София,
Много благодаря момичета  Hug, какъв кураж ми вдъхвате Sunglasses

# 593
  • гр Габрово

СЕМИРАМИДА,купихме си Бейбихалер.Сутрин и вечер пръскав Флексотит а Салбутамола го пръскам на само при пристъп.И аз много се притеснявам с тия ясли,има няма седмица и той все е болен.Появят ли се сополките и хайдеееееее почват проблемите.Доколкото за ТЕЛКА ще отида при личната му да я питам.....
Скорошно оздравяване на детенце.

# 594
  • София, под Карлсон

ДХ3, моята педиатърка ми каза, ако се случи така, да ходя да ми го изписва в петък, а в аптеката да ходя в неделя - в книжката важна е датата, на която са го изписали в аптеката (това за следващото изписване - да е след 28 дни). Дано ме рзбра. Или в аптеката ти отказаха?
Ами аз отидох в петък,ама  педката каза,че не можела преди понеделник да ми издаде рецепта??!!

Аз също отидох три дни по- рано при джипи-то и тя каза, че няма поблем да ми даде рецепта, именно защото опаковката е от 28 сашета.
Семирамида, стискам ти палци за бързо възстановяване. Ние трябва да тръгнем на градина другата седмица, че с боледуването ни се потложиха нещата, но направо се втрисам като си помисля какво ни очаква и от там като вирусчета   #Crazy

# 595
Ние тръгнахме днес на градина, синът ми де, но се чувствам все едно и аз съм там, на тръни съм  Rolling Eyes

# 596
Нестероидните обезболяващи повишават риска от астма и алергии

Чудно...  Confused Моят е изпил 3 кофи, поне.  ooooh! Особено след като направи фебрилен гърч на 38.4 градуса, му давахме парацетамол веднага щом повишеше леко температурата. Whistling

Освен това, че активните съставки не са никак безобидни в повечето случаи, много ме смущава фактът, че 90% от "сиропчетата", било то температуропонижаващи или "за кашлица", че дори и витамините, са задължително с изкуствени оцветители, консерванти и пълнителни, които от своя страна могат да провокират алергии и пристъпи.  Crossing Arms

После как да не повярваш на Световната конспирация срещу здравето.  Mr. Green

Още по темата:
Парацетамол през бременността повишава риска от астма при децата

Овесена каша и овесените ядки пазят децата от астма и алергии: http://www.puls.bg/health/food/news_4603.html

Средиземноморската диета пази децата от астма и алергии:
http://www.puls.bg/health/food/news_4496.html  bouquet

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 14:59 от Doodoo

# 597
  • Варна
Да, моята лекарка казва, че точно колкото е рискът от пристъп при приемане на Нурофен, точно толкова е и при ползване на парацетамол. Но в листовката на парацетамолните препарати просто не го пишат.
А каката 2 пъти е правила страхотна уртикария като бебе - от Панадол, по-точно - от оцветителите му. От "гадния" български детски Парацетамол не се обриваше изобщо. Но тя и от готовите детски пюрета и цветни кашички и кремчета се обриваше - намали били оцветители, да бе да!

# 598
  • София,
Да бе да Joy така е Ментова много си права, а и аз сутринта забелязах странен обрив под мишницата на Вероника, но е само там засега подозирам че е от претопляне, вчера слетобеда спа през цялото време на едната си страна и беше доста потна, но може и от свещичките с парацетамол дето и слагахме три дни, сигурно бяха повече от десет Shocked. А по принцип то всяко лекарство си има и добри и лоши страни, но понякога нямаме избор, какво да се прави, да се надяваме че няма да се случи нещо непредотвратимо и това е.
Иначе днес ние сме по добре, малката почна да се храни помалко и живна, свали и температрата, но уви е още много обезводнена и в момента пак е на система Shocked, дано се оправя по скоро и да се прибираме в къщи Praynig
А днес на визитация мина нашата лрекарка - дето се водим на диспансер при нея и като ни видя - отоново- направо се оцъкли Shocked, малко ни се накара, че не сме отишли на преглед - диспансерен- трябвало около 15 септември и да си почваме веднага с фликсотида, цяло чудо било че не сме направили пристъп, права е жената, ама така се стекоха обстоятелствата, не е лесно да имаш един ученик и един болник, чудиш се кое по напред да свършиш, а и тази година 15 се падна точно в деня в който се провеждат диспансерните прегледи, а следващата сряда пък се падна празника, е нищо де сега няма нужда от преглед днес направо почваме фликсотида, а в епикризата сигурно ще ни го предпишат отново  Peace

# 599
Нестероидните обезболяващи повишават риска от астма и алергии

Чудно...  Confused Моят е изпил 3 кофи, поне.  ooooh! Особено след като направи фебрилен гърч на 38.4 градуса, му давахме парацетамол веднага щом повишеше леко температурата. Whistling

Освен това, че активните съставки не са никак безобидни в повечето случаи, много ме смущава фактът, че 90% от "сиропчетата", било то температуропонижаващи или "за кашлица", че дори и витамините, са задължително с изкуствени оцветители, консерванти и пълнителни, които от своя страна могат да провокират алергии и пристъпи.  Crossing Arms

После как да не повярваш на Световната конспирация срещу здравето.  Mr. Green

Още по темата:
Парацетамол през бременността повишава риска от астма при децата

Овесена каша и овесените ядки пазят децата от астма и алергии: http://www.puls.bg/health/food/news_4603.html

Средиземноморската диета пази децата от астма и алергии:
http://www.puls.bg/health/food/news_4496.html  bouquet

моят син израстна с овесени ядки и елда сутрин и следобяд друго не желае да погледне да не говорим за филия с нещо.. сигурно никога няма хапне.. е къде а тея учени сега да ги питам след като сме изяли един чувал овесени ядки защо сме с астма и алергий?  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт