Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 244
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Семирамида, скоро да се оправяте! В Токуда ли сте? Пожелавам ви скорошно прибиране вкъщи.

И моята малката от днес е на ясла и точно от днес взе нещо да кашля, а от няколко дни сме с не-особено силна хрема. Направих й 1 инхалация с вентолин и ФР преди да легне да спи сега следобед (само сутрин ходим засега) и не знам дали е по-добре, от какво кашля, от сополи или от нещо друго...

Този път няма да я докараме до болница, да чакам аз и да се чудя дали да дам Вентолин - и лекарката преди ми беше казвала "по-добре и 3 инхалации, без да е имало наистина нужда от тях, отколкото да се стига до спазъм от изчакване!"

# 601
Момичета , такъв гаден спазъм имахме тази нощ/ и е 2-ри за месеца/, от днес прибавихме към сингулера и фликсотид- а  аз  го бях изхвърлила , като мислех , че повече няма да ни е необходим, и вентолин. Биха ни и урбазон и въпреки всичко гърдите на малкия просвирват .Откъде ни дойде това чудо в началото научебната година и как ще я караме зимата, не ми се мисли. И аз се разболявам от грижи , когато детето е болно.

# 602
  • софия
И моята прясна- прясна първолачка падна жертва на училищния сопол. Добре , че изкара 2 седмици здрава. Сутринта беше здрава, наобяд си я взех с 38.9 . Този вирус е много гаден- главоболие, мускулни болки, хрема. Засега изкарали те го , не са почвали кашлица, та дано да й се размине спазъма. Семирамида бързо оправяне Ви желая. Герганди как върви предучилищната?

# 603
  • София
Привет! Днес по обяд бяхме на преглед в Токуда - полагат ни се 2 безплатни прегледа след изписването, та си викам, докато ходим на полудневна градина, и докато не е изтекъл "гаранционният"  Mr. Green период, и понеже имаме проблем, дай да ходим!

Докторът каза, че сякаш нещо е поръсено над София тези дни - пълно било при тях с деца със спазъм, учениците масово са направили пристъпи. Ние свирим от едната страна, но каза само инхалации на 8 часа, без сиропи, без нищо друго и се надява да прескочим сериозно оплакване!

Скорошно оправяне на заболелите!

# 604
за да не се цепим от колектива, днес Стефания след като се изми и оправи вкара една особено красива кашлица, последва вземане по обед от детска а преди малко и инхалация с Вентолин, защото нещата не отиваха на добре  Tired, дано да съм регирала на време, дадох и Блата и Ипека малко преди инхалацията
на всички бързо закрепване и без да се стига до урбазони и болници  Hug

# 605
Семирамида бързо да оздравявате! Аз като чета в темата и ми става все по притеснено, ние сме от 1 октомври за първи път на градина и корема ми се е свил, и не ми е притеснено дали ще плаче за "мама" , а по скоро от гадните вируси. Имам чуството, че едно време не беше така . Всичките ми приятелки които са си пуснали децата на градина се разболяват поне по 1 път в месеца и се лекуват около 2 седмици това ми се вижда мноооого зле. А за парацетамола знам, че си е доста вреден и лично аз не го пия. А като вдигне малката температура редувам с нурофен и много рядко слагам свещичка а давам сиропите

# 606
  • София, под Карлсон
Семирамида бързо да оздравявате! Аз като чета в темата и ми става все по притеснено, ние сме от 1 октомври за първи път на градина и корема ми се е свил, и не ми е притеснено дали ще плаче за "мама" , а по скоро от гадните вируси. Имам чуството, че едно време не беше така . Всичките ми приятелки които са си пуснали децата на градина се разболяват поне по 1 път в месеца и се лекуват около 2 седмици това ми се вижда мноооого зле.

Същата работа сме и ние.   Sad Не знам за кое да се притеснявам повече- дали за адаптация или за боледуване.  ooooh! Вече изкарахме едно вирусче, дори още покашля, а си представям как на втория ден вече е залепил "градинската хрема"  ooooh! Стискам палци всичките ни страхове да са били напразни  Praynig  Hug

# 607
  • София
Семирамида, бързо оздравяване и скорошно илизане от болницата.
И моят малчо е от миналата седмица на детска, сега го чакам да се прояви, от началото на месеца започнахме и  сингюлера.
На всички болни дечица бързо оздравяване  Hug.

# 608
Здравейте на всички! Вчера на сестра ми дъщеря и (която живее в Кипър) била с много лоша кашлица и ларингит, предписали са и лекарства и инхалации с вентолин , но лекаря там казал да ги правят с бейбихалер и че никой вече не използвал тези небулизатори (моят велик инхалатор панда). Цялата процедура минавала за 20 секунди, а аз правя кажи речи по 20 минути . Възможно ли е да не се използват инхалаторите там или нейната диагноза е съвсем друга и бейбихалера е достатъчен, все пак детето няма астма.

# 609
  • Варна
Здравейте на всички! Вчера на сестра ми дъщеря и (която живее в Кипър) била с много лоша кашлица и ларингит, предписали са и лекарства и инхалации с вентолин , но лекаря там казал да ги правят с бейбихалер и че никой вече не използвал тези небулизатори (моят велик инхалатор панда). Цялата процедура минавала за 20 секунди, а аз правя кажи речи по 20 минути . Възможно ли е да не се използват инхалаторите там или нейната диагноза е съвсем друга и бейбихалера е достатъчен, все пак детето няма астма.

Не. Лекарството е едно и също, давано по различен начин. Но на свой гръб съм се убедила колко по-бързо действа вентолинът, даван с небулайзер! Несравнимо по-ефикасен е! Освен това, с небулайзера даваш и физиологичен разтвор, който и сам по себе си помага много. Само с физиологичен разтвор да правиш инхалация, пак постигаш облекчение. Не ги заменяй, когато можеш. Да, с помпичката е по-бързо и по-удобно, но не помагаш толкова много. С небулайзера допълнително подпомагаш бялите дробове, щадиш ги. По-нагоре Герганди беше писала за прехидратирането на дроба, което е твърде полезно, когато трябва да се освободят секрети. Пандата е чудесна инвестиция, не съжалявай!
Вентолинът не би помогнал само на спазъм на ларинкса, защото той действа само на бронхите - отпуска ги, за да "пуснат" задържания въздух и секрети, предполам е имала лек спазъм на бронхите или е изписан, за да се предотврати такъв. Вентолин се изписва и при бронхити със спазъм и обструкция, без да има астма. Но най-бобре действа с небулайзер. Така го дават и в болниците при пристъпи, спазми, бронхити, бронхиолити, пмевмонии.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:05 от Ментова

# 610
Благодаря за отговора, но си помислих че аз нещо съм в грешка, но след твоето обяснение ми стана ясно.. Не съм го купила напразно Simple Smile

# 611
  • Страната на чудесата
Аз се записвам с  първото боледуване за тази учебна година-почти на излекуване е Цвети, този път мина без спазъм, "само" с отит като усложнение от хремата.
gergandi, понеже се разболяха по едно и също време децата ме подсеща да питам-как е твоето болниче? Надявам се и при вас да е минало и даже по-леко  Praynig

# 612
Моят син сутринта каза, че го боли гърло- 4 ден на градина е  Tired
Добре че баща му е отпуска от утре

# 613
  • София
Йоана снощи кашля яко, ама от тази хубавата кашлица, която отхрачва. Кашля послед нощта за 5 минути, изкашля го явно и днес диша съвсем леко!

С инхалатор за впръскване (как да го кажа по друг начин...) се справям лесно и бързо със себе си при пристъп някакъв. При това го правя още щом усетя гъделичкането в дробовете ми. Не се стига до спазми. Обаче едно малко дете не може да разбере принципа на прилагане на този метод - не може да си поеме въздук в точното време, пък да задържи и т.н. Затова за тях са инхалаторите (панди, пингвини и др.). В тази връзка, дидимиди, твоята племенница на каква възраст е?

# 614
На две годинки е племеннцата.. Аз сега отдруго се притесних, че в стерилната урина на дъщеря ми има proteus spp и утре пак трябва да пускам. Някой да имал такъв проблем, че лекарката нищо не ми каза, защото не е сигурна че го има. Оф аман от глупости тъкмо се оправихме и сега ново 20

Общи условия

Активация на акаунт