Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 238
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • София - Младост 1А
Привет момичета. Ние се позагубихме през лятото. Да не кажа голяма дума, но Пешко беше здрав цели 3 месеца. До сега... Дори цял месец ходи на детска градина без проблеми. Но дойде 15 септември, върнаха се всички деца и хоп болен. И не стига това ами зарази и мен. Та цяла седмица си седим двамата пред инхалатора.
От понеделник го пращам при майка ми, която е със счупен крак и не знам как ще се справят. Поне баща ми е отпуск и ще й помага. Ама като няма друг начин, така ще я караме някак.

Включвам се и с мнение за д-р Димитрова от Закрила. Моето е добро към момента.
Съвсем прясно откри бактерия на наше приятелче и лечението което даде се потвърди и от д-р Куфарджиева.
Ние сме ходили два пъти при нея. Много е внимателна, но при Пепи специално и двата пъти изписа неподходящо лечение. Първият път не се съмнявах, но при второто ни посещение изписа отново същото лечение и като се обадих на д-р Куфарджиева, тя го смени. Не ме разбирайте погрешно. Ако ми се наложи да отида през следващите две седмици, ще го заведа при нея. Д-р Куфарджиева ми е казвала да го водя при нея ако има нужда. Щом тя й се доверява, значи е добър специалист. Но не го е наблюдавала и не знае как реагира на различните лекарства.

marychery дано бебо бързо да се оправя  Hug

# 631
Ние сме с хрема от вчера, днес цял ден правя инхалации с физиологичен разтвор дано да се размине с кашлицата. Минал е само един месец от пневмонията, защо така се случва а вече си пие сингулера от 15-ина дни някаде. Утре ще я водя на лекар, но според вас да включа ли вентолина ако се закашля малко или да изчакам?

# 632
  • София, под Карлсон
Аз съм на вълна детска градина- днес ни е първият ден. Като отидох да го оставя не се замислих толкова за адаптацията му, защото от вратата чух детска кашлица и направо ми стана лошо- а уж всеки понеделник и четвъртък минават на преглед при сестрата... ooooh! Само се моля да е здрав  Praynig
Didimidi, според мен не прибързвай с Вентолина толкова. Имай предвид, че 15 дни за Сингулер са твърде малко- ако не се лъжа беше нужен поне месец, за да се понатрупа в организма.  Peace

# 633
Да няма да бързам лекарката каза, че чак когато почнат да свирят гърдите и да кашля много тогава. А за детската градина ние в петък бяхме за първи ден и ей ни на сега сме болни дали е от там ми е все тая. В коя детска градина е и във всички ли детски ясли им правят прегледи така

# 634
Моят беше цели 4 дена на градина, и сега е с ужасна хрема и болки в гърлото
Прегледи в нашата градина НЕ правят и НЕ ги гледа сестрата сутрин
Отделно че чистят с препарат Кодан Д, който е "прекрасен"- отделя активен хлор
Утре има родителска среща, и смятам да се повдигнат тези въпроси пред всички, защото като сме сами, и ни отсвирват

# 635
Момичета започна гадната кашлица аз и правя инхалации само с физ.разтвор лекарката ми казва да изчакам до утре, но според мен трябва да включа и вентолина. Какво да правя за сега за кашлицата и давам само флудитек

# 636
  • Варна
Момичета започна гадната кашлица аз и правя инхалации само с физ.разтвор лекарката ми казва да изчакам до утре, но според мен трябва да включа и вентолина. Какво да правя за сега за кашлицата и давам само флудитек

Изчакай до вечерта, ако ще се влошава, тогава ще е. Почне ли да кашля по-често, по-добре направи една инхалация преди лягане, а утре - на лекар. Дано да не се влошава, де! Praynig

# 637
  • СОФИЯ
И ние така чакахме, докато личния лекар реши да назначи вентолин и всеки път стигахме до антибиотик. При последното боледуване още при второто-трето покашляне на своя глава включих инхалации на 6 часа с вентолин и спасихме положението. Понякога няколко инхалации без нужда са по-малкото зло отколкото спазми,пристъпи и антибиотици, вече така смятам след купищата антибиотици,които се наложи да изпием пролетта.

# 638
Благодаря за бързия отговор, само се моля да не направи пак някой спазъм и да не влеземе пак в болница  Praynig Някакви бабини методи знаете ли освен меда, който изрично ми казаха да не давам

# 639
HI, и аз така си мислех, че ако направя сега една две инхалации с вентолин положението ще се подобри и няма да стигнем до антибиотици, но ме е страх сама да ги взимам решенията, но може би майките сами понякога разбират кое е най добре. Като се събуди ще преценя дали е по добре и ако не директно давам

# 640
didimidi, HI, антибиотиците най-често нямат връзка с астмата сама по себе си. Просто ако инфекцията от вирусна е станала бактериална, АБ са необходими по линия на инфекцията. Това е най-честата причина за АБ и няма отношение съм алергичната реакция, която може да си е паралелна, но вентолинът няма да попречи на бактериите, той не може да замени АБ, нито да предотврати даването му.

Аз, какво да кажа... една седмица след предното боледуване от вчера Владо е с грип, а баща му още е на АБ от предното заразяване на Владо... Уж в училище по-малко се разболявали. Не зная, стискам зъби и се моля да не стане на присътп.

Семирамида, как сте вие?

Меричери, дано пък да не се заразява бебо, като тръгнете да се взимате с каката (баткото не зная дали го взимате)!  Hug

# 641
  • СОФИЯ
gergandi, съгласна съм, но при нас нещата винаги протичат по един и същи начин - вирус, безобидна хрема, кашлица - продължителна, следва температура ... спазъм,пристъп и накрая антибиотик заради бронхит или пневмония. Вече предпочитам да спра кашлицата в зародиш и да не се стига до крайните фази. При нас непродуктивната суха кашлица и задържането на секрети водят до развитието на бактериална инфекция и антибиотик, а след 2-3 дни с ранни инхалации кашлицата спира  Crazy

# 642
  • София, под Карлсон
gergandi, съгласна съм, но при нас нещата винаги протичат по един и същи начин - вирус, безобидна хрема, кашлица - продължителна, следва температура ... спазъм,пристъп и накрая антибиотик заради бронхит или пневмония. Вече предпочитам да спра кашлицата в зародиш и да не се стига до крайните фази. При нас непродуктивната суха кашлица и задържането на секрети водят до развитието на бактериална инфекция и антибиотик, а след 2-3 дни с ранни инхалации кашлицата спира  Crazy

Едно към едно сме и ние...Ти винаги ли включваш Вентолин или удържаш положението само с физ. разтвор?

# 643
  • софия
И ние сме с хрема, половината клас си ходят с хрема , другата кашлят , но и дотам си остават. А аз сега чакам ще има ли спазъм, няма ли да има. А в училище с отсъствията е много кофти, пропуска , натоварва се.  Герганди в предучилищната беше съвсем различно - като детото е болно си го гледаха в къщи , а в първи клас всички са фронта . Ужас. Ама няма начин , трябва да я преборим някакси тази астма, че 12 години ги чакат.

# 644
  • СОФИЯ
Blues,  само последния път включих вентолина веднага и се спасихме, на третия ден бяхме без кашлица и до края на седмицата - здрави. Преди това все изчаквахме, опитвахме се да удържим положението с физ.разтвор, докато нещата се влошат, стигнем до високи температури, хрипове... след това пък изчакваме до 3 дни с темп. , за да включим антибиотика, защото уж било вирус и така отвлечем половин месец в боледуване. Резултатът беше непрекъснато боледуване, по 2 антибиотика на месец, може и по 3 , 2 пневмонии за половин година, всяко боледуване със спазъм и пристъп  ooooh! Не знам кое е най-доброто и най- правилното лечение, все ни се иска да спестим вентолина, антибиотика и затова чакахме... Сега ще прилагам другата тактика, пък ще видим как ще тръгне, защото отново сме с хрема от детската и не ми се мисли какво следва....

Общи условия

Активация на акаунт