Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 277
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
 Shocked Наистина ли няма хомеопат в Стара Загора?!? И от Хомеохелп ли така ти казаха? Ако искаш питай и в хомеопатичната тема. Поне преди време Александър пращаше координати на колеги, които работят из страната. В крайна сметка и в друг град да е, може да ходите само за първоначалното интервю и после за проследяванията, пък острите случаи по телефон или скайп... Иначе за по-цялостни коституционни предписания си е добре да има личен контакт.
Дано се открие някой подходящ наблизо  Peace

# 511
Здравейте на всички мами тъй като съм страшно притеснена и немога да чета всички теми моля ви помогнете ми ще се побъркам правиха потен тест на дъщеря ми на 2,4 г е и излезе на границата споделете има ли и други случай с астма и положителен потен тест ,но да не се потвърди муковисцидоза разкажете . Генното иследване ще излезе чак накрая на месеца а до тогава ще лудна помагайте

# 512
  • Варна
Какво значи "на границата" - близо до 40 или близо до 60? Какви симптоми има. Нашият беше 30, водиха го отрицателен, но пуснах и генетични. Знам какво е да чакаш, знам какво е да се съмняваш, генетичният ни е отрицателен, но аз още се съмнявам и изнервям лекарката ни. Симптомите при болестта са доста тежки (никак не са само дихателни), едва ли чак сега щяха да пуснат потен тест. Прегръщам те - дано не е това! Ако детето не е било изкъпано преди теста, повторете го!

# 513
  • София
Здравейте!  Grinning
Честит първи учебен ден на учениците!
Моя днес за първи път прекрачи прагът на училищната стая!
Да си пожелаем здраве и успешна година! Praynig

# 514
  • Варна
Честит първи учебен ден!
И аз съм с първолаче - големи емоции!
Честито и на децата от предучилищните групи! На добър път! И мнооогооо здраве!

Честито, Бенита! Лека и успешна!

# 515
Искам да ви питам, някой успял ли е да се пребори с хлорния препарат в детската градина и как?
Искам да наложа да сменят препарати ни, който е възможно най- гадния, и е направо престъпление за всички деца да се ползва, но директорката е като бетонна стена

# 516
Благодарюя ти МЕНТОВА за подкрепата за съжаление е близо до 60 - 65 е теста  ни   и  да не беше къпана просто никой не ни каза ,а на всичко отгоре включиха и печка в стаята незнам защо след като си беше доста топло и тя беше облечена ,а за стомашните симптоми ги нямаме единственото е честото боледуване и прекараната пневмония с пристъп даже от един месец лекуваме и астма , а честото боледуване е от яслата там ходи от 1 година! Моля се да има господ и да не е тази коварна болест ! Моля ви мами пишете има ли и други такива като нас !
А честит първи учебен ден на всички дечица- на патерици ! Само усмивки и щастие да им носи училището!!! Peace

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 09:35 от policiata

# 517
  • София
Lost, за всички градини мисля, че е задължително да ползват белина за дезинфекция, защото им правят проверки от ХЕИ и трябва да им излязат положителни пробите. Ако искаш може на собствени разноски да купуваш по-добър препарат. Персоналът обаче трябва да пази децата да не пипат и да не стоят в помещението докато мият и е мокро.
Ние в старата градина на сина ми имахме проблем с препарата, с който мият пода. Той беше пълзял явно на земята и ръцете му бяха станали червени и се обелиха. Но всички от персонала твърдяха, че препарата им бил като течен сапун и не съдържал хлор. Твърдяха ми, че детето имало кожна болест и не са виновни те. Направо ужас! #2gunfire А това е единствения случай, когато той е получавал такова нещо. След известно време го преместихме в друга детска градина при учителките , при които е бил батко му и засега нямаме оплаквания.

# 518
  • София,
policiata за муковисцидозата си има отделна тема, така че тук непишат мами на дечица с такова заболяване, намя значение ние приебаме всички. А ти не се притеснявай толкова, според мен теста ви е нереален, искай да го повторят или си го плати и си го направи сама в някой лаборатория. като задължително детето трябва да е изкъпано и то хубаво преди да се залепи марлята нагръбчето, а изпотяването нетрябва да се предизвиква - каква е тая печка Shocked, детето трябва да си се изпоти само без външно вмешателство. Ти не се хвърляй в паника - според мен нищо му няма на детето, повторете теста и ако трябва направете и генетика, всъщност то май сега чакате резултатите така ли. Всичко ще е наред не се притеснявай.
Ние също сме правили потен тест и то два пъти, но при нас резултата втория път беше около 20, така че ни успокоиха. Но една пневмония и асматичен пристъп не са индикация да се смята че имате такова заболяване, симптомите там са доста по тежки и по сложни! Peace

# 519
Съпругът ми работи в болница и там н ползват такива препарати, а и е говорил с фирмите-доставчици, те снабдяват в цели райони градините с нехлорни препарати.Въпросът е че в нашата се ползва препарат за бързо хлориране на басейни  Shocked, който отделя хлорни изпарения, но според директорката си бил много добър. Самите ХЕИ разрешават всякакъв препарат, просто декларираш какъв препарат използваш и ако е хлорен, ползват съответния реактив. Ако не е - не го ползват. Исках да знам дали да карам лекарката да ни напише някаква бележка, че не трябва малчо да диша хлорни изпарения(то никой човек не трябва де, логично е) и дали някакъв друг документ би могъл да ми помогне

# 520
Благодаря ти Семирамида много ме успокояваш дано всичко е грешно и сме само с астма избирам си по-малкото зло колкото и да е неприятно, а там съм с опит и аз и баткото сме астматици с алергии  Wink

# 521
Поздрави по случай първия учебен ден!

Моят е в подготвителна в училище. Има цветя в стаята, но са там само 3 часа... дано да не есе отрази... По-скоро се шашкам от Алианса - записах го там на немски и ги преглежда сестра. Като казах, че е астматик, сестрата така уплашено ме погледна, все едно казах, че е болен от тиф. Записа му името, с какво го лекувам (не е чувала дори ...) и изобщо, криво ми стана, че такава врява вдигна пред всички, пред детето най-вече. За какво трябва да му набива, че е различно?! И се прибираме с метрото към 17.30 - лудница е. Имате ли представа дали към 18.00 не е по-празно, яко някой пътува по това време?

Пожелавам на всички - и в градини, и в училища - да са здрави и весели!

За препарата - една мама в предна тема беше писала името за официалния заместител на хлоросъдържащите според ХЕИ, който беше купила за градината, но не си спомням темата, пробвайте с търсачката.

# 522
  • софия
И ние сме първолаци. Големи емоции , голямо чудо. Хубавото на училищата е , че мият с хлор след 13.00 часа, до другата сутрин не се и усеща. С градинската хлор се борихме , но за съжаление неуспешно. Като казах на класната , че е асматик - реагира адекватно. Сама каза , че няма да я слага до цветята и пердето , в противоположния ъгъл е. Само ме попита дали прави пристъпи в час. Като й  казах , че винаги почва нощем,  й  светнаха очите.  Пожелава на всички по разбрани учителки, по малко хлор и вируси   Praynig

# 523
  • софия
И ние сме първолаци. Големи емоции , голямо чудо. Хубавото на училищата е , че мият с хлор след 13.00 часа, до другата сутрин не се и усеща. С градинската хлор се борихме , но за съжаление неуспешно. Като казах на класната , че е асматик - реагира адекватно. Сама каза , че няма да я слага до цветята и пердето , в противоположния ъгъл е. Само ме попита дали прави пристъпи в час. Като й  казах , че винаги почва нощем,  й  светнаха очите.  Пожелава на всички по разбрани учителки, по малко хлор и вируси   Praynig ГЕРГАНДИ -УСПЕШНА ГОДИНА ВИ ЖЕЛАЯ

# 524
Момичета, здравейте,
извинете, че нахлувам в темата, но имам малко въпроси и бих ви била много благодарна, ако споделите информация. Личният ни лекар има съмнения за астма у малкия и ни праща на детски пневмолог за тестове. Утре ще запиша час, но както се сещате откачам от притеснение. Имал е някакви такива пристъпи, нощно време го прихващат, три пъти може би за три години, по веднъж годишно горе-долу се падат. Мъжът ми им вика лаеща кашлица, но като поема навътре въздух и като че не може да диша. Панира се, трепери. Но тези пристъпи са съчетани с разболяване - изстиване обикновено. Има и Т°. Възможно ли е, ако е астма, да вдига и Т°? Нощес имаше пристъп, купили сме машина за инхалации, вдигна близо 39°, сутринта кашля малко и имаше дрезгав глас, а Т° цял ден му е 37,3°. Ако е астма не би трябвало да има Т° или греша? Дълго стана, извинявам се и чакам да споделите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт