Боян е новата звезда в НОЕМВРИйската тайфа!!!

• 30 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Илка, попринцип казват, че до втората годинка на момчетиите им слизат тестисите, така че според нашата педка, максимум до 2 години може с памперс  (но тя още откакто стана на годинка ме натиска да го махам). След това наистина не е хубаво. Ама то като се замислиш , после като пораснат какви неща носят - ластични боксерки, разни впити дънки. Не мисля, че ако има някакъв проблем трябва да виним само памперса. На мен, и преди съм казвала, ми е финансово неизгодно да купувам Памперс номер 6, и да ги изхабява за 1 седмица  #2gunfire откакто сме на гащи един пакет ни стига за повече от месец. Е да, мама мере наакани гащи, но това е неминуемо. А и като го гледам как се кефи да пикае навън, се стимулирам още повече. Дано до края на лятото постигнем напредък.

# 121
  • На топло...
Добър ви ден Hug!

Благодаря на всички за разбирането и подкрепата  bouquet! Дупето е оправено...
В него ден просто валеше и нямаше как да го оставя по гащи или без, инак си ходи из двора голодупцев, ама още не разбира какво става там долу. Ако случайно го гледам докато пишка прикляква и пита "тита?" (това е неговото какво е това)... Наблюдавам го, но не винаги се сварваме. А като вали е най-добре с един дъждобранен гащиризон и гумени ботуши, инак е целият в кал. Затова и никой не го е усетил да понамирисва Sad...
А ни се ще да махнем гащите...

Ох, трябва да тръгваме, приятен ден на всички Hug!

# 122
Вале, честито! Сега вече няма млъкване Simple Smile Мойто чудо не млъква. От миналата седмица даже слага и глаголи  Joy
Мая, Мирелка е страшна кокона  Hug
Ето го и моето пораснало момче : http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=30766930&id=1221511836

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 13:08 от mamaAnna

# 123
Привет,
Какво правите в това отвратително време   umbrella

Вале Честито проогваряне и лесно общуване  Hug
И Рая почна да повтаря като папагал, но някой от думите и да искам не мога да ги повторя  Laughing

Нана Не се чувствай виновна и  ти си човек  Hug Имаш право на малко време за себе си  Peace

Илка, Диданка
Как са коремчетата?

Ани Как е Дани? Ама голям сладур е с тази раничка, направо е като истински ученик  Heart Eyes

Хайде приятен ден  Hug

# 124
  • София
Диде, съгласна съм с теб, че финансово е голям удар по семения бюджет тия Памперси. Ние минахме на Пъфис, макар че не съм доволна никак, държат морко, но поне се усеща и с тях кога пишка и сякаш допринасят за напредъка. За сега ги слагам само за сън и като излизаме навън. У дома си е с гащички и вече определено забелязвам напредък. Онзи ден сама си седна на гърнето и се изпишка, вчера пък преди да излезем я сложих и й казах "хайде мамо, пишшш" и тя се напъна и се изпишка и то бая количество. Сутринта пък днес както си тичаше гола по дупе и явно й дойде пишото и ми вика "бъзо,бъзо" и тича към гърнето, седна и пусна  2 капки. Явно беше пуснала и няколко по път, че имаше по земята и понеже се е спряла и после не можа да го изпишка. Изпишка го час по късно, пак на гърнето. Абе въобще, вечеразбира. Само с акото стават аварии и миналата седмица както беше топло и тя си тичкаше из къщи само по гащи и потник и седнала наща, направила "тортата" в гащите и я гледам по едно време утихнала, поглеждам по-сериозно - тя човърка и разглежда  Sick  hahaha 
Ох и така с нашите пикливи истории,много се отпуснах пред компютъра.  ooooh!

а тумбака е прекрасно, рита зверски, нямам спомен Ида да е ритала толкова, но помни ли човек ....  Thinking най-хубавото е, че много бавно качвам килца този път, а последните 10 дни даже и съм свалило едно кило  Party

хайде приятен ден !

# 125
  • Бургас
Нана къде така се забърза мила, да не тръгна да раждаш? Mr. Green

Илка  Joy много ме разсмя с вашите цапани истории и аз съм в очакване ако не я хвана с акото какво ли ще е Laughing може и до дегустация да се стигне Sick, нали всичко се проверява през устата Mr. Green

Еййй не мога да го видя Дани, не мога се оправя във Фейсбука, сина има регистрация, ама аз не още  Whistling

# 126
Майче, споко Hug и аз не мога да се оправя във фейсбука, а имам регистрация. Нещо не мога да видя Дани newsm78, явно не съм в час с настройките. Иначе задължително се регистрирай, ще шпионираш Миро и ще видиш какви неща си пишат сегашната младеж smile3555 Shocked #Crazy.

# 127
  • Варна
Момичета, много рядко се включвам вече ама то без дете....нямам какво да напиша, но ви чета редовно! То като съм без дете....какво да напиша  Laughing
Много се радвам на бременилките и на снимките, децата много са пораснали и все по- хубави стават Heart Eyes
Нана с това "ОХ тръгваме..." ни изправяш на нокти, момиче  Mr. Green Абе аз за всеки случай си ходя от няколко дни със стиснати палци. Лелее ама как ти се и копае на всичкото отгоре, просто не мога да се начудя (адмирации за което, няма нищо по хубаво от домашно произведените био продукти) Ние имаме 2 дка плодородна земя в едно село слизо до Варна, която пустее в момента, и насила не можеш ме закара там...ако има други мързеливи като мен, пишете да не се чувствам съвсем самотна  Embarassed Мен ми дай да лежа на плажа...мотика само съм виждала...май... Laughing

Да почерпя, че редовната сесия (без 1 изпит) приключи и ми е малко по-леко на душата  Grinning

# 128
  • София
Добра ви вечер  Hug

Shhht.secret, хайде взимай го и този последен изпит  Peace А за мотиките не се притеснявай трябва да ти идва от вътре. На мен така ми светва импулс като си видя цветенцата, горките с тези две чавета са оставени на самоотглеждане, успях да пресадя половината, другата половина гледа жално и чака по-добри времена  Mr. Green

Илка, браво на твоята девойка  Hug. Ние отбелязваме голям назадък с гърнето, нещо му стана на детето и категорично отказва да седне. Оставила съм я да оздравее без зор и после пак ще я подпочвам да се учим.

МамаАнна, много ти е сладко порасналото момченце  Hug

Да ви кажа как се смях вчера с Калина. Сега като е болна и ходи залепена за мен, съответно аз на компютъра се опитвам да работя тя седи в мен и се чуди какво да докопа. Пиша на Сашо на скайпа и тя му вижда снимката и започва една серенада ...ооооо тати, ааааа тати... и така до безкрай. Аз решавам да я разнообразя защото не ми дава да махна неговия прозорец от екрана и отварям снимки от лятото когато бях бременна с нея.  Показвам й една моя снимка(на която съм още джиджана с не много корем) и детето отсича КАКА !!! И не признава че това е мама. Показвам й снимки от нейното изписване и там си ме позна  Mr. Green

Диданка, няма така да обиждаш детето че било темерут!!!!! И моята до преди два дни казваше само мама, тати и за всичко останало сочеше с пръст и мучеше  Mr. Green. Бях чела, че децата натрупвали определен речников запас преди да проговорят, ще си проговори детето!

# 129
  • Варна

Shhht.secret, хайде взимай го и този последен изпит  Peace

А, това е поправка, която ще прерасне в ликвидация, че и по-зле...не всички мозъци са създадени да чаткат макроикономиката  hahaha затова си черпя отсега за края на сесията...
За речниковият запас, и Габи все повече ниви думички научава, но още не се е случвало да ги навърже. Пишете бисери на проговорилите, много са сладки  Heart Eyes
Като я питаме как се казва, я учим да казва Габи, че е по- лесно  Mr. Green Но преди няколко дни реших да я избъзикам, като я накарам да каже Габиела . Очаквах да зацикли,. но за моя изненада тя взе ле каза Бибие---ла, като последното го изръмжа  hahaha Ние с гърнето все сме си наникъде, малко ми е неудобно да натоваря майка ми и с това задължение, но след седмица ще я вземем и се почваме.

Вале, Калина много трезво даже разсъждава  Joy Явно според нея ти си станала мама чак когато тя се е появила, т.е в родилното  hahaha

# 130
Алоха банда  Hug
Аз наминавам да ви пратя по една цИлуФка ,че немам време за повече  ooooh! Тия двамцата са решили яко да ми стопят лагерите  JoyЗапочнаха да спят по абсолютно различно време и денонощно дундуркам едното и вардя другото да не крещи  Twisted EvilАлето се е научила да се шмугва в стаята на брат си и докато си спи детето се мята със скок отгоре му и започва или да го целува като луда ,или да го гъделичка  #Crazy Направо немога вече да го отървам милия  CrazyИначе са ми много сладки .Навън някое дете ако се завърти повече около количката Алето се намесва,избутва го и вече спокойна отива да си играе  Mr. GreenАбе страшни образи са.
За говоренето само мучи и има някакви много странни думички за някои неща. А за пампата почти сме я свалили.Слагам и само докато спи,или навън ,ако е по- хладно ,но напоследък ми прави впечатление,че се буди суха следобедно ,та май ще пробвам без  newsm78.Да видим

Нана ,дръж се мамче, Hug Почти неостана ,още малко и ще те пишем в бандата на кукувиците както казва Валя  hahaha 
Много стиснати палци от нас имаш .Дано този път си тръгнеш само с хубави и положителни емоции от родилния дом   bouquet

ето и малко снимки

http://shoppy.snimka.bg/baby/velin.463685.19230126
http://shoppy.snimka.bg/baby/aleks.355353.19230181

Лека на всички  Hug

# 131
  • София
Здравейте  Hug

Аз си ви чета редовно и стискам палци на бременките ни, но не пиша, че и аз съм без Ники  и няма какво  smile3505 Обаче като видях снимките на Мимата и не се стърпях   bouquet Тооооолкооова е пораснал Велинчо   love001 Големи сладури са и двамата, ама така като гледам Алекс си пада май малко хулганка, а  tooth

Гледам за говоренето и гърнето си говорите....Ники повтаря разни си нейни думички - баба, мама, деди, нама (няма), ей там, Мими, кука(кукла), боо боо(биберон,който майка ми успешно е махнала вече newsm53),тайти(чайче) и разни такива, но изречения не е правила още.
За гърнето сме много зле.... майка ми се е опитвала, но не става. Ники дори думичката "пиш" не казва, а четох наскоро, че когато детето научи думичките на пиш и ако тогава ставало готово да се приучава към гърнето. Или ги знае, ама се прави  newsm48 Друг признак бил, когато детето дърпа памперса като е напишкан, защото му мокри, което е донякъде така, защото на моята приятелка момиченцето, което е 5мес. по-голяма от Никол преди да започне да си казва така правеше. Друг много полезен начин е като малките гледат някое по-голямо дете, което вече е научено да си ходи като голям човек... Ама ние ще видим от кой вариант ще сме  smile3506

Аз нямам търпение да идва петък  Embarassed Заминавам в Гърция при Ники за една седмица, отпуска съм.  newsm44 Дано времето да е хубаво, че и тен да си хванем ......

Желая на всички болнички да се оправят бързо  Praynig
На бременките много гушки и само хубави новини.  Flowers Four Leaf Clover

# 132
  • На топло...
Добро утро, на отчет Hug!

Тук сме още две в едно, не искам да стряскам, ама като ме припират да тръгвам и пиша ща не ща, че трябва Embarassed... Още няма признаци, аз поне не усещам, чакаме си културно датата, а защо не и юли месец.

Който чете вечер късно, а сутрин пише, пропуска някои неща, извинявам се за което  bouquet!
Вале, честита ти проговорила Калинка, Йоши и той увеличава запаса от думи и вече разни работи си ги казва доста смислено. "Тати доди" в момента е хит, освен това "мет" - за самолет и кръстче обаче (явно, че и образното му мислене вече се развива), "банн" за влак или трамвай (немската дума), "Мите" е нашата котка Микеш, абе много са... Доста беше смешен онзи ден като бяхме на оглед на родилното с жените от подготвителния курс, на който ходя - от стаята за новородени се чува в един момент бебешки плач и Йоши започва да сочи нататък с "Мите", "кате" (нещо средно между коте и катце, бг и де), всички паднаха да се хилят... Чудесно разбира значението на "няма" и го употребява на място, потвърждавайки с разтворени ръце. Папагалничи също много.

Миме, Велин май е одрал кожата на татко си, а Алето е на теб метнато, така ми изглежда Thinking Party!
Да видим като се включа при кукувиците мойте на кого ще блъскат...

А Мирелка каква е кукла с тия пирги Heart Eyes...

Честито на завършилите сесията, да пийнат едно и за мен!
Бездетните да си прибират децата, че без тях е празно вкъщи...

Вчера с Йоши такава игра му ударихме в градината, напълнихме един басейн с два пръста вода, съблякох го гол и няма такава радост Joy! Хубаво му е на детето!
Ако успея преди раждането и къщурката да пооправя отвътре, ще е страхотно. Наследили сме една вградена кухня, която беше само мръсотия, паяжини и да не казвам какво още, но след 2 дни търкане почти съм я изчистила, сега остава малко и повърхностите наоколо да изтъркам, да подготвя стените за боядисване, Басти и тях да довърши, и можем вече да ходим с бебе там Whistling. Ей туй е зорът, ако чакам на него да ми свърши навреме нещо, най-много да пукна от яд, щото аз искам  веднага, а той разбира някога си под това веднага и туй значи, че ще трябва да тънем в мизерия, ако не си свърша належащото сама - приказката за вълка и врата за мен се отнася. А ми се кара като препирам Rolling Eyes...

Сега отивам на консултация, да ги ошашкам и там как се мъкна още, те са ме отписали от поне едно три седмици вече и всеки път като ме видят им висва ченето все по-надолу Joy...

Hug

# 133
  • София
Нана, айде, мила, то не остана Hug Laughing
За гърнета, говорене и биби обсъждате..... Ние само с бърборенето сме с успех, все го върти това езиче и всичко повтаря, къде правилно, къде не, но горе-долу й се разбира. Когато иска нещо и не я разбирам ми показва и комуникацията ни е на ниво Mr. Green Няма да изброявам речниковия й запас, че ще има да пиша, ще вземат бан да ми сложат Mr. Green
За гърнето -  Confused кога седи, кога не...казва пиш и никаква работа не върши. Вчера ми оставиха братовчедите й да ги гледам за малко и като видя че другата кукла пишка сама в тоалетната и тя започва да си събува панталона и все пред тоалетната седи и само пиииш, пиииш. Сложа я- нищо. След малко - пак. И само свалям памперси и обувам отново..... Почти никакъв успех нямаме в тази насока.  Confused
Опитвам се да й откажа и бибата. Позната ми даде горчивия разтвор, който е за тази цел. Днес реших, че ще се въоръжа с нерви и ще пробвам. Намазах я, лапна я, изплю я. Пак я лапна..повърна.... Sick Ами то си е голяма гадост това. По-късно пак се сети за "биба", а аз съм й я оставила на видно място. Взе си я, лапна я, изплю я и ми казва "мамо, гааааа", демек, че е гадно. И така на няколко пъти. Сега преди ляганя я попитах - "искаш ли биба?" и отговора беше "Не! Гааа!". Сложих я да спи, заспа с малко мрънкане....да видим как ще се отучваме от този силикон ooooh!

Ели, не остана, утре ще се гушкате с Никол Hug

ЦелуФФФФки на всички, аз отивам да оправям къщата, че пак е лудница Joy Laughing

# 134
  • Стара Загора
Здравейте, момичета Hug

Не съм писала от много, много отдавна Embarassed Вале, срам не срам, чак сега - честита ти рожбичка, да ти е жива и здрава и оправна като малката си кака Калина  bouquet! Стискам палци на Нана всичко да мине по най-лекия начин за нея и бебчето!

Ние сме горе-долу добре, като се има предвид положението, в което сме Confused Както някои от вас знаят от Фейсбук, Стефче е със счупено краче Sad Живот и здраве в понеделник ще й махаме шината, много ми е свито сърцето да не стане някоя беля и 25 дни мъки да са напразно и да се наложи отново да е в гипс, но се опитвам да не мисля в тази насока.

Да споделя и аз за гърнето. Преди инцидента имахме известен успех, 4-5 пъти пиш, но винаги след сън, и един път и голямата работа Simple Smile Памперса не съм го махала, много е рано при нас все още, но определено имаше напредък и желание да стои на гърнето, като я вдигнех, след като е свършила работата; и почваше да плаче, стои й се там Simple Smile Това за подражанието от по-големи дечица е много вярно. Като ни дойдат на гости кумците с тяхното детенце, което е с годинка по-голямо и вече си казва, на Стефи и прави голямо впечатление, че Марти казва "пиш" и го водят някъде (а тя първа кипра пред вратата на тоалетната да види какво става Joy). Определено, гледайки от него, започна да сяда с желание на гърнето, преди това скачаше като ужилена Simple Smile

С говоренето също имаме напредък, макар и плахо започва да повтаря и думички. Не ни е много богат речника, най-често се чува "кола" и "това". С "това" се обозначава всичко, което трябва да й бъде дадено Joy Още с отварянето на очите след сън и се почва - "това, това, това" Simple Smile А най-големият куриоз е, че детето започна да казва благодаря, което в нейната устичка звучи като бъря или бъраля, като й се даде нещо, без никой да я е учил Shocked Бъзикам се, че явно сме много учтиви с баща й един към друг, щом детето само е разбрало, че се благодари Joy

Заспиването сега ни е малко проблемно, заради крачето, тъй като Стефи почти не изразходва енергия и съответно не се уморява. В момента на обед пак се люшкаме, тъй като иначе не й мърдат 1-2 часа песни и ставане и въртене в леглото. Вечерта я оставяме да заспи сама, въпреки че минава много време, но за обед не върви - тя докато заспи и то дошло време за ставане. А беше започнала да си заспива сама перфектно - изпие си млякото, гушне си прасенцето, обърне се и за 5 мин. е заспала. Дано пак да е така като оздравее.

Няма да пиша повече, че стана дълго. На всички - приятен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт