Боян е новата звезда в НОЕМВРИйската тайфа!!!

• 30 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Вита, първия ден искаха само за 2 часа, на следващия уж щеше да е повече ама ми взеха телефона съответно и пак по същото време се обадиха....иначе така мислели че по-лесно свикват децата. и на втората седмица сме щели да опитаме за цял ден. Аз лично си мисля, че така ще е по-гадно ама така казаха - така правя. Тъпото е, че си мисля, че не се мъчат да го успокоят, а звънят да си го прибера и той така едва ли ще свикне по-лесно....Днес ходил при лелята и й бъркал в джоба да се обадела на мама...явно не е толкова глупав...
Вале, не плаче сутрин. А според мен и предните дни не е плакал изобщо...първия ден бил почнал да мрънка и те звъннаха и аз естествено бегом, вчера пак така. Днес вече беше друга работа де. А аз съм занесла и бибата и чашата му за вода ама кой да му ги даде...
Мишле, четита рожденичка. Жива и здрава да е и да Ви радва всички. А за Алексче - дано да е леко наистина!

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 14:40 от mamaAnna

# 76
Мама Анна, и тук е така. Първи ден - един час заедно с родител, втори ден - час сам, трети ден - половин ден и хапване, четвърти ден - малко повече от половин ден с хапване и спане, пети ден - цял ден. Фафи свикна бързо, може би и защото беше по-малък де. При нас утежняващо обстоятелство беше това, че няма баби и дядовци, само с мен и баща си беше човечето. Никога не бяхме го оставяли на някого. Но пак свикна. И Дани ще свикне, на теб сигурно малко ще ти е по-трудно  Hug Когато миналата година горе-долу по това време го оставях Фафи на ясла, така кофти ми беше, че оставям дребо, че е мъничък, че майчинството е общо 5 месеца, вклЮчая 45 деня преди ряждяне (Фафи има късмет, че баща му не работеше, та чак на 8 месеца го дадохме, иначе трябваше на 4 да тръгне. Сега ако имаме второ, какво ще правим не знам). Сега се благодаря, че мина-замина, детето си харесва яслата, няма ревове, няма проблеми.

# 77
  • Бургас
mamaAnna ще свикне Дани на градинка, май на нас ни трябва по дълго време да свикнем че децата порастват и стават самостоятелни и могат без нас.
Мисля си че с Мирела проблеми с градината няма да имаме, ама знам ли Thinking, сега като я гледам как драсва сама и хич не се сеща да погледне зад нея ли съм, не ме търси изобщо толкова е лесна за крадене Twisted Evil, добре че сакатата и майка не я оставя да изчезне много на далече Mr. Green
Нана много се радвам за къщичката с дворчето, успешно нанасяне, плевене и сеене на еко-продукти Peace
И аз искам къщичка на село - селото го имаме земята също и къща имаме само дето за нищо не става. Мъжа ми е обещал от тук нататък да спестяваме за къща(ще съборим старата и живот и здраве ще построим нова Simple Smile дано не се пенсионираме до тогава Joy)

# 78
Днес тук беше 43 градуса,не знам как оцеляхме с Радост,сега се опитва леко да подухва,дано се спи тая нощ
Утре ни е полета в 15,00,така че стискайте палци Радост да го понесе добре.
Лека и прохладна вечер и целувки.
Нана  Hug с теб съм,ако е дошъл момента.
На другите бременелки да се разхлаждат,че е ад. Heart Eyes

# 79
Привет,
Нана честито дворче! Изобилна реколта и много детски смях  Hug

Ани Не се притеснявай, нормално е да има плачкане в началото, все  пак е нещо ново и непознато. Идеята на Валя е чудесна, дай му някакъв любим предмет и дано по-скоро се адаптира малкия сладур Hug

Диди Лек полет  Hug

Мамчета я да ви питам - как заспиват децата ви? Сами, на ръце, като им пеете или.....
И още нещо - как ги наказвате когато направят бела или не ви послушат и бягат към улицата примерно

Лека и спокойна нощ  Hug

# 80
  • София
Привет  Hug
Ние се позагубихме, защото дребния е станал голям пакостник и не може и за минута да го оставя без надзор. Непрекъснато иска навън, даже се е научил да отключва входната врата  Shocked
Много се радвам на бремелинските истории. Направо не ми се мисли как я карате с тумбаци в жегата.

# 81
Направо ме е срам да пиша как заспива Александра Embarassed. Нали сме в процес на отбиване, затова първо малко суче (по-скоро е навик за нея ), след това изпива около 150мл. АМ (даже не и стига, което ме води на мисълта че нямам никаква кърма вече), след което започва да обикаля стаята и в момента който ми писне я слагам на спалнята и излизам от стаята, до 2-5мин. е заспала.

Иве, свикна ли Косето с яслата?

Нана, чакам вече добрата новина fingerscrossed!

Майче и Алито е същата, като духне и хич не гледа има ли някой след нея, ако не я следиш направо се е изгубила ooooh!.

Сияна, аз не сcм по наказанията (голяма съм "мека Мара" и много ме е яд    341uu), но смятам че на този етап е рано да се наказват, по-скоро трябва да им се обяснява и показва кое е правилно и кое е позволено и кое не.

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 12:05 от vita

# 82
  • На топло...
Дубрютру  bouquet!

На рожденичката на Мишлето много щастие  bouquet!

И ние не се наказваме, до втората година някой се беше изказал, че не схващат, тъй че само нерви да трупам newsm78... Ама си е сигурно и до дете, и до развитие, мойто поне е свободен самоуверен електрон със собствено мнение, по никакъв начин не мога да му повлияя, освен да му отвлека вниманието и тва е.

Няма добрата новина още, дано е след две седмици Mr. Green! Вчера цял ден съм копала, садила, плевила, поливала, все едно не бях бременна Crazy и пак нищо. Вечерта ставам от стола дето сме вечеряли в 10 часа преди да тръгнем да се прибираме, люлеят ми се краката... Толкова приятна умора, а как ми е липсвала Blush... Гледам да успея да сколасам да насея и насадя всичко до раждането, че моят мил е само по техническата част, ще го оставя после само да полива и да чисти Laughing...

Отивам на консултация, приятен ден на всички Hug!

# 83
Хай,

Нана опасна си! Браво на теб! Да се отчетеш след прегледа  Hug

Съгласна съм, че трябва да се обяснява и да се дава личен пример, но реално сякаш не е достатъчно  Thinking Смея да твърдя, че много и обяснявам, вярвам и че ме разбира, но все пак го прави  Crossing Arms Даже често като направи беля и ме гледа виновно, но гоправи. Значи не са толкова малки и си разбират, поне според мен. Щом разбира от обяснения, би трябвало да разбира от наказание  Thinking
Като ме ухапе примерно я хапя, като и обяснявам, че боли и не е хубаво да се прави така, понякога я наказвам като стои някъде седнала/ в мен, в количката, като сме на площадката/, като пак и обяснявам подробно. Лошото е, че почнах да я шляпкам по дупето, ама изпушвам  Confused Та затова питам вие как се справяте, според мен колкото и да са малки не бива да им се разрешава всичко и трябва да знаят, че има "НЕ"  Peace

Вита какво ви е на заспиването? Само не ми е ясно обикалянето защо е  newsm78 Ако сложиш направо на спалнята няма ли да заспи?

Аз започнах да оставям рая на обяд да заспива сама, обикновено заспива за 5 мин, ама често поплаква преди това  Confused Много ми е гадно, но съм забелязала, че откакто заспива сама, спи по-дълбоко, по-дълго, по-спокойно. Вечер се приспиваме по половин-един час, като я сложа в кошарата и започва едно въртене, едно мятане, иска ми ръката, бута ми я. ако при мен на спаляната направо ме смила от бутане и ритане  ooooh! И само се заканвам да започна да я оставям и вечер да заспива сама, но пък не искам да се чувства като изоставена и....само умувам как е по-добре.

Хайде ставам, че да оправя докато спинка бандитката. Усмихнат ден  Hug

# 84
  • София
vita, не свиква с яслата и това е  Cry То мога ли да го виня като има няколко много противни келеша в групата му. Не стига, че е без мама, а има разни агресорчета, които го тормозят. Сега си е вкъщи и се надявам най-после да му мине 3-месечната кашлица  Twisted Evil За толкова малки деца 8-9 месеца си е огромна разлика във възрастта. Последния път като ходи на ясла се върна нахапан до кръв и с "градинки" от зъби. Да беше по-голям щях да му обясня как да размаже от бой гадното хапещо копеленце, но още не разбира и само се натъжава и плаче като го блъскат. А иначе е с една глава по-висок от всички и ако се усети, че е по-силен ще има да раздава правосъдие. На есен се надявам да е по-отракан.
Аз не наказвам, защото съм забелязала, че ако му говоря сериозно, но без викове и истерии слуша. Малко да си изпусна нервите и той побеснява. В общи линии е послушен като изключим, че навън тича като отвързан и аз съм принудена непрекъснато да ходя с маратонки, за да си подтичвам след него.

# 85
  • На топло...
Милите деца с тия ясли Sad...

Прегледът мина добре, мерките са 3,9 кг. (не че вярвам, пак ще е по-малък) и разкритие 2,5-3 см., демек мога да пренося най-спокойно Laughing!

Бягам към двора Hug!

# 86
Сияна, там е проблема че Алито въобще не ляга. Или се изправя в кошарата и започва да мрънка да излиза от нея или слиза от спалнята и започва да прави бели и да "шета" из стаята .

За биенето- не смея да я удяря въобще,много е чувствителна ooooh!, случвало се е леко да я шляпна по дупето или по ръчичката и така започва жално да плаче Sad......, явно усеща че това е като наказание защото я удрям много лекичко и е изключено да я боли.

Нана, я се спри бе човек, тя работата няма свършване, пази си силите за раждането. Simple Smile

# 87
  • София
Нана, ти да не си решила да захранваш новото попълнение с домати и краставици  Joy
Копай си спокойно, като си спомня първите раждания колко начини за предизвикване бях намерила то кексове, то ананаси, чистене, стълби. Като му дойде времето ще си излезе

МамаАнна, а защо ти не му ги даваш сутрин и биберона и чашката.  Дано да свикне бързо малчо. Калина си ходи от първия ден по цял ден, но нали я пуснах по-малка на ясла и си мисля че затова по-бързо се аклиматизира.

Ивето, как така ще бият и ще хапят детето, да го научиш да се пази и да не се дава  Naughty

Зависи много от възпитателките, в старата ясла и Калина се прибра един ден с градинка на ръката, лелята ме убеждаваше че била паднала и се одраскала. В тази засега няма такива проблеми освен че нашта нагънала едно момченце да го скубе щот не стоял на правилното място  ooooh! калпазанка!

За приспиването, аз срам не срам ще си кажа, че никога не съм я приспивала с изключение ако е била болна 2 ,3 пъти съм я приспивала на ръце да се успокои. Къпем се, обличаме пижамата, дава се млякото, биберона и одеалцето и Калина е в леглото. Оставям я сама да заспи. Ако не й се спи понякога изкарва целия репертоар песни или си придърпва нещо да си играе докато се унесе да заспи.

Пляскам през ръцете, когато прави напук и забелязвам, че когато знае че не трябва и го прави не плаче маймуната.

# 88
Нана, честита къщичка!  Hug

Иве, тази ясла персонал няма ли?  Twisted Evil Нямам идея как работи системата, но така не може ... това си е насилие  #Cussing out

Ани, дано Дани свикне с новото положение.

Вита, аз докато се наканя да те питам дали кърмиш още и ти си ми отговорила.  Whistling

За приспиването  ooooh! има мляко - има спане  Laughing няма мляко - няма спане  Tired На ръце нямам шанс да го приспя т.к. е по- силен от мен  Joy ще ме пребие в опитите си да се отскубне. Заспива в неговото си легло докато пие кърма.

За наказания -  Naughty никакви на публични места  hahaha ще ни го приберат, а и нас ще приберат. Общо взето го водим на места където няма пакости.
Ако сме си в къщи и  ми опъне нервите Twisted Evil  го слагам в неговото легло и започва така да се дере че сигурно при вас се чува  Tired Ефект няма никакъв освен че аз се сдобивам с главоболие  Crazy На тази възраст според мен и да говориш и да не говориш е все едно.  Whistling Общо взето глезотията е пълна  Mr. Green Опитваме се да го отглеждаме без употребата на "не", но е трудно т.к. е пълен с идеи  Crazy Mr. Green

# 89
  • София
Добро утро!!!
Да ви попитам - Крис се е изринал в зоната около устата със ситни пъпчици с връхче, които в началото бяха малко и постепенно се разпростряха. newsm78 Според вас какво е това?
Мама Ана
свива ми се сърцето като, нали и Крис тръгва от септември, дано бързо свикне Дани Praynig.
Siqnna напоследък сме в период на най- обичам мама и с друг не искам да общувам. Хванал се е за мен, не ме изпуска от поглед. Заспива следобяд като го сложа на спаляна, пускам тв-то, аз до него си чета или гледам тв, а той с бибата си заспива за секунди. Вечер пеем песни и рецитирмам стихотворения. Той си тананика и после заспива. Но тая биба направо ooooh!. Рядко ми се случва да го наказвам, но то какво наказване, като му взема бибата си е цяло наказание. Laughing Иначе баща му много го тормози. Ако Крис не слуша или прави беля го гони или го пляска по ръцете, а детето си е свикнало и въобще не го търси за нищо ooooh!, представяте ли си. Моя мъж влиза в графа много мързеливи. ooooh!
На бременните коремчета - да се пазят!!! Hug
Нана
честита къщичка и дворче!!! С много любов да си ги гледаш!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт