"Системата минус 60" -Тема №10

• 37 973
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Жас,благодаря за огромния труд,който си положила и за резултата от който,сподели с нас!Желая слънчево време и да си изкарате страхотно на морето!Менюто ми за днес:
з.3 бр.принцеси/с филийки Вита/,пр.мляко с нес,1 бисквита
о.шкембе чорба,прясна салата,кюфте на скара
в.таратор-купичка и половина
Водата-около 1,5л.Плодовете-пак отсъстват,но днес отново не ми остана време-това,което се намираше из къщи остана за децата.Утре наистина трябва да се коригирам,че усещам липсата им.Лека и приятна вечер на всички!

# 631
Сега като четох за кефира и като видях снимката точно за това си мислех,че е "Тибетската гъба".Точно тя е!Аз я пих и мога да ви кажа,че за един месец напълнях много рязко покачих теглото си,като си мислех,че от нея се отслабва и помага за организма.От тогава се боря с тия излишни още 5 кг.

Я, наистина  е тя: http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p12931.html
А ти прави ли си кефир от нея? Какъв му е вкусът? Като айрян ли?

Момичета, аз пък се позачетох в оная тема с дневните менюта и отговорите на модераторките по нея и да ви кажа, аз поне си открих доста грешки. Моята диета се оказва много постна и оскъдна, почти моно.
На много места руските модераторки пишат, че в рациона за деня трябва да има от всички храни - млечни, месни, зърнени (ръжени сухари, макарони, ориз, елда, каши, кус-кус, царевица), плодове и зеленчуци...

Друго, което ми направи впечатление е, че рускините за вечеря ядат по няколко плода и млечни, ако ще правят вариант "Плодове и мляко" - примерно, разбъркват си извара с канела и към нея изяждат няколко сушени сливи, плюс ябълка или ананас и пият чаша мляко (кисело или прясно).
Ако правят "Зеленчуци и мляко" - пак така - имат и салата и/или задушени зеленчуци, и извара, и мляко.
На няколко жени модераторките им направиха забележка, че са им много оскъдни вечерите, а това щяло да предизвика огромни закуски и нарушение на системата, защото в системата трите яденета за деня трябва да са еднакво питателни.

Почти през постинг модераторките пишат, че не трябва да се превръща системата в диета, като се яде по малко, а трябва храненията да са достатъчно насищащи, да се наяде човек добре.
Защото иначе, ако режимът е диетичен, а не системен, щели наистина да се свалят бързо няколко килограма в началото, но после щял да настъпи неизбежен спад/застой.
Примерно, което ме учуди, скараха се на една жена, че не яде достатъчно за обяд, а менюто й беше салата от краставици и домати и ръжен сухар (или 2) с парченце сирене и колелце малотраен варен колбас. Доматите и краставиците били вода, 1-2 сухара не били ядене, заедно - това не било обяд. Трябвало да се яде като нормалните хора, нормални (а не диетични) порции, само трябвало да се следват правилата на системата - на обяд да не се пържи, да не се слагат сметана и масло и да не се смесват картофи (макарони) с месо и риба. И примерно обядът може да е салата + второ ястие + десерт плод (ананас, ябълка, киви, сливи) ; или супа + второ ястие + десерт (плодове пак), а не и само салата със сухари.

Жалко, че не мога да преведа всичко - темата е 78 страници...

Аз съм сигурна, че ако си пусна моето меню за последните дни, ще ми се скарат, ето примерно вчера:

з: активия с мюсли (тук ще кажат че е малко, трябва плодове)
о: запеканка с картофи и тиквички (тук със сигурност ще питат я за плод, я за салата, я за млечни, или и за всичките)
в: лястовичи гнезда 250 гр. (тук съм си по системата)

Грешката ми за вчера е, че не съм яла никакви плодове и никакви свежи зеленчуци, а и зърнените храни са ми почти никакви, с изключение на миниатюрното количество мюсли (нали знаете в Активията колко слагат).
То и кантара си показа - само минус 100 грама за вчера.

Затова, за днес менюто ми ще е следното:
з: Кисело мляко 1 чаша, сандвич с ръжен хляб и шунка; 1/2 домат с малко сирене; 1-2 парченца ябълка
о: Малко шопска салата, плюс някакво основно ястие (може би ориз); айрян за пиене; плод за десерт - киви или ананас
в: лястовичи гнезда

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 09:48 от Анонимен

# 632
Добро утро.

Жаси още веднъж благодарски. Остава само да измислим как да ги оформим и подредим в новата тема ooooh! Приятна почивка   Nature Sunny sport027  grinning039
Джижи ами наистина не навсякъде са чували за Елдата, аз лично купувам от по-големите супермаркети, а не от квартални магазинчета Peace
За кефира - туй си е някво тяхно, ние да си ядем нашето си кисело мляко и това е Peace
План за днес
З: 2 ръжени сухара, пастет, 5 резена шпеков салам, 1 домат, 1 парче (малко) ябълков сладкиш
О:Пиле фрикасе
В:Не съм решила
Лек и системен ден Hug

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 08:59 от bebok_86

# 633
Здравейте и от мен!
Поднасям ви една закуска!

За кефира мога да кажа ,че е хубав.На мен ми харесва има леко газиран вкус и после не ти се яде.Просто не можеш така да ядеш както нормално и ми става тежко.
Това са гъби,които се заливат със прясно мляко сварено,леко топло.Престояват повече от 16 ч.т.е ако си ги залееш довечера в 18ч на др.ден можеш да ги пиеш вече в 16ч.прецежаш ги,обаче във пластмасово сито.Забранено е всякакъв метал.Измиваш ги под течашта вода и пак  ги заливаш с мляко.Те растат в млякото .За седмица си удвояват обема и можещ да дадеш на приятели.Когато гъбата почива,залива се със вода и всяка вечер и сменяш водата.Ако не и я смениш загива.Не трябва да бъде в стъклен съд,а в пластмасов.Иначе на мен ми харесваше.
Бебок така е за Елдата.Не са я чували.Така беше и с овесените трици при Дюкан, сега на всякъде ги има.Така,че и тя ще се появи масово във кварталните магазини.
Сега ще ви почета по обстойно,че от 10ч.заминаваме да берем малини.Пак валя сутринта!

# 634
Джиджи, сташна закуска, иде ми да се навра в екрана.   newsm64
Обожавам всичко, дето е в тая чиния, особено хамончето (или е прошуто?), сирената и крушата - ммммммм
Ето такава закуска искам всяка сутрин!!!

bebok_86, няма как да се събере всичко в един заглавен постинг. Самите рускини само темата за храненето са я разделили на 4 постинга - 1ви заглавен, 2ри закуска, 3ти обяд, 4ти вечеря.
В отделна тема им е мотивацията, в отделна - грижа за кожата...
На мен ми хрумва следното - нашата тема също да се състои от 2 заглавни постинга, а не 1. В първия - най-общите положения, грижа за кожата, мотивация, във втория - храненето и то не съм сигурна дали ще се събере.
Това за застоите може пък да се даде само като линк, да не се изписва цялото в темата.  Peace

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 09:42 от Анонимен

# 635
Жасмин точно такава избрах след като ти прочетох поста.Нека си вземем поука и да не грешим.
А това за оформянето на следващата тема вие си знаете.Знаем,че ще я подредите и да е удобна и разбираема за всички /стари и новодошли/ УСПЕХ знам,че ще се справите!

# 636
Ами ще обсъдим тези дни с жанито да видим какво ще решим, че наистина много неща станаха, а всичко е полезно  Peace
И малко спам - http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=317656&id=109980022354942 - това е моето дете,ако ви харесва, гласувайте с "Харесва ми" под снимката, но първо трябва да се присъедините към групата Hug 

# 637
Здравейте, момичета!!!

ЖАСМИН - ЕДНО ОГРОМНО БРАВО И БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО ЗА ПОЛОЖЕНИЯ ТРУД!!! НАИСТИНА ДАДЕ СТРАШНО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ, ЧАСТ ОТ КОЯТО НЯМАШЕ КАК ДА Я ЗНАЕМ - В КНИГАТА Я НЯМА!!! БЛАГОДАРЯ!!!

АДАШ - Може ли да се отчета днес, че утре и до сряда няма да имам достъп до нет? Blush
Ако може, пиши ме минус 600гр от понеделник или 115,3кг. Адски съм щастлива! Още малко и почвам да боря 16-тия кг  bowuu

Иначе сък ок, успях да вляза в една стара дънкова пола. Е, верно, че е доста по мен, верно, че цепката трябва да е от глезена до прасеца, а не от прасеца до коляното, ама все пак влязох!!!! Носила съм тази пола само до есента на 2008. След това не ми ставаше!

Целувки, мили системки и  Hug на всички!

Жасмин - Още веднъж благодаря!  bouquet

# 638
Жасмин точно такава избрах след като ти прочетох поста.Нека си вземем поука и да не грешим.

Peace
Аз поне съм твърдо решена вече никога да не правя драстични диети! След моя злополучен опит с Дюкан зимата, когато свалих 5 кила и качих 10 - никога повече такова издевателство над тялото ми!
Тази система затова е толкова хубава, защото си ядеш всичко, в нормални порции (а не кръгче моков, листенце салатка), засищаш се, храниш се абсолютно здравословно - е какво по-добро от това! И действа - ето аз примерно, от абсолютно нищо не съм се ограничавала през тези 10 дни, а свалих почти 3 кила!

Steletu, браво на теб! Само така!
Колкото до преводите - ето поне едно добро нещо, което остана от соц. време - учехме руски от 3 до 11 клас.  Peace

# 639
Добро утро  Hug
Днес си влязох и в последния панталон  bowuu и ми стои добре  Wink Тези дни правя 6 месеца на системата и съм свалила 16 килограма, и то последните, от 73 до 57.
Стелето  Hug браво.
Продължавам със системата, ако може да сваля още някое и друго килце /въпреки че повече от 2-3 нямам нужда, повече имам нужда от стягане вече/, с пилингите и масажите с мумио, само трябва с физическата активност да се заема вече сериозно.
Благодаря и аз на Жасминчето, разясниха се доста неясни неща   bouquet

# 640
Добро утро  Hug
Днес си влязох и в последния панталон  bowuu и ми стои добре  Wink Тези дни правя 6 месеца на системата и съм свалила 16 килограма, и то последните, от 73 до 57.
Стелето  Hug браво.
Продължавам със системата, ако може да сваля още някое и друго килце /въпреки че повече от 2-3 нямам нужда, повече имам нужда от стягане вече/, с пилингите и масажите с мумио, само трябва с физическата активност да се заема вече сериозно.
Благодаря и аз на Жасминчето, разясниха се доста неясни неща   bouquet
Браво Simple Smile Страхотни резултати Wink Момичета, споделяйте по-често хубавите си резултати, за да може всички да се стимулираме и да ви се възхищаваме Simple Smile)))
З- 4 ръжени сухарчета с пастет, няколко кайсийки.
О и вечеря ще ги мисля;)
Хубав ден Simple Smile))

# 641
  • Враца
алиена, БРАВООООО!  bouquet
ТИ СИ ГЕРОЙ! И ТО ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА САМО!

аз снощи пак се освиних, не ми се говори с какви неща Tired
излязохме на разходка, и аз вместо да си взема киселото ляко и да хапна когато съм малко гладна, го забравих. към 8 ч виех от глад, и както бяхме на разходка- макдоналдс, и кит кат. в 8 и половина вечерта ooooh!
та така, след системния ден ooooh!

сега закусих 1 и половина филийки с майонеза, домат, 10-ина грама миди, сега си дояждам със шоколадови бисквитки няколко и малко шоколад, та дано не ми се яде по-късно сладко, че това ми е най-големия проблем Tired
наобед- пиле със зелен боб, вечеря- салата или диня или кисело мляко newsm78

# 642
наобед- пиле със зелен боб,
вечеря- салата или диня или кисело мляко newsm78

Вечерята да не е толкова постна. Няма или/или.

Можеш за вечеря: Голяма зелечукова салата с извара плюс кисело мляко (може и 1 кофичка). Или таратор на корем плюс някакво зелечуково ястие - задушени зеленчуци, или зелен фасул готвен, или готвен спанак (спанакът може да е задушен на пюре с мляко и извара).... виж темата с рецептите също.

мммм, сега се сетих, че за вечеря може следното:

Замразен спанак (продава се на пакети, ситно накълцан) се сварява в малко прясно мляко, слага му се извара - става идеално пюре и се яде с таратор - ето какво ще се яде довечера!!! това е точно по вариант 4 - "Зеленчуци и мляко"

Динята не е засищащо ядене - това е само вода, тя е по-скоро съпътстващо ястие, десерт, а не осносвно!!!
Можеш да я комбинираш или с млечни храни; или със зеленчуци; или със зърнени храни, значи Варианти 1, 2 или 3: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.msg15632717#msg15632717

Можеш да си направиш следните варианти с диня за вечеря:
Вариант 1: диня (1-2парчета), извара, кисело мляко и още някакъв плод - ябълка, киви, ананас. Примерно, сега си мисля, че може да се направи плодова салата от ябълка, сушени сливи, киви, диня, ананас и да се хапне със смес от извара и кисело мляко, подправени с канела и сок от ананас (фреш). Може да стане и буламач, но може и да се хапват отделно де....

Вариант 2: диня и салата (мешана, или зелена с репички, лик, чесън, краставица; или моркови с цвекло; или зеле с моркови, подправени с балсамико и сол); или диня и задушени зеленчуци (каквито ти хрумне); или диня и гювеч (но без картофи - може със всякакви други зелечуци).

Вариант 3: диня и готвен задушен ориз с подправки и сушени сини сливи; диня и елда и още някой плод

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 16:08 от Анонимен

# 643
А за обяд пък било елементарно - ядеш ВСИЧКО, готвено по всякакъв начин, само да не е пържено (пържено задълго в много мазнина; иначе запържен лук и др. зеленчуци в 1 л.олио и дозадушени може.)
Едно единствено изискване има - да не се смесват:
картофи с месо и риба
макаронени изделия с месо и риба
зрял фасул, леща, грах и царевица с месо и риба (зелен фасул може)

И от плодовете, че са разрешени: ябълки, цитрусови плодове, сливи, киви, диня, сушени сливи, ананас, авокадо.

А това ни дава огромна свобода! Можем да ядем за обяд:
-картофите със зелечуци, или със сирена, или с млечни изделия, или с яйца - демек, можем да си правим и картофено пюре, но ние да си пасираме картофите с мляко и извара примерно;
-месото с ориз, салата и таратор;
-месото със зеленчуци - демек може всякакви гювечи (да няма картофи), кавърми, сарми, месо със спанак...
-макароните със сирена (демек, може макарони със сирене; също спагети Карбонара-но без бекон, само с пармезан и 1 лъжичка сметана) и салата;
-отделно и плодове от разрешените видове към всички комбинации храни;

Можем да ядем всякакъв ориз, готвен с месо, пиле, риба, морски продукти и зеленчуци, което страшно ме радва, защото обожавам ориз. Пиле с ориз, спанак с ориз, домати с ориз и паеля са ми от най-любимите ястия! А могат да се ядат за обяд. И могат да се комбинират с таратор, салата, мляко и плодове. Е какво повече да искам!!!

Може и първо и второ, и салата да ядем, щом са в един прием на храна. Т.е. не е задължително да се яде на обяд само супа, или само второ, можете и двете, плюс плодове. Примерно, за обяд може:
-кюфтета на скара с таратор и салата, за десерт - диня ;
-може кюфтета на скара с лютеница и топла гарнитура - задушени зелечуци и ориз плюс айрян - за десерт може пак плодове.
Същото важи и за месо, вместо кюфтета.

Аз нещо явно не съм разбрала в началото, стори ми се много по-ограничаваща системата, а то не било така! И като се чудя какво да ям за обяд, и като го мисля... сега се успокоих за морето - мога да си ям таратор, диня, салати, риба, зелчуци, меса, кюфтета, ориз в комбинация - щом няма картофи, мога да си ги смесвам.
Миш-маш с таратор също може за обяд, за десерт диня.
Еее, много ми харесва тая система!!!

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 11:59 от Анонимен

# 644
  • София
Момичета, аз сега ще ям и преди 12ч. ще съм приключила закуската.. нали няма проблем newsm78 просто така се случи днес

Общи условия

Активация на акаунт