"Системата минус 60" -Тема №10

• 38 033
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, аз сега ще ям и преди 12ч. ще съм приключила закуската.. нали няма проблем newsm78 просто така се случи днес

Няма проблем, щом е преди 12. Гледай обядът да ти е до 14-15 ч. и вечерята - до 18 ч.  Peace

# 646
  • Враца
леле, жаси, какви идеи даваш...  chef
направо си енциклопедия! Grinning
аз нямам толкова фантазия.
а това, което съм изброила, е това, което имам. днес не ми се готви нищо.
ама ще те послушам за вечерята. ще я намисля така, че да не е толкова постна. аз извалра много-много не обичам, а знам колко е полезна / и евтина Simple Smile/. сега ще си купя извара и ще я осоля само като комбинация към вечерята.
иначе преди си правех една салата с извара, сирене /съотношение 2 към 1/, глава лук, малко чесън, олио и червен пипер- може и лют. това се пасира.
беше нелоша салата, а и за мазане става.
дайте идея как това да се модифицира за вечеря и да е вкусно, като се има предвид, че не може да се слага олио и сирене?
сега се сещам- може малко кисело мляко и лука, чесъна и черв. пипер да останат.
права ли съм? newsm78

# 647
Сега ще взема да ги питам рускините за това бялото сирене (брынза) дали може.
Ако не, слагай извара и "системна майонеза" - кисело мляко със соев сос.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 14:06 от Анонимен

# 648
  • ВАРНА

Аз ще взема да ги питам рускините за това бяло сирене (брынза), никъде не видях да го забраняват - навсякъде забраната беше за сыр - а това са зрелите жълти сирена и кашкавали.

"В България е общоприето с думата сирене да се означава бялото саламурено. Другите видове сирена често погрешно са определяни като кашкавал, незряло или развалено (мухлясало) сирене. "
   Това е от тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5
 Същото се случва и при рускините - брынза-та е една разновидност на техния сыр, просто не е толкова разпространена.
    Още нещо искам да вметна  Wink  - котлеты на български се превежда като кюфтета, а нашите котлети или пържолки на руски се наричат отбивная   Peace

Ето какво казва Екатерина Мириманова за психологията и мотивацията  http://www.minus60.forum24.ru/?1-1-0-00000011-000-0-0-1221382956  Стори ми се интересно, затова си позволих да го напиша.

1. Започнете от днес! Не от утре или от следващия понеделник! Ако четете тази страница - вие вече сте направили първата стъпка, продължете да вървите напред и задължително ще видите резултат.

2. Престанете да се обвинявате за натрупаните килограми. Всичко случило се в нашия живот има своите причини и последствия.Важно е не какво е било, а какво правите сега, за да отстраните проблема и какво можете да постигнете.

3. Моето отслабване - то се случи, защото бях последователна, а не заради силна воля!!!  Ако бях гладувала две години и отслабнех със 60 кг - това щеше да е силна воля. Но аз ядях абсолютно всичко! Просто следвах правилата, която сама си бях съъздала. Това не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед - научаваш се и свикваш.

4. Ако в определени дни ви се хапва повече - това е нормално. В женския организъм голямо влияние оказват хормоните, затова в някой дни ви се яде повече. Старайте се  да усилвате дневния прием на храна в такива дни, за да вие по-лесно да издържите вечерта.

5. Не е нужно да търсите причина за да отслабнете. Намерете в себе си източника на енергия. Решете заради себе си да започнете да слабеете, започнете дори с нещо малко - с малки крачки по пътя към набелязаната цел.

6. Всяко действие ражда противодействие. Затова без във фанатизъм. Правете само това, което сте способни да издържите, яжте толкова, колкото ви е необходимо. Ако направите системата прекалено диетична, вие може би ще започнете да отслабвате по-бързо, но загубените в стресово състояние за организма килограми, ще се върнат много бързо.

7. Не очаквайте мълниеносни резултати. Тези килограми не сте ги  натрупали за един ден, затова бъдете подготвени, че те няма изведнъж да изчезнат.

8. Не си поставяйте прекалено трудни цели. Организма ни най-добре знае, колко от килограмите си може да изгуби на този етап. А е възможно вашите и неговите желания да се разминават J.

9. Престанете да говорите - "Няма да мога". Вие ще можете, дори да не е с 60 кг, може да е само с 5 кг, във всеки случай ще изглеждате по-добре от сега. От фразата "не мога" вашето тегло не се променя! То намалява от това, че вие правите нещо за да отслабнете.

10. Всеки проблем е решим! Не мислете за това, че може би ще ви се появят бръчки или стрии, че кожата ви ще увисне след отслабването. По-добре помислете за това, как ще се промени живота ви и колко по- лесно ще движите без излишните килограми. Ако се грижите за кожата си, тя почти няма да загуби своята еластичност.

11. Може близките и познатите ви да са скептично настроени, но вие не се поддавайте на провокации и следвайте набелязания път.Аз вярвам във вас, дори и само затова, защото сега се нуждаете повече от всякога от поддръжка. И вие вярвайте в себе си - това е най-важното. Вярвайте точно в себе си, а не в резултатите. 

12. Нека целта е като мечта в главата ви, а не като ръководство за действие. Когато започвах да отслабвам, в дъното на душата си се надявах, че ще сваля много килограми, но се стараех да си поставям реални цели - първо 100 кг, после поод 100, после 90...Така няма да сте разочаровани, че има още много до достигане на целта. Напротив - ще се радвате на постигнатите победи.

13. Ако срещнете стари познати и те си позволят да направят коментар за килограмите ви или сте чули нещо неприятно, ако сте разстроена, в лошо настроение, изпаднала сте в депресия - това не е повод да се натъпчете.Това няма да ви направи по-щастливи, дори напротив - сутринта ще се почуствате зле само като се сетите, как сте преяли предната вечер. Но ако се случи, не трябва да се наказвате за това. Просто го забравете и продължавайте напред.

14. Обичайте се такава, каквато сте. Ако сте напълнели, това не означава,че сте лоша. Това е само повод да се вземете в ръце. Не е нужно да се обиждате, като се видите в огледалото - това няма да помогне на отслабването  ви, а може само да попречи.

15. Не е възможно да избегнем така наречените спадовете, застои. И не трябва да се опитваме. Това е естествен цикъл на организма. Просто трябва да се постараем да сведем негативните последствияот тях до минимум. 

16. Спад наричаме причините,поради които теглото не намалява.

17. Теглото може да се увеличи рязко преди овулация или цикъл.

18. Възраста няма значение. Майки, участнички във форума, отслабват успешно заедно с дъщерите си.

19. Как да определите подходящото за вас тегло. И в книгата си съм написала, че теглото не е показател. Важното е как се чувствате и как изглеждате.

20. Като се храните по системата  «Минус 60» , можете да отслабнете колкото искате.

21. Ако човек има желание, ще намери 100 възможности, а ако няма желание - 100 причини. Сещайте се за това, когато си измисляте причини, за да не спазвате системата и да спрете да отслабвате.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 12:37 от Мляко с нес

# 649
Още нещо искам да вметна  Wink  - котлеты на български се превежда като кюфтета, а нашите котлети или пържолки на руски се наричат отбивная   Peace

Много ти благодаря за уточнението!  Hug
Моля те, кажи къде го видя, за да го поправя - сигурно някъде в моите преводи, спомням си, че имаше котлети на едно място... Аз затова исках някой да ми провери преводите, защото съм учила руски само в училище, преди 20 години, никога не съм живяла в Русия и не съм си практикувала руския от завършване на училище. Някои яденета изобщо не мога да си ги представя какви са и може да съм ги превела неправилно - разните му там разсоли и малосолени, както и кефирите и разните видове квасове - това сметана ли е, мляко ли е, какво е?! Сутринта примерно си намерих една генерална грешка в превода и си я поправих - "критические дни" (КД) не знаех, че означава менструация, бях ги превела като критическа възраст.  Embarassed  Embarassed

Намерих къде е грешката!!! Моля, който ще пуска темата, да го поправи - значи в обедното меню, в раздел МЕСА, котлетите да се поправят на кюфтета!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.msg15632548#msg15632548

Грешно:
Разрешени месни и рибни продукти:
1. Варени малотрайни колбаси и салами (от сорта на хамбургски салам), кренвирши, шунки
2. Котлети (не пържени!)
3. Месо (всякакво), карантии (това не означава, че можете да ядете кожа и мазнини!)

Вярно:
Разрешени месни и рибни продукти:
1. Варени малотрайни колбаси и салами (от сорта на хамбургски салам), кренвирши, шунки
2. Кюфтета (не пържени!)
3. Месо (всякакво), карантии (това не означава, че можете да ядете кожа и мазнини!)

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 13:05 от Анонимен

# 650
  • ВАРНА
              Разрешени местни и рибни продукти за обяд. А за разсолите и квасовете - не мисля, че е фатално  Grinning ние и без това нямаме такива. Кефира спокойно може да се замества с айрян. Но това едва ли е толкова важно - според мен основното е, да ти е приятна храната, да не се ограничаваш прекалено, да следиш как отговаря твоя организъм на определените храни... и да слабееш   Praynig
              Приятна и системна почивка ти пожелавам  Hug И да те успокоя - аз за две седмици очни, като даже имаше дни, в които се налагаше само от Макдоналдс да ям - и пак бях отслабнала един килограм. Просто спазвах основните принципи - задължителна закуска, лека храна за вечеря , като се стараех да е долу-горе системна и да е до 18ч ( но не винаги успявах), не преяждах...  Всичко се получава, като има желание  Peace

# 651
Ох, каква хубава системна манджичка си спретнах за обяд - не знам как да я нарека обаче.  newsm78
Взех замразен зеленчуков микс за супа (грах, зелен фасул, чушка, лук, целина, броколи, моркови) - 1/2 пакет, сварих го с малко макарони (около чаена чаша) от твърда пшеница (durum wheat), макароните бяха от най-дребните (като звездички) - мислех да правя супа, но стана много гъсто, затова отцедих водата, сложих малко подправки - сол, черен пипер, босилек, настъргах малко гауда (колкото кибритена кутийка) и 1/2 домат, добавих 1 лъжичка майонеза лайт (до 14 ч. може по малко майонеза) и разбърках. Станаха зеленчукови макарони с майонеза и гауда, адски вкусни. Наядох се до насита (а изядох по-малко от половината).
За десерт изядох половин ябълка.

Момичета, да ви кажа какво четох - не може да се пие кафе с мляко/капучино следобяд. Ако искате да го пиете, то трябва  да е или за обяд, непосредствено след като се наобядвате, или за вечеря (но!!! за вечеря може, само ако вариантът, който сте избрали, съдържа мляко).
Иначе, чисто кафе може по всяко време.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 13:54 от Анонимен

# 652
Уффффффф, питах в руския форум за нашенското бяло сирене. Не можело да се яде в нито един от вариантите за вечеря, с изключение на ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ" и то само до 50 грама!!!

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208286

ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ":
1. Може млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко мляко чисто - без добавки (захар, плодове...).
2. Сирена и кашкавал до 50 грама. Всякакви сирена и кашкавали може, дори и синьо сирене.
3. Сухари (само ръжени може!!!) 3-4 парчета.

Явно наистина ще трябва да караме на извара (бляк)...

# 653
  Жаси, страхотна си  bouquet Благодаря отново!

На мен започна да ми идва..и корема ме почва..едва върви..дано по-скоро дойде и си замине, че съм много подута.На всичко отгоре детето вади кучешки зъби и съм и недоспала..направо незнам къде съм втори ден.

Менюто за днес:
з- 8ч. 3 ръжени сухара с пастет, домат, няколко соленки с маслини
    11ч. кафе със сметана и малко захар
о- 3 ръжени сухара, свинско каре, 1 домат, резен кашкавал и половин чаша таратор
в- диня...подуто ми е и надали ще огладнея.В краен случай диня и таратор, нали можеше newsm78

# 654
в- диня...подуто ми е и надали ще огладнея.В краен случай диня и таратор, нали можеше newsm78

Ами аз писах за динята, да не се повтарям: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.msg15642341#msg15642341

Но и в руския форум си пише - 2 ябълки (или пък диня) - това не е вечеря. Таратор с диня не може - има зеленчук в таратора. Може диня с извара и кисело мляко.
МИсля си, от динята само ще се подуеш още повече...
Що не вземеш да си хапнеш нещо с повече желязо - примерно дробчета на фурна с чаша червено вино?

# 655
  Жаси, четох те мила.Знам че не е хубаво, ама грам не съм гладна.Няма и да огладнея с тоя подут стомах.По принцип не съм по оскъдните вечери и хранения като цяло..днес обаче искам нещо леко.Идеята с дробчетата е фантастична, ще я оставя за друг ден , обожавам ги. Hug Ще помисля , имам още време до вечеря.
 Ти оправи ли багажа?Само ни превеждаш тук..да не се окажеш без бански или джапанки на морето?Хайде почини и лек път Hug Laughing

# 656
Оправих почти всичко, но тръгваме във вторник последно, че на мъжа ми му изникна спешна работа в офиса в понеделник. Пък и дечурлигата съм ги командировала при баба и дядо, та ми е съвсем спокойно.  Peace
Ползвам всяка свободна минута да чета, че на морето я седна на компютъра 2 пъти, я не, а не сме решили колко ще стоиме - 2 или 3 седмици. Та хептен ще изостана от темата тук...
Но вече схванах общите принципи, разпечатах си основното, така че съм се подковала стабилно.  Flutter
Аз тази вечер ще си доям гнездата от вчера, имам още 2. С чашка сухо червено вино.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 17:23 от Анонимен

# 657
  • ВАРНА
Уффффффф, питах в руския форум за нашенското бяло сирене. Не можело да се яде в нито един от вариантите за вечеря, с изключение на ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ" и то само до 50 грама!!!

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208286

ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ":
1. Може млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко мляко чисто - без добавки (захар, плодове...).
2. Сирена и кашкавал до 50 грама. Всякакви сирена и кашкавали може, дори и синьо сирене.
3. Сухари (само ръжени може!!!) 3-4 парчета.

Явно наистина ще трябва да караме на извара (бляк)...

Ако някое от нискомаслените е под 5% би трябвало да може и в другите варианти.

# 658
  • София
Здравейте, мацки Hug

З - 2 парчета пица, 2л. сладолед, малко шоколад с лешници;
О - един кремвирш, 1/2 домат, 2 малки ръжени филиики и 2 тънки парчета кашкавал + много, много малко пица;
за вечеря не знам какво ще ям... може би ще си направя ориз с домати newsm78

# 659
 Ако някое от нискомаслените е под 5% би трябвало да може и в другите варианти.

Май няма такова сирене - виждала съм с 12% мазнини, ама под 5% не съм виждала.  Confused
Ако някой е виждал все пак, да каже кое е. Пак ще поразгледам утре, ще ходя до Карфур.

IntRiGa_GirL, кренвиршите са гадна храна, по-добре ги избягвай. Съдържат предимно кожи и сланина, а също така и много соя.

Общи условия

Активация на акаунт