Любители на кучета-13

• 92 027
  • 733
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Обаче сега може да имам много въпроси. За първи път гледаме животинка в нас. И да задам първия. По колко да му давам храна. Взехме си му гранулки за бебета. Предишните собственици ни казаха каква и колко. Но аз пак да питам. Не мога да преценя какво количество. Как да ги премеря тия "около 150гр. "?

На нас в зоомагазина ни дадоха чашка за измерване в грамове, ако нямаш везна - купи си такава чаша от зоомагазина. Ей сега ходих да меря. Ако са ви дали от най-дребната за бебета (нашата е на "Eukanuba"), 150 грама = висока чаша за безалкохолно (на "Дуралекс") + още 1/3 от чашата (приблизително, де). Предполагам, че са ви казали да делите това количество на три и да го давате на три пъти. Джеси някой път успява да си изяде грамовете, друг път й остават, затова гледам винаги да има в купичката, защото през деня няма кой да я храни. Мисля, че и да му дадеш малко повече от 150, няма да е проблем.

Или просто я измери с домакинска мерителна каничка. Аз имам такава, която е разграфена на литри, грамове и някакви други неща.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 01:14 от desi_ivanova

# 151
Аз пак с въпрос. Нормално ли е да спи толкова? Значи играе , играе. И половин час след това сън. После пак половин час игра. И така. Снощи се събужда на всеки два часа. Поиграва малко и пак сън. но когато играе няма спирачки.
Да видим дали ще успея да покажа снимки    
http://maicheta.snimka.bg/family/krisis.419572.19284809
а така?

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 11:13 от Krisis

# 152
  • София
Аз пак с въпрос. Нормално ли е да спи толкова? Значи играе , играе. И половин час след това сън. После пак половин час игра. И така. Снощи се събужда на всеки два часа. Поиграва малко и пак сън. но когато играе няма спирачки.
Да видим дали ще успея да покажа снимки   
http://maicheta.snimka.bg/family/krisis.419572.19284809

За този албум иска парола  Hug.
Да, абсолютно нормално е за малките животни - малко игра, а след това по-дълъг сън. Важното е да не го будите докато спи, че после ще е кисел. Колко голям го взехте? Кръстихте ли го вече? Свиква ли с вас?

# 153
Още не можем да му измислим име. Само от вчера е с нас. Роден е на 02.05. Още е бебе. Аз дето се чудих от къде да вземем. Взехме си го от човек , запознахме се с майката и останалите братче и сестричка на кучето. Но това още там се закачаше с децата и си го взехме.
Имам и още един въпрос има някоя друга бълха. Как и с какво да ги махна?

# 154
  • София
Още не можем да му измислим име. Само от вчера е с нас. Роден е на 02.05. Още е бебе. Аз дето се чудих от къде да вземем. Взехме си го от човек , запознахме се с майката и останалите братче и сестричка на кучето. Но това още там се закачаше с децата и си го взехме.
Имам и още един въпрос има някоя друга бълха. Как и с какво да ги махна?

Ох, той е съвсем бебе! Най-добре е да отидете при ветеринар, той ще го напръска със спрей за бебета. Предполагам, че сте още много малки, за да го накапете с лекарство (то е за тегло поне 1 кг), а не сте и за каишка. Имате ли си паспорт? Следете си ваксините, защото е много важно. Щом е живял в апартамент, не го къпете още. Нас като ни напръскаха последния път, ни казаха след три седмици да я изкъпем с кучешки шампоан за бебета, а след това ще ни напръскат пак. Спрейчето действа един месец, така че без къпане, защото се отмива.

# 155
ani69, ЧРД на "Черния красавец" - наистина е красавец! (дъщеря ми има такова филмче, но главния герой е конче Simple Smile ) Много да ви слушка и да ви радва!

Krisis, сладурче си имате! Ние нямахме проблем с името защото отпреди да си вземем куче  имаме котка и името й го измисли синът ми - Анджи. Когато донесхоме кучето въпросът бе решен за по-малко от минута - дадохме възможност на дъщеря ни да й  измисли име и тя веднага отсече "Джеси", и така си остана.

# 156
 Здравейте днес следобяд докато се гушкахме забелязах че цицките на Сарка  и са лекичко подути след като ги стиснах от тях потече мляко Моля ви кажете това нормално ли е много се притесних все пак тя не е била бременна нещо проблем с хормоните ли е причината .Сега няма дежурен лекар утре ще я заведем на преглед но до тогава ще ми притеснено .
 Krisis  да ви е жив и здрав бебока много е сладък  Hug

# 157
  • София
Честито на Krisis за дребосъка, супер бебе е. Simple Smile
Аз пак имам въпрос: днес по обяд водихме нашия дребосък за трета ваксина. Прибрахме се, беше в настроение. След което легна да спи и от тогава само спи. Май го наболва мястото, където му биха инжекцията, нещо сънуваше и скимтеше. Преди малко се опитах да го преместя, след което изскимтя, все едно нещо го боли...
Знам, че е нормално след ваксина да е по-кисел и отпаднал, но се притесних да не би да му е станало нещо...Има ли някой, при който третата ваксина да е била наскоро и как е реагирало кучето? Първа и втора са правени при жената, от която го взехме и нямам наблюдения дали това е нормално поведение за него.

# 158
  • София
Честито на Krisis за дребосъка, супер бебе е. Simple Smile
Аз пак имам въпрос: днес по обяд водихме нашия дребосък за трета ваксина. Прибрахме се, беше в настроение. След което легна да спи и от тогава само спи. Май го наболва мястото, където му биха инжекцията, нещо сънуваше и скимтеше. Преди малко се опитах да го преместя, след което изскимтя, все едно нещо го боли...
Знам, че е нормално след ваксина да е по-кисел и отпаднал, но се притесних да не би да му е станало нещо...Има ли някой, при който третата ваксина да е била наскоро и как е реагирало кучето? Първа и втора са правени при жената, от която го взехме и нямам наблюдения дали това е нормално поведение за него.

Ние бяхме сега на 10-ти на трета ваксина. Казаха да я наблюдаваме особено внимателно първите един-два часа за алергична реакция - почесване, буци по главата и такива неща. След това животното се прибра в къщичката и нито излезе да яде, нито да пие, нито до тоалетна. Стоя там от 8 вечерта до 10 сутринта. Така че не се притеснявай - абсолютно нормално поведение. Не сме я пипали, защото казаха, че ще я боли това място

# 159
  • Варна
Привет и от нас,Искаме да ви почерпим за рождения ден на Майкъл  Днес ставаме на 1 годинка и получи за подарък въжен кокал и любимата си обувка за десерт,

# 160
Малеее,много сладко бебе си имате!Да ви е живо и здраво,много да ви радва!
Честит рожден ден на всички любимци.Да са ви живи и здрави,много радости и никакви притеснения.   bouquet

# 161
  • София
Честито на рожденника!
Деси, много ти благодаря за инфото! Честно казано, съвсем се отчаях, като го видях така да скимичи и да го боли нещо. Предното ни куче почина неотдавна и сега треперим върху дребосъка да не му се случи нещо, че няма да го понесем. Уж питахме доктора и той каза, че тази ваксина не боляла, ама явно не е така. В клиниката, където ходим, обикновено сме при други лекари и този ми е слабо познат, та може би и аз съм леко предубедена към самия вет, който сложи ваксината.
Ще го наблюдавам и утре как е, преди малко хапна, което малко ме успокои.

# 162
милинка,не се притеснявай.При Майло така беше,като му слагахме ваксината след това ден два като го вдигахме скимтеше защото го болеше.Нормално е така че  всичко е наред  Hug

tutune да е жив и здрав Майкъл

Krisis прекрасно е бебето и ни е нашия Майло го взехме на такава възраст.Много е важно да го заведеш на ветеринар да го обезпаразити и да ви направи график на ваксините.Да ви е жив и здрав.Джак четата са големи бандити ние с нашия много се забавляваме  Hug

Ето снимка като го взехме:

Ето сега:

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 21:32 от sneji_

# 163
Честит празник на всички рожденици   bouquet

# 164
Честит рожден ден на Лъки и Майкъл!
Да са здрави и много да ви радват тези сладури  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт