Любители на кучета-13

• 92 176
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Няколко дни не съм писала, но пък си ви чета редовно.
И естествено пак с въпрос влизам.(май вече много взех да питам)
Кога мога да изкъпя кучето? Толкова ли е фатално да е преди трите ваксини? Чистя го с мокри кърпи , но ми мирише лошо и искам да го изкъпя. Ветеринара каза , че ако толкова много държа да го изкъпя . Вие какво ще кажете. А и с какъв шампоан е най - добре. То има сто вида , кой да избера?
И още един въпрос , в края на седмицата ще пътуваме , пътя ни е около седем часа. След като не може да излиза навън , как да го задържа толкова време в колата , той ще подивее. А и ние все пак ще слизаме от време на време. Ще си ходим на морето.
Там имаме къща с двор , и две големи площадки на плочки и едната на цимент , ако ги мия може ли да изкарвам кучо по малко на тях?
Дано не досаждам , ама няма кой да питам.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:46 от Krisis

# 406
Щом няма контакт с други животно можеш спокойно да го пускаш на вън на вилата а и щом понамирисва изкъпи го подсуши го добре с хавлия и гледай да е през по-слънчевата част от деня.

# 407
  • София
Krisis, странно, че ветеринарката не ви е подбрала шампоан  newsm78 Малки сте още, затова ми се струва, че някой от дерматологичните кучешки ще ви свърши добра работа, да не вземе да направи алергия към другите. Значи той се води за кучета с проблемна кожа и подхранва козинката.
Съдейки по Джеси, която пътува на 3 месеца и малко, с пътуването не би трябвало да има проблем. Тя спа кротко (вярно, пътувахме само 2 часа), в най-лошия случай на вашата хубавица може да й се догади и да почне да повръща. Затова попитай ветеринарката за хапчета срещу гадене, но ще й ги дадеш само в краен случай. По принцип, явно пътят ги приспива и няма проблеми. Първият половин-един час ще скимти, после ще кротне. Никаква храна и вода 3 часа преди път (благодаря на всички, които ми го посъветваха!  Hug), по пътя като спирате, ще й даваш гранули и по малко вода. Може също така да й даваш малки парченца сочни плодове. Лично мой съвет: избягвайте климатика, ако е възможно. Ако сте на климатик - завий я с одеяло, малките кучета трудно регулират температурата на тялото. Запасете се и с играчки  Simple Smile Както ти каза Електра, ако няма други животни, не е проблем. Само гледай да не подуши някое чуждо ако, заразите се пренасят най-вече чрез изпражненията. Някои хора си изкарват кучетата след втората ваксина. По-важно е да не излиза 10 дни след третата, тогава е по-опасно.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 14:47 от desi_ivanova

# 408
  • София
Ние още преди 3тата ваксина имахме 4 къпания, спокойно... не е толкова страшно, изсуши я добре след това и като купуваш кучешки шампоан имай предвид козината и, после като я къпеш, трябва да разтвориш шампоана в малко вода и тогава да я разтъркаш Simple Smile
За излизането, също няма проблем, ако  не влизат кучета в двора ви, може и на тревичката да я пуснеш, ние си я пускахме Рая
Между другото... някой търсеше развъдник за Бигъли - http://kokerini.dir.bg/_wm/gallery/?df=17 .

# 409
Благодаря за отговорите .Ама съм допуснала една грешка и така съм ви подвела   не е женско , а мъжко - Лъки.. Joy Сега ще поправя.

# 410
  • София
Благодаря за отговорите .Ама съм допуснала една грешка и така съм ви подвела   не е женско , а мъжко - Лъки.. Joy Сега ще поправя.

hahaha успя да ни подведеш!

Ние пък ходихме на противобясна ваксина, Джеси засега е добре, ще видим дали ще се омърлуши вечерта. Купихме си шампоан, някакви капки за бълхи и етерични масла за лъскава козинка (и подхранване)  Mr. Green Ако не я направи по-лъскава, поне ще ухае  hahaha

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 18:38 от desi_ivanova

# 411
  • София
Бре-бре...етерични масла  Laughing

# 412
  • София
Бре-бре...етерични масла  Laughing

hahaha
 Честно казано, съдържанието звучи добре. Ето ги, дано не се приеме като реклама

http://www.zoomagazini.com/bg/post/190/frenska-inovacija-v-kojno … i-dermoscent.html

Първото ни слагане е в неделя, че преди това имаме капките срещу бълхи, ще ви кажа дали миришат хубаво  Mr. Green

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 00:09 от desi_ivanova

# 413
Ако кажеш и цената..... Embarassed

# 414
  • София
Ако кажеш и цената..... Embarassed

Казвам веднага - 4 капсули (слагат се веднъж седмично) - 33 лева. Първите два месеца се слагат всяка седмица, след това - на всеки две седмици

При всички положения са по-качествени от човешките маски за коса  Joy

# 415
Пффффф. Тази сутрин станах в 7.00ч. За да водя моята кокошка ( кучето, с думата кокошка я обиждам) на вън, за да си свърши физиологичните необходимости, но ...тя понеже е диване, разбирате ли, ужасно диване...гони пилците ( врабчетата ) , гони котараците- кротко дремещи под автомобилите, някои дори отгоре на автомобилите, закачаше се с минувачите ( и аз разбрах, за себе си, че не обичам преди сутрешното си кафе да разговарям с хора), навираше се в трънаците...и цели 40 минути НЕ СЕ ИЗХОДИ #Cussing out
Понеже моята особа е силно руса, реших да сложа вода на котлона- да завира, ..преди да изляза, за да е готова, когато се прибера...и понеже Дара ( кучето, с прякор кокошка) беше решила, че нито й  са ака, нито й се пика, се прибрахме.
И познайте.! В момента , в който си влезнахме, тя приклекна и се изпишкааа!! в коридора!!! Аз я пернах, и тя мигновено се изстреля в тоалетната...( значи знае къде се върши тази работа) След малко виновната кокошка, вместо да се свие кротко в някой ъгъл...свърши ГоЛяМата нужда по средата на хола....качи се на кревата и ме загледа с оня поглед...чаровно-виновен...
Не мога да й се карам...Ама е такова диване...
 Дори стих и посветих- от любов, а тя....
Поздравявам ви със стихотворението- т.е не вас, а вашите кучовци:

Обичам ти ушите,
нежно спускащи се край лицето отстрани.
Обичам ти и тъжните очи,
които са прозорче към сърцето.
Обичам те,
когато душиш ме с нослето.
Обичам те,
дори когато полудяваш.
и се понасяш неуместно ....
по някоя пътека
издирвайки си нещо неизвестно...

Обичам те
и когато сутринта ме будиш
твърде настоятелно.
Обичам те,
дори когато ми изгриза кабела
поглеждайки ме глуповато,
със тъжният си поглед, обезателно.
Обичам те,
при всички обстоятелства!!!
Обичам те,
Дори когато ти се карам
Обичам те защото Ти приятелко
си със диагноза стара-
Ти си мъничкият кокер –Дара.

# 416

hahaha успя да ни подведеш!

Ние пък ходихме на противобясна ваксина, Джеси засега е добре, ще видим дали ще се омърлуши вечерта. Купихме си шампоан, някакви капки за бълхи и етерични масла за лъскава козинка (и подхранване)  Mr. Green Ако не я направи по-лъскава, поне ще ухае  hahaha
Аз му правя маска за суха коса на Лореал на моя пикльо Mr. Green Heart Eyes

Противопаразитните хапчета на колко време се дават? Знаете ли?
Ardea, НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО Hug

# 417
  • София
galana_s,  hahaha А вие какво сте? Ние сме мини-пинчер и сме със страшно капризна кожа  Sad Ще видим как ще й подействат

За противопаразитните знам. Първите три месеца - всеки месец на една и съща дата, след третата ваксина - през два месеца. Така поне са ни записали в паспорта. Бяхме на 15.06., следващото хапче е на 15.08. Така поне е преценила нашата ветеринарка.

Ardea, нашата плешива паразитка е същата - стиска до последно и вкъщи - на памперса! Страхотно стихотворение, браво! Особено ми харесва това: "Ти приятелко
си със диагноза стара-
Ти си мъничкият кокер – Дара".  Joy

Джеси живна след противобясната, сега вече прилича на себе си, снощи много се беше омърлушила, дори не й се играеше.

Стана ми интересно - вие как казвате на кучетата си? Ние сме Джеси, Джесунцел, но също така сме Плеши (че не е много окосмена), Малкото грозно куче, Скокльо, Паразитче и какво ли още не! Ооо, забравих Прилепче (заради ушите-локатори), добре че  Ardea ме подсети за ушите  Mr. Green

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 12:07 от desi_ivanova

# 418

Стана ми интересно - вие как казвате на кучетата си? Ние сме Джеси, Джесунцел, но също така сме Плеши (че не е много окосмена), Малкото грозно куче, Скокльо, Паразитче и какво ли още не!

Аз вече казах- Кокошка, ама има и още:
Дара-помияра- 'щот е моята кокошка
Дард Вейдър[/i] ( така ли се пише newsm78 )-това когато хапе, ама вече по-лако хапе , да не кажа изобщо Praynig
Ушопляс палачинакта...когато си развее тези огромни болани, дето ги има на вместо уши Heart Eyes
Пикла- когато се изпишка.... Naughty
Пухкава якичка- защото е мекичка като яката на кожуха ма мама, с който се пременях пред огледалото като дете
Дарка- на галено
ДАРА- то така й е и името де
Дарюша - пак на галено

# 419
Ardea, браво за стихотворението - много прочувствено!
Стана ми интересно - вие как казвате на кучетата си? Ние сме Джеси, Джесунцел, но също така сме Плеши (че не е много окосмена), Малкото грозно куче, Скокльо, Паразитче и какво ли още не!

На нашата Джеси й викаме Джесмунда, Джеселинда, Джесмунче, Джеска/Джеско, Джесинко, Джесо (когато сме й сърдити), също я наричам сладурски "куча" (напр. питам мъжът ми "Нахрани ли Куча?"), "тъпото куче" (когато се жалвам на мъжът ми, от някакви нейни бели)...

Да ви се похваля - "косопада"почти отмина  ooooh! . Вече може да се каже, че "снеговалежът" почти го няма, а ресането въпреки, че е 1 на ден, само половината четка се пълни с косми... Ох, как оцелях цял месец не знам (аз ви се оплаках, след дълго търпение от моя страна  Tired ) Сега вече спокойно мога да мина на чистене с прахосмукачката веднъж на ден (какво постижание, а! Wink )

Общи условия

Активация на акаунт