Любители на кучета-13

• 92 047
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София /Абсурдистан
Благодаря на всички за съпричастността Hug
Ще се опитам да се съвзема ... Cry

# 586
Момичета, извинявам се. че нахлувам с въпрос, но трябва доста бързо да преценя дали да взема кученце от този магазин:
http://www.safi.hit.bg/.
Дъщеря ми много дълго иска пуделче и много дълго аз отказвах-никога не съм гледала, едва се справям с децата си...както и да е, наложи се поради разни причини да побързаме и да вземем кучето.

За съжаление нищо не бях чела как, кой продава кучета и т.н, просто пуснах гугъл и намерих този магазин, отговориха ми,че до няколко дни ще го пратят, преведох им 100 лв капаро и така...Едва преди малко прочетох какво сте дискутирали за кучетата, отглеждани в развъдници или ферми-не можах да схвана разликата, но се потресох.Ако това е вярно, човешката жестокост е достигнала нечувани размери Sad

Сега не знам какво да правя..да търсим друго куче ли, да отидем на място да видим това или? Някой има ли отзиви за въпросния магазин?Всички зоомагазини ли търгуват по този начин?  Мога ли да бъда сигурна за това сложени ли са ваксините или не?
Не знам, всичко ми се струва много сложно, а сега и тъжно...
Unknown_lady  ,много съжалявам!

# 587
Били, за мен водещото, когато вземах кученце, е да го видя на живо. Не че това е някаква гаранция, но все пак.... Rolling Eyes
Пък и после адски много хора ме направиха на трътка, че специално нашата порода се взимали от проверени развъдници и т.н. А аз не можех да си го позволя. Все я наблюдавам Карина дали прилича на истинска голдънка, но вече не ми пука. И да не е породиста, пак си я обичаме. Heart Eyes
Питай дали можеш да видиш кученцето, запознай се с особеностите на породата му, в нета има толкова много информация. Grinning
Аз лично не го знам този магазин, но това въобще не значи че не е читав. И сама се убедих, че колкото и да има магазини, които не се грижат за животинчетата, там откъдето взехме Карина беше адски чисто. Жената си говореше с нея, личеше си, че не е търговка, а наистина обича животните. Даже ме помоли да я водим да си я вижда.
Тъй че, не си мисли лоши неща, а поискай да видиш сладурчето. Все пак деца си отгледала, няма да сбъркаш в преценката си. Peace

# 588
Unknown_lady , силно те прегръщам!  spoko spoko spoko

За Джеки  Flowers Rose Flowers Rose

# 589
Bili, не купувайте кученце от зоомагазин. Често тези душички нямат ваксините, които са обявени в паспорта, пълни са с глисти, често са болни и още куп причини. По-добрия вариант е да купите кученцето от обява, а най-добрия -  от развъдник. Отделете време и прочетете за това - в интернет има много хора, които за закупили кученце от зоомагазин и описват краткия му и тъжен живот. Често кученцето умира до месец.

Погледнете и това http://forum.dog.bg/topic/32859-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-% … 0%BD%D1%86%D0%B0/
Кученцата в зоомагазините идват именно от тези ферми.
Сайтът на www.dog.bg като цяло е много полезен.

Още http://forum.dog.bg/topic/29897-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0- … D0%B7%D0%B8%D0%BD
http://forum.dog.bg/topic/3344-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D … &#entry601206
http://forum.dog.bg/topic/31943-спрете-безогледната-търговия-с-живот-не-купува/page__p__763832__hl__Кученце%20от%20зоомагазин__fromsearch__1&#entry763832 - линка работи като се копира, съжалявам за което  Embarassed

Не подкрепяйте жестокостта от този тип. С живота не може да се търгува по този начин. Дано скоро да ги забранят.
Няма добър зоомагазин, които продава кученца в аквариуми.
Погледнете и първата страница на тази тема, в оформлението се говори за това.

Успех  Peace

Някой питаше за каишки против бълхи и кърлежи - ние сме само с такива, много съм доволна. Няколко часа след като се е качил натрапника умира. С една каишка изкарваме 6 месеца, като през останалото време сме на пудра. Ако някой се интересува ще дам производителя  Grinning

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 11:50 от Koketka_sf

# 590
Знам, че не е редно да се купуват кученца от зоомагазин, но какво да се прави. Embarassed Confused
Пък и все тая надежда, че кученцето ни е добре и няма да се разболява. Praynig

# 591
  • София
Щом е предплатила капарото и не може да върне парите нека вземе кученцето...

# 592
Кученцето така или иначе може да се разболее без значение какъв е произхода му, но тук е въпроса колко често това ще става. Едно кученце, купено по този начин, е в пъти по предразположено към всякакви заболявания и дори е наследствено обременено. Както при хората, така и при животните превенцията е в пъти по-добрия и изгоден вариант в сравнение с лечението. Да не говорим за болките на животинчето. От тази гледна точка храня кучето си само с качествена храна и наблюдавам, че с времето тази "инвестиция" ми се възвръща.  Отглеждането на кученце не е малък разход, още повече, че самото закупуване е може би най-малкия такъв. От там нататък започват реалните разходи. В тази връзка  - по-дребна порода, размер на кученцето - по-малък разход, и обратно. 

Капарото от 100 лв не бива да е основен аргумент, за да се вземе кученцето. Да, вървете да го видите, но си имайте едно на ум. 100 лв днес могат да ви струват 1000 лв утре и тъгата на децата ви.
Моя съвет - съберете парички, ако сега нямате достатъчно,  и вземете здраво кученце, което да ви радва дълги години. Кой знае може пък да се "запалите" по кинологията  Crazy

# 593
Bili , незнам какво точно да те посъветвам , но определено ако имаш възможност отиди да го видиш на място . А относно дали всички магазини са такива , мисля че има изключения ... поне в нашия случай , нашия Роналд си го взехме от магазин , но то си е и клиника и докторите са сериозни и зареждат само проверени животни и имат всички ваксини и прочие , което се изисква . Аз съм доволна , но определено си поела голям риск с това капаро ... дано всичко да е наред и кученцето да е здравичко и да ви радва . Ние когато започнахме да търсим нашия любимец четохме доста и направо плачехме с милото пред монитора на компа от историите на болните душици  Sad , жестокоста просто се е превърнала в епидемия  Sad ! Успех ти желая , дано зарадваш детенце с мечтания подарък

Ние сме добре , вече определено възпитанието напредва , отговаря на име и на подсвиркване , разхождаме се доста навън и се запознаваме с кучовците в парка ... пишкането и акането го овлядяваме на памперса , но за съжаление той не  е на желаното от нас място , я просто го сложихме там където Рони най- често правеше белата ! След няколко прочита на "Черноморски фар"  Joy hahaha от Рони , той като умно куче затвърди наученото и сега само като направи пакост се самонаказва в банята зад вратата и гледа гузно ! Вече не го пошляпваме, а просто говорим с висок тон и с "Черномоския фар в ръка .. всичко е възможно , слуша много , но дали чува  Crazy
  Питах доктора за ушетата и той каза, ча аз спокойно мога да почиствам с тампонче за уши , но не навътре в каналчето , а само това което се вижда. Вече веднъж правихме процедурата и на мъника взе че му хареса. Утре сутрин и аз ще давам хапче за паразити да видим дали ще има .
  Прегръдки на всички и хубав следобед .   bouquet

# 594
mmmshushy80 , вие сте много напред. Ние засега се задоволяваме с разкъсване на тоалетната хартия, и отвреме навреме закуска с тапети. Crazy
Най-новото забавление е сутрин в 5 да си завлачи паницата от яденето и да чука с нея по паркета и плочките. Laughing Ако пък тя е прибрана, се взима гърнето на малката, същото е, само че е много по-внушително, защото гърнето е по-голямо. ooooh!
Иначе с възпитанието сме до никъде. Сяда по команда и идва. И само това. Катери се по дивана, ту чува 'Не", ту оглушава мистериозно. Crossing Arms
Пика и ака ту на памперса, когато си е на мястото, а ако го е извлачила някъде, на мястото му в коридора. Лепих го с хартиено тиксо, но това е най-любимото й лакомство, и спрях вече. ooooh!
Иначе като я гушнеш на ръце, трае маймуната и те ближе по лицето и ушите. Heart Eyes Снощи за първи път я видях "усмихната". Гонехме се в хола, и имаше едно много странно-щастливо изражение. Утре сме пак на капки, ще видим док какво ново ще каже.
Уффф, нямам търпение да се прибера и да я нагуша. Heart Eyes
Пак въпрос, като сте на работа през седмицата, кога разхождате малките кучовци? Аз ще мога сутрин между 6,30 и 7,30 и вечер след 19,00. Ще й малко знам, но вечер ще я държа навън повечко. Rolling Eyes

# 595
И ние се разхождаме по 2 пъти на ден, само, но няма как повече. Като напреднат годинките ще вмъкнем някак и обедна разходка. Всъщност 3 разходки е идеално, но трудно постижимо.

# 596
  • София
Bili, моето лично мнение е да вземете мъника. Аз поне съм на принципа, че каквото ви е писано - това ще имате  Hug Нашето е взето от зоомагазин, но е здраво и жизнено (доколкото може да се каже за нашата порода), доволна съм от избора си.

mmmshushy80 , браво на вас, важното е, че сте намерили решението за памперса. Джеси беше набита с вестник три пъти и внезапно проумя, че трябва да го прави само там. Да чукна на дърво, няма издънки.  

Snarky Chimpfanny,   hahaha "Катери се по дивана, ту чува 'Не", ту оглушава мистериозно". Май всичките кучета имат такъв проблем. При нас се появява като краде стиропор от терасата.  Laughing

Ние бяхме на ветеринар вчера, хематомът ни се поприбра, но имаме още поне месец мазане. За дишането не можаха да ми кажат нищо, преслушаха я (е, поне се опитаха), гърдичките са й чисти, сега ще я наблюдаваме. Най-вероятно е алергична реакция към нещо, което използват при ремонта.  То аз постоянно кашлям, какво остава за нея  Wink

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 16:19 от desi_ivanova

# 597
Момичета, много ви благодаря за отговорите Hug
Четох много днес, то си е цяло изкуство да избереш кученце, а отглеждането не ми изглежда по-лесно, дано се справим!

Нищо не мога да реша още за този зоомагазин, капарото изобщо не е определящо...по разни причини дъщеря ми е много лесно ранима, трудно преодолява дори дребни несполуки и едно нещастие с така мечтаното куче...не ми се мисли. От магазина не са се обаждали още, може и да е смешно, но се моля да се окажат мошенници и да не се обадят изобщо, така няма да се наложи да решавам Embarassed

Много сте заразителни, вече ми се иска и на мен куче Grinning ( Съгласих се преди да си вземем само защото си спомних как гледах " куче в чекмедже" и си обещах никога, ама никога да не ставам такава майка!)

# 598
   Добра вечер , ние сме претиснени ... нашият Ронко играеше със съпруга ми и като беше много засилен, защото по сигнал си правят гонка се удари във вътрешната част на стъпалото му и припадна и започна да скимти и се напишка  Cry Sad , направо изпаднахме в шок ... след около 1-2 минути гушане в мен се опита да ходи , но леко се омайваше ... след още 10 започна по - нормално да се движи и сега вече след 1 час е добре и лудее и се движи активно ... милата ни душица ..така се претиснихме ...мисля утре да минем през доки за всеки случай , дано да е добре  Sad , даже си дояде храната 15 минути след случката !

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 22:49 от mmmshushy80

# 599
  Добра вечер , ние сме претиснени ... нашият Ронко играеше със съпруга ми и като беше много засилен, защото по сигнал си правят гонка се удари във вътрешната част на стъпалото му и припадна и започна да скимти и се напишка  Cry Sad , направо изпаднахме в шок ... след около 1-2 минути гушане в мен се опита да ходи , но леко се омайваше ... след още 10 започна по - нормално да се движи и сега вече след 1 час е добре и лудее и се движи активно ... милата ни душица ..така се претиснихме ... мисля утре да минем пред доки за взеки случай , дано да е добре  Sad , даже си дояде храната 15 минути след случката !
Не е лошо да го заведете, въпреки че се съмнявам да има нещо сериозно. Hug
Ние пък се опитахме да вечеряме, обаче Карина се катери по всички ни и я изгоних в коридора. Даже детео си взе сладолед и понеже беше седнала накрая на стола, кучката скочи леко върху нея и я събори. Нищо й няма де, но се стресна и имаше рев, ама така е, сега вече няма да се кикерчи по столовете и ще седи както трябва. Иначе с пикането и акането сме в изходна позиция и вече ми писна честно казано. Confused Започнах много да й се дразня и се карам вече сериозно. Не че не знае къде трябва да се правят нещата, а ги прави напук. Е, ще видим кой е по-голям инат от двете ни. Crossing Arms
П.С. От тази вечер открих "ремонтирането" с вестник (пошляпвам я, като тръгне да се качва по дивана и да разнася чехли) и да ви кажа, кучката се чуди къде да легне сега. Май разбра, че няма да е на нейната, и се укроти. Значи можело, само ми е кофти, че трябва да е по тоя начин, ама с добро явно не разбира. Confused

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 23:11 от Snarky Chimpfanny

Общи условия

Активация на акаунт