Любители на кучета-13

• 91 996
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Unknown_lady  и от нас  Hug Praynig Hug Praynig Hug Praynig

# 91
  • София
Здравейте отново.
На всички болни кучовци - бързо да оздравяват.
Аз пак да досадя с моите си работи. Вече тотално се побърках с този Джак териер. Наистина не знам от къде да взема. От къде да намеря такъв развъдник , че то няма. Почти никой не може да ти покаже майката. Казвате , че е безразсъдно да се продават преди двумесечна възраст. Ами те повечето ги продават на 40 - 50 дни. Пак казвам не искам да е с родословие. Но поне като цяло да отговаря на стандартите. Искам да взема здраво кученце.  Знам , че не трябва да се изкарват навън преди третата ваксина. Значи приблизително около третия месец. Ами като цяло лято не съм в София а на морето , как да стане тоя номер. Ако някой наистина знае от къде мога да закупя такова кученце , ще съм много благодарна ако ми каже. 
Извинявайте още веднъж ако досаждам.

Ние нашия мъник го поръчахме в зоомагазин "Джунгла" (не правя реклама, просто имам приятели, които са се натъквали на мошеннически зоомагазини), те по принцип докарват от България, Унгария или Словения. Освен да се обърнеш към тях или някой друг читав зоомагазин и да го поръчаш.

# 92
  • София
Krisis, ако няма как да го държите вкъщи, докато му минат ваксините, по-добре отложете вземането за есента. Третата ваксина се бие към края на 3-тия месец и се изчакват да минат още 10-тина дни. Това е карантинен период и се води рисков. Да вземеш дребосък на 40-50 дни е още по-рисково.
Аз се терзаех от аналогични въпроси, още повече, че не одобрявам "пазаруването" на животни. Но тъй като исках да направя подарък на съпруга си за рд-то, реших да действам на сляпо. И животинчето го взех по обява на 3 мес., а имаше и по-малки. Самата жена, която предполагам, че е прекупвач, ми каза, че изобщо не ме съветва да вземам по-малко кученце.
Също така, вземайки бебе, имай предвид, че ще е по-голям ангажимент, отколкото после. В тази възраст са най-зависими от човека, имат нужда от много внимание, игра, често хранене и т.н. Прецени си ангажиментите.

# 93
Unknown_lady много съжалявам за това, което и кученцето, и ти преживявате...  Praynig

Нашата бяла хубавица сменя козина и доста "оплешивя". Голямо скубане падна. Решехме я по 5-6 пъти на ден и пак имаше за още толкова Simple Smile Сега "косопада" спря най-после. Дъщеря ми (на 4г.) вчера я е дърпала за опашката - сама ни призна и доста се притеснихме защото, когато ни го каза кучето спеше, а като спи си отпуска опашката (иначе я държи завита нагоре като запетайка) и си помислихме, че няма да може повече да я вдигне, но като й подвикнахме по име, тя скочи и опашката веднага "радостно" се нави върху гърба й  ooooh! Последва сериозен разговор с щерката  Simple Smile
Качих малко снимки от по-пухкавия период на Джеси:
Синът ми и Джеси http://mami.snimka.bg/children/teya-na-igsi.190612.19246297
Джеси и любимата играчка за дъвчене http://mami.snimka.bg/children/teya-na-igsi.190612.19246300
Трудно беше за котката ни да свикне с нарушаването на личното й пространство http://mami.snimka.bg/children/teya-na-igsi.190612.19246301
В края на краищата котка и куче могат да се научат да се търпят взаимно, нали? http://mami.snimka.bg/children/teya-na-igsi.190612.19246302

# 94
Unknown_lady,кураж и много сили на теб и близките ти в това изпитание!
Стискам палци за тази сладка душичка Джеки  Praynig

galia69,пиши как е Сарката след операцията  Hug

# 95
  • София
Трудно беше за котката ни да свикне с нарушаването на личното й пространство http://mami.snimka.bg/children/teya-na-igsi.190612.19246301

hahaha Много сполучлива снимка

# 96
Поздравления за хубавата тема Peace
Момичета, на път съм да взема малтезер от развъдник, с баща шампион-много красив Heart Eyes Въпросът ми и каква цена е нормална за такова куче? Има ли някой от вас такава порода?Предполагам се изискват големи грижи за козината. Аз се триумях между това кученце, чихуахуа и йорки.

# 97
  • София
Поздравления за хубавата тема Peace
Момичета, на път съм да взема малтезер от развъдник, с баща шампион-много красив Heart Eyes Въпросът ми и каква цена е нормална за такова куче? Има ли някой от вас такава порода?Предполагам се изискват големи грижи за козината. Аз се триумях между това кученце, чихуахуа и йорки.

Точно за този хубавец не знам колко ще ти поискат, още повече - от шампион и от развъдник. Вчера един човек питаше за чихуахуа, докато бях в магазина - 1100 лева, твоето сигурно ще е повече. Козината сигурно ще иска огромни грижи, но щом ти е на сърце - всеми го него  Hug

# 98
Оф дано в края на месеца да се похваля с този сладур Praynig

# 99
  • София
Игси, голяма сладурана...
И ние още не можем да свикнем с котките при гаджето ми (сега са 3, защото голямата котка роди) ииии.... голямо съскане, голямо ежене пада.
Въобще не ги събираме, защото ни е страх. Котката 1 път наби Рая и от тогава са в различни стаи.
Иначе... при вас ще живеят постоянно заедно, така че - щат, не щат... ще свикнат.  Simple Smile

# 100
  • София
Искам да питам отглеждащите бебета: аз ли съм взела най-щурия мини пинчер, или е типично за всички бебета да гризат постоянно нещо, без значение стопанин, джапанки или играчки? Като хамстер е. А и нон стоп със засилка ни "изненадва", захапвайки ни за каквото хване (нос, брадичка, крак). Това типично ли е за бебе?

# 101
Операцията на Сарка мина успешно за моя радост и неин късмет без усложнения .Часовете през които беше в клиниката ми се сториха като година направо се побърках от притеснения .Сарка много бавно излиза от упойка и до към осем часа ходеше неуверено сега е добре дадох и малко пилешко месце и аз хапнах че от притеснение не съм хапнала днес .Още не е пила вода и не е пишкала не знам дали е нормално но не я насилвам тя си знае когато има нужда ще си пийне водичка по късно ще и дам и от пилешкия бульон .
Благодаря ви за подкрепата . Hug
Unknown_lady много съжалявам  че кученцето ти не е добре кураж и много положителна енергия ви пращаме  Hug
 милинка не се притеснявай всички бебета са такива само си търсят нещо за хапане ще смените зъбките и ще се кротне давайте му сега играчки .

# 102
  • София
След като Сара ходи неуверено, значи съвсем наскоро е излезнала от упойка. Нормално е да е замаяна и да няма апетит, да е дезориентирана, може и да се изпусне. Сигурно я наболва и от операцията, така че не очаквай да е свежа репичка. Бързо оздравяван пожелавам!

# 103
Искам да питам отглеждащите бебета: аз ли съм взела най-щурия мини пинчер, или е типично за всички бебета да гризат постоянно нещо, без значение стопанин, джапанки или играчки? Като хамстер е. А и нон стоп със засилка ни "изненадва", захапвайки ни за каквото хване (нос, брадичка, крак). Това типично ли е за бебе?
И още как.В началото Зара беше като звяр.Само да ме видише легнала на леглото и пощуряваше.Така ми скубеше косата,че  намирах кичури в устата й.Иначе си  е едричко куче и само като скочеше да ми се радва и цялото ми тяло беше в синини,от ноктенцата й.В началото имах и много скъсани дрехи,адски гадно захапваше.Но бързо мина този период и сега се гушкаме спокойничко.

# 104
Минавам само за секунда за Unknown_lady и galia69
Unknown_lady, съжалявам, миличка. Мисля, че е време. Помисли кое е най-добре за мъничето. Взимала съм това решение и знам, че е трудно. Решението обаче не касае теб, а дребосъка. Не му причинявай излишно страдание.

galia69, не давай вода до сутринта! Може да се разповръща. Не давай илешки бульон днес! Не насилвай за храна. Тя ще покаже когато е готова да хапне. Да, понаболява я. Ако не ви е даден аналгетик, не импровизирай. До няколко дни ще е като нова. Следи раната и конците, защото в момента, в който спре да я понаболява, ще им налети.

Общи условия

Активация на акаунт