Любители на кучета-13

• 91 995
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пепито, благодаря и на теб за инфото. Ние се гледаме от 2 седмици и нямам никакъв опит с бебета. Старият пинчер беше пенсия, много мил характер и сега дребният крокодил ми идва изнанагорно. Опасявах се, че не му разчитам правилно емоциите и умишлено го предизвикам да е агресивен. Но явно просто го сърбят венците, независимо от всичките играчки и чесалки, които даваме.

# 106
  • София
Рая също не спира да хапе.
В началото като я взехме  (на 1 месец), хапеше пръсти, носове, коси... После постепенно започна да си привлачва други интересни предмети в леглото (первази, чехли, чорапи... и всичко безпризорно на земята, до което може да се докопа), съвсем по кучешки и нагризва всичко. Постоянно хапе... дърпа, опитва се да разкъса нервно завивката на леглото въртейки с глава и теглейки насам-натам...
Като си дойдем от работа се втурва и ни хапе... от кеф  Confused Grinning
Като ме ухапе на игра и и кажа НЕ! и започва леко да ме близка, и аз се усмихвам и веднага ме захапва пак  Laughing Или се нервира, че не и давам да ме хапе и започва да хапе всичко около нея и да ръмжи  Grinning Grinning Grinning
Най-смешното беше преди няколко дни, когато гаджето ми се беше качил за малко на леглото и слиза... и гледа - единия чехъл му е изчезнал. А Рая влиза доволна в стаята... И гаджето ми я пита: Къде ми е чехъла бе?
И тя отива при него, взима му другия чехъл и го носи зад бюрото в кабинета, при първия пантоф  Laughing Laughing Laughing

# 107
  • София
Ами нашият е същия бандит, ама все пак е на 3 месеца, не е баш дребос. Но много хапе...Сутрин се излюпва в 6 и нещо и се застопорява да чурулика под леглото, за да го качим. Съпругът ми го вдига, след което нещо топло, меко и космато се стоварва върху лицето ми и ме захапва за носа. А в щастливите мигове се разминавам само с дърпане на коса. И така ми започва денят, близо час и нещо преди да ми звънне алармата на телефона. Simple Smile
Проблемът е, че не знам как да реагирам, за да не го направя невротичен, тъй като породата си е истерична по начало.

# 108
Рая също не спира да хапе.
В началото като я взехме  (на 1 месец), хапеше пръсти, носове, коси... После постепенно започна да си привлачва други интересни предмети в леглото (первази, чехли, чорапи... и всичко безпризорно на земята, до което може да се докопа), съвсем по кучешки и нагризва всичко. Постоянно хапе... дърпа, опитва се да разкъса нервно завивката на леглото въртейки с глава и теглейки насам-натам...
Като си дойдем от работа се втурва и ни хапе... от кеф  Confused Grinning
Като ме ухапе на игра и и кажа НЕ! и започва леко да ме близка, и аз се усмихвам и веднага ме захапва пак  Laughing Или се нервира, че не и давам да ме хапе и започва да хапе всичко около нея и да ръмжи  Grinning Grinning Grinning

Няма смисъл да се повтарям, обяснявайки за Дара... Laughing
Само ще добавя, че днес се изпишка на вън за първи път Party
Освен това Дарка и драска- днес съм надрана цялата-до кръв....
когато ям краставица ( това ми е менюто от два -три дни, че искам да отслабвам) тя идва и с такъв жален поглед ме гледа и преглъща ли преглъща....и много смешно дъвче.
Утре, може би, ще я къпя за първи път...От няколко дни проявява силен интерес към банята, като влезна да си взимам душ се намъква при мен, ама я е страх да влезе под душа, а само души водата и дава заден,като я доближи.
 А вчера имахме първа среща с представител на противниковият лагер- т.е с една улична котарана....Котката е позачуди...протегна се лениво и се премести метър по-натам...А Дара се напери и почна да се дърпа Joy

# 109
С хапането няма как да се борите до 5-6м. В началото хапят докато им израстат зъбки, после пък хапят защото започват да ги сменят. Освигурето им достатъчно играчки за дъвчене солети или кокали от кожа, внимавайте със гумените играчки защото ако прекалят стяхното дъвкане ще започнат да повръщат

# 110
  • София
galia69, много се радвам, че всичко е минало успешно! Стискам палци всичко да се оправи!

милинка, ние не хапем нищо, освен играчките и ветеринарката, в магазина ни посъветваха точно какво да вземем, за да няма проблеми. Или просто изобщо не й хрумва, че трябва да дъвче нещо различно от нейните си неща. Е, освен памперса, който й е любимата играчка  Mr. Green Доколкото гледам моята, не са голяма истерия, може би зависи от кучето - при нас няма капризи, драскане по врати, качване по ръце, засега и не лае, само джафка по един приятел като ни идва на гости, ама след това пада голяма игра.

Витаминка, това с чехъла е много добро!  hahaha

Ardea, браво на Дара. На нас това ни е най-големият проблем - акането навсякъде. С пишкането криво-ляво се оправяме, въпросът е да има човек с нея в банята - и няма проблем, кляка и си върши работата. Но акането задължително е извън памперса, може да е на 1 метър от него, но никога отгоре. Още 1 седмица и ще взимаме по-строги мерки  Cry

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 10:51 от desi_ivanova

# 111
  • София
Нашият е запасен с топки всякакви, гумени играчки, солети от кожа и какво ли още не, но явно джапанките и нашите ръце са далеч по-интересни. Simple Smile
Той също не лае, единствено ако някой непознат влиза в дома, което е нормално. Но това с изненадващото стрелкане да хапе ме притесняваше, че ние го лигавим много и си играем с него и да не го направим я агресивен, я разглезен и неконтролируем.  ю
Electra_ , към кой месец си сменят зъбите? Защото той е на 3 мес. и предполагам, че още е с млечните.

# 112
  • София
Ние Рая миналата седмица я пуснахме да тича на вилата... и то се беше видяло, че ще я пускаме на двора... с ваксина, без ваксина, тя си отваря вратата и отпрашва по тревата  Laughing
Голяма забава... хапе тревата и я хвърля на страни  Laughing
Иначе... веднага като слезнахме от колата, гаджето ми я изпусна и тя се затича по двора... и се.... изпишка  Laughing
Дали да я хваля, че пишка там, дали да и се карам, че е избягала... а сега  Thinking
И после, започна да си бяга и решихме, да си я извеждаме да пишка и ака... и наистина...
В къщата с памперс, като има съмнения за "ак" и "пиш", махаме пампата и навън.
И си ака зад къщата... пишка си в тревата... 4 дена като стояхме, екстра беше - един фал в къщата нямаше (то и с памперс бяхме де...) навън си акаше само и си пишкаше от време на време Simple Smile
Иначе... за банята... в тая жега тогава, направихме поредната  Mr. Green

[/quote]

# 113
  • София /Абсурдистан
Да попитам дали някой знае как да извеждам навън кучето, което е сляпо. В къщи много добре се ориентира,всичко си намира и се чувства сигурен, но навън отказва да върви. Спира на едно място в тревата, свършва си всички работи и иска да се прибира. Може да повърви, но само с мъжът ми /той го изважда сутрин/, с мен и със синът ми не иска да мръдне от място. Мъжът ми го води без каишка, аз също опитах без каишка, но пак не става. Слагам каишката с идеята, че така ще се чувства по-сигурен като има кой да го придържа, но явно не е така. Забива спирачки и не мърда. Точно пред входа долу, може би по миризмата или не знам как, се ориентира безпогрешно, че тук трябва да влезе и иска да се връща. А иначе може да ходи, бавно върви, но може, просто не иска и не знам какво да направя в такъв случай.

# 114
  • София
Може би трябва да му говориш повече, да го окуражаваш, да го извеждаш по един и същ маршрут, за да си го опознае... да го подканяш да души пръчки и други неща... ако можеш да го заиграеш, малко...
Също и да застанеш пред него и да го викаш, за да върви по теб...

# 115
  • София
милинка, мъжът ми нарочно я дразни, него го хапе по ръцете (уж си играят). Но като се опита да ме хапне мен, й казвам: "Не хапи!" и започва само да ги ближе. Е, вярно в началото отнесе няколко потупвания по носа, докато свикне да не хапе, но сега няма проблем. С джапанките и обувките подходихме радикално - просто ги качваме на шкафчето, така че да не ги стига. А когато е при нас в кухнята вечерта, гледаме да я разсейваме с играчките - хвърляме, тя ги носи и така. Също не се сеща за пантофи. Още ти е с млечните зъби, забравих кога трябва да ги сменят, но май беше около 5-ия месец.

Витаминка,  hahaha Много е сладка така мокра!

Unknown_lady, може би е по-добре да го оставиш сам да си прецени - щом не иска разходка - не иска, не го насилвай. Другият вариант е постоянно да държиш ръката си до главата му и да му говориш - може би ако те усеща, ще върви след ръката, и ще може да направите една кратка разходка. Отначало по няколко крачки, а като посвикне малко - и по-дълго време. Успех!

# 116
Нашият е запасен с топки всякакви, гумени играчки, солети от кожа и какво ли още не, но явно джапанките и нашите ръце са далеч по-интересни. Simple Smile
Той също не лае, единствено ако някой непознат влиза в дома, което е нормално. Но това с изненадващото стрелкане да хапе ме притесняваше, че ние го лигавим много и си играем с него и да не го направим я агресивен, я разглезен и неконтролируем.  ю
Electra_ , към кой месец си сменят зъбите? Защото той е на 3 мес. и предполагам, че още е с млечните.
Някъде към 6-ия месец мисля, нашата ги смени със солетки докато ги гризеше и и падаха зъбките а по солетката имаше кръв така разбирахме. Имаше и случай в който я хланах да си хрупа нещо в остата бръкнах да го извадя и то се оказа събчето и Simple Smile

# 117
  • София
Unknown_lady, не го насилвайте да излиза, защото му създавате стрес. Моето старче беше с тежко перде и отказваше да излиза. Като го пуснехме и той стоеше като закован, без да пристъпва. Възрастното куче има по-различни нужди отколкото животно в активна възраст, така че е ок, дори ако само си върши нуждите навън. Нашият беше научен вкъщи да ходи и не е имало нужда да го водим, отделно, че той се втрисаше, ако искахме да го извеждаме (обикновено за доктор).
Ако е много възрастен, може да го болят и ставите, артрити, шипове и това също допринася за нежеланието му да се разхожда. В тази възраст най-големите му нужди са от гушкане, топлинка да си грее кокалите и усещане, че няма да го изгоните/изоставите и т.н.

# 118
Попаднах на една фирма за внос на кучета. Уж лицензирана. Не смея да напиша името.Но да питам съществуват ли такива? Може ли някъде да се провери това?

# 119
Unknown_lady, съпруга ти е Стопанинът. Ти и сина не мисля, че ще имате успех ако го карате да прави нещо, което не иска. Не мисля, че дребния е склонен да направи нещо, за да ви угоди. По-добре вие му угаждайте.

Krisis, тук има отговори на всичките ти въпроси.
http://forum.dog.bg/topic/5750-%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%ba-%d1%80%d … 0%b8%d0%b5%d1%80/

Силно се надявам т. нар. лицензирана агенция, каквото и да значи това, да НЕ Е Нети. Бях писала по-рано, но явно не е било четливо. НЕ КУПУВАЙ КУЧЕ ОТ ЗООМАГАЗИН, БОРСА, АГЕНЦИЯ, ПОСРЕДНИК!!!

Общи условия

Активация на акаунт