Любители на кучета-13

• 92 079
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Дали кучето има или няма такъв медалион не е важно опитах се да ти кажа че нещо не си разбрал аи се оказа, че е така защото няма никой да ти гледа медалиона а ще търси стикер в паспорта на кучето и подпис на ветеринаря съответно. От изказването ти прозвуча че кучетата които нямат такив амедалиони са едва ли не "нелегални". Всеки би могъл да си направи такъв медалион, че и стихотворени е на него може да напише ако иска Simple Smile
Това че са ви дали медалион е маркетингова стратегия от страна на клиниката естествено включена в цената, не че може би хората не са се погрижили добре за животното ти може би.
Не е само до обърване на думата защото между регистрация и ваксина има балкан разлика.

На тоя медалион има ли някакъв номер между другото какво пише?

# 196
  • София
Аз мисля да го "чипизирам" нашия любимец, казаха ми, че 45 лв. щяло да струва. Нямало ограничения за възрастта, процедурата била като поставяне на инжекция.
Иначе и на нас ни дадоха медальон за ваксина против бяс - че е ваксиниран за 2010, че е воден в еди коя си клиника и не се сещам още какво. Не сме го плащали допълнително.
А колко платихте за ваксината?

Цялата сметка беше 30 лв., слагаха му трета ваксина. Но не знам дали си включиха и прегледа, щото му гледаха по ушите нещо...

# 197
   Здравейте отново , вече съм в къщи , малкия хитруш пази къщата , посрещна ме с лай  Joy hahaha , поражения нямаше .. само малко на памперса ...

Сега относно медальона , на моя пише :
2010-BG
Ваксинация бяс
вет. клиника
АНИМО
Бургас
тел....
0101
Това е . Нищо особенно . Вчера когато го вземахме освен да го платя , после доплатих по мое желание 3 тата ваксина и аксесуарите . 

# 198

Интересен въпрос от толкова запознат човек.
Медалиона е валиден за 1 година и всяка година имат различен цвят.
Когато сложихме ваксината за бяс,доплатихме 2лв. за медалиона.
Казаха ни,че не е наложително за дворни кучета,но нашите излизат на разходка и държах да го имат.

# 199

Интересен въпрос от толкова запознат човек.
Медалиона е валиден за 1 година и всяка година имат различен цвят.
Когато сложихме ваксината за бяс,доплатихме 2лв. за медалиона.
Казаха ни,че не е наложително за дворни кучета,но нашите излизат на разходка и държах да го имат.
Еми интересен е защото на мене не са ми предлагали такъв а сме сменили 2-3 вета до сега, щом нищо не пише на тези медалиони значи са "фиктивни" . И какво като го имат ? Ако се загуби примерно кучо на медалиона няма никаква връзка със собственика или някакъв рег. номер

# 200
  • София
Ето ни и нас, току що се завърнахме от клиниката "БайВет". Страшно съм доволна и от лекарите, и от вниманието, и от нещата, които ни казаха.
С две думи Джеси има лека авитаминоза, смениха ни и храната, дадоха по-подходяща за нея, ще гризем витамини един месец и дано се оправи. След една една седмица искат пак да я видят.

sneji_, този път нямаше 60х60, взех 60х90 и малко й ги подгъвам. То и без това ги лепя с хартиено тиксо за плочките, че иначе ги мъкне по цялата къща  Mr. Green

mmmshushy80, походете малко с нагръдника и с каишката вкъщи "на сухо", да разбере точно какво се иска от него  Hug

Джеси има чип, но той си вървеше с нея, затова не сме плащали. Сложиха го чак сега, защото е много дребна, за да го поставят на един месец. Самият чип се инжектира с игла с доста голям отвор накрая. Всичко трае 1 секунда, обаче после раничката зараства няколко дена. "Бясната" ваксина още не сме сложили, казаха ни към 5-ия месец. При нас може би има разлика заради килограмите, и аз не знам.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 19:19 от desi_ivanova

# 201
  • София
Деси, а по какво се разбира, че кучо има авитаминоза? Питам, че нали сме от една порода. Simple Smile

# 202
  • София
Деси, а по какво се разбира, че кучо има авитаминоза? Питам, че нали сме от една порода. Simple Smile

Ами козинката й стана една такава без блясък, започна да се скубе прекалено много, като я гушнех - ставах цялата в косми, а освен това се появи и нещо като пърхот. Гледаха козинката на микроскоп за гъбички - няма, себорея - само на няколко косъма и казаха че няма страшно, обикновена авитаминоза и неправилно подбрана за нас храна. Дадоха ни витамини за хрускане за един месец и един препарат, с който се пръска за пърхот. Храна за по-лесно усвояване и дерматологични проблеми (без нещо, ама забравих какво - протеин? белтък? или нещо друго?) - гранули и консерва. В общи линии - строга диета една седмица, после ще ни гледат пак. Консервата грам не й харесва, ама няма избор  Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 22:44 от desi_ivanova

# 203
Здравейте любители на кучета:)
Имам един въпрос , на който, поради неопитност не мога да открия отговора.

Нашето куче на 2 юли ще навърши 6 месеца. Женско е.
Напоследък  започна да изразява бурно радост чрез бясно лизане и хапане ( преди беше предимно хапане), започна да се изпуска вкъщи ( днес 3 пъти в рамките на 5-6 минути в които влезе вътре). Обикновено го прави/правеше когато беше бебе и като ни види, толкова е доволна и щастлива, че буквално се напишкваше от радост, но вече е голяма за тия емоции. Тя също така прекарва много време в градината и принципно е научила къде е мястото за пишкане.
В последните дни нещо започна да напада кучето си ( едно плюшено куче) и дори ми се привидя че го ... клеца ли се казва  Grinning, но не съм сто процента сигурна,  а така също много държи да мине под оградата и да отиде при едно мъжко куче, което на свой ред взе много да обикаля ...
И си мислим тука - това куче да не е разгонено!?
Или може би съзрява и да очакваме менстурация?
Или е настинала нещо и да я водя на лекар?  ( мн. е жизнена, няма вид на болна ...)

( По принцип след като навърши 6мес. лекарката каза, че можем да направим среща за стерилизация)...

Какво мислите ?
Благодаря.

# 204
 Grinning Ми според мен , малката сладурка вече е само сладурка...
Т.е е влюбена , разгонена, съзряла.....Пази я, да не се срещне със съседският пес...Най- добре я дръжте у дома Peace

# 205
  • София
Деси, благодаря за инфото. Simple Smile
10 c's, влюбена е. Simple Smile Няма значение, че е на 6 месеца, може и на по-малко да е и да се "пробва" на плюшения събрат. Внимавай да не я изтървеш на улицата, че не можете после да я изловите.

# 206
Здравейте любители на кучета:)
Имам един въпрос , на който, поради неопитност не мога да открия отговора.

Нашето куче на 2 юли ще навърши 6 месеца. Женско е.
Напоследък  започна да изразява бурно радост чрез бясно лизане и хапане ( преди беше предимно хапане), започна да се изпуска вкъщи ( днес 3 пъти в рамките на 5-6 минути в които влезе вътре). Обикновено го прави/правеше когато беше бебе и като ни види, толкова е доволна и щастлива, че буквално се напишкваше от радост, но вече е голяма за тия емоции. Тя също така прекарва много време в градината и принципно е научила къде е мястото за пишкане.
В последните дни нещо започна да напада кучето си ( едно плюшено куче) и дори ми се привидя че го ... клеца ли се казва  Grinning, но не съм сто процента сигурна,  а така също много държи да мине под оградата и да отиде при едно мъжко куче, което на свой ред взе много да обикаля ...
И си мислим тука - това куче да не е разгонено!?
Или може би съзрява и да очакваме менстурация?
Или е настинала нещо и да я водя на лекар?  ( мн. е жизнена, няма вид на болна ...)

( По принцип след като навърши 6мес. лекарката каза, че можем да направим среща за стерилизация)...

Какво мислите ?
Благодаря.
Вижте я дали не прокъвява ако е така с това поведение със сигурност е разгонена. И ние сме в такъв период в момента. Но слава богу сме кротки като поведение. Въни се 2-3 страници назад Витаминка публикува малко инфо за париода на разгонване при женските. И наистина внимавайте със съседдския пес Simple Smile

# 207
  • Плевен
Здравейте бих искала да ви потормозя малко с моя проблем,ето как ни седят ушите от няколко дни едното напред както си трябва а другото настрани

Някой да е имал такъв проблем от вас и дали пък случайно не знаете от какво е? Тя гудзи като собственичка на питбул може и да знае,но ако имате мнение ,ще се радвам да го чуя.Благодаря

# 208
 Добро утро  Hug Моля , дайте ми съвет , как да науча Роналд да си върши работата само на памперса   bouquet

# 209
Здравейте бих искала да ви потормозя малко с моя проблем,ето как ни седят ушите от няколко дни едното напред както си трябва а другото настрани

Някой да е имал такъв проблем от вас и дали пък случайно не знаете от какво е? Тя гудзи като собственичка на питбул може и да знае,но ако имате мнение ,ще се радвам да го чуя.Благодаря

Ние много следим на нашия ушите защото искаме да са клепнали.Казаха ни да даваме по-малко калций,защото от него се втърдяват хрущялчетата на ушите и се променят.Но при нашата порода не е необходимо много калций а за вас незнам  Rolling Eyes

Добро утро  Hug Моля , дайте ми съвет , как да науча Роналд да си върши работата само на памперса   bouquet

Ще мине известен период докато се научи,но като свърши работа на друго място му се скарай и веднага го заведи на памперса и така  с времето ще свикне  Hug

Общи условия

Активация на акаунт