Давате ли капки флуор на бебето и, ако да, откога?

• 7 865
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
На баткото давах, на малката-не. Сега сме при друг педиатър и дори не е споменавала...

# 61
  • до една звездичка
Съдържание на натриев флуорид: 500ppm F
Доста е, в случай, че гълта пастата Confused.

Ще търся пак без флоур.
Не че не съм купувала и такава. Взех на Ненедент, но не иска да й мия зъбите с нея, защото е свикнала с ягодовия вкус на тази.
Може ли някой да ми препоръча паста с плодов аромат без флуор?

# 62
  • София
бочко, билка - ягода и грейпфрут.

тук съм чела че и чико имат плодови без флуорид...преди бяха със, сега може да са го променили.

# 63
  • до една звездичка
бочко, билка - ягода и грейпфрут.

тук съм чела че и чико имат плодови без флуорид...преди бяха със, сега може да са го променили.

Ще ги потърся. Благодаря!

# 64
Не съм давала, нито педиатърката е споменавала, че трябва да давам. Четох някъде, че плюсовете да даваш допълнително флуор, са по-малко от минусите. Смятам, че кърменето прави излишно допълнителното даване на редица капки, добавки и прочее елементи от Менделеевата таблица... та насочих усилия в тази посока. Simple Smile
Коментарите относно пастите за зъби без флуорид бяха полезни и за мен - благодаря. Рада има четири малки, бели повода, за да и купя вече и аз.

# 65
٠•● Dega ●•٠, Чико имат безфлуорни плодови пасти за зъби - с аромат на банан и на ягода.
Ягодовата ще ви свърши чудесна работа Peace.

# 66
Не, не съм давала флуор и не смятам да давам, но още с изкарването на първото зъбче купих паста за зъби и бебешки накрайник, а по-късно и четка за зъби  Peace На мен са ми давали флуор като малка и зъбите ми цял живот са били кофти - всяко лято все по някой кариес правя  ooooh!

# 67
  • София
Не съм давала и на двете си деца, макар, че за големия син педиатърката настояваше да пие таблетки  Peace

# 68
  • Ænima/Albuquerque
Давах Зимафлуор може би 2 седмици и го спрях.
Така си остана.
Пастата ни е Колгейт пише че е за деца от 0- 6 години,със занижен флуор в нея...  Thinking

# 69
И аз не съм давала флуор, доктора ми каза да давам, но след консултация с зъболекарката ми не си и помислих да купувам Peace

# 70
  • до една звездичка
٠•● Dega ●•٠, Чико имат безфлуорни плодови пасти за зъби - с аромат на банан и на ягода.
Ягодовата ще ви свърши чудесна работа Peace.

И аз на това се надявах, но се оказа, че не!
Още с първото миене усети разликата и отказва да й мия зъбите с друга паста!  Confused

# 71
И аз на това се надявах, но се оказа, че не!
Още с първото миене усети разликата и отказва да й мия зъбите с друга паста!  Confused
Тогава трябва задължително да я научиш да плюе пастата, а не да я гълта.

# 72
  • София
Dega  - може да пробваш и с тази http://www.framar.bg/%D0%BF%D0%B7-%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D0%B4 … -pid30061993.html

поне при нея флуора е 250ppm F докато поглъща поне да е по-малко Simple Smile
пж пршнцшп шмот тистирчито, може да питаш в аптеката, първо да пробваш.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 19:27 от Angel_Dust

# 73
Ейнджъл, пастата, която си посочила според мен е най-доброто в детската орална хигиена.
Обаче пак трябва да се изплюва при миенето. Съдържанието на флуор отново е високо и няма смисъл да се рискува.

# 74
  • София
е все пак е два пъти по-малко от другите...след като детето не иска безфлуорната...все паке  по-добрият вариант докато се научи да плюе.

Общи условия

Активация на акаунт