Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 317
  • 399
  •   1
Отговори
# 195
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ама те дори не са българи! Ако правилно си спомням, родени са във Великоморавия!  Laughing

Crazy Господи! Кои не са българи, Кирил и Методий? А какви са, гръко-славяни! Joy С майка българка и майчин език- български, и с баща от аристократичен царски род, като тогава царе е имало само в България. Изобщо великите сили в Европа са били Византия, Рим и България.

Кирил и Метдодий от много време се знае, че са българи, а това вече е и официален факт, потвърден и приет, не е дискусионен или под съмнение.

Добре де, ако е официален и приет факт,  защо в чуждите енциклопедии не пише, че са българи? newsm78

# 196
защото не са българи ,много ясно ,
дори и в училище ни го споменаваха този факт..

# 197
# 198
Въпросът за произхода им е спорен, докато не се изкаже тук компетентен историк с изследвания в тази насока, няма смисъл от свободни интерпретации на тази тема.
За Александър Македонски също има спорове относно произхода му.

# 199
Въпросът за произхода им е спорен, докато не се изкаже тук компетентен историк с изследвания в тази насока, няма смисъл от свободни интерпретации на тази тема.
Ето още една статия, от която ясно се разбира с каква националност са .
http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=vie … 609&Itemid=49

# 200
Статията е на гръцки, но предполагам каква теза се застъпва.  Wink
Твърдо се придържам към казаното по-долу от мен.

# 201

Искаш да кажеш, че ти на тези източници вярваш? Които казват, че Самуил е македонец?

# 202
Не можах да прочета цялата тема и се извинявам ако вече сте го дискутирали, но скоро ми попаднаха две книги на Людмила Филипова- Мастиления лабиринт и Антихтонът на Данте-там има много интересна теория за произхода ни, подкрепена с немалко научни факти.

# 203
И за Орфей имаше спорове, но сега историческата наука твърдо доказа, че той е тракиец.
За светите братя ето нещо любопитно от Уики:
"Канонизирани са като светци за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език (придобил популярност в неговата руска редакция като : църковно-славянски език, черковно-славянски език) и разпространяване на християнството сред славяните."

# 204
Тук се начетох на такива глупости, ще ме прощавате, и на такова въпиющо непознаване на собствената история от хора, претендиращи, че са патриоти, че лошо ми стана! ooooh!  А бас държа, че никой от въпросните патриоти, с теориите си за извънземния ни произход, дори не са чували за Карановската могила - нещо наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, открито по нашите земи. Нещо, за което си струва тълпи от туристи да прииждат и да се дивят. Да ама не.
Вчера на връщане от Бургас реших да покажа на мъжа ми Карановската могила, датираща от VІ хил. пр. Хр. и просъществувала почти непрекъснато още три хиляди години поне! Намира се близо до Нова Загора, на 5 мин. от главния път София-Бургас. В селото, освен циганите в кръчмата на мегдана, нямаше кой да те напсува, музеят стоеше сиротен, с разбити прозорци и врати, а самата могила се извисяваше, потъпала в буреняк и от някогашната експозиция на пластовете и следа не беше останала. Направо ми се прирева.
Ето колко пласта история /а не историйки Wink/ стоят зад гърба ни:

А има и още толкова.

"Селищната могила става епонимен обект не само за България, но и за цяла Югоизточна Европа. Периодизацията на могилата е определяща за праисторическата култура на споменатия ареал. Караново е разделено на 7, съответно Караново I и II - ранен неолит, Караново III - среден неолит, Караново IV - късен неолит, Караново V - ранен халколит, Караново VI - късен халколит и Караново VII - ранна бронзова епоха. Животът на могилата продължава хиляди години, като е регистриран хиатус (прекъсване) между халколитната и ранно бронзовата епоха. Откритите керамични съдове в момента са експонати не само на музея в Нова Загора и на Националния Археологически музей, но са постоянни експонати на музеи в Япония, Германия, Австрия и Холандия. Самият обект е най-известния археологически обект сред международните археологически среди. Неговата вътрешна периодизация е определяща за праисторическите обекти от цяла Югоизточна Европа. "

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 15:22 от Анонимен

# 205
Нищо ново не ми казваш, Жаве.
Наясно съм с могилата и изключителната й историческа стойност, нямаща световен аналог.

# 206
Нищо ново не ми казваш, Жаве.
Наясно съм с могилата и изключителната й историческа стойност, нямаща световен аналог.
Чудесно!  Hug  Постът ми беше насочен към всички онези със сензационните теории. Кому е нужно да се залъгваме с историйки при толкова много история се питам?

# 207
  • град-държава

Карановската могила е в учебниците за трети курс (по принцип би трябвало да се изучава още в първи курс,когато е материала за световното първобитно изкуство),история на изкуствата в раздел Изкуството на Първобитното общество в България,мога дори да ти опиша един по един предметите изкарани от могилата. Wink

# 208
това че са кръстили научната екпедиция тангра, ми звучи като предубеден старт.
особенно "С народите в Памир дори на пръв поглед си приличаме. " ми звучи много несериозно.
В сръбските ковбойски филми, цигани играят индианци и всички са казвали "въй колко приличат на истински" Simple Smile

а това също:
"“Ако ние докажем, че нашата народна медицина е тъждествена със старата персийска медицина, то до голяма степен няма да има какво повече да се доказва", допълва д-р Славян Стоилов."
Баси, нямало какво да се доказва...
Англичаните пишат с латинска азбука ама не са римляни, нали?

Но може и да е истина кой знае....
Все пак това са само мои субективни расъждения.
Ако наистина са правили генетични тестове, не мога да ги оспоря Simple Smile))))

Peace Абсолютно. Поредицата "Българите" е толкова изсмукана от пръстите и опитваща се неистиво да направи революция, че биха могли да кажат и, че българите сме произлезли от коне.
Експедиция "Тангра" е същата боза.
Около мен, в семейството ми и рода ми, всички приличаме на славяни- бели, бързо изгарящи, светли коси и очи. Е, и?
Толкова лингвистични, етнографски и културоложки проучвания показват пряката връзка между българите и останалите славянски народи, че цвета на косата и очите е най-малкото нещо, което ще ме впечатли.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 16:08 от елиас

# 209

Карановската могила е в учебниците за трети курс (по принцип би трябвало да се изучава още в първи курс,когато е материала за световното първобитно изкуство),история на изкуствата в раздел Изкуството на Първобитното общество в България,мога дори да ти опиша един по един предметите изкарани от могилата. Wink
Интересно! Заедно с парченцата керамика ли? Сигурно си гений!  Wink
Това, че си информирана е добре. Чудя се само какво точно не ти хареса в шесте хилядолетия преди Христа, че ги направи 15?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт