Бродирана красота - 74

• 92 118
  • 689
  •   1
Отговори
# 195
Ей ме и мен след почивните дни.Показвам нещо  доста голямо.Шито е от майка ми и прабаба ми преди доста години.Основата е целволе (не съм сигурна за правописа),  дебели, но не вълнени конци и кръстат бод.Едрички са кръстчетата.

И етап.Ще сменям тъмночервенотао май  newsm78

# 196
  • Варна
sissak Много са красиви и двата гоблена,И червения цвят си е много хубав,Красиво е   bouquet

# 197
  • София
Дуданка, супер става! Вече нямам търпение да го видя завършен. Тези гоблени се слагат в рамка без стъкло, нали?

sissak, вижда ти се прекалено светло червеното ли? Може би като сложиш и другите оттенъци, ще стане както искаш. Иначе е много изящно! Като видях другия гоблен, се сетих, че мнооого отдавна в къщата на прабаба ми висеше един гоблен - някакви сърни в гората, също доста голям. Но тогава съм била много малка и не съм могла да го оценя. А сега ме е яд, че никой не се сети да го прибере  Close

# 198
Светлочервеният цвят е добре.Но тъмночервеното много ми контрастира.Него мисля да разшия и да сложа 2 тона по-светло.

# 199
skorpion,
искаш видинска шевица ли?
Ето тук сложих една стара книжка
http://filipias.multiply.com/photos/album/63/La_broderie_nationale_bulgare_Album_

# 200
# 201
  • край Дунав
Благодаря Хип! Днес бях в регионалната библиотека и разгледах всичко "живо". Мисля, че всичко, което ми пратихте ще ми влезе в употреба, но първо да ми покаже една жена от музея точната шарка  Peace  Благодаря Ви на всички, които ми помагате!   bouquet

# 202
  • Варна
Отдавна не съм писала, много красиви гоблени са показани.
Аз започнах ето този: http://tonika2006.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.389956.19311396, "Лилиите" на Казанлъшки гоблен, но бавно напредвам. Скоро ще покажа етапче.

# 203
  • в една мансарда точно под звездите ..........
spinki, поздравления! Много добре се получава. Аз моята я позабравих нещо. Не ми върви тази рамка и това си е! Незнам защо за пръв път така се изнервям на гоблен, а му имах голям мерак в началото, докато не уших Богородицата.
Но се надявам, че в скоро време ще я завърша.

# 204
spinki, много е хубав! Доста си напреднала. Аз го уших - невероятно хубав стана. Сега шия Умиление Дивееско. първо уших рамката, че ми е много еднообразна и ме дразнеше, сега останалото шия с кеф.

# 205
  • гр.Добрич
Наистина рамката е страшно изнервяща, но реших да шия постепенно нагоре. Само да я ушия и няма да погледна икони. Laughing През цялото време си мислех, че 2 кафеви са разменени и не се получават шаките около фигурите, затова оставих там празно, но гледах каталог и на ДМЦ и пак е така. newsm78

# 206
Момичета,някой виждал ли е избродирано това гобленче,понеже е пълноцветен печат в/у панам-се чудя кое точно се бродира и дали ще стане добре  ooooh!
Candamar Embellished Cross Stitch Kit ~ AMAZON RAIN

# 207
  • София
Spinki, много е красива иконата!

Skorpion, аз в къщи имам една носия от вашия край. Включва много красиво елече (невероятни бродерии) и разкроена пола. Била е на бабата на любимия. Ако искаш ще я снимам.

# 208
silvanapei, има схема към комплекта и по нея шиеш. шие се само на места  Peace
spinki, супер става.
сис, много ме кефи мацката

# 209
  • край Дунав
Веси и Гого, благодаря, но за сега изчакай да видя какво ще намеря тук на място!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт