Бродирана красота - 74

• 92 128
  • 689
  •   1
Отговори
# 180
Изгорих си пръстите днес , но е малко , и е на лявата ръка  Mr. Green така че , пак ще мога да шия , вече даже не ме боли  Wink

# 181
  • БЪЛГАРИЯ
Изгорих си пръстите днес , но е малко , и е на лявата ръка  Mr. Green така че , пак ще мога да шия , вече даже не ме боли  Wink

Лелеееееее,.... съчувствам ти! Знам какво ти е! Аз редовно го правя! Скоро си изсипах горещата мусака върху двете ръце! Ходя като Робокоп! Развила съм фобия от горещо, открит огън и т.н. ! А уж все внимавам...  Confused

Желая ти скорошно оздравяване без последици!

bouquet

# 182
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Лолита Нали знаеш - луд умора няма. Аз като смесица от стрелец и козирог като си нацеля нещо докато не го свърша не спирам - с рогата напред. Само "онзи" Мостар ме яде. Но не се отказвам.
Мимито & Светла Дано не е сериозно и дано се оправи изгореното по- скоро.

# 183
  • София
Мимито & Светла, много ти съчувствам! Но виждам, че това не те спира  Simple Smile  Hug

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 10:50 от desi_ivanova

# 184
  • София
Изгорих си пръстите днес , но е малко , и е на лявата ръка  Mr. Green така че , пак ще мога да шия , вече даже не ме боли  Wink

Все едно виждам себе си,тоя номер и аз си го правя често  Cry внимавай и дано да ти мине бързичко  Hug

# 185
  • край Дунав
Дами, тук се надявам да ми е спасението : много ми трябват схеми на шевици от северняшкия край. Преди години имах една чудна книга с такива, но тогава не шиех и я дадох на някоя по-умна, която не благоволи да ми я върне. А сега искам да си бродирам национална носия. Учавствам в един самодеен състав и нямам търпение сама да се нагиздя! Помагайте моля, коя с каквото намери  Praynig    ralfs@abv.bg

# 186
скорпи, я сподели оркъде взе носията? аз отдавна се опитвам да се обзаведа и с такова нещо

# 187
Здравейте!
Аз съм нова във форума, но бродирам от 10- ина години. До сега винаги съм бродирала готови комплектовки (когато напредна във форума ще се опитам да покажа "произвденията" си до сега), но преди време реших да зашия един гоблен-подарък за моя близка приятелка, която живее в чужбина. Гледах доста и исках да е нещо "от България", затова се спрях на един "Несебър"... Дъщерята намери някаква схема от интернет и аз започнах да бродирам... оказа се обаче, че схемата е доста нечетлива и някои знаци въобще не се различават... Търсихме в интернет, търсихме по магазини за гоблени, дори се обаждахме в "Милена стил" (гоблена е от техните списания) - и от никъде нищо! Затова сега се обръщам с молба към вас, ако някой има тази схема, може ли да ми я изпрати???
Мейла ми е: kr.georgieva_61@abv.bg, а става въпрос за този гоблен: http://sissak1.mylivepage.com/image/584/9926_%D0%9D%D0%B5%D1%81% … 1%D1%8A%D1%80.JPG (видях че тук има схема, но не ми дава да я изтегля...)
И забравих да кажа, че вие тук правите невероятни неща - толкова красиви, че оставаш без думи!

# 188
  • София
Дами, тук се надявам да ми е спасението : много ми трябват схеми на шевици от северняшкия край. Преди години имах една чудна книга с такива, но тогава не шиех и я дадох на някоя по-умна, която не благоволи да ми я върне. А сега искам да си бродирам национална носия. Учавствам в един самодеен състав и нямам търпение сама да се нагиздя! Помагайте моля, коя с каквото намери  Praynig    ralfs@abv.bg

В последния брой на "Галерия Бродерия" има Плевенска носия, мога да ти го пратя 

# 189
  • Плевен
Здравейте!
Аз съм нова във форума, но бродирам от 10- ина години. До сега винаги съм бродирала готови комплектовки (когато напредна във форума ще се опитам да покажа "произвденията" си до сега), но преди време реших да зашия един гоблен-подарък за моя близка приятелка, която живее в чужбина. Гледах доста и исках да е нещо "от България", затова се спрях на един "Несебър"... Дъщерята намери някаква схема от интернет и аз започнах да бродирам... оказа се обаче, че схемата е доста нечетлива и някои знаци въобще не се различават... Търсихме в интернет, търсихме по магазини за гоблени, дори се обаждахме в "Милена стил" (гоблена е от техните списания) - и от никъде нищо! Затова сега се обръщам с молба към вас, ако някой има тази схема, може ли да ми я изпрати???
Мейла ми е: kr.georgieva_61@abv.bg, а става въпрос за този гоблен: http://sissak1.mylivepage.com/image/584/9926_%D0%9D%D0%B5%D1%81% … 1%D1%8A%D1%80.JPG (видях че тук има схема, но не ми дава да я изтегля...)
И забравих да кажа, че вие тук правите невероятни неща - толкова красиви, че оставаш без думи!

Намерих в два варианта  GrinningНа един лист, и разделена на части  PeaceНадявам се да е тази която търсиш, и да ти свърши работа! Thinking

Мимито & Светла
-   Hug Cry Heart EyesМай всички сме минали по твоя път/аз с цяла тенджера с врящ боб върху лицето си  Cry/Оправяй се бързо и дано няма поразии! Heart Eyes

ba4iiska -   bouquet newsm10 smile3501 Много сладко перминче!

Дами, тук се надявам да ми е спасението : много ми трябват схеми на шевици от северняшкия край. Преди години имах една чудна книга с такива, но тогава не шиех и я дадох на някоя по-умна, която не благоволи да ми я върне. А сега искам да си бродирам национална носия. Учавствам в един самодеен състав и нямам търпение сама да се нагиздя! Помагайте моля, коя с каквото намери  Praynig    ralfs@abv.bg

Открих -"Родопска носия"  и   "Шопска носия"  Blush
и

За шевици чети тук Peace, ти сама си знаеш какво ти трябва  newsm78

http://www.goblenite.org/showthread.php?t=4155

Ето тука са почти всички списания на "Галерия бродерия" Rolling Eyes

http://gallery.ru/search/?search=%E1%F0%EE%E4%E5%F0%E8%FF

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 16:24 от pepen

# 190
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Здравейте момичета,
реших да ви покажа над какво се трудих последните дни

Останаха ми само панделките, но първо мисля да го изпера и след това да ушия понделките и да пришия мънистата. Вие как мислите?
А ето това ще трябва да се получи

krasimira61 добре дошла! С нетърпение ще очаквам да видя колекцията ти!  Hug

ba4iiska много сполучлив е станал пейзажа с маковете!

bouquet

# 191
Мимито & Светла[/b] -   Hug Cry Heart EyesМай всички сме минали по твоя път

Абе , аз  Embarassed рядко правя такива сакатлъци , ама  Embarassed Правех палачинки , че да има за днес сутринта като отидем на плажа... А Мимито настояваше на терасата да прави мехурчета с веро...и се съгласих , при условие , че не става от стола  Naughty - сложих го така , че да я виждам - до самата врата на терасата , далеч от парапета , че ме е страх Sick И в един момент , минава колата на цирка , да разтръбява реклама за цирка , и Мимито скача от стола и се лепва за папапета да види , а аз в тоз момент си залях ръката с врялото олио от чашката  Sick Sick ама веднага - студен компрес и Фенистил , и сега нищо ми няма , освен едно малко мехурче на единия от пръстите  Peace
Абе , да не е заради това , че пак се каня да прекъсна шиенето на Св. Георги заради това сватбарското гобленче  Rolling Eyes Предишния път когато прекъснах Св. Георги , за малко да катастрофираме с колата  Sick Confused (понеже исках едно великденско да направя , което после така и не завърших) Случвало ли ви се е нещо подобно  Thinking едва ли има връзка , не ми се вярва малко на такива работи  Rolling Eyes

Дуданка , много е хубав букет   bouquet

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 17:25 от Мимито & Светла

# 192
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Мимито & Светла много гадна случка! Дано не стават по-лоши работи! Относно Св. Георги вземи и си го довърши. Един път влезнали такива мисли, няма отърване! Успех и дано скоро го завършиш!
  bouquet

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 17:33 от Дуданка

# 193
  • Севлиево
Дуданка ще стане супер  Peace И ти като мен ще ги съчетаваш нещата  Hug На мен ми остана съвсем малко от дантелата на гоблена с цветята и плетената кошница. Ще показвам обаче като го сложа в рамка, надявам се да е съвсем скоро  bowuu

# 194
  • край Дунав
Ей, страшни сте!  Grinning  Дж, нямам носия. Имам кенар и ще правя от него риза, после ще я бродирам. Другото ще търся да си купя, щото няма шаяк, достатъчно съвременен  Mr. Green  Ама ризата искам сама да си бродирам с нашенска шевица. Иначе гледах във всички тези линкове, които ми пуснахте, но..няма баш от нашия край. Нищо-утре ще отида по едно време до библиотеката и ще взема апарата със мен! Дано намеряточно каквото търся. Ако не го намеря отивам в музея...и така, докато си намеря квото ми трябва! после ще споделя тук. Иначе ми предлагаха носии разни, по-стари и носени, но доста добре запазени от влашкия регион. /цените са малко по-така...нагоре/
Този Риолис-много нежен-браво!
Ах, Несебър-една приятелка тамън е пристигнала там за няколко дена...

Общи условия

Активация на акаунт