Бродирана красота - 74

• 92 761
  • 689
  •   1
Отговори
# 660
Джемма честита годишнина! Още поне два пъти по-толкова да сте щастливи заедно.
Отдавна не съм се появявала защото няма какво да покажа,но ви чета редовно и се възхищавам на красотите.
pepen   bouquet
И да покажа едва започнатият подарък от коледната томбола (дойде му реда)

трябва да стане това:

ljubimka много хубав става  Hug

Приятна и прохладна вечер!

# 661
  • София
Джемма честита годишнина мила да сте живи и здрав и много щастливи още 50 години   bouquet
(аз скромничко да се похваля че издържах държавния изпит с 5 и съм адски щастлива)

# 662
  • Атлантис, Галактика Пегас
didolinaa, честито за държавния!

# 663
Привет на всички!
Реших да покажа последното ми завършено нещо (беше за подарък, позакъснях малко Embarassed, но вече е подарено)

# 664
Много красоти!
Обикновен черен молив става ли за разграфяване? Аз използвам само разграфена панама и не съм разграфявала, но като си номерирам квадратчета по панамата химикала или молива, който съм използвала се изпират.

Завърших еднорозите. Изпрани, изгладени - много си ги харесвам. Ще пусна скоро снимка.
Шия един букет от конците, останали от другите гоблени. Харесах го и го започнах... Оказа се 1:1. Малейййй каква мъка. От иконата не бях шила 1:1 и се бях зарекла да не шия повече. Добре, че е малък гоблен. Става много нежно, но ми е много трудно. Може би се свиква.

# 665

здравейте и от мен! работя върху един гоблен, доста съм напреднала, но ми липсва едни номер конец - този, който е контур на очите. Ако го знаете и можете да ми помогнете с информация, много ще съм благодарна
хубава вечер  Grinning

Strands - 1 ; Type - DMC ; number - 816 ; color - Garnet

# 666
Да ви кажа в сп.Къщовница има много хубаво гобленче-Принцесата на Кайро. Поне на мен ми харесва де.

# 667
Джемма, честита годишнина!

Мили момичета, да се отчета, че мини иконката ми свършо перфектна работа за малкото време с което разполагах. Много се хареса на рожденничката!   bouquet За съжаление не сколсах да я снимам, че съвсем в последния момент стана. Сиссак, благодаря! Hug

И понеже ме чакат и други поводи следващия месец, ми се ще да направя към подаръците и по една картичка с избродиран и залепен мотив (до сега не съм правила, но вярвам, че ако ми се получи, много ще се зарадват хората). Та едното е за сватба, другото за раждане на бебе! Пак ви моля за помощ с идеи и схеми за такива малки гобленчета на бебешка и младоженска тематика!

Благодаря!

# 668
Здравейте всички!!
Аз отдавна, отдавна не съм шила, но сега пак започвам...
Предишните ми творения бяха класическия Вилер-Деня и нощта и някои други.
Сега почвам Дименшънс-току що си купих това:

http://cgi.ebay.co.uk/WATERLILY-BLOSSOMS-DIMENSIONS-X-STITCH-KIT … sh=item2eadc632f6

Добре ли е?  Hug

# 669
  • гр.Добрич
Хубаво е гобленчето, но то май е щампа и се шие само на места.

pstojkova, много нежно се е получило.

# 670
Да, така си и пише-в сайта на Герика обаче е в раздел "схематично изображение върху плат " - не щампа..
Това какво означава ?
Но като за първи опит с Дименшънс -  Hug
Иначе е нежно..И доста по-различно от едно времешните..  Grinning

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:22 от Анонимен

# 671
  • гр.Добрич
Поне като цена ти е излязло по-евтино от тези на Герика. Като пристигне ще видиш какво има в комплекта. Другите момичета ще се включат с коментар.

# 672
Щампа с частична бродерия е .Шие се само на места.Ето това е по този начин.Много е красиво:

http://sissak.snimka.bg/holidays/vtora-nacionalna-sreshta-na-gob … 1404.15361816.big

Ето една възглавничка на "PERMIN", която завърших снощи.

Картичката е оформена и подарена:

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:56 от sissak

# 673
Хм, то от Герика е направо самоубийство на купуваш....
Снощи играх на търг за африканските лъвове от златната колекция,но много късно свършваше търга и са ме надцакали с 0,50 паунда...
Купили са го за 11,50 лири +3 доставка. Смятайте колко е по-евтино..

# 674
  • там където има винаги вятър
Здраейте мами, много красиви неща има показани. newsm17.Пиша рядко но за сметка на това ви чета постоянно. Искам да споделя проблема си със вас, защото знам че винаги давате добър съвет. Шия "Сляпата козарка " на Вилер / един голям чаршаф/ и съм ушила може би 1/5 от него и вчера констатирах че с имам малка дупка на панамата, по точно са срязани хоризонталните нишки на 4 бода и сега не знам как ще го оправя  newsm45. Та молбата ми е ако на някой му се е случвал такъв проблем моля да споделите. Не мога и да го захвърля, защото съм ушила доста.  bouquet
Наложи се да шия гоблен, който беше започнат отгоре и шит отред гобленов бод, а отзад като кръстче,т.е. с права чертичка. Започнах го отдолу както си шия и когато стигнах до ушитото се разминавахме с една нишка по хоризонтала и една по вертикала и трябваше да разшивам, но съм отрязала една нишка по вертикала... След доста  Thinking взех конец от ибришим, направих го на 2 и с иглата го промуших отдолу в/у вече ушитото  и после продължих промушването м/у нишките на панамата - отгоре, отдолу и т.н., така си направих липсващата нишка. Дано си ме разбрала, че стана едно обяснение....

Общи условия

Активация на акаунт