Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 44 229
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте! Искам да ви попитам, ако може да ме ориентирате - малко по малко се приучаваме на гърне. Искам изцяло да махаме вече тия памперси. ooooh!  У дома - добре.Ама навън ми е проблем. МИсля да си поръчам тренировъчни гащички. Гледах в Екомама - имат два варианта - imsevimse и britghbots. Но имат мноого драстична разлика в цената. Можете ли да ми дадете акъл кои да избера?  newsm78 Аз лично клоня към ImseVimse независимо, че са по-скъпите.Струват ми се по-добри. Но пък ако няма разлика  Thinking

# 46
Ima razlika  и то  голяма. Най-добре е да ги видиш на живо и сама да прецениш.
В"Сладури "ги има и двата модела. Брайтботс са ката бамбино мио- имат найлон вътре. Те са за евентуално изпускане, поемат не повече от едно напишване. Имсето може и повече да задържи. А като за начало може и друг вариант да опитате. - в магазина ще ви консултират.

# 47
  • София
monda благодаря, но за момента сме в София. 

# 48
Аз съм правила вариация - тензухена пелена сгъната правоъгълно сложена между краката и отгоре нормални гащички. Но сина ми беше над годинка.
И аз така съм правила още около 6-7 месец. Подозирам, че пълният начин на повиване е бил само за новородени, а после се е преминавало именно към олекотените версии с гащички и ританки.

# 49
за само от любопитство тези щипки с които се закрепват пелените има ли ги в България?

Видях по назад на първа страница, че araxna е във Варна и е писала, че ползва снапи. Може би тя ще те ориентира къде в България може да се купят.

Не знам дали е пускан преди този сайт, не съм чела старите теми, http://www.greenmountaindiapers.com, но е страшно богат на информация. Дано да е полезен на някой. Аз лично го ползвах като ориентир като прохождах в дебрите на многократните пелени. Има доста снимки и човек добива представа за различни алтернативи и комбинации, които може да ползва.

# 50
  • Варна
Снапи в България не знам да се продават, мойте са от ebay, имам от т. нар. стар стил, тях си ги купих от Щатите заедно с префолдс, и едни "нов" стил втора ръка от Англия, разликата е че на старите формата на закачащото е кръгла а на новите е капковидна, та сега имам 9. Реално 3 са напълно достатъчни. Новите са по-хубави между другото. Марката и на старите и на новите е Nappi nipas, виждала съм такива и едни Lovely baby в ибей с много лоши отзиви за качеството. Като размер има за бебета и за проходили. В момента има добри оферти в Ebay, има и в Babykind.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 21:59 от araxna

# 51
  • Düsseldorf
Момичета, ще ги продавам моите пеленки за многократна употреба от Ибей....

Много пътуваме и аз почти не мога да ги ползвам, да ги нося навсякъде и щом стигна да почвам да пера ми е твърде изтощително....

Иначе, въпреки че са китайски, са доста добро качество, както и други мами бяха установили. Купих ги за 100 евро / 14 броя в различни цветове, поръчах и 10 допълнителни вложки по 3 евро. Ще ги дам за 160 лв. всички неща, ползвани са само по няколко пъти - в началото му бяха големи на бебо първите 1-2 месеца, а следващите 2 ние започнахме да пътуваме всеки уикенд и няма смисъл да ги държа за останалото време.
Ако някой има интерес да пише на лични, сори за спама, но продавалника нали не работи...

# 52
Здравейте,

от 3 месеца ползвам многократни пелени (Фъзи бънз), но днес установих, че две от тях (имам общо 6) са започнали да пропускат. Не говоря да е излязло пиш отстрани, докато малката е била на една страна примерно, а отдолу пелената си беше мокра. Много съм разочарована Sad. Имам и една бройка, но която й се е отлепил на места непропускливия слой.
Аз ли съм сгрешила някъде, не знам. Пера ги винаги на 60 градуса, както е на етикета. Използвам прах Бамбино Мио.
Случвало се е да ги изпера и със сода (в отделението за прах) и оцет (в отделението за омекотител), за да премахна миризмата, която се беше появила. Тогава добавях е етерично масло. Прала съм ги и на ръка с бебешки сапун. Не знам дали сапуна не ги е повредил Confused. На някои случвало ли му се е?

# 53
Здравейте! Толкова търсих преди такава тема, но попадах само на стари заключени и без линк към актуална. В "На пазар" изобщо не ми е хрумвало да погледна.

Solley., благодаря ти за отговора в другата тема.
Копирам си питането от там:
"Аз имам 2 въпроса за многократните пелени. Първата ми чуденка е за необходимата бройка. Навсякъде чета различни неща. Поръчах си 20 и се надявам да стигат. Другата ми неяснота е по отношение на дрешките ... трябва ли наистина да са по-голям номер и какви точно дрешки са най-удобни - бодита, гащи, панталонки. newsm78"

... и отговора на Solley.:

Цитат
Синьо, броят зависи от няколко неща:
- коя "система" ще ползваш - all-in-one, пелени с джоб, обикновени с кавър или комбинация. Едните съхнат по-бързо, другите по-бавно.
- колко често смяташ да ги переш и имаш ли сушилня

Ти от кой вид си поръча 20?

За размера на дрешките също не знам как да ти отговоря. Зависи от самите модели/марки. Примерно има бодита за 0-3 месеца, които да доста дълги и същия размер, но на друга марка, които са по-къси. Най-добре е да вземеш по няколко различни и да видиш. Имай предвид, че при повечето модели има оставено достатъчно място, за памперс/пелена.

За прането не знам колко често. Колкото се налага предполагам. Сушилня нямам и не бих купила по ред причини. Имам специално помещение за сушене и тераса. Simple Smile
Поръчах си такъв комплект на Popolini + 10 броя такива (става въпрос за плетените).
Сега обаче се замислям дали да не върна тези на Popolini (все пак са много по-скъпи) и да карам с плетените + бархетни пелени. За отгоре такива вълнени гащи. Продавачката в един магазин твърдеше, че текива гащи не трябвало да се перат, а само да се сушат и проветряват. Пране от време на време. Някой има ли опит? Аз гледах много недоверчиво. Grinning

За размера дрехи ми е ясно, че зависи от марката и т.н. Simple Smile По-скоро не знам какви ще са подходящи ... боди или панталонки/чорапогащник? Ако се използват вълнени гащи за върху пелената хич не си представям какво може да се облече отгоре.

Малко дълго стана, но ще се радвам ако някой може да даде съвет/насоки. Simple Smile

# 54
  • Варна
    Наистина няма нужда да се перат вълнените гащи по-често от на 2 седмици или когато са замърсени. Вълната поема миризми много бавно и в нея трудно се въдят бактерии. Аз лично ги пера като усетя дъх или са наакани, ако не са изпълнени тези условия, веднъж месечно. Въртя 7 чифта и някои ги слагам по-рядко, затова. Обаче слагам ланолин на всяко пране. За бройката имам 37 пелени (тензух и префолд) и 7 вълнени гащички, и пера на 3 дена веднъж само пелени, но мисля че са ми много. Мисля че 24 пелени и 5 гащички биха били предостатъчни.

За дрешките, сега лятото държа детето по вълнени гащички и блузка, понякога и без блузка, а като излизаме с рокличка. Зимата бяхме по ританки и блузка, а за излизане слагах върху гащите панталонче, слагала съм и чорапогащник, за другата мисля да плета вълнени панталончета. Бодитата не ги обичам, защото ми се е случвало на сутринта да сменям и боди и ританки, защото вълната все пак си пропуска по малко, когато детето седи на нея и не се смени навреме. Най-добре опитай, защото за всеки е удобен различен вариант.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 10:22 от araxna

# 55
araxna, много ти благодаря за отговора.   bouquet Беше ми много полезен.

# 56
Здравейте,

от 3 месеца ползвам многократни пелени (Фъзи бънз), но днес установих, че две от тях (имам общо 6) са започнали да пропускат. Не говоря да е излязло пиш отстрани, докато малката е била на една страна примерно, а отдолу пелената си беше мокра. Много съм разочарована Sad. Имам и една бройка, но която й се е отлепил на места непропускливия слой.
Аз ли съм сгрешила някъде, не знам. Пера ги винаги на 60 градуса, както е на етикета. Използвам прах Бамбино Мио.
Случвало се е да ги изпера и със сода (в отделението за прах) и оцет (в отделението за омекотител), за да премахна миризмата, която се беше появила. Тогава добавях е етерично масло. Прала съм ги и на ръка с бебешки сапун. Не знам дали сапуна не ги е повредил Confused. На някои случвало ли му се е?

Ами да, и аз бях писала преди няколко поста. Аз имам 1 гащички Фъзи и абсолютно всеки път му пропускат. Но му тече отстрани по крачето, самата непромокаема материя до сега не ни е пропускала. Красиви са, но за съжаление само това.
Другите ни гащички са на Wonderwoos - нямам забележки, бетон са. Имам едни непромокаеми на LittleLamb, ползвам ги с тензухени пелени - и те не са ни пропускали. А отделно тази сутрин поръчах непромокаеми гащички на Farlin, ще видя те как са.

# 57
nadinka, откъде си поръча тези Farlin? Може ли линк? Явно и аз ще трябва да сменя марката, макар че Фъзитата ми бяха много удобни...

# 58
nadinka, откъде си поръча тези Farlin? Може ли линк? Явно и аз ще трябва да сменя марката, макар че Фъзитата ми бяха много удобни...

Farlin ги поръчах от тук http://www.smehurko.com/catalog/. Но още не са дошли и не мога да ти кажа дали стават (те са само непромокаеми гащи, нямат джоб за подложка, аз ще ги ползвам с тензухени пелени или с каквито подложки реша). Иначе ги гледах преди няколко дни на едно друго бебе и ми се сториха хубави на външен вид и на пипане Simple Smile

# 59
Надинка, благодаря за информацията за LittleLamb кавърите. Точно към тях съм се насочила, но нямаха в наличност, когато се опитах да поръчам. Значи да си потвърдя поръчката Grinning
За момента карам с най-невероятната "система", която може да си представите. Измислена е от някой български гений през най-дълбоката криза през 90-те, казва се "памперс втора употреба". От един стандартен памперс се изважда пълнежът (ватата и гелът), изпира се и се превръща в кавър или дори в пелена-джоб, в която може да се слага тензухена или бархетена пелена или друга подложка. Изкорменият памперс може да се пере дори в пералня Mr. Green Върши работа, докато човек се снабди с джобове и кавъри, а може би и за постоянно ще става.

Общи условия

Активация на акаунт