Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 44 229
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
моето момче рядко ака в гащите понеже я върши тази работа веднъж на два дни откакто се е родило,когато се събуди успявам да хвана пиш,обаче през останалото време нещо не се справям,в началото ползвах вечер еднократни/ ама имам чувството ,че усеща разликата и мрънка от еднократните ,а мен ме дразни миризмата им/,а,но от месец сме само с многократните,да се надявам до есента да се научим да хващаме повече пишове че да не се налага да слагаме еднократни.

# 31
аз съм се спряла на няколко вида пелени, все от 100% памук или бамбук защото държа на естествените материи. ще поръчам и 2-3 различни кавъра, вкл. вълнени за да ги изпробвам. също правя опити да си шия и домашни пелени и кавъри - има много инструкции и кройки в нета и не е трудно. като се роди бебо ще видим колко са ефективни.

двата сайта от които мисля да поръчвам са:
www.ekomama.net
www.estestveni-idei.com

имам въпрос за тензухените и бархетни пелени - откъде ги купувате и колко струват?

# 32
  • ул. "Мечтание"
Момичета, имате ли опит със сушенето на пелените в сушилня? Тия, дето са с пласмасови копчета проблем ли им е? На мен това ще ми е доста определящо при пазаренето на пелените.
Иначе за кавърите и подложките ми е ясно.

# 33
Не, не е проблем да се сушат пелени с пластмасови копчета в сушилня.

# 34
  • ул. "Мечтание"
Благодаря!  Peace

# 35
Здравейте случайно попаднах на темата и съм ............сега чувам че има пелени за много кратна употреба  EmbarassedДъщеря ми е с бакрерии в урината и се налага да махна памперса, но за гърне още и дума да не става .........не се улучваме. Кои пелени ще ми препоръчате?Колко чифта ще ми трябват, от Варна от къде да ги закупя????

# 36
  • ул. "Мечтание"
Колко чифта ще ми трябват, от Варна от къде да ги закупя????

Кажи първо колко е голямо детето, за да можем да ти дадем съвет колко броя ще ти трябват.

# 37
На 1.5 месеца

# 38
  • ул. "Мечтание"
Можеш да си вземеш толкова бройки, колкото памперси използваш х 2 примерно плюс още няколко допълнително. Да има да сменяш, но пак зависи и точно какъв тип ще избереш. Прочети първия постинг да се ориентираш кое как долу-горе.
Също бих ти препоръчала преходни гащички, даже бех ги предпочела на твое място. Аз лично използвах на Бамбино Мио и много ми допаднаха (за разлика от пелените им), но има и други. Някой който е ползвал други марки може да сподели от къде си ги е набавил.

# 39

имам въпрос за тензухените и бархетни пелени - откъде ги купувате и колко струват?

Продават комплекти в бебешките магазини - две бархетени (90х90 и 90х60 см) и две тензухени (90х90 и 90х60 см) - комплектът струва около 5-6-7 лв, ако не греша. Този вариант е разработен за традиционното българско повиване, при което малката тензухена пелена се сгъва на правоъгълник и се слага между крачетата, голямата на триъгълник, с нея се увива като с гащички, после с малката бархетена някак се увиват поотделно крачетата и най-отгоре се увива бебето до под мишничките с голямата бархетена. Аз не смятам да практикувам точно този вариант, затова предпочетох сама да си направя пелените. В някои магазини продават тензух и бархет на метър - тензухът струва около 2 лв за метър (широчината е 90 см), а бархетът е 2-4 лв за метър, зависи от ширината.
В стоковата борса на Вис Виталис (Пловдив, но сигурно ги има и другаде) продават и отделни пеленки с различни размери.
В някой от интернет магазините бях видяла и други тензухени пелени - на Имсе Вимсе има, а също и някакви български. Май в Екомама или в Мататама.

# 40
традиционното българско повиване, при което малката тензухена пелена се сгъва на правоъгълник и се слага между крачетата, голямата на триъгълник, с нея се увива като с гащички, после с малката бархетена някак се увиват поотделно крачетата и най-отгоре се увива бебето до под мишничките с голямата бархетена.
колко интересно, не бях чувала за това изобщо. някой практикува ли го все още? на мен повечето ми познати не са чували за друго освен памперси и като спомена многократните пелени реагират странно.

благодаря за отговора!

# 41
Здравейте случайно попаднах на темата и съм ............сега чувам че има пелени за много кратна употреба  EmbarassedДъщеря ми е с бакрерии в урината и се налага да махна памперса, но за гърне още и дума да не става .........не се улучваме. Кои пелени ще ми препоръчате?Колко чифта ще ми трябват, от Варна от къде да ги закупя????
Във Варна се продават в магазин :Сладури"- в пресечката срещу хотел "Черно море"

# 42
  • ул. "Мечтание"
традиционното българско повиване, при което малката тензухена пелена се сгъва на правоъгълник и се слага между крачетата, голямата на триъгълник, с нея се увива като с гащички, после с малката бархетена някак се увиват поотделно крачетата и най-отгоре се увива бебето до под мишничките с голямата бархетена.
колко интересно, не бях чувала за това изобщо. някой практикува ли го все още? на мен повечето ми познати не са чували за друго освен памперси и като спомена многократните пелени реагират странно.

благодаря за отговора!

Аз съм правила вариация - тензухена пелена сгъната правоъгълно сложена между краката и отгоре нормални гащички. Но сина ми беше над годинка. За бебето мисля да го прилагам отначало, но тоя път с бархетена пелена. Показаха ми едно клипче, как се сгъват гащи от бархетена пелена, ето го: http://www.youtube.com/watch?v=Yv1CHwJvpPQ

# 43
за само от любопитство тези щипки с които се закрепват пелените има ли ги в България?

# 44
колко интересно, не бях чувала за това изобщо. някой практикува ли го все още?
Не знам, може и да го практикува някой, макар че не ми се вярва... И аз не съм го виждала на живо, описанието го има в книжката на един БГ педиатър, която си купих около раждането на първото дете. Някъде го бях виждала и на снимка, но не помня къде.

Общи условия

Активация на акаунт