Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 44 249
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Искам да питам някои ползва ли многократни памперси през лятото, защото аз си купих, но ми се виждат много дебели за това време. Ако някои ползва да препоръча марка

# 16
  • ул. "Мечтание"
Ползвах миналата година, нямаше проблеми, в смисъл, че не се е подсичал и запарвал.

# 17
Здравейте! Искам да питам някои ползва ли многократни памперси през лятото, защото аз си купих, но ми се виждат много дебели за това време. Ако някои ползва да препоръча марка

Аз ползвам в момента Wonderoos и Fuzzi, нямаме проблем нито със запарване, нито с подсичане. Но ако пътуваме някъде с колата за по-дълго примерно, му слагам обикновен еднократен памперс. Имам чувство, че така му е по-лекичко. Иначе за разкодки с количката и за вкъщи сме си все на многократните.

# 18
И аз взех Fuzzi, но в сравнение с еднократните на Памперс, които са по-тънки от останалите, направо не мога да си представя да му го сложа. Ще потърся друг вид многократни, може би трябва да са All-in-one.

# 19
Надинка, благодаря ти за съвета  bouquet! Явно това е най-разумният начин, въпреки че ми се искаше да набавим от рано всичко Blush.
Изглежда първият месец ще заложим на еднократните еко пелени, а после ще пробваме от многократните и ще решим в движение кои са по-добрият вариант за бебчето.

Относно прането и предишните ми въпроси започнах да се ориентирам - трябвало е да погледна по-добре Blush. Разбрах и що е то "дезинфектант за пелени" и ми е мирно на душата Laughing.

# 20
Вълната не е ли алергизираща? Или за нещо по-специално иде реч Blush.
newsm78 Не виждам причина да е алергизираща newsm78 Основният й недостатък според мен е, че боцка. Иначе наистина не запарва, което си е много важно.
гащички на Babyland като кавъри
Ако не те затруднява, можеш ли да дадеш линк към тези гащички?
А за тренировъчните (на Бамбиното съм пробвала) много пъти съм си казвала мнението - дебели, съхнат ужасно бавно, не задържат и едно пишкане, така че се мокрят и дрехите. Ако ползвах тях, трябваше да имам поне 8-9 чифта за един ден, а като се има предвид скоростта им на съхнене, вероятно щяха да ми трябват поне 3 пъти по толкова, за да може винаги да имаме нещо за обуване.

# 21
  • Варна
Домашната вълна откъм пропускане се държи най-добре, а за боцкането усещането е субективно, мойта дъщеря 2 от гащите и боцкат ама тя не се оплаква и не ги мрази.
Към вълна алергия не съществува, съществува такава към ланолин, но е изключително рядко срещана, казуистика. Но има алергия понякога към препаратите за обработка за омекотяване, отблъскване на молци, багрила, негоримост, ама на теория, аз иначе не съм чувала
 на практика. Случаите на непоносимост към вълна се дължат на много нежна кожа и груба вълна, която дразни механично кожата, не на алергия.
Аз сега лятото съм прибрала всички изкуствени пелени и караме само на тензух и вълнени гащи, въртя 36 пелени и 6 чифта гащи, едните много дебели за през нощта, само сменям на час, час и половина, не се е зачервявала.
http://cgi.ebay.com/1-Babyland-One-Size-Cloth-Diapers-1-Inserts- … sh=item2308917301 според мен това има предвид, без подложка съм ползвала като кавър

ПП. За вълнени гащи пробвай ebay.com и Etsy.com,  с думи като soaker и wool cover, (аз се замислих да плета гащи и да продавам там)
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/wraps/woolover … 4cc17dfcb0af9ae7fи още.

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 13:12 от araxna

# 22
и аз ползвам Babyland и тензухени пелени.

# 23
Мата Космата, благодаря за отговора ти!

Към вълна алергия не съществува
Изумена съм от категоричността ти. Моите уважения, разбира се.

# 24
  • Варна
 Mr. Greenhttp://www.naturaworld.com/blog/index.php/wool-allergy-fact-fiction-686

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 18:05 от araxna

# 25
  • Варна
http://cgi.ebay.com/1-Babyland-One-Size-Cloth-Diapers-1-Inserts- … sh=item2308917301 според мен това има предвид, без подложка съм ползвала като кавър

Да, точно тези са.
Между другото - имам 4 неотваряни бройки, тъй като смятах да ги ползвам като тип джоб, но ми пропускаха. В момента ползвам само 6 като кавъри и пак са ми много. Ако някой се интересува, може да ми пише на лични.

Може ли пак да си повторя въпроса - какво ще ми препоръчате за дете над 1 година - тренировъчни гащички или направо само по пликчета. Нещо не ме кефи идеята да бърша непрекъснато локвички от пода сякаш. Има ли някакъв друг вариант?

# 26
  • ул. "Мечтание"
Може ли пак да си повторя въпроса - какво ще ми препоръчате за дете над 1 година - тренировъчни гащички или направо само по пликчета. Нещо не ме кефи идеята да бърша непрекъснато локвички от пода сякаш. Има ли някакъв друг вариант?

Аз ползвах тренировъчните гащички на Bambino Mio и бях много доволна. Някой ми беше казал и за някакви китайски, които попивали повече (ама вече бяхме на нормални гащички). Ако искаш ще потърся да видя дали си пазя линк от където могат да се купят тия вторите.

# 27
Keit, otnosno ostanalite ti novi peleni BabyLand - iskam oferta Grinning

(Izvinete za latinicata, no telefona mi niama kirilica, a kredora ne raboti)

# 28
kеit моля дай съвет аз съм с 5 бр,има дни в които ползвам 1 има и такива в които и 5 -те,сега лятото е добре всичко съхне за час два,въпроса ми е за зимата как се справяше ?

# 29
  • Варна
Не съм споменала, че имам и още 3 чифта многократни пелени тип джоб (Fuzzi Buns, Wonderwoos и Пти Десу) + 1 Babyland от един друг комплект, така че стават общо 10.
Въпреки това до сега почти не ми се е случвало да ползвам повече от 2 чифта на ден, в повечето случаи - само по 1. Но ние практикуваме ЕБХ - от втория месец не ака в гащите, освен по изключение. Като я изпишквах през час-два, дори и да е пишкала в гащите, то е малко и не стигаше до пелената, така че на практика тя оставаше суха.
Напоследък обаче започна да пишка по-обилно и гащичките също се намокрят и се вмирисват, а взеха и да пропускат, затова търся и друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт