Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 47 137
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
да солей,памучните не миришат,но аз сега не ги ползвам,защото нямам горни гащи.слагах вчера два пъти,че нали съм изпрала джобовете и съхнат на балкона бавно (иначе на парното,но сега съм го спряла вече) и не ми миришеше.абе сигурна съм,че проблема е в микрофибъра,но незнам как да го оправя!

# 616
Опитвали ли сте да ползвате само памучни пелени, без микрофибър?  newsm78
Солейче, точно това направих Peace през нощта слагам памучна пелена с вълнени гащи отгоре и смрадта я няма. Поларено-полиестерните джобове ги оставих за през деня, че да ги сменям по-често, а и да не ми са под завивката Whistling
Пебс, разбрах, че си поръчала... А днес виж на какво попаднах - явно днес са публикували обявата или по някаква случайност не съм я видяла досега. Само че продават само голям разлер - за 18-месечни.

# 617
олелее мата космата,това да го разбирам ли,че микрофибъра е повреден непоправимо? аз немога да го оставя мойто бебе с памучни пелени нощем,защото много пишка!
между другото не всичките ми пелени са купени ендовременно.имам и едни съвсем нови,но и те миришат.май не е от повреждане,а си е до омирисване и невъзможност за изпиране.тези дезинфектанти на какъв принцип действат? още не съм купила.само копувам,копувам и си давам парите за глупости.затова сега си трая.

# 618
олелее мата космата,това да го разбирам ли,че микрофибъра е повреден непоправимо? аз немога да го оставя мойто бебе с памучни пелени нощем,защото много пишка!
между другото не всичките ми пелени са купени ендовременно.имам и едни съвсем нови,но и те миришат.май не е от повреждане,а си е до омирисване и невъзможност за изпиране.тези дезинфектанти на какъв принцип действат? още не съм купила.само копувам,копувам и си давам парите за глупости.затова сега си трая.
А, не вярвам да е развален Stop мисля, че просто се вмирисват. Най-странното е, че наистина понякога смърдят, а понякога нищо не се усеща newsm78 Но и аз реших вече да не си давам парите за глупости и си трая... действам с каквото имам налично и търся подръчни решения.

# 619
Много ще е гадно, ако микрофибърът се вмирисва така! Confused Засега на мен не ми миришат, но ги ползвам от кратко време. Всеки път слагам една, две лъжички сода в пералнята. Има ли връзка, няма ли?! newsm78
 На мен ми мирише еднократният памперс, който слагам през нощта. На акано ми мирише! Sick С нетърпение чакам да ми дойдат конопените  подложки и да почна да слагам от тях. В началото слагах и през нощта многократните пелени, но не можех да спя от притеснение, че детето ще се намокри, (това и друг път съм го писала де  Laughing ). Предпочетох да спя спокойно!  Whistling
Пак да ви досадя с начина на пране: почнах да пускам и гащичките и подложките на 40 градуса, на най-дългата програма, после подложките в сушилнята, а гащичките ги мятам на терасата. Така дали е ок или ще ги повредя?

# 620
Аз разкарах всички микрофибърни подложки. Продадох ги. Не заради смрад. Моите не миришеха. Просто не можех да ги гледам, супер гнясни ми бяха и непроятни на пипане.
Чела съм, че най-много те се вмирисват, понякога необратимо.
Марита, Мата, опитайте да изперете микрофибъра с белина (хлорна, не кислородна). Не ги киснете дълго. Хората пишат, че това оправя положението за известно време.

Kölsches Mädel, правилно ги переш.  Peace От време на време ги пускай на 60 градуса.
Содата може и да те спаси от миризлив микрофибър. Моите за 6 месеца ползванене не се умирисаха изобщо, винаги съм прала със сода, от ден 1.

# 621
Мата Космата,тия са много готини,дето сега ги показа.Че и размера е като за дребната,но ще изчакам за сега,да видим тези като пристигнат. Simple Smile Пък после може и от другите да взема. Simple Smile
Много благодаря за всичко!   bouquet

# 622
Kölsches Mädel , солей, а как да пера хем със сода,хем с препарат?накуп ли да ги сипя? или имате предвид,че перете само със сода всеки път?
солей,а колко да ги кисна в белина? за мен много е една нощ примерно,средно е няколко часа и малко няколко минути...така ли? че ще идва една мацка другата сряда д аи продам малко от ползваните ми пелени,че имам ужасно много вече и поне да не и дам вмирисани Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy

аз сега ще се заемам по–сериозно с ЕБХ,че нещо ми писна от миризми хахахахаах (за една седмица някъде го изпуснах да се наака в гащите само един път,ама то,защото се беше заиграл,а като е така не го пипам ако ще камъни да падат)

# 623
СолейHug
Гаца Баца, точчно така, накуп я слагам с праха!  Peace

# 624
Марита, слагам содата при праха.  Peace Понякога слагам и отделно една лъжица в отделението за омекотител.
10-15 мин ги кисни в белина 1:5 разредена с вода. Само памучните и микрофибъра!!! И ги плакни много пъти.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 07:34 от Solley.

# 625
мерси момичета! Hug

между другото одеве като ги събирах от простора навън ми мина през ума,че з апръв път ги простирам навън! до сега все по парното.дали пък и това няма значение?.....ще видим.

# 626
Маритка, аз от доста време имам ето това, обаче все не се престрашавах да го изпробвам. От два дни обаче се захранваме със спанак и вчера имахме невероятни изпълнения и реших да взема най-после да дезинфекцирам пелените. Сложих както обикновено 1 с. л. препарат за пелени и 2 с. л. сода (увеличих содата х2 този път) и 1 с. л. от дезинфектанта. Надявам се да свърши работа, че от няколко дни имаме леко зачервено по крачетата (частта, която е в пелената). А вчера ми свършиха пелените  Embarassed и сложих един памперс за около 1 час. Въпреки че старателно намазах със Судокрем, червенината беше много по-ярка и голяма като свалих памперса. Днес ще си поръчам още пелени, че да не прибягвам до памперси  Flutter
Вече постоянно си пера на 60 градуса и центрофужа на 900 оборота  Blush

# 627
  • гр. Пловдив
Момичета, какво казвахте за бамбуковите подложки? Помня, че ги коментирахте. Дали абсорбират повече от памучните?
Мисля да взема 4 броя от FuzziBunz универсален размер. Дали ще ми стигнат при положение, че пера всеки ден? Съхнат ли бързо? Подложките, с които се продава са от микрофибър, но дали той е по добър от памука?
Много въпроси станаха, но искам да махна памперсите, понеже много му се зачервява дупето на мъника от тях. Благодаря ви предварително за отговорите! Hug

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 11:48 от zwetellina

# 628
zwetellina, най-гадни и най-малко попиващи са микрофибърните. Повече попиват памучните, после бамбуковите и най-много - конопените. Същата е и последователността за съхненето - най-бързо микрофибърните, най-бавно конопените.
4 подложки може и да ти стигнат като переш всеки ден, но имай предвид, че ако са многослойни, може да съхнат бавно.

# 629
  • гр. Пловдив
Благодаря ти Солей, но защо да са гадни микрофибърните? Мисля да взема 6 от бамбуковите. Дали ще му мокрее на дупето ако ги сменям на 3 часа или 3 часа е доста време?

Общи условия

Активация на акаунт