Шести клас завършихме с 6-ца, вече гледаме заветната 7-ца

• 33 668
  • 622
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
 Момичета , не са извънземни децата , деца са  Hug. Просто имат ясна насоченост, и от сега знаят къде им е силата  Laughing.
 Точно днес , разисквайки " Една българка ", моят се размрънка , защо догодина трябвало да държи изпит по БЕЛ ,след като щял да кандидатства в математическата. Е, тирадата за грамотността беше изчетена , и мрънкането спря.
Ali sun, как така сте изрешили всички задачи?!?! newsm78 #Crazy  Ами това са няколко сборника #Crazy
Всички задачи  от сборниците , които бях преценила да купя. Изреши 2-та на Регалия - Тестове и задачи за 6-7 кл./ само за 6 ,разбира се /, и другият , синия , който е със състезателни задачи. Там е решил и 7-мокласните , за които му стигат знанията. Отделно за курса в СМГ бяхме купили един син / някакъв СИП/ , реши куп олимпиадни задачи от сборник и от нета... та всичко , което имахме изреши през годината. Затова сега питам , какво  да търся , нещо  с повишена трудност. Така че благодарско за твоето предложение. Нищо ,че листата са надраскани , той е научен да не гледа отговори и решения  Wink.
 Не забравяйте , че голямото му желание е да става състезател  Grinning, при което положение всичко изрешено е малко.
 Иначе и ние не сме фенове на НПМГ , и дълбоката ми вяра е ,че все ще успее в СМГ-то. Но човек трябва да си върже гащите  Wink.
 Ali&Meli , по повод коментара ти за немската искам да споделя нещо , което ме разсмя:
 аз: Трябва да помислиш, какво ще пишеш като 2 желание , ако не успееш в СМГ.
 синковеца: ААА, ще пиша немската  Joy.
 Смешното в случая е , че толкова иска СМГ, че не знае че там баловете са по-високи отколкото в НЕГ.

# 91
  • София
Али Сън коментарът за немската касаеше моето дете,да не помислиш твоето.За него знам,че има твърдо желание СМГ.
За моето си мисля,че ако не знаеше немски НЕГ би бил оптималният вариант /ако го приемат/.
Аз нещо не схванах разговора Ви за НЕГ и СМГ  Embarassed Старост-нерадост,какво да се прави.
Иначе е нормално дтетео като се интересува  само от СМГ да не наясно с останалите у-ща.
Дали продават книжки с баловете на различните гиманзии?Май имаше такава на Регалия.Или да изчакам тазгодишните балове?

# 92
  • Sofia
 Ali&Meli , знам, че говориш за твоето дете. Просто като сподели се сетих за този разговор.
  Та разговорът за СМГ и НЕГ може и аз да не съм го предала  като хората. Петък вечер , яко съм изпушила.
 Основното е в това , че той си мисли , че СМГ е най-желаното у-ще. Идея си няма какви са баловете за НЕГ, и я гласеше като 2-ро желание. Всички знаем за разликите при мин. балове в двете у-ща  Wink.

# 93
Здравейте!
Записвам се и аз в темата като майка на бъдещ седмокласник.
Избра ли ли сте вече къде ще ходите на курсове през следващата година?
Оказа се , че тази година нямам познати и близки с деца седмокласници и няма кой да ме ориентира на къде да се насоча.Ще се радвам да споделите мнения,защото тези от 1 стр не са ми достатъчни.

# 94
Аз като чета за какви извънземни деца пишете тук - направо загубих ума и дума!  #Crazy
Мислех, че поне девойката ни е амбициозна, ама това, което пише Радост, да не говорим за сина на Ali sun така ме стресира, че вече ме е срам да пиша в тази тема  Embarassed Затова се спотайвам и не пиша - от срам, че си нямам извънземно дете Embarassed
Ваканцията била за почивка, не за учене! Това е единственото нещо, по което има пълно единомислие между трите ми "земни" дечица! Laughing

Ама чакайте сегааа! Недейте така и мойта блейка е същата и всъщност повечето човечета на тази възраст са именно на тази вълна. Не им се учи, не им се занимава с излишно натоварване ( демек всичко, което не е игри, ПСП, кино, и моткане с приятелчета, училището е място за социални контакти и евентуално място, където да се опиташ да премериш сили с преподавателите и да се опиташ да ги пуснеш по пързалката)
Така че момичета - М4, мамаМилк, Шанко, .... и т.н тук в зи редица ще сме болшинството недейте изпада в такива настроения.
Аз от моя страна истински се радвам на дечица като Гери на Радост и като сина на Алисън, но съм с ясното съзнание, че те са по-скоро изключение макар и твърде приятно. Радвам се разбира се, че макар и задочно ги "познавам", но като цяло рядко се срещат такива деца в днешно време  Peace
Наистина би ми било интересно как се възпитават такива деца, в смисъл кой елемент от възпитанието провокира именно тези качества, дано пък в продължителното ни общуване стигнем до този извод или пък просто  става дума за вродени такива качества, нямащи общо с възпитанието?
Та в тази връзка ето ви един интересен въпрос - Радостче, Алисън, Алимели - как смятате че се е стигнало до това качество у децата ви? Имате ли идея кое е дало началато му, смятате ли, че би се повторило и в другите ви деца при същото възпитание и среда?
Ясминааааа  Hug Hug Hug айде бе свате откога те чакам  Hug
Алимели в никой, ама в никой случай 2-ра АЕГ!!!!
Че 1-ва АЕГ не е това, което е била е факт, но както правилно сте констатирали това се отнася до всяко училище, като се почне от кварталните гимназии, през техникумите и се стигне до елитните гимназии - езикови, СМГ, НПМГ, НГДЕК, НТБГ, НФСГ и т.н.
Със сигурност нивото е в пъти по-ниско от това, което е било по наше време, но като цяло все пак традициите са си традиции.
Та в тази връзка Алимели наистина, ако трябва по-добре избери 22-ра гимназия, но 2-ра АЕГ просто ..... само ако нямаш друг избор на 2-ро или 3-то класиране, което просто не си представям да се наложи във вашия случай.
Случки  Rolling Eyes Shocked Twisted Evil коя от коя по-шантави съм събрала в архива за всяка една от елитните гимназии, като повечето са ми от 1-ва ръка ( тоест от мои лични познати с деца там), най-много от 2-ра и те уверявам, че няма училище в София за което да не съм чула лош отзив, включая и за нашето, което първо е на 5 години и общо на випуск има по 30-тина деца и то от 2-3 години насам, преди това са били по един клас.
Моя много близка приятелка от детинство миналата година имаше дъщеря абитуриентка в НЕГ - направо ми се изправи косата от това, което чух и за там като дисциплина и като отсъствия на децата и куп още страхотии, а това е топ училището в София поне по бал и доскоро беше наша цел номер 1.

Иначе за лятото аз и за двамата съм предвидила само мноооого книги и ще опитвам да ги наритвам да четат. Задачи предвиждам само за малкия, защото има разни неясноти, които искам да му помогна да изчисти. За Боби определено не предвиждам да го карам да прави нищо!!!! освен четенето. Имат си някакви задачи за домашно от учителката им - тях да си ги прави, но иначе ще му дам пълна почика и смятам, че това е редно преди бъдещото натоварване и истерия, на което ще са подложени догодина.
Не подлагайте децата на голям натиск, защото понякога предозирането също може да се окаже пагубно.

# 95
  • Бургас
Лени, добре си го казала. Нямам намерение да се обяснявам, че детето ми не е "извънземно". Който се депресира да чете тук, а камоли да пише, моля - изборът си е негов да прави каквото намери за добре.  Peace Явно всички деца са извънземни, защото всички са различни и интересни по своему. 
А иначе, темата беше всеки да си споделя, нали? Съжалявам, ако съм обезпокоила някой със споделеното от мен.  ooooh!
Ние тези терзанията, какво да изберем ги нямаме, просто защото при нас елитните гимназии, освен професионалните са само ПМГ, немската, английската, френската езикови и търговската гимназия.
Лени, специално за теб ще напиша. Аз споменах мисля, и то скоро че детето си ми е такова от малко. Винаги е имала желание да учи нещо. На 4 години искаше да й пиша бувките от азбуката и учителката й в ДГ ми се караше че съм я учила да чете ръкописано. Ами като си иска детето, аз какво да направя, не мога да го ограничавам.
Забранила съм да пипа каквото и да е за учене или задачи. В понеделник заминаваме на минералните бани и щяла да си вземе няколко учебници за седми клас  Tired. Забраних категорично каквото и да е, различно от прочитна или задължителната им литература.

# 96
  • София
Радост наистина такива деца като твоето и на Али Сън рядко се срещат и в този смисъл мисля,че думата извънземни не е употребена в отрицателен аспект,напротив.
Деца,които знаят какво искат и го постигат,поздравления за което!
А за елитните гиманзии,ами вие си имате почти същите като нас.Най-важното е,че си имате МГ.
Иначе Лени много точно е описала децата на тази възраст,но най-много ми хареса пускането на преподавателите по пързалката  Joy
Лени благодаря за инфото!
Али Сън браво на момчето ти!Знае как да си подреди желанията.

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 00:50 от Ali&Meli

# 97
  • Sofia
 Добър ден  Laughing.
 Лени , да ти кажа честно , не знам как точно детето стана такова. Винаги е бил ученолюбив, на 5 г. сам поиска да чете / научих го/. После , в у-ще  /повечето от вас знаят за проблемите с началната ни учителка /, детето беше мачкано и подценявано. Е , единственият му шанс беше да се труди. Когато стана 5 кл. , нещата се промениха , учителите започнаха да го ценят и уважават, и на моичкият започна да му харесва да е най-добрия. Отделно на алианса реши , че иска да учи в Англия , тръгна на курсове по математика и откри , че това е неговият талант...Та при нас явно голяма роля изиграха учителите му / и малко остен в първите години от моя страна  Mr. Green/.
 Това , което най-много ме радва е , че всичко ,което постигна т.г. го постигна съвсем сам. Нито веднъж не го изпитах или проверих. Ходеше си редовно на английски и тренировки , с две думи - явно стана отговорен. Мързел и при него има , но две думи са достатъчи , за да го забрави  Laughing.
 Колкото до това , дали би се повторило при малкия - не знам. Много ми се иска , но при положение , че не знам как точно е станало , идея си нямам дали ще се получи.
 Иначе гледам Малчо , върви по стъпките на брат си. Има огромно желание да  се сравнява с него. Иска да решава задачи / и се справя доста добре с тези за 1 кл./, даже започна да чете Пипи  Shocked. По собствено желание реши , че докато батко му чете , трябва да чете и той / аз още съм на работа , да края на юни , та се гледат сами/.
 Та както казах - точна формула няма , и всичко си е до дете. Едни деца се ориентират по-рано , други - по-късно. Рядко има деца , които така и не успяват да открият какво им се отдава , но там вина имат родителите.
 Иначе това , което повтарям непрекъснато е , че всеки трябва да развие потенциала си на макс , а то става с постоянство и малко труд.
 Децата ви са страхотни , умни и възпитани . Лично аз се моля , детето ми да контактува с повече такива деца  Hug. А догодина ще видите , че всички ще успеят да влязат там, където искат  Heart Eyes.
 Хубав съботен ден на всички   bouquet.

# 98
Ali_sun - Браво на детенцето ти..На моята също й върви математиката,но не иска да я следва..На нея й вървят повече природните науки (Биология,Химия,Физика) и още от малка (сега вече е 8 клас) се ориентира да учи и следва тези неща.. (или по-точно към медицината)..
И наистина всичко си зависи от детето,ако то има силна воля и желание да се развива - го прави и то с огромно желание..
Пожелавам ви успех..ДАНО не измислят нещо тъпо,относно изпитите след седми клас..Защото всяка година правят някаква промяна,касаещи точно седмокласниците

# 99
  • София
Добро утро и хубава седмица от мен!  bouquet

Лени питаш как детето е станало такова?Не винаги е бил такъв,поне не до 6 годишна възраст.До тогава основно играеше.
В предучилищна възраст започнахме по-сериозни занимания в къщи свързани не само с азбука и писане,но и с логически задачи /нали трябваше да тръгне на училище можейки да чете,пише и смята/.
В един момент научи азбуката и имаше огромен интерес към динозаврите.Именно той го провокира да започне да чете,нататък нещата тръгнаха от само себе си.Просто около 6.5 години /роден е в края на годината/ настъпи прелом в развитието му.Дори учителките му бяха изумени от прогреса.
Впоследствие прояви огромен интерес към историята и определено четеше книги,които не бяха за възрастта му.В 3 клас беше разказвал на класната си /или спорил с нея/ за Хитлер.И тя беше буквално  Shocked.
След това не сме имали проблеми с него в училище.Наистина не разбрахме кога завърши 4 клас,а вече и 6 клас.Но все пак прогимназиалния курс е малко по-труден.
Аз си го обяснявам с това,че детето вероятно е имало зрънца заложби,ако мога така да се изразя,просто е трябвало да бъде тласнато в правилната посока.Мисля,че на този етап успяхме,макар сам за себе си да не е съвсем наясно с какво точно иска да се занимава и развива.
И може би не трябва да омаловажавам и средата в училище.
Не зная дали дъщеря ми ще бъде същата.Според мен не!Две деца никога не са еднакви,но ми се карат като кажа така.
Макар,че дъщеря ми е много по-будна и оправна от брат си на тази възраст.

# 100
  • с/у ОколоМръсТното
Лелелеееее, хора... учудвате ме...
От мухата станало слон. С най-добри чувства квалифицирах ученолюбивите ви деца, а вие... пък и останалите ми приписахте разни невероятни неща.

Искрано се радвам, че все още има деца с цел в живота. Че още от сега са сериозни и отговорни и са наясно с това, какво искат от него. Няма да им се налага да губят ценно време, нито да си поправят грешките. Евалла и дай Боже всекиму Simple Smile
Не ги обиждам, не засягам родителите им... само отбелязвам, че те са различни от останалите.
Защото ако навремето мързеливите и неучащи се добре деца бяха малцинство, то сега е обратното. И затова ни е по-трудно да асимилираме, че все още има И такива ученици.
Засукано стана, но ме разбрахте.

Иначе и нашата ваканция тече с пълна сила и на воля... Сега децата ми хапват горски ягоди, след време - малини, къпят се със слънчева вода и помагат в зеленчукоотглеждането. Ходят боси и биват хранени като по часовник. Не знам дали щерката ще чете (по-вероятно НЕ), нямат и ПиСи под ръка, но имат онзи извор на живота, наречен природа... както и баща ми, който обожава да им разказва за нея...
Това за сега от мен.
Наистина времето лети, но вие бая се увлякохте в 7-мокласните подготвителни терзания.
Аз пък мисля, да не се шашкам, ми каквото - такова. Няма да пропадне, убедена съм.

Поздрави с най-сърцати чувства, към всяка една от вас (букет).

# 101
  • София
Лелелеееее, хора... учудвате ме...
От мухата станало слон.
Peace
Мдаааам, рисковете на писмената комуникация! И аз се учудих на развитието на темата, но понеже Лени ме е включила в списъка, да се „оправдая” и аз.
Мили момичета, (Радост в частност, тъй като усещам в думите ти някаква за мен необяснима обида)! Ако някога съм коментирала качествата на децата ви и техните успехи, то е било с искрен възторг и да, може би с мъъъъничко благородна завист – та коя ли майка не си мечтае детето и да е умно, усърдно, любознателно, упорито, да преследва целите си и да ги постига!
И, Лени, ако се фрустрирам от нещо, то това категорично не са чуждите успехи, още повече когато са заслужени, а по-скоро от личния си неуспех да възпитам у сина си качества, така необходими за бъдещето му. И не, не сравнявам детето си с никого (може би единствено със себе си на неговата възраст)! И не искам на всяка цена да бъде по-по-най, макар че поне в нашата среда съвестните и ученолюбиви деца са повече от „мързелите”. Искам само да го науча да не пропилява потенциала си, а не само аз вярвам, че има такъв! Толкова. Какъвто и да е, мой си е, безкрайно си го обичам! И съм убедена, че си има свои ценни качества, които може би пък другите нямат. Както по-горе беше казано, всяко дете си е уникално! Още повече, познавам на живо дечица като Гери и колкото и да им се възхищавам, напълно разбирам Радост в нейните тревоги, колкото и „странни” да изглеждат отстрани. Та така...
Благодаря на всички за споделения опит. До тук си затвърдих убеждението, че се иска на първо място даденост, на второ - правилния подход да я насочиш в правилната посока!
Относно ваканцията – до вчера оставих синчето да бъде „уличник”, от днес връчвам книжките!
Поздрави и хубава седмица на всички!
  bouquet

# 102

Мдаааам, рисковете на писмената комуникация! И аз се учудих на развитието на темата, но понеже Лени ме е включила в списъка, да се „оправдая” и аз.
Мили момичета, (Радост в частност, тъй като усещам в думите ти някаква за мен необяснима обида)! Ако някога съм коментирала качествата на децата ви и техните успехи, то е било с искрен възторг и да, може би с мъъъъничко благородна завист – та коя ли майка не си мечтае детето и да е умно, усърдно, любознателно, упорито, да преследва целите си и да ги постига!
И, Лени, ако се фрустрирам от нещо, то това категорично не са чуждите успехи, още повече когато са заслужени, а по-скоро от личния си неуспех да възпитам у сина си качества, така необходими за бъдещето му. ......... Искам само да го науча да не пропилява потенциала си, а не само аз вярвам, че има такъв! ..... Какъвто и да е, мой си е, безкрайно си го обичам! И съм убедена, че си има свои ценни качества, които може би пък другите нямат. Както по-горе беше казано, всяко дете си е уникално!

Цитирам те понеже смятам, че мога да се подпиша под всяка твоя дума  Peace. Определено аз съм наясно, че всяка една от нас и тези, които цитирах и тези които не описах ( просто си избрах наслуки от по-активните в темата, които сме в тази позиция и себе си също сложих в това число) се радва съвсем искрено на успехите на децата ни тук. И понеже усетих зрънце тъга и може би чувство че е неразбрана в поста на Радост, затова се опитах да обясня, че всъщност никой от нас не коментира децата с лошо чувство.
Наистина се радвам, че има такива деца, наистина се надявам в някой не толкова далечен ден и моето да се нареди в тази редичка - та било то и в края и! За мен е много важно да имаш своя цел, своя посока и да я следваш.
И точно същото мисля и аз - безкрайно го обичам това магаре и каквото и да направи пак ще си го обичам, защото е мое магаре и твърдо продължавам да вярвам, че и неговите качества ще блеснат някой ден, след упорито лъскане и търкане  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Така че мили дами исках просто да умиротворя обстановката и да убедя и едната и другата страна ( доколкото изобщо може да има такива в нашата уютна темичка), че и едните и другите са с най-приятелски и искрени намерения.
Едните са намерили себе си и градят - дай боже всекиму както казва Шани  Peace
Другите пък тепърва ще отстрелваме целите и ще се стремим да построим своите кули, както пък писа М4  Peace
Така че моля и Алисън и Алимели ( блатгодаря от сърце за споделеното и от двете ви и от все сърце ви желая и вторите ви деца да са същите и да ви носят същата радост) и Радост( която може би защото по-малко ни познава не е разбрала добре думите ни, но се надявам да продължава да усеща нашата добронамереност) продължавайте да пишете и споделяте девойки - искаме и трябва да знаем какво се случва и при вас, как върви и какво може да очакваме от нашите деца и по-нататък Hug

# 103
  • София
Ха! Накъде тръгнала темата! Сигурно недоразумението е от това, че си пишем, а не си говорим очи в очи.
Това за извънземните деца е с най-добри чувства и възхищение! Никой не ме е подразнил с детето си в тая тема. Аз си имам 3 деца - и трите еднакво ги възпитавам, а са коренно различни. Ако имах само едно, щях да си мисля, че е до възпитание. Ама сега направо не знам какво да мисля  newsm78 Девойката ни обяви още докато беше в детската градина и съчувствено гледаше как се боря с братята й, та тогава тя каза "Аз обаче ще бъда добра ученичка!" И да чукаме на дърво, досега винаги е отличничката на класа. Това не винаги е толкова добре, защото оценка, по-ниска от пълна шестица се превръща в драма. Та при нас - от едната крайност в другата. А възпитанието - еднакво  newsm78

# 104
Ха! Накъде тръгнала темата! Сигурно недоразумението е от това, че си пишем, а не си говорим очи в очи.
..... Та при нас - от едната крайност в другата. А възпитанието - еднакво  newsm78

За първото 100% от там иде грешката и аз съм сигурна, че тук сме се събрали все готини хора и няма да си губим времето със завист и други такива ...
А за второто взе ми го от устата. При нас само дето най-малкия е още малък, ама силно се надявам и сме като вас, тоест той да е различен от батковците си. Макар че установих, че с времето и опита понасям по-лесно магариите на малкия - демек тренирана съм вече  Whistling Whistling Laughing
Иначе и при нас е така двамата големи са мноооого различни ( за жалост  по отношение на ученето проявяват завидна солидарност), малкия отсега още не бих го оприличила на никой от двамата и донякъде слава богу  Mr. Green Laughing
Та така и аз като мамаМилк съм сигурна, че не е само възпитание ама какво е?!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт