Шести клас завършихме с 6-ца, вече гледаме заветната 7-ца

• 33 667
  • 622
  •   1
Отговори
# 105
Ей, Мамчета, за сетен път забелязвам, че тук всяка забележка се приема изключително лично. Още когато дечко едва ходеше съм забелязала, че ако някоя мама каже "Моето дете е умно" другите чуват "Вашите деца са глупави". Та нека не търсим под вола теле и да го даваме по-спокойно Peace Нека не търсим предизвикателство във всеки постинг. Хубаво е, че има целеустремени деца, които учат и решават задачи. Но нормалното за масата деца е до 7 клас да го дават яваш-яваш. Особено момчетата - те практически не пипват учебник и акълът им идва по-късно. И нищо лошо няма в това. И аз не съм учила у дома до гимназията. И моето момиче  съвсем не е извънземно - почти не учи у дома, не съм я хващала да пише домашни Twisted Evil не е изрешила сборниците за състезания и какво от това? Сега е ваканция.  bigdance2

# 106
  • София
Та така и аз като мамаМилк съм сигурна, че не е само възпитание ама какво е?!  newsm78
Ленииии, Божа работа, божа!
Ама това, защо ходят на училище, така точно си го определила - нямам думи. Hug При нас е точно така - социални контакти, подхлъзване на учители...По едно време моичкият се беше запалил по едни главоблъсканици с едни метални части, които трябва да се разглобят и сглобят. Мъкнеха ги в училище и си ги разменяха. Веднъж ми се похвали как "Господинът" (по математика) половин час се мъчил с едно такова чудо и не успял, пък нашият „гений” само го погледнал и трак-трак за 2 минути го разглобил.  #Crazy Е добре де, викам му, а вие какво правите, докато Господинът си играе с играчките? „Ами дава ни контролно”.  hahaha Да знаете, който се е запътил към СМГ - там забавата е нон стоп!  Joy

# 107
  • София
Черна станция, точно „тук” не сме чак толкоз черногледи, вEрвай ми! Иначе, за съжаление живеем в едни времена, в които всеки от нас е натрупал доста горчивина от общуването си с „обществото” и оттам и известна мнителност и риск от недоразумения, особено с хора, които човек не познава добре. Та може би е обяснимо това, което казваш, макар че за нашичката ни сбирщинка не мисля, че е типично. От друга страна е естествено човек да пречупва чуждите „реплики” през собствените си настроения и тeжнения и понякога да намира телето под вола. Аз, примерно, с приятелите си съм доста „джаста-праста”, разбирай емоционално и открито изразяваща мнение, мисъл и чувства и в 99% от случаите ми е простено, но поради споменатите причини, когато пиша тук, мноооого се замислям как точно да формулирам мислите си с цел да не бъда разбрана погрешно, но...винаги има риск, естествено... Важното е все пак да успеем да изгладим недoразуменията... и понеже девойките, сбрали се тук, си ги обичам по някакъв начин, ще взема отново да повдигна въпроса за някакво евентуално реално запознанство между нас и децата ни в някакъв момент, ‘щото както каза Али Сън по-горе:
Децата са страхотни , умни и възпитани . Лично аз се моля , детето ми да контактува с повече такива деца  

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 17:34 от M4

# 108
  • София
ще взема отново да повдигна въпроса за някакво евентуално реално запознанство между нас и децата ни в някакъв момент, ‘щото както каза Али Сън по-горе:
Децата са страхотни , умни и възпитани . Лично аз се моля , детето ми да контактува с повече такива деца  

В това е проблема...ние се виждаме от преди Лени да е родила.Лени стана ли малкото съкровище на годинка?
Момичета децата са ни различни,то е повече от ясно!Едно с едно няма еднакво.Това,което ни обединява тук освен еднаквата им възраст е факта,че всяка една от нас се интересува от детето си и не и е все едно какво се случва с него.
Не зная дали "извънземните деца" касаеше и моето,но аз лично от първия прочит го приех в положителния смисъл и през ум не ми е минало,че някоя от нас иска да обиди друга. Peace
Не веднъж съм споделяла и успехи и неуспехи на детето си,но в интерес на истината съм и спестявала разни успехи напоследък за да не се изтълкува като прекомерно хвалене.Не ми е в стила,дано и тук не се тълкува така.

# 109
Тъййй, тъййй ще дойдете вие на моя акъл, като ви казвам дайте да си направим една спявка вие се опиняхте, а догодина като стане направо наложително да си предаваме валидолчето и да си сипваме взаимно биричка .... мммм??? Тогава!!!!
Та в таз връзка съм мноооого ЗА срещичка, поне на Софийските мами, а който може извън големия прашен град - също е поканен!
Аз сега с това ремарке съм малко по-трудно подвижна от миналата година  Flutter, но можем да го измислим все някак - да речем съботно-неделно в Коколандия по обяд?
Там на 5 минути има страхотно местенце за биропиене и не е скъпо, а и място има за дивеене!
Да не кажете, че не съм активна за срещички!  Hug
Черна станция ти си отскоро в темата ( и наистина се радвам, че след първоначалните недоразумения пак се включваш)  Peace, но най-старите участнички в темата май от 3-4 клас си пишем, в тази връзка аз донякъде ги приемам тук всички деца като свои и като на такива им се радвам.
От както е активна темичката са зачезнали само 3 майчета, като 2 от тях по причини некасаещи темата и още си ги мислим - Летко - все си ги мисля, как ли са с Бети, как се справят, дали са добре и Тъчстоун, и ЕлиЯна, която все се надявам да е много затрупана с работа, но пък се надявам 7-мокласната тръпка да я върне в нашите стройни редички  Crazy Flutter
Радостчето също е донякъде нова, може би и затова да се е почувствала в един момент странно, но съм сигурна че ще влиза пак и ще установи, че ние сме си наши и че си тачим дечицата.
Вярвам, че догодина децата ще се представят добре, вярвам че ще имаме много поводи за радости и смятам, че най-добре се празнува с приятели  Hug Peace

АлиМели и ти си в редичката на отличниците  bowuu не се съмнявай  Hug
мамаМилк много се смях за господина и забавлението - верно купона е нон стоп - дал им едно контролно и го ударил и той на забавления  hahaha hahaha bowuu

# 110
  • София
Включвам се пак, кратко и по същество. Идеята за Коколандия прегръщам с две ръце! Ние, обаче в неделя пътуваме към моренце, та искрено се надявам, ако успеем да се организираме, да е или преди или след периода 27.06 - 10.07... Дано съвпадне и с възможностите на останалите...

# 111
Нека е след 10.07, защото и моите хубосници заминават на 25.06 и се връщат на 05.07. Така че - уговорка за сега събота (неделя) след 10.07 да речем към 11 в Коколандия - всички да се чувстват поканени с деца или без, който както го влече, но аз съм на мнение, че за децата ще е интересно да се опознаят и съм сигурна, че когато това стане ще намерят общ език  Peace.

# 112

Черна станция ти си отскоро в темата ( и наистина се радвам, че след първоначалните недоразумения пак се включваш)  Peace, но най-старите участнички в темата май от 3-4 клас си пишем, в тази връзка аз донякъде ги приемам тук всички деца като свои и като на такива им се радвам.

Да, и аз не разбрах защо се стигна до това недоразумение newsm78 Никога не съм казвала, че ПЧМГ е лошо училище . Все пак там преподават бивши и настоящи учители от СМГ, които знаят как се преподава. В допълнение статутът на частно училище сигурно дава повече свобода и гъвкавост да се правят полезни нововъведения. Та за училището не мога да кажа нищо лошо Peace Това, което имах предвид в най-първия си постинг е, че дали заради традицията, дали заради имиджа, дали заради безплатното обучение със същото качество, най-добрите деца-математици кандидатстват в СМГ и ако ги приемат влизат там, а в ПЧМГ се записват главно деца, некласирали се за СМГ, респективно с по-лоши моментни знания по математика.  Единици избират ПЧМГ по първо желание, както е вашият случай, и така СМГ обира каймака, което няма как да не се отрази на състезанията после.
Но след като ти сама много добре формулира същото нещо - децата, които не са успели да влязат в СМГ също имат право да учат математика - аз нямах какво повече да кажа  bouquet Точно това е и моето мнение - каймакът е отишъл в СМГ, но и другите деца с интереси към математиката трябва да имат възможност да учат.
Надявам се вече да нямаме разминавания в гледните точки. Peace

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 21:19 от Черна станция

# 113
Здравейте и от мен, нещо не смогвам да се включа, но сега ви изчетох и първо държа да кажа, че на мен "извънземно" ми звучи силно положително и дори ласкателно  Grinning Hug Всичките ни дечица са такива понякога и здравата изненадват земните си мами  Laughing
Второ да се отчета, че завършихме с 6.00  Peace
Трето- за среща след 10.07. в Коколандия съм много ЗА, но по-скоро да е събота, ако може...

Хубава вечер на всички, сега отивам да търся дъждобраните за моите девойки (за концерта утре  Mr. Green)

# 114
cayenne верно ли завършихте с 6.00. Лелеее  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes това си е страхотен резултат. Поздрави на девойката  Hug Heart Eyes
Хайде да разказвате за концерта утре  Peace

# 115
Лени, то и аз не мога да повярвам, като знам колко трудно им пишат шестиците Laughing  Crazy За концерта и на мен ще ми разказват Laughing Кали ще ходи със сестра си и нейните приятели. Разбрали сме се само да се обадят да ида да ги взема, за да се приберат по-бързо, че едната е още малка, а каката има два изпита на другия ден  Twisted Evil

Черна станция, дъщеря ми също е в ПЧМГ, и съм изключително доволна от училището. Когато отидохме  там тя изобщо не искаше да се мести нито в СМГ, нито в ПЧМГ и никак не беше вдъхновена да решава задачи. Така че не стана от каймака  Mr. Green ( Тя между другото мрази каймак, повръща от него. Млякото и го прецеждам по три пъти  #Cussing out Та, искам да кажа, нещата са много относителни в живота Laughing)
 Обаче в ПЧМГ някак промени отношението си към математиката и се оказа, че се справя изненадващо добре. Има достатъчно положително отношение към тази наука. Няма да и се налага да ходи на допълнителни курсове за подготовка в седми клас. Добрите преподаватели, работещи  с малко деца, с лично отношение, в добра среда могат да направят много! Това накратко. Ако ми дойде вдъхновение може и още да пиша.. Peace Hug

# 116
  • Sofia
 Добър вечер и от мен  Laughing.
 Шани , твоите деца имат истинска ваканция  Hug.  Направо се върнах мноооооого години назад...и малко ми е мъчно , че моите деца няма да го изживеят.
 Радвам се ,че най-после заговорихте сериозно за среща. Аз съм за , със сигурност за събота / в неделя обикновенно излизаме извън София /, а мястото е чудесно. Така че ако решите за 10.07 - там сме , с 2 бр. дЯца  Laughing.
cayenne , поздравления за отличното завършване , с все по-големи успехи да се хвалиш   bouquet.
  Е, хубава вечер   bouquet!

# 117
Лени, то и аз не мога да повярвам, като знам колко трудно им пишат шестиците Laughing  Crazy ......

....... ( Тя между другото мрази каймак, повръща от него. Млякото и го прецеждам по три пъти  #Cussing out Та, искам да кажа, нещата са много относителни в живота Laughing)
.....Добрите преподаватели, работещи  с малко деца, с лично отношение, в добра среда могат да направят много!

Така де! Аз точно заради това тъй ви адмирирам дето се казва!
Хайде и вие тогава при извънземните - няма искам - не искам  Laughing Mr. Green Peace

И знаех си аз, че има някаква връзка!  Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing Joy Joy Еврика дето се вика!!!! И ние не обичаме каймак  Joy Joy Joy hahaha - сигурно и затова ни влечеше леееко настрани от СМГ-то.
А сега една идея сериозно ще ви замоля силно  Praynig Praynig Praynig да палцестискате до четвъртък пък после ще кажа защо!

# 118
Лени, всички палци ще стискам до посиняване Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ще ходя да го сритам малко извънземното, да се отлепи от монитора и да си търси дъждобрана, че нещо не го откривам  #Cussing out Twisted Evil

Ali_sun, и аз затова искам да е в събота  Grinning Peace
Пък на Щани на дечицата ваканцията ми напомня така носталгично за моето детство... Crazy Heart Eyes

# 119
  • с/у ОколоМръсТното
1-во да кажа, че стискам всичкото си палец за Лени и каузата й Simple Smile
2-ро, нашата банда (мама + 2бр. хлапета), след 10.07. сме на море-лагер-представление на малкия от танците. Та до 18.07. няма да сме в Сф. А после съвсем скорострелно мисля да ги върна на баба им.
Но ако срещата не е в тоз период, то аз съм он-лайн и можете да ми зачислите някое дете да го "паса". Щом съм фрии, така ми се пада Simple Smile

Кайен - поздравления за чудесния резултат на щерка ти Simple Smile

Мераци за среща:
1. Аз
2. Лени
3. М4
4. Кайен
5. АлиМели
6. Алисън

Допълвайте, моля и всички извън София да се чувстват специално поканени Simple Smile

П.П: Пусто нямам кьорава емотиконка на компа в бачкането, та затуй само ви Фърлям усмивки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт