Снимай, покажи - light

• 80 946
  • 520
  •   1
Отговори
# 135
Люлякови нощи благодаря че сподели рецептата за боза.  bouquet Ще се опитам и аз да си направя.

# 136
Аз съм правила бозата от този сайт и става мноого вкусна, зависи кога се прави като сезон. Зимата ми стана за 2 дни, но сега в топлото и за 1 ден е готова.
Във същият сайт можете да видите и хляба с квас, много вкусен и истински  Simple Smile http://www.blizodobebeto.com/2009/04/03/bread/
Изисква повечко време и внимание спрямо хляба с мая, но според мен доста по-здравословен и близък до корените ни.

# 137
Утре ще търся брашно от просо. И аз искам да се пробвам с бозата. 

# 138
Ето няколко предложения и от мен:

задушени зеленчуци                                                 зеленчукова крем-супа

печена тиква със сушени плодове,ядки, ябълки и круши       карт. кюфтета на фурна

пържола с мед на фурна                                        солени мъфини с овесени трици/Дюкански/

пил.бон филе с моркови и тиквички                            пил. бон филе с моркови и зелен боб

# 139
  • София-Младост
Утре ще търся брашно от просо. И аз искам да се пробвам с бозата. 
Ето тук го има: http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&products_id=270

# 140
  • София
За вечеря пшеничено-ръжени сиренки:

# 141
Ще помоля тук за съвет - казах на мъжа ми да купи 2 пакета сурови бадеми, за да правя млякото от бадеми. Той взел 2 пакета печени, осолени и пушени. ooooh! На вкус - ужас са, изобщо не мога да ги ям, поне мога ли с накисване да ги оправя и да ги ползвам за нещо? newsm78

# 142
Той взел 2 пакета печени, осолени и пушени. ooooh! На вкус - ужас са, изобщо не мога да ги ям, поне мога ли с накисване да ги оправя и да ги ползвам за нещо? newsm78

Не мисля, че накисването ще оправи нещо, най-добре му ги остави на човека за мезе, ще си ги изхрупка с бира, уиски или каквото там предпочита.  bouquet

# 143
Благодаря на всички за мненията ви за заместването на захарта  Hug
И един въпрос за млякото от бадеми- не ям бадеми, защото ми горчат.  Sick млякото има ли горчив вкус ( в един от предишните постове прочетох, че имало неутрален вкус)?

# 144
Бадемът не трябва да горчи. Да, неутрален му е вкусът на млякото.

# 145
caprice   , днес в Карфур видях  белени сурови бадеми , те би трябвало да не горчат , въпреки че на мен и необелените не ми горчат   Grinning

На мен млякото от орехи много ми хареса , а като цяло не обичам да ги ям сурови, но млякото имаше съвсееем лек вкус на орехи.

Купих си лешници и вече ги накиснах , утре сутрин ще правя Нутелата , но с бадемово масло , поради липса на кокосово , надявам се да има с какво да се похваля.

# 146
http://vitanetonline.com/images/products/93751-6.jpg
Давам само линк, че е голяма снимката.Ако продават в БГ е много добър подсладител и много полезен!
Да, продават меласа и тук, затова и я споменах вече няколко пъти! Peace По около 7-8 лв. бурканчето.
Аз отдавна търся меласа.Къде мога да намеря?Питала съм във Европа и Кауфланд но нямаха.

# 147
Venetta, не разбирам, защо така лично приемаш написаното от мен. Аз не съм се обръщала поименно към никой Thinking
Аз си разсъждавам в минало време! И какво липсва от храните днес.
Не си спомням да съм казала "Venetta, ти лично задължително трябва да се храниш така!" hahaha
Айде сега, малко по-леко!Напълно уважавам мнението на всички!

Смятам, че стремежът към правилно хранене е от изключително значение.И се радвам, че сме се събрали хора на различна степен знаещи, за да си даваме съвети и да се учим една от друга.
Аз например съм абсолютно боса в правенето на кълнове.

Да, смятам, че бялата захар, белият хляб/ паста са едни от причинителите на най-лошите болести.
Да, смятам, че трябва да се изключат напълно от менюто. Но това е валидно за мен.
Белият ориз и картофи поне е добре да се ограничат.
Който е диабетик знае много добре кои храни съдържат захар и причиняват скокове в кръвта и те са изброените бели.
Аз СЪМ била с диабет (а сега съм на границата) и на инсулин по време на бременността си.Затова имам самочувствието да говоря отличен опит.
Повярвай ми, да, ядем по много повече от 200гр захар на ден. Защото въглехидрати има във всички плодове и зеленчуци почти и зърнените, също млякото и млечните. Сметни само от това колко въглехидрати се събират.
Като сложим отгоре и "умерено" захар  става твърде много. Слабостта на един човек не е гаранция за здраве!
Ако тези въглехидрати (захар) са дошли от бял хляб, бял ориз или пък захар то те са причинили рязък скок на захарта в кръвта, няколко пъти през деня. Това е вредно. Въобще темата е твърде обширна...Не е за тук.

За месото, гледай сега. Аз пак повтарям, говорех за това какво са яли и какво ни липсва в сегашното меню. Надявам се си съгласна с това Simple Smile

За биологично чистите храни..хм,трудно е наистина, земята, въздухът, водата всичко е доста замърсено, но то е във всичко, и в зеленчуците и в месото и в млякото и плодовете. Въздухът и водата са еднакви и за нас с теб и за био кравата и за нормалната крава. От това не може да се избяга. Но може да се избяга от хормони, лекарства, антибиотици, ваксини...Тук специално има доста чисти места в които гледат кравите на слънце и трева, био. Аз си купувам такова. Знам, че много хора нямат достъп до чиста храна, и това е много тъжно. Трябва да се засили търсенето, за да се увеличи предлагането и да паднат цените малко.

Хранителната пирамида е една голяма лъжа! След много години хранейки се по нея, хората усетиха, че стават все по-болни и умират по-бързо. Правителството до последно се опитва да им втълпи, че пирамидата е ОК. Но хората започнаха да се усещат. Бяха ПРИНУДЕНИ да я осъвременят малко, но все още твърдят, че основно трябва да се блъскаме със зърнени и малко с мазнини. Пирамидата в общи линии е нагоре с краката.
Американското правителство иска хората болни...Тъжната истина. И още много други страни са в тази игра.

Pety, като пробваш сподели как е станала. Събирам съвети Simple Smile

Лурдес, не могат ли да се върнат? Упс, вие сте ги отворили. Аз такива не мога да ям, а за мляко не стават.

caprice, изобщо не горчи. При накисването се получават разни промени в ядките. Стават по сладки и хранителната им стойност се увеличава. Пробвай един път. Сложи си повече фурми, ще ти хареса.  
100% по-полезно е от кравето мляко.

Аз например открих, че пастите от кафяв ориз са много по-вкусни от тези от пшеница. С удоволствие ги смених.

# 148
Благодаря за отговорите  Hug За съжаление тук нямаме карфур, ще търся по други магазини.  Rolling Eyes с нетърпение чакам да станат лешниците- оказа се, че в двора на къщата на свекъра има 2 лешника и ще си наберем  Party

# 149
caprice   , днес в Карфур видях  белени сурови бадеми , те би трябвало да не горчат , въпреки че на мен и необелените не ми горчат   Grinning

На мен млякото от орехи много ми хареса , а като цяло не обичам да ги ям сурови, но млякото имаше съвсееем лек вкус на орехи.

Купих си лешници и вече ги накиснах , утре сутрин ще правя Нутелата , но с бадемово масло , поради липса на кокосово , надявам се да има с какво да се похваля.
Белени, сурови? Crazy
Как са го постигнали това? Не бих купила такива.
Кой знае каква химия са използвали, или са ги бланширали? Mr. Green
Ако са, то те не са сурови.
Те доста трудно се белят, а и люспите са много полезни!

А за "нутелата", не очаквайте точно този вкус де Whistling
Нутела използват изкуствени аромати. няма как да стане същото, плюс това те пекат лешниците. Вкусът е много различен,.

Общи условия

Активация на акаунт