Снимай, покажи - light

• 82 115
  • 520
  •   1
Отговори
# 180

ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД ОТ КАШУ

2чч сурово, накиснато за една нощ в изворна вода кашу
3-4 лъжици сурово какао
2 ГОЛЕМИ лъжици кокосово олио
1/2 чаша вода или мляко от ядки
ванилия
фурми
мед, стевия

Всичко се сляга в блендер и се пасира до абсолютно гладка смес.
Консистенция на топъл течен шоколад.

Сложете във формички за лед или разлейте в хартиени чинийки и замразете.
Когато искате да ядете, изсипвате парчетата в пасатор/робот с около 1 чаша студена вода/ мляко от ядки и пасирате до гладко.
Пасирайте за секунди и правете паузи, защото "сладоледът" ще загрее.

Аз съм изумена колко прилича на истински сладолед и с удоволствие нахраних децата за закуска с него Simple Smile
Изключително гладък, топящ се в устата, сладък, вкусен...

Може да се правят различни: мента, джинджифил, манго...

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 03:17 от Люлякови нощи

# 181
Люлякови нощи, суровото какао което изпозваш на прах ли е? Каква марка е? Скъсах се да търся, но само на парченца намирам, а нямам мелачка да го смеля.
Сори за спама.

# 182
На прах е, да. Ами честно казано за БГ нямам информация Confused
Ти там ли си?

А, ето тук намерих:
http://store.zemianazaem.com/index.php?route=product/product&product_id=58

Сигурно има такова и по магазините някъде. Да помагат другите момичета Praynig

# 183
  • забравих си мисълта...
Люлякови нощи, под израза ти  "Ние сме прасета ужасни!"  кого имаш предвид???  Tеб и тези около теб или????. Защото определението ти е твърде грубо, и арогантно. Колкото до замърсяването на океаните, замърсяват се, но как  може, да има чисти райони за водорасли, а да няма за риба??? Както и да е, все пак успокой се и се опитай, да не бъдеш толкова груба и да използваш по-умерени изрази.

# 184
 Mr. Green не се ядосвай де, ти не си от прасетата. И чети по-внимателно Flutter      Както казах и преди много лично ги взимаш нещата. Намирам нападките ти за досадни и не възнамерявам да им отговарям вече Crossing Arms

# 185
  • забравих си мисълта...
Mr. Green не се ядосвай де, ти не си от прасетата. И чети по-внимателно Flutter      Както казах и преди много лично ги взимаш нещата. Намирам нападките ти за досадни и не възнамерявам да им отговарям вече Crossing Arms

Хе хе, мисля че ти се ядосваш, не успяваш, да се въздържиш, да не коментираш написаното от мен, а и още реши, че ти трябва, да ми го върнеш ето това, което ти писах в предния си пост. Така че ти си тази, която се ядосва, аз до момента никога не съм обидила или нападнала някого, дори и теб не съм, писах ти спокойно, но ти веднага подскочи  Joy . Аз обаче отдавна не ходя на детска градина, затова преставам, да спамя.

# 186
  • от точка К до точка С и обратно
Момичета, не се ядосвайте Peace! Давайте повече идеи - и двете имате какво да предложите с опита и знанията, които сте натрупали!
 Аз днес ви предлагам една витаминозна и засищаща салата от моркови и цвекло!

Цвеклото предпочитам топлинно обработено - на пара или леко сварено и мариновано. Почиствам, нарязвам на кръгчета или парчета и подреждам в чиния или плато. Заливам със смес от зехтин, лимонов сок и зелени подправки по избор - копър, магданоз, джоджен, рукола, босилек. Отгоре нареждам краставици на кръгчета и слагам настърганите моркови с малко зехтин. Понякога добавям стафиди и сусам. Много е вкусно!

# 187
Хич не ми се иска да развалям хубавия спор Mr. Green Все пак няма как да не отбележа, че нищо прекалено не е хубаво. Като цяло одобрявам много от нещата, които споделя Люлякови нощи, но определено схващам и това което се опитва да каже Венета. Лансирането на органик и био продукти е изключително модерно течение Grinning И да не си в сверата на маркетинга е просто очевидно, че за да продадеш нещо 5 пъти по- скъпо от друг аналогичен продукт трябва да се постараеш доста повече от измислянето на нова реклама. Създаването на ново модерно течение за "зелен" начин на мислене е изключително удобно.  Тъй като здравето е едно от осъзнато важните неща за всеки човек, промиването на мозъците в тази насока става изключително лесно. Замисля ли ли сте се защо има толкова много и толкова различни теории в това отношение. Просто помагат на едини или други продукти да бъдат лансирани.

Моето лично убеждение е да не ползвам никакви готови продукти. Не съм хранила децата си с готови пюрета, не съм им давала готови каши, хляба си го правя аз, в повечето случаи с квас, а не с мая и не слагам бяло брашно. Киноа и просо ми носеха от далеко, още преди да се появи в БГ и да стане модерно. Бяла рафинирана захар имам колкото да не е без хич, като ми идват гости. Газирано пия, ама само бъз, оставен да ферментира с ориз Mr. Green Което съвсем не означава, че децата ми не са яли шоколад, че не правя десерти в нас или че предпочитанията ми към сурова храна, означава че ще ядем картофите и месото без термична обработка.
Срещу всяко нещо ЗА винаги могат да се намерят поне 10 против. Нека оставим всеки сам да си решава и да си прави съответните изводи.  Не е нужно да превръщаме темата  в пропаганда на нещо си да се сочи с укор, ако някой не споделя конкретни възгледи.

# 188
Съжалявам, че и аз ще се изкажа и ще продължа донякъде този дебат. Blush
Според мен много хора изобщо не могат да си представят, че всъщност човешкото тяло няма нужда  от натъпкване, от преяждане, от първо-второ-трето по начина, по който аз примерно знам първо-второ-трето.
За мен също беше чудно като не ядеш месо или месни манджи как де факто ти ще си се нахранил!? Shocked Или пък да не ям хляб! Даже мъжът ми не сядаше на маса без месо, елате го вижте сега - от време на време само яде.

Но и аз не съм нито против старите, нито против новите школи. Просто трябва баланс, много жива храна, малко тестени, а и спорт също така! Движение! Simple Smile

От храната ни вече сме изключили напълно:
бульони от тези готовите, газирани - коли-моли, сокове от кутия и т.н., всекидневно хранене с месо, тежси манджи и т.н.

Само да попитам какво мислите за застройката на някои гозби? Например на лещата?? Не виждам нищо лошо да позапържа лука с малко зехтин? Mr. Green

# 189
  • На небето
Лурдес аз лично не застройвам, така ми е вкусно. Но има и застройки които не са вредни. Примерно застройката с варени яйца.

# 190
Хич не ми се иска да развалям хубавия спор Mr. Green

хехехе, щото и аз така, четох, четох, пък реших да си кажа  Grinning
Първо, нищо прекалено не е хубаво; второ - да, спекулата със здравето на хората е ужасна, ужасно развита, и ужасно добре работеща; трето - добре е да се замислим и за природата, и за нашите си тела.... и така нататък, и така нататък.
Хубаво, обаче освен тела, имаме и души, и ако просто живеем с едничката мисъл да не си нанесем някаква вреда на тялото, то на душата ни, горката, животът ще й се стори мнооооого дълъъъъъъг, и скучен....  hahaha

Та, без да омаловажавам постовете на никой от участващите, искам да ви припомня първоначалната идея на темата - да се показват снимки, и то авторски снимки, на неща, които сме приготвили лично ние; но, ако може, без тежки менюта с майонеза (хеле пък шоколадови торти с майонеза, ще ме прощавате  Shocked), баници, погачи и сметанени торти на по шест етажа.
Малко съпричастност към Мариета, чиято беше идеята, и да не превръщаме хубавата тема в поле за мерене на кой е по-диет от останалите  Joy
Иначе предлагам темата да се измести в подфорум Диети, и нещата си идват на мястото

И сега, в духа на горното, ще си пусна лятното десертче, което се надявам да приемете като позволено, мухахахах - яйчен крем с манго

# 191
Та, без да омаловажавам постовете на никой от участващите, искам да ви припомня първоначалната идея на темата - да се показват снимки, и то авторски снимки, на неща, които сме приготвили лично ние...

Подкрепям напълно!  Peace

# 192
На прах е, да. Ами честно казано за БГ нямам информация Confused
Ти там ли си?

А, ето тук намерих:
http://store.zemianazaem.com/index.php?route=product/product&product_id=58

Сигурно има такова и по магазините някъде. Да помагат другите момичета Praynig

Благодаря ти. В САЩ съм.Търсих в Whole Foods, но няма...

Темата ми е изключително полезна. Благодаря на всички за споделените рецепти. Много ще е хубаво ако не спорите за безсмислени неща. Какво значение има снимките дали са авторски, ако рецептата е пробвана лично и е сполучлива?

# 193

ЯГОДОВА ЛИМОНАДА
1 1/2 вода
сокът от 3 лимона
200гр ягоди
0.5см диск отрязан от пресен джинджифил или малка лъжичка на прах
няколко предварително накиснати във вода за 30мин фурми
мед
стевия

Ягодите,  джинджифилът  и фурмите се пасират с част от водата.
Прецеждат се, и се прибавят лимоновият сок, медът и стевията.

Това е!

Снимката не е моя, никога, никой не е искал авторски снимки в този форум.
Има фотографски форуми, където хората могат да се изявяват Hug

# 194

Снимката не е моя, никога, никой не е искал авторски снимки в този форум.
Има фотографски форуми, където хората могат да се изявяват Hug

както казах по-горе, вероятно смисълът на тази тема е останал неразбран за онези от участващите, които не посещават първоначално създадената "Снимай, покажи".
В нея са събрани доста хора, които се обединиха около общото си хоби - готвенето и споделянето му в снимки.
Много от момичетата си направиха блогове, които станаха доста успешни в БГ нет пространство, и според мен голяма част от техния рейтинг и успех се дължи и на добрите снимки, с които започнаха да илюстрират рецептите си. Доста хора дори започнаха да си купуват специална посуда, за да представят рецептите си по по-добър начин. Тоест, отделят голямо внимание на това, което правят. Тази тема тук е клонинг на онази, в която точно това е условието - да се показват собствените ястия, заснети от нас самите.Затова искам да ви помоля, да не омаловажавате тези усилия, защото само който не е опитвал, не знае колко трудно е всъщност.  Вероятно сте прави, че не е твърде ясно обозначено в началото, но явно всички ние, които сме участници в първичната тема, сме сметнали, че нещата се подразбират от само себе си. За което молим да ни извините. Би било добре, ако успеем да намерим общия си баланс.
А това за фотографските форуми, в които можем да се изявяваме, ни е ясно.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт