Снимай, покажи - light

• 82 115
  • 520
  •   1
Отговори
# 165
  • София
тази книжка е много полезна за почитателите на кълнове: http://www.ponici.hit.bg/b2_11.pdf

# 166
Проблема в консумирането на мед от деца под годинка не е в това какви химии има в него!!!
Не се препоръчва даването на мед на кърмачета и деца до 1 година, защото храносмилателната им система е недоразвита и може да предизвика ботулизъм. Медът е противопоказан при хора, които са алергични към него, както и към болни от захарен диабет на инсулиново лечение.
аз дори знам, че е добре да се избягва до 3тата годинка на децата, защото е силен алерген.

Venetta, и ние често хапваме такава салата. добавям и и кисело мляко ( а съпругът ми- кис. мляко+майонеза), но не слагаме ябълки. може да се добави и чесън (ако няма ябълки). а към салата с домати много обичам да добавя орехи и чесън. става много вкусно  Grinning

# 167
  • забравих си мисълта...
Venetta, и ние често хапваме такава салата. добавям и и кисело мляко ( а съпругът ми- кис. мляко+майонеза), но не слагаме ябълки. може да се добави и чесън (ако няма ябълки). а към салата с домати много обичам да добавя орехи и чесън. става много вкусно  Grinning

Caprice, аз много я харесвам тази салата с ябълки и повечко лимонов сок, но много обичам и кисело мляко и ще опитам и така както казваш, любопитна съм какъв ще е вкуса ѝ с чесън.

Момичета, между другото искам, да спомена и още нещо за всички онези, които непременно искат, да се хранят "свръх здравословно", когато решите, да го правите, по мое мнение, не e за пренебрегване да поискате и съвета на лекар, да си направите поне изследвания на кръвта. Ако сте здрави, добре, но  както има повишение, така има и намаление на захарта в кръвта и ако вие допълнително намалите консумацията на сладко, тогава пък дори и ако сте напълно здрави, не се учудвайте ако почувствате , че ръцете и изобщо тялото ви започнат да треперят ако ви се вие свят и т.н. симптоми показващи, че е възможно, да имате недостатъчност на захар в кръвта. Имайте предвид, че плодовата захар се разгражда много по-леcно.
Грейпфрут е един много обичан и вкусен плод, но не трябва, да забравяте, че вземането на някои медикаменти и консумацията на този плод, могат да ви донесат проблеми или да неутрализират действието на медикамента.
Рибата е много полезна и e обичана от моето семейство. Аз лично колкото и да съм мнителна за чистотата на природата, все пак си спомням, че навремето в училище беше споменато, че океана и морето се пречистват сами по естествен път и затова никак не се замислям, да си купя океанска риба. Рибата отглеждана в изкуствено създадени  язовири или специални рибарници я избягвам.
Все пак вие сами решавате дали да се храните "свръх здравословно" или просто разумно.
Но спирам, защото все пак темата е "Идеи за здравословно хранене в снимки", а не в теория.

# 168
  • In a surreal moment!
Днес за обяд имах от запечените на фурна тиквички с кис. мляко, копър, много магданоз, чесън и около 3 с. л. домашна извара, която се търкаляше нещастна в хладилника. Хрумна ми да я прибавя към тиквичките....вярвайте стана извънредно вкусен бъркоч! Пробвайте!  Grinning
Снимка не прилагам , че нещо ми се повреди фотото...прави само размазани снимки Sad

# 169
  • забравих си мисълта...
Токачка, може би се е получило нещо като това, което е показала Таннита. Кажи моля те как точно го направи, звучи много вкусно.

# 170
  • In a surreal moment!
ооо....нещо съм те заблудила без да искам...не съм го пекла..
нали говорихме как си пека тиквичките,  в тавичка с подложено алум. фолио без сол, без мазнина- та от тях имах
обърках ги с кис. мляко и подправките
и тази моя дом. изварка си стоеше в хладилника в една кутийка...притесних се да не се развали и какво ..какво...бух при тиквичките...
изварата някакси уплътни кис. мляко, което също ми е домашно и е по-редичко
чудесно предястие...за мен цял обяд...е имаше и малко варени свински сърца , пиперосани по погрешка с лют червен пипер....фюююю...тиквичките отпуснаха нещата Simple Smile

искрено ти съчувствам , че не можеш да си хапнеш бубонки....аз под секрет като отивам на работа си зобя от бялата...да не се явявам в уч-ще с лилав език,  навръщане от лилавите...такава сладост - мед...баба ми е разказвала как като деца с комат хляб в ръката са си хапвали бубонки ...а като си одраскат босите крачета са ги препикавали и айдееее пак из стърнищата босички....

# 171
Ето я рецептата за тиквичките с извара

Запеканка с тиквички и извара(рикота)

# 172
  • забравих си мисълта...
Благодаря Tannita.  Hug

# 173
Не забравяй накисването във вода (не чешмяна!)

А водата от кана Брита? Предполагам няма проблем, все пак има филтър? newsm78
А би ли могла да споделиш, ако не ти представлява трудност, две-три примерни менюта за деня - най-вече ме интересува обедно и вечерно ядене, че доста често опирам до ориз, картофи.  newsm78 Всъщност лятото е по-лесно май, но зимата не чак толкова. Много интересен начин на хранене имаш, определено ми допадат твоите идеи! Peace

Венета, тази салатка ми е любима! Малката ми има алергия към орехи обаче Sad и избягвам да слагам орехи, иначе много хубава става с орехи. Аз я правя - ябълки,моркови, мед и орехи. Crazy

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
сок от бъз с лимони - много освежаващ в топлите дни
подсладих със стевия

# 175
  • забравих си мисълта...
Ася и ние много го харесваме този сок, наистина е с много свеж и приятен вкус.

Салата от риба тон + зеленчуци и салата от репички + пресен лук.

# 176
И от мен един принос към полезните храни...

Салата с киноа и тофу

За да е по-здравословно,тофуто може да се яде и само мариновано или да се задуши за кратко във фурната.

Пълнени доматки

# 177
Здравейте, момичета! Не знам как съм изпуснала тази тема  Blush крайно време беше за такава   bouquet Утре ще я чета от-до и ще се присъединя към вас с предложения  Simple Smile

# 178
Нашата вечеря беше: пица от кайма на Габи С, печени картофи във фолио и салата от айсберг, репички и маслинки, акомпанирани от чашка бяло винце:

# 179
A m b e r, да може би праскова и банан заедно. ще дадат някакъв подобен вкус, но няма да е толкова сладко.
Най-добре е с манго като имаш.

Гуинет, ти удари точно в десятката. Сега ще трябва да си правя такава салата!Разкошна!
Браво, че сама си гледаш рукулата. Аз съм пълна нула в това отношение...

M_Nik, йод най-добре от водорасли. Има такива на прах и събирани от чисти райони в океана(поне най-чистите възможни). Има в някои храни. Сушито е чудесен източник. Трябва да се разровя за най-добър източник. Също така се продава на капки в аптеките.
Направете си такъв тест:
На вътрешната страна на ръката се намазва йод около 2-3 см диаметър.
Засечете за колко време ще се абсорбира от кожата. Колкото по-бързо, толкова повече дефицит има организма.
Ако и след 24 часа се забелязва петното,то тялото си доставя достатъчно йод.
За това колко важен е йодът няма какво да коментирам,предполагам всеки знае.

За сирената и кашкавала, ами най-добре да се консумират в малко количество и био.Кашкавали и сирена от сурово мляко. Само бяло саламурено, не мога да си намирам правено със сурово мляко.

asyalein, как го правиш сока от бъз? Беше ми от най-любимите сокове навремето. Имам малко сух цвят.

Някой попита за примерно мое меню, но в къщи всеки яде според нуждите си.
Ще напиша тези дни.

A за водата, предполагам с кана БРИТА е по-добре от колкото чешмяна, която е пълна със всякакви боклуци.

А за рибите и самопочистващият се океан Thinking абе заводите такива количества химия, лекарства и боклуци от всякакво естество хвърлят, океанът не може да се пречиства сам. Голяма част от кораловите рифове вече са мъртви Confused Ние сме прасета ужасни!
Всичката риба е замърсена, около нас тук рибата е отровена от лекарства, тази в океана!!!

Сега ще ви дам рецепта за най-разкошния сладолед,който съм правила. Изумена съм от вкусът!

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 03:30 от Люлякови нощи

Общи условия

Активация на акаунт