Снимай, покажи - light

• 81 015
  • 520
  •   1
Отговори
# 255
  • Германия
Токачка, ще съм ти много  благодарна, да споделиш повече за твоята полу-дюкан диета, разбира се и ако другите момичета нямат нищо против.

# 256
  • In a surreal moment!
Токачка, ще съм ти много  благодарна, да споделиш повече за твоята полу-дюкан диета, разбира се и ако другите момичета нямат нищо против.

че защо да имат...

Аз мисля повечето неща ги написах, но за теб ще доуточня разбира се. Махнала съм от менюто си всичко, което Дюкан препоръчва - тестяно, картофи, ориз, захар, мазнини... като съм оставила плодовете(пресни и сушени + непечени ядки, но не повече от 1 шепка -30гр. и то ако ми прималее, а няма начин да се яде дискретно нещо друго), на салатите си слагам по кафена лъжичка зехтин, че съвсем без мазнинка немога. Не следвам етапите, не мога да спазвам чистите дни на протеини, защото бъбреците веднага ме стисват и болката е нетърпима. Ще пробвам сега поне по един ден седмично, че наистина светкавично обръща метаболизма ми и свалям бързо.

Много разнообразни неща могат да се ядат при Дюкан, но трябва да си ги готвиш ежедневно, много е ангажиращо и трябва воля и енергия да се изпълнява...и здрави бъбреци.
В началото на режима ти се яде постоянно, той препоръчва да се яде, няма проблем , но само режимни неща. По нататък , дори при моя лек вариант, желанието за ядене отшумява ,дори порциите, които се изяждат стават съвсем прилични - стяга се стомаха.

Питай канкретно каквото те интересува ще отговарям с удоволствие, макар да не съм много за пример, защото реално съм пак там от където започнах миналата година...

пп. Сетих се нещо и ще се допълня - не ям обезмаслени млечни, скъпи са ми , а и трудно си ги осигурявам на село. Купувам си дом. пр. мляко, квася и правя извара. Бях на диетолог миналата годи и тя ме успокои, че така е дори по-добре за организма ми. Не пържа, само печено на скара, на парти грил, във фурната, в микловълновата и варено .

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 17:50 от Токачка

# 257
  • Германия
След усложнения на дебелото черво на моя мъж му препоръчват да яде повече зеленчуци, плодове, да избягва бяло брашно, да уграничи захарта, да намали месото, което не трябва пък да смесва със ориз, картофи, макарони. Понеже и аз съм с доста килограми отгоре се опитваме с него да спазваме препоръките, но ми е трудно още, защото сме в началото, затова се заинтересувах от твоята диета.
Един, до два пъти в седмицата ядем месо със задушени зеленчуци през останалото време в менюто ни присъстват само зеленчуци и много плодове, и може би един път в седмицата само или кафяв ориз със зеленчуци, или спагети. Не се отказваме от нискомаслените млечни продукти, хляб само черен. Иска ми се обаче поне 1 път в седмицата да се поглезим с нещо сладичко, но хем да е позволено, хем и диетично.

Много ми е интересна тази тема и я следя редовно. Браво на Мариета за идеята.  Hug
Браво и на всички вас момичета, които споделяте вашите мнения и рецепти.

# 258
  • In a surreal moment!
xondroula - пробвала ли си с желираните млека, сокчета и подобни с подсладител. В дюканският рецептурник има много интересни и леки десерти.
http://dukanskirecepti.wordpress.com/
Тук също http://club.biberonbg.com/read.php?6,988895  малко по надолу в съдържанието има цял раздел от измислени и изпитани дюкански ястия и десерти
И в тази тема http://club.biberonbg.com/read.php?6,784298,page=1
Виж, разгледай, подбери нещо подходящо и питай ако имаш нужда от помощ как да го направиш.
Опериран ли  е съпругат ти, защото в такъв случай незнам дали е подходящо да следваш нашите идеи , може би само съветите на лекарите ...страхувам се да не влошим човека...знам ли...

# 259
Lois, знам много добре за какво говориш. Аз съм тотално пристрастена към сирена, сладолед, какво ли не...Белият хляб ми е като дрога! Но...когато се яви истински здравословен проблем изведнъж осъзнаваш, че искаш да живееш добре, дори няколко години да са. Ти каза, че имаш проблем с щитовидната жлеза, ще споделиш ли? Интересно е, че хората си сменят вкусовете. След време изведнъж осъзнаваш,че не са ти вкусни старите работи...
А за принтовете МЕРСИ! Бяха наистина невероятна тройка снимки. Едната беше с едни дълги риби Simple Smile Но другите не си спомням.

Токачка, аз имам същият проблем: Хашимото, застрашителни килограми, панически атаки, депресии, страхове...на дълъг път съм тръгнала и аз. За  сега спрях цигарите и кафето (Аз???? Все още съм в шок).
Почти на 100% съм отказала белият хляб, не само това но и глутенът като цяло (същото важи и за млечните). Проучванията ми показват, че глутенът е вреден при проблеми с щитовидната жлеза. Имаме много какво да си говорим с теб Simple Smile
Не махай мазнините, много са важни! Взимай рибено масло, зехтин ежедневно. Не се страхувай, от тях няма да напълнееш.На мен много ми помага кокосовото олио.
За който може да си го позволи, де. Най-много съм сваляла с него. Забързва метаболизма, знаеш при нас как е, да му се не види. Аз като включа 3-4 големи лъжици на ден и направо започвам да свалям, без промяна в останалото хранене.
За първи път поглеждам диетата "Дюкан" и съм много изненадана от някой неща.
Забранени за зехтин и маслини??? От грешно по грешно. Тялото ни НЕ Може да функционира добре без мазнини.
Забранени са слънчогледовите и тиквени семки??? Тиквените са толкова богати на магнезии,безумна е забраната им.
Ядките??? Уау, гарантирам, че хората които се подлагат за дълго време на тази диета рани или късно ще развият доста проблеми (храносмилане, стомашно-чревни проблеми,    черният дроб е особено застрашен)...жалко
Препоръчват пиенето на вода по време на ядене? Това разрежда стомашните сокове, стомахът не може добре да преработи храната.
Препоръчват подсладители, кола лайт??? Та това са химии от най-лош вид (има ли добри??)
Надявам се че хората добре ще помислят преди да започнат този режим.

Пипинс, толкова си права, за това, че човек трябва да яде това което е типично за районът в който се е родил. Но, живеейки толкова далече от родното си място е малко по-трудно. Има цяла теория, за това...баба ти е била много права...ама...
За биото в БГ е много съмнително, че е такова. В световен мащаб има проблем с почвите, въздухът, водата.
Нищо не е както е било. Но идеята е да се спре вече със злоупотребата с химия. Има шанс да спасим поне нещичко. Все пак поне тук, трябва да са минали минимум 3год. без пръскане, за да се обяви пръстта годна за
за био ферма. Което е меко казано смешно. Но при всички положения, това, че се отглеждат растенията без допълнително пръскане е от огромна важност. Те не могат да са генно модифицирани също. Има много преимущества.

caprice, хубаво правите! Трябва да се търсят повече продукти от малки производители. Хората по селата трябва да започнат да произвеждат повече. Това ще стане само ако има търсене. Колкото повече хора започнат да търсят, толкова повече ще се предлага. В един момент, ще се образоват и как да гледат чисти продукти. Не, че някои не знаят.

Venetta, аз ти обещах да не пиша, НО...Това което си написала, се нуждае от няколко въпроса
Първи въпрос:
С какво точно се запасява тялото, ако след дълго въздържание хапнем бяла захар/бяло брашно?
Втори въпрос:
Като не ядеш бяла захар/ бяло брашно от какво го лишаваш?
Благодаря!

п.с. "Прасета" не беше правилен израз. Така е. Прасетата никога не могат да направят със Земята това което всички ние правим. Извинявам се на прасетата! Ние просто сме твърде мързеливи и глупави и наивни...

Marieta, искам дати дам и друго предложение за "салам".
Език, сварен с морков, лук, целина или каквото ти обичаш, дори от сол няма нужда.
Почистваш, и държиш в малко от бульонът. Страхотен е студен за мезе и сандвичи.

Също виж тази рецепта:
Пастърма от сърца
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg30838

Гуинет, моля те сподели за пречистващата диета, звучи много обещаващо. Аз много харесвам вкусът на сурово цвекло.

# 260
Забранени за зехтин и маслини??? От грешно по грешно. Тялото ни НЕ Може да функционира добре без мазнини.
Забранени са слънчогледовите и тиквени семки??? Тиквените са толкова богати на магнезии,безумна е забраната им.
Ядките??? Уау, гарантирам, че хората които се подлагат за дълго време на тази диета рани или късно ще развият доста проблеми (храносмилане, стомашно-чревни проблеми,    черният дроб е особено застрашен)...жалко
Препоръчват пиенето на вода по време на ядене? Това разрежда стомашните сокове, стомахът не може добре да преработи храната.
Препоръчват подсладители, кола лайт??? Та това са химии от най-лош вид (има ли добри??) 
Абсолютно съм съгласна!

За пречистването с червено цвекло:
http://www.zemianazaem.com/archives/189
http://www.dar-center.com/article/?article=669

Но! аз съм на мнение, че по-сериозни пречиствания трябва да се правят под наблюдението на специалист. Също така съм негативно настроена към соковете съдържажи захар, които освен от плодове, са от цвекло и морков.

# 261
Вери, аз много се изненадах от Дюкан. Очаквах добре балансиран режим,имайки предвид колко много хора го правят.
Сега, ще разгледам линковете които си дала. Не знам много за цвеклото, и съм против плодовите соковете по принцип. Морковите и цвеклото съдържат много захар, да.

# 262
  • София
Вери, аз много се изненадах от Дюкан. Очаквах добре балансиран режим,имайки предвид колко много хора го правят.
Сега, ще разгледам линковете които си дала. Не знам много за цвеклото, и съм против плодовите соковете по принцип. Морковите и цвеклото съдържат много захар, да.

Дюкан е страшно нездравословна диета, просто бързо се отслабва за това много хора я правят. Рискуват здравето си за да свалят бързо килограми. От много време влизам в диетичния форум, почти всички които са правили дюкан си връщат килограмите и после се срещаме по други теми Simple Smile

# 263
vanesa, един бегъл поглед е достатъчен да се види това Confused
Точно за това е важно да говорим и обсъждаме здравословният начин на живот и особено за хора които имат проблеми със здравето.
Дето има една приказка  "Лекарството за един е отрова за друг" (one man's medicine is another man's poison).
Кой знае какво би станало с човек с болен черен дроб на този режим...
От къде се е появила тази измишльотина?

# 264
  • София
vanesa, един бегъл поглед е достатъчен да се види това Confused
Точно за това е важно да говорим и обсъждаме здравословният начин на живот и особено за хора които имат проблеми със здравето.
Дето има една приказка  "Лекарството за един е отрова за друг" (one man's medicine is another man's poison).
Кой знае какво би станало с човек с болен черен дроб на този режим...
От къде се е появила тази измишльотина?

Така наречения "доктор" Пиер Дюкан е измислил режима. Страшно много вреди и на бъбреците, с всичките тези белтъци Sad

# 265
Да, ясно. Ами кофти история!

# 266
  • София
Тъпото е че много от момичетата които спазват режима не си дават сметка колко е вреден. Дори си мислят че се хранят здравословно  Rolling Eyes

# 267
Относно червеното цвекло и моркови- хубаво е да не са повече от 20% от общото количество сок.

# 268
Точно това четох за цвеклото преди няколко дни.
 Аз например го слагам в "плодовите сладоледи".
А за хората следващи дюкан, нищо не може да се направи.
Хората сме си такива, вярваме като ни се иска. Не се напъваме да научим.
Пък и звучи истинско- не ядеш мазнини, не си дебел...

# 269
Напълно съгласна съм с Ванеса! От опит.
Миналата година започнахме Диетата на Дюкан със съпруга ми. Още на втория ден на мен ми стана лошо и прекратих. Мъжът ми продължи, изкара около месец. В резултат на това му се появиха камъни в бъбреците. Никой от неговата фамилия не страда от такова нещо. Когато каза на лекаря за диетата, човекът потвърди, че е от нея.

Виждам, че някои от момичетата тук със страх питат за информация.
Моля ви, не се притеснявайте да питате и да споделяте, нали темата е за това, всички идеи, предложения и т.н. са добре дошли.
Нека изказваме мнения, но нека бъде и с добрия тон  Peace.

Аз установих, че на ден свалям по 200 гр. Меря се сутрин, на гладно. В събота и неделя, обаче правя някаква хубава (и нездравословна) закуска, няма да ви показвам сега какво съм направила. Но установих, че най-важно за  мен е да не се тъпча вечер. Дори и през деня да съм яла нещо калорично, вечер преди 17:00 ако хапна месо и салата, всичко е наред и свалям.
Момичета, чувствам се прекрасно като не преяждам  Blush  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт